Покретање веб локације ВордПресс није само по себи тешко. Међутим, о ВордПрессу постоји много тога што многи власници веб локација неће разумети све док га неко време не користе.


Барем ми је тако функционирало.

Када кренете да направите веб локацију на најпопуларнијем, флексибилном и једноставном систему за управљање садржајем (ЦМС) у свету, морате почети са идејом. Одатле долазе ствари као што су:

 • Назив домена. Купите име домена веб локације (ака адреса веб локације).
 • Хостинг Провидер. Изаберите провајдера за хостинг који ће угостити датотеке вашег вебсајта.
 • Инсталација ВордПресс-а. Инсталирајте ВордПресс на своју веб локацију. На пример, СитеГроунд чини инсталирање ВордПресс-а веома једноставним.

Укратко, све је то потребно за постављање темеља добре веб странице. Међутим, као власник веб локације ВордПресс, мораћете да надопуните основни целокупни дизајн веб локације темом ВордПресс и примените додатну функционалност помоћу ВордПресс додатака.

А понекад то значи и коришћење бесплатних тема и додатака доступних корисницима ВордПресс-а

Али да ли су бесплатни ВордПресс додаци вредни употребе?

Данас ћу вам дати кратак преглед шта је ВордПресс додатак, где да их пронађете за вашу веб локацију и како да кажете да ли је бесплатан додатак вредан употребе.

Шта је ВордПресс додатак?

Према ВордПресс Цодек-у, додаци нуде веб странице које су обично лагане и флексибилне побољшане прилагођене функционалности да би задовољиле индивидуалне потребе власника веб локације..

ВордПресс додаци су делови софтвера са прилагођеним функцијама које омогућавају нову функцију на вашој веб локацији или чине да веб локација извршава одређену функцију (попут додавања контактног обрасца или блокирања нежељене поште).

ВордПресс додаци су написани на програмском језику ПХП-а и неприметно се интегришу у срж ВордПресс-а. Шта више, власницима веб локација свих нивоа олакшавају додавање функција на своје веб локације без да разумеју сложену природу кода.

Бесплатни ВордПресс додаци - ВордПресс репозиторијВордПресс Репозиториј и пронађите тоне бесплатних додатака.

У званичном ВордПресс репозиторијуму постоје дословно хиљаде ВордПресс додатака. У ствари, као и до сада, постоје 51.090 бесплатних ВордПресс додатака за избор. Сада, наравно, никад вам неће требати толико додатака на вашој веб локацији.

То је зато што многи додаци нуде врло сличне карактеристике. Због тога морате извршити своје истраживање и одабрати најбоље за ваше посебне потребе.

Где пронаћи ВордПресс додатке

Поред ВордПресс Репозиторија, многа тржишта других произвођача нуде ВордПресс корисницима бесплатне и премиум додатке. Стога је тешко проћи кроз хиљаде опција и донети одлуку.

Добра вест је, међутим, да постоји толико висококвалитетних бесплатних ВордПресс додатака да одаберете да улагање у премиум додатак није увек једина опција. У ствари, неки бесплатни додаци тамо далеко превазилазе премиум конкуренте омогућавајући вам трошење новца на другом месту.

Али где је најбоље место за проналажење бесплатних ВордПресс додатака?

Па, одговор на то није лак. Иако ВордПресс Репозиториј нуди обиље могућности за вас, постоје и неке невероватне компаније и програмери независних произвођача који власницима веб страница бесплатно пружају ВордПресс додатке врхунског квалитета.

Због тога, уместо да на сваком месту пронађем бесплатан ВордПресс додатак, поделићу са вама неколико савета како да знате када да напредујете и инсталирате бесплатан ВордПресс додатак на вашу веб локацију и када треба бити опрезан – без обзира на то одакле долази.

Савети за избор бесплатног додатка за ВордПресс

1. Ако долази из складишта … то је добро

Бесплатни ВордПресс додаци - додаци ВордПресс репозиторијаПостоје бесплатни додаци за сваки дизајн и функционалност; само их требате пронаћи.

Ок, знам да сам већ рекао да постоје сјајне компаније трећих произвођача и програмери додатака који власницима веб локација пружају квалитетне бесплатне додатке. И још увек стојим уз то.

Међутим, ако заиста желите да се уверите да је ваш бесплатан додатак добар, набавите га из званичног ВордПресс репозиторија. Каталог додатака на ВордПресс.орг не дозвољава да се тамо наведе ниједан бесплатан ВордПресс додатак.

У ствари, они имају веома строг процес скрининга намењен заштити власника веб локација од надуваних, лоше кодираних и рањивих додатака који пуштају пустош на веб локацијама.

2. Обезбедите квалитет кода

Бесплатни ВордПресс додаци - чисти кодВПМУ ДЕВ је поуздан извор за ВордПресс садржај и додатке.

Ово може бити тешко ако одлучите да користите додатак који је из извора који није ВордПресс директориј додатака. То је зато што свако може тврдити да је његов додатак „чисто кодиран“, „без наношења“ и „поуздан за употребу“.

Али истина је да постоје тона бесплатних додатака који слабо кодирају неискусни програмери додатака. Што је још горе, постоје неки вани који имају за циљ да своју веб локацију изложе хакерима и злонамјерном софтверу, чиме ће веб локација бити изложена ризику..

Један од најбољих начина да се осигура да је ваш бесплатан додатак безбедан за употребу је да направите нека истраживања о програмеру додатка. Ако програмер има чврсто присуство у ВордПресс заједници, има добро познату ВордПресс веб локацију, има дугогодишње искуство у развоју додатака и има друштвени доказ од постојећих корисника, онда је то вероватно сигурно користити.

3. Проверите статистику

Бесплатни ВордПресс додатци - Јетпацк СтатсПопуларни (и бесплатни) додатак Јетпацк има преко 3 милиона активних корисника.

Постоји неколико статистика које можете проверити када је у питању избор бесплатног ВордПресс додатка за вашу веб локацију:

 • Последње измене. Провјерите је ли додатак ажуриран у посљедњих 6 мјесеци или тако нешто. Застарели додаци могу имати грешке у њима који могу учинити вашу веб локацију рањивом. Поред тога, ажурирање верзије ВордПресс-а можда неће добро функционисати са застарелим додатком.
 • Активне инсталације. Што више људи активно користи додатак, мања је вероватноћа да вам изазове проблеме. На пример,
  Иоаст има преко 3 милиона инсталација.
 • Верзија ВордПресс-а. Баш као што је одабир најновијег додатка, важно је да додатак добро функционише са најновијом верзијом ВордПресс-а..
 • Оцене. Социјални доказ може (и могуће би требао) утицати на ваше изборе додатака.

Бесплатни ВордПресс додаци - Јетпацк Статистика - ОценеОцене треба узети у обзир при избору бесплатног додатка.

4. Потражите подршку

Бесплатни ВордПресс додатци - Јетпацк Форум за подршкуЈетпацк-ов форум за подршку увек је ужурбан са активностима.

Једна ствар код које бесплатни додаци не долазе увек је подршка. На крају, ако не плаћате додатак, не постоји обавеза развојног програмера да пружа било какву подршку. Међутим, то не значи да је подршка непотребна. Ако имате проблема са додатком, добро је знати да ће вам неко тамо помоћи.

Било који квалитетни додатак имаће неку врсту подршке. Обично бесплатни додаци имају форум за подршку. Међутим, постоје програмери додатака који ће вам директно помоћи. Штавише, неке компаније трећих произвођача имају тимове за подршку који вам могу помоћи чак и са њиховим бесплатним додацима.

5. Тестирајте брзину странице

Бесплатни ВордПресс додаци - Монитор упитаУпотријебите додатак Монитор Монитор да бисте измјерили учинке бесплатних додатака на својој веб локацији.

Да бисте осигурали да је бесплатни додатак који користите на својој веб локацији заиста лаган, пресудно је да одмерите брзину и перформансе веб локације пре и после и након чега га инсталирате. Ево неколико сјајних начина како то учинити:

 • Користите мрежни алат попут Пингдом или ГТметрик
 • Користите додатак Монитор Монитор
 • Тестирајте нову инсталацију додатка у окружењу за тестирање

Последње мисли

На крају, нема разлога зашто не бисте употребљавали бесплатне додатке на веб локацији ВордПресс. Толико поузданих пружају довољно функција да не би требало да трошите свој тешко зарађени новац на врхунски додатак „само зато“.

Имајући то у виду, дефинитивно су предострожности приликом инсталирања бесплатног додатка на вашу веб локацију. Поготово ако не потиче из поузданог ВордПресс репозиторија. Чак и тада, застареле, не подржане додатке треба користити опрезно.

Све у свему, ако послушате мој савет и обавите истраживање, наићи ћете на арсенал висококвалитетних, бесплатних ВордПресс додатака који задовољавају сваку вашу потребу.

Какво је ваше искуство са коришћењем бесплатних ВордПресс додатака? Да ли сам изоставио кључни савет за одлуку да ли бесплатни додатак вреди или не? Волио бих чути све о томе у коментарима испод!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me