Водич за претраживање ВордПресс-а и зашто је то тако важно

Као корисник ВордПресс-а, сигурно сте наишли на чланке у вези са ВордПресс-овом оптимизацијом брзине. Убрзавање ВордПресс странице укључује много фактора, а међу њима је и кеширање изузетно важан фактор.


Кеширање ако се правилно имплементира може смањите време оптерећења ваше ВордПресс странице која може даље доприносе СЕО рангирању и доставити боље корисничко искуство .

Водич за ВордПресс кеширање и зашто је то важно

Да бисте у потпуности искористили кеширање у ВордПресс-у, важно је разумети његов механизам и научити ефикасне начине његове примене.

Како функционира подучавање?

Кеширање је привремена меморија која чува копију статичких веб страница да би се смањило време учитавања. Обично када корисник посети вашу ВордПресс локацију, он шаље захтев вашем веб серверу за сваку појединачну радњу коју изврши на вашој веб локацији.

Заузврат, ваш ВордПресс позива ваш веб сервер да забави сваки захтев посетиоца ваше веб локације. Ове трансакције напред и назад могу проузроковати кашњења ако је сервер заузет прометом или ако је удаљеност између посетиоца и сервера превелика.

Понекад корисник захтева исте захтеве изнова и изнова. На пример, заглавље или подножје веб локације се не ажурирају као што објављују постови, а када их учитавају, није их потребно преузимати са сервера док се не промене. У случају динамичког садржаја, који се често ажурира, механизам кеширања може да очисти стару кеш меморију и генерише нови са ажурираним садржајем.

Кеширање чува копију ХТМЛ датотека које су већ једном сервиране са сервера унутар њене РАМ меморије и одмах је испоручује кориснику без икакве обраде као што је то био случај први пут. Ова размена је бржа и ставља мање оптерећења на хостинг сервер.

Врсте подучавања

Ако имате ВордПресс веб локацију, требали бисте имати у виду двије врсте предмеморирања.

 1. Кеширање на страни сервера
 2. Клијентски кеширање

Кеширање сервера врши се на нивоу сервера, а кеширање претраживача се врши на страни клијента. Истражимо сваку опцију да бисмо разумели њен утицај на брзину веб локације.

1. Кеширање на страни сервера

Кеширање на нивоу сервера повезано је са кеширањем на страни сервера. Он чува претходно тражене захтеве од стране клијента и уместо да поново прође кроз цео процес и једноставно донесе крајњи резултат. То чини брже дохваћање података и побољшава укупне перформансе веб локације. ВордПресс домаћини попут Кинста и Цлоудваис раде кеширање на страни сервера.

Овде такође требамо разумјети двије уобичајене методе: Предмеморирање објеката и Предмеморирање цијелих страница.

Објецт Цацхе: Умјесто кеширања цијеле странице, предмеморија објекта само предмеморира понављане резултате упита. У базу података се постављају различити упити да би се пронашли потребни подаци које корисник тражи. Предмеморија објекта чува резултат ових често тражених упита за бржи одговор.

Цео предмеморија странице: За разлику од предмеморије објекта, ова метода чува потпуну ХТМЛ страницу или комплетан приказ који корисник тражи. Овом методом се страница брже учитава јер није потребно да се генерише веб страница за сваку наредну посету.

Хостинг Механизам за подучавање

Многи хостинг провајдери нуде оптимизовани хостинг који има уграђене могућности за кеширање на страни сервера. Ови провајдери су оптимизовали своје сервере на основним нивоима што је ефикасније од коришћења било којег ВордПресс додатка.

Пример тога може се видети на Цлоудваис-у који је управљани ВордПресс облак хостинг. Њихова хрпа је добро опремљена напредним механизмом за кеширање који производи брже веб странице. Испитајмо које алате су имплементирали за кеширање и које функционалности обављају.

Нгинк

Ово је веома брз веб сервер који је познат по обрнутој проксијацији, кеширању и балансирању оптерећења. Нгинк користи већина сајтова са великим прометом јер може да поднесе велики број истодобних корисника. То је лаган високо перформансни веб сервер направљен да ради на хиљаде веза.

Лак кеш

Баш као и Нгинк, Варнисх је такође обрнуто кеширање прокија. Ово се сматра изузетно брзим и речено је да повећава брзину веб странице на веома високе нивое. Корисници Цлоудваис-а такође могу примењивати прилагођена правила лака путем своје платформе која су неопходна за ВооЦоммерце и ВПМЛ веб локације.

Редис

Ово је сервер података који се користи за чување типова података високог нивоа, као што су жице, хешеви, листе, скупови и битмапе, итд. Ово се имплементира да задовољи велику количину операција читања и писања..

Мемцацхед

Мемцацхед бави се кеширањем података и објеката у РАМ-у за испоруку брзих података без повезивања са спољним извором података или АПИ-ја сваки пут када корисник затражи захтев..

2. Предузеће на страни кеширања

Кеширање на корисничком претраживачу повезано је са кеширањем на страни клијента. Обично када корисник прегледава веб страницу, не учитава само садржај већ и датотеке ЈаваСцрипт и Стилесхеет које раде иза сцене веб странице..

Претраживање претраживача

Кеширање претраживача је најефикаснија метода за кеширање на страни клијента. Када корисник посети веб страницу у претраживачу, она спрема ресурсе потребне за приказ странице као што су ЈаваСцрипт датотеке, листови стилова и медијски садржај. Овај садржај се привремено чува у прегледачу и сервира се директно из локалне меморије, уместо да се поново захтева од веб сервера.

Имплементација кеширања у ВордПресс-у

ВордПресс је динамична платформа која подржава функције богате подацима и теме богате садржајем. Постоји много простора за кеширање овог садржаја ради бржег учитавања страница. Већ смо видели како можемо искористити кеширање на страни сервера и клијента. Погледајмо како ВордПресс додаци могу да нам помогну у изградњи ефикасног механизма за кеширање на страни клијента.

ВордПресс додаци за кеширање

Постоји много ВордПресс предмеморија за кеширање за које се тврди да се ваше веб место брже учитава. Навели смо три популарна додатка за ВордПресс кеш меморију.

Ветар

бреезе вордпресс предмеморија за кеширање

Бреезе је бесплатни лагани додатак компаније Цлоудваис. Нуди све функције неопходне за кеширање на страни клијента.

Додатак нуди следеће истакнуте функције:

 • Комбинација ЦСС-а, ЈС-а, ХТМЛ-а
 • Гзип Цомпрессион
 • Претраживање претраживача
 • Груписање ЦСС-а и ЈС-а
 • Оптимизација базе података
 • Правила лакирања

ВП Роцкет

вп подешавања кеш ракете

ВП Роцкет је високо перформансни додатак за кеширање који се лако поставља и долази са свим основним и напредним функцијама за управљање кеширањем на страни клијента на вашој ВордПресс веб локацији. Неке од карактеристика ВП Роцкет-а су:

 • Предучитавање предмеморије
 • Статично сажимање датотека
 • Склапање страница
 • Гзип Цомпрессион
 • Оптимизација базе података
 • Претраживање претраживача

В3 Тотал Цацхе

В3 Тотал Цацхе Вордпресс предмеморија за кеширање

Са преко милион активних инсталација, В3 Тотал Цацхе додатак један је од популарних ВордПресс кеширајућих додатака.

Додатак се може бесплатно преузети са ВордПресс.орг и може се лако конфигурирати путем ВордПресс контролне табле. Има засебне одељке за сваку функционалност. Неке од истакнутих карактеристика су:

 • Паге Цацхе
 • Кеш базе података
 • Минификација
 • Објецт Цацхе
 • Бровсер Цацхе
 • Групе колачића

Предности ВордПресс кексирања

Много је предности имплементације правилног кеширања на вашој ВордПресс веб локацији.

 • Побољшава брзину ваше ВордПресс странице као и побољшава корисничко искуство.
 • Пошто се сервер сваки пут не пингкује по сваком захтеву, смањује се оптерећење на хостинг серверу.
 • Као што сви знају да Гоогле воли брже сајтове. Због тога такође побољшава СЕО рангирање.
 • На страни клијента, пропусна ширина се такође чува јер користи из кеширања садржаја похрањеног у локалној меморији, а не дохваћања података директно са сервера.

Ако још увек нисте имплементирали кеширање на вашој ВордПресс веб локацији, онда вам предлажем да то урадите слиједећи овај чланак. Обавезно узмите потпуну сигурносну копију веб локације како се видело да се након ВордПресс-а провала након примене кеширања. Такође, тестирајте перформансе свог сајта пре и после примене кеширања да бисте видели разлику коју он може донети на вашу ВордПресс локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map