Како убрзати ВордПресс страницу?

Људи често бирају ВордПресс за своје веб пројекте јер је лакши за употребу и захтева мање техничке експертизе у поређењу са својим колегама. Корисник са ограниченим или никаквим знањем кодирања такође може да направи веб локацију користећи платформу, теме и додатке доступне за готово сваку нишу.


Али, успешна веб локација захтева више од тема и додатака.

Важност брзине ВордПресс-а не може се умањити. Замислите да посјетите локацију и потребно вам је пола минуте да се учита. Невоље и фрустрације које могу изазвати су неподношљиве. Шта ако ваш ВордПресс сајт изазове исте проблеме и фрустрације вашим посетиоцима?

како да убрзате Вордпресс страницу

Посетиоци које сте развијали током времена и након што су се толико трудили на прављењу правог садржаја и праћењу најбољих маркетиншких пракси. Све то пропада, јер су велике шансе да ће се икада више вратити на вашу страницу.

Све гњаваже и нереда могу се избећи ако знамо како да оптимизујемо наш ВордПресс сајт. Оптимизација може звучати мало сложено и може вам створити утисак да ћете морати написати пуно кода, али срећом то није случај.

Заправо смо у овом чланку навели само оне методе за које није потребно никакво кодирање или сложеност. Ово су једноставни, али ефикасни методи који могу убрзати вашу ВордПресс локацију.

У овом чланку намеравамо да покренемо следеће технике о томе како можете убрзајте ВордПресс страницу.

 • Веб хостинг
 • Лагана тема
 • Кеширање
 • Гзип Цомпрессион
 • Минификација ЦСС-а и ЈС-а
 • Оптимизација базе података
 • Оптимизација слике
 • Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН)
 • Најбоље праксе

Веб хостинг хостинг провајдер

Потребно је много пажње приликом одлучивања коју хостинг компанију да одабере да угости вашу веб локацију.

веб хостинг

Провајдер хостинга који користите има огроман утицај на укупну перформансу веб странице и није другачији у случају ВордПресс-а. Постоји много хостинг компанија које нуде хостинг оптимизован за ВордПресс који је унапред конфигурисан за глатко и брзо покретање ВордПресс-а.

Можда ћете добити неограничен простор и ширину појаса од свог тренутног дељеног добављача хостинга, али то је само на папиру. У стварности, овај неограничени простор и ширина појаса се такође деле са стотинама различитих веб локација које резултирају спорим и рањивим локацијама.

Ако планирате дугорочно водити своје пословање и на крају желите остварити приход од тога, трошите новац на добар ВордПресс хостинг као што је Цлоудваис или Кинста који се сматра једним од најбољих ВордПресс хостинга у облаку.

Цлоудваис такође нуди пакет оптимизације у комбинацији са различитим слојевима кеширања који помаже у побољшању времена учитавања странице; подешавање оптимизовано само за ВордПресс са сјајним алатима за кеширање (о којима ће се говорити у овом чланку касније).

Други аспект који треба потражити је локација вашег податковног центра. Препоручује се да одаберете дата центар ближе циљаном тржишту како бисте избегли кашњење и повећали брзину веб странице.

Користите брзу и лагану тему

Корисници ВордПресс-а имају могућност избора између хиљада тема које су доступне на интернету. Те теме могу изгледати савршено подесно за ваше пословање, али њихово инсталирање може успорити вашу веб локацију. То је зато што нису све теме добро кодиране и оптимизоване за најбоље перформансе.

Теме за децу СтудиоПресс Генесис

Постоји велики број ВордПресс тема које се брзо учитавају, и бесплатне и оне које се плаћају.

Астра је лагана тема која се покреће без проблема и учитава се брже од већине тема. То је вишенамјенска тема коју могу користити блогери, агенције и самостални програмери.

Кеширање

Кеширање игра важну улогу у пружању брзих ВордПресс страница посетиоцима. На овај начин се чува поглед на вашу ВордПресс локацију како би се избегло да се изнова и изнова приказују за сваког корисника.

Кеширање се врши на нивоу сервера и клијента. На нивоу сервера можемо да користимо Лак за кеширање ХТТП обрнутог прокија. Други алат који се користи при кеширању на страни сервера је НГИНКС која се користи за балансирање терета за решавање тешких саобраћајних терета.

Добар ВордПресс додатак за кеширање може вам помоћи у имплементацији ефикасног механизма за кеширање за вашу ВордПресс локацију.

Ветар

Бреезе је један од популарних ВордПресс предмеморија за кеширање који подржава све главне компоненте кеширања.

Бреезе плугин

Лаган је и подржава минификацију, компресију ГЗИП-а, кеширање претраживача, базе података и оптимизацију итд. Ово је бесплатан додатак који се може преузети са ВордПресс.орг.

ВП Роцкет

ВП Роцкет је широко коришћен додатак за кеширање за ВордПресс веб локације.

ВП Роцкет

Додатак нуди функције попут кеширања страница, ГЗИП компресије, кеширања претраживача, оптимизације базе података и минификације итд. Додатак се може купити на званичном веб месту.

Гзип Цомпрессион

Сви смо доживели смањење величине када се компримира велика мапа. Сличан концепт се такође може применити овде коришћењем ГЗИП компресије на вашој ВордПресс веб локацији.

Ово смањује величину датотека вашег вебсајта које се брже учитавају на корисничком крају. Речено је да се овом методом смањује количина садржаја вашег ВордПресс сајта за 70%.

Да бисте примијенили ГЗИП компресију у Бреезе додатку, идите на додатке Основне опције и потврдите оквир испред ГЗИП Цомпрессион и кликните на Сачувај промене да применимо промене.

Белешка: Компресија Гзип-а може се имплементирати само ако то подржава ваш сервер.

Минификација ЦСС-а и ЈС-а

ВордПресс обично користи пуно ЦСС датотека. ЦСС је стајлинг који даје облик и боју изгледу вашег сајта. Смањивање значи смањити величину датотеке уклањањем размака и коментара коришћених у време развоја и ако у одређеној тачки ваша веб локација не користи одређени ЦСС, не би требало да се позива на њу.

Да бисте применили минификацију у Бреезе-у, идите на ОСНОВНЕ ОПЦИЈЕ и потврдите сва поља за ХТМЛ, ЦСС, ЈС, Инлине ЈС и Инлине ЦСС.

Поред минимизације, требало би избећи и блокирање појаве ЦСС-а. Блокирање рендера ЦСС-ом може успорити да се веб страница правилно приказује. Да се ​​то спречи; користите мањи број ЦСС датотека и покушајте комбиновати неколико у једној ако је могуће.

Да бисте применили груписање у Бреезе, идите на НАПРЕДНЕ ОПЦИЈЕ и потврдите оба поља испред Групних датотека како бисте омогућили груписање ЦСС и ЈС датотека.

Оптимизација базе података

Временом ће се база зачепити непотребним таблицама и подацима из различитих додатака. Ова неред може успорити време одзива вашег сервера. Редовно чишћење базе података може убрзати вашу ВордПресс локацију јер ће бити мање упита за покретање и база података ће бити мање гужва.

Ако Бреезе користите као додатак за кеширање, тада можете пронаћи бројне опције за оптимизацију ваше базе података унутра База података картицу додатка. Можете или одабрати све опције или изабрати само одабране ако потврдите оквир испред ње.

Оптимизација слике

Веб локација је непотпуна сликама. Неки користе мање, док други користе мноштво слика у зависности од врсте веб странице. Слике могу успорити ВордПресс веб локације јер им је потребно време за преузимање и приказивање. Да бисмо решили ове проблеме, на располагању су нам сјајни додаци који оптимизују слике смањујући њихову величину и задржавајући висок квалитет.

Смањење компресије слике

Раније познат као Смусх, то је додатак за компресију слике.

смусх плугин

Након инсталације, додатак покреће аутоматско скенирање и започиње сажимање постојећих слика које се користе на вашој веб локацији. Оптимизира слике на велико и аутоматски компримира нове слике које се постављају на ВордПресс веб локацију.

ВП Цомпресс

ВП Цомпресс је још један одличан додатак за оптимизацију слике.

вп компримирани додатак

Њихов напредни механизам за компресију има три нивоа оптимизације који вам заиста штеде сваки последњи делић простора. Овај додатак је врло једноставан за употребу, а има и опције за промену величине.

Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН)

Нужни алат посебно за оне ВордПресс странице које имају глобалну публику. ЦДН функционише као кеширање и он чува копију ваше веб локације у мрежи која се шири по целом свету. Ово осигурава брзу испоруку статичког и динамичког садржаја ваше веб странице чак и особама које прегледавају далеко од локације вашег хостованог сервера..

ЦДН има бројне предности, а избор правог ЦДН-а није лак задатак. За одабир правог ЦДН-а препоручљиво је проверити његов рад у стварним радним сценаријима, а ЦДН бенцхмаркинг је најбољи начин да се то провери..

Остале најбоље праксе

Добра је пракса да покренете потпуно скенирање своје ВордПресс странице користећи било који добар сигурносни додатак попут Суцури или МалЦаре.

Ово уклања злонамерни софтвер и лоше скрипте који могу узроковати проблеме са перформансама на вашој ВордПресс веб локацији. Такође док инсталирате било који нови додатак, проверите да ли је компатибилност и последња исправка. Ако га програмери не ажурирају често, покушајте да потражите његове алтернативе.

Ревизирајте своје тренутно подешавање ВордПресс-а за застареле додатке и теме јер могу изазвати проблеме са перформансама и сигурношћу. Обавезно се често ажурирајте и направите сигурносну копију пре сваке велике надоградње.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map