Елементор вс Диви

Страница за прављење страница постали су презир за неке и спаситељ за друге. Без обзира на ваше становиште, градитељи страница су ту да остану. Али, читате ово јер сте вероватно већ одлучили да сами упаднете у градитеље страница. Скочи право на


Дакле, није питање да ли је алат за прављење странице прави за вас, већ који да одаберете.

ТЛ; ДР Диви вс Елементор: Избор између Елементара и Дивија сводиће се на две ствари. Цена и једноставност употребе. Диви је јефтинији, али има стрмију кривуљу учења и теже га је савладати. Елементор је, с друге стране, много лакше учити, користити и савладати, али кошта више. Коришћење Диви-ја на неограниченим веб локацијама кошта 89 долара годишње (или 249 долара за доживотни приступ). Употреба Елементора на неограниченим веб локацијама кошта 199 УСД годишње (или 49 долара годишње за само једну веб локацију).

Откривање: Неке од веза овде су „партнерске везе“. То значи да ако кликнете на линк и купите предмет, примит ћу партнерску провизију.

Можда сте апсолутни почетник, почетник или ВордПресс хобиста који жели да вашу веб локацију подигне на нови ниво у стилизирању. Можда сте ВордПресс програмер који жели ефикасније искористити своје време штедећи сате ручних кодирања стилских промена у свом уреднику.

С једне стране, правиоци страница су Божји дар за оне који не знају како да кодују, али желе да направе прелепе веб странице.

С друге стране, програмери се жале да произвођачи страница додају непотребну тежину и надуваност, успоравају брзину веб локације, уништавају СЕО и остављају неред кратких кодова за чишћење уколико одлучите да промените програмера странице или чак и саму тему.

Поред тога, који би прави програмер чак размишљао о коришћењу алата за прављење страница? Употреба градитеља страница слична је јахању мопеда, оба могу бити забавна док вас пријатељи не виде са једним.

Шалу на страну, у овом посту на блогу нећу улазити у аргумент о томе да ли су или не стварају странице странице добро или лоше.

Али само за упоређивање две најпопуларније програмере страница ВордПресс-а данас, Елементор и Диви.

елементор вс диви

За разлику од других рецензија, неће бити прогласеног победника. На крају овог поређења требали бисте знати који програм за прављење ВордПресс страница је најбољи за вас.

Фронтенд интерфејс

Кренимо од сучеља сучеља. Оба произвођача сајта су Превуци и отпусти, што значи да једноставно кликнете на жељени елемент, а затим га повучете у положај за који желите да се појави на вашој веб страници и баци на своје место. Једноставно је.

Диви

Диви лого

Диви има њихове елементе приказане тачно на самом изгледу странице.

У основи само одаберете жељени елемент и преуредите га по редоследу у којем желите да се појави на страници.

Можете чак додати додатне елементе из додатних модула који су укључени у пакету.

Диви Фронтенд

Елементор

Елементор лого

Док са Елементор, ваши елементи су углавном постављени у колони са леве стране и на тај начин добијате празан изглед платна. Затим одаберете жељени елемент и распоредите их на начин на који желите да се појаве на вашој страници.

Као и са Диви, можете одабрати и додатне елементе за додавање из додатних модула који су укључени у ваш пакет, Басиц или Про (Про верзија вам пружа много више елемената за избор).

Елементор Фронтенд

Садржајни модули

Оба произвођача веб страница пружају вам додате модуле који можете користити за побољшање изгледа ваших веб страница и додавање више функционалности вашој веб локацији.

Диви

Диви лого

Све Диви модули су укључени у њихов пакет.

Диви Модулес

Елементор

Елементор лого

за разлику од Диви, Елементор укључује неке од њихових модула са својим бесплатним основним пакетом, а затим вам пружа још много модула када их купите Елементор Про.

Елементор Модулес(Модули са малим црвеним језичцима у горњем десном углу налазе се само са Елементор Про)

Корисничке критике & искуства

Након што сам на Фацебооку и Твиттеру потражио коментаре корисника о њиховим искуствима и нисам нашао много, одлучио сам да се пребацим на Реддит где сам нашао много више коментара него што ми је било потребно ни брига да набројим, али ево неколико идеја да добијем идеју:

Диви

Диви лого

Реддит Диви Коментар 1

Реддит Диви Коментар 2

Реддит Диви Коментар 3

Реддит Диви Коментар 4

Елементор

Елементор лого

Коментар Реддит Елементор 1

Коментар Реддит Елементор 2

Коментар Реддит Елементор 3

Реддит нит: Диви или Елементор?

Ево занимљиве теме о Реддиту који расправља о истој теми. Погледај!

Реддит Диви вс Елементор

хттпс://ввв.реддит.цом/р/Вордпресс/цомментс/8ктвах/нев_то_вордпресс_диви_ор_елементор/

Који ВордПресс Паге Буилдер је најбољи за вас?

Данас постоје многи прегледи који упоређују и успоређују разне произвођаче страница на тржишту. Првобитно сам хтео то да урадим Диви вс Елементор такмичење „хеад-то-хеад“ и изабрати крајњег победника.

Али произвођачи страница нису тако исечени и суви. Чини се да када један изађе са ажурирањем и побољшаним функцијама, онда други следи по погодности и обрнуто.

Предлошци елемената

Многа од ових побољшања и нових функција су слична, ако не иста, што отежава прогласити истинског победника. Међутим, обоје су довољно јединствени у својим снагама и слабостима да бисте могли сами да одлучите који је најбољи за вас.

Постоје они у заједници програмера који се снажно противе кориштењу градитеља страница, јер су главни недостаци неуредни кратки кодови, спорије учитавање страница као и непотребна тежина и надувавање иначе чисто кодираних тема. Ипак, свиђало нам се то или не, програмери страница за сада су ту да остану.

Од кога вам прави прављење страница заправо зависи, не само ваше потребе, већ и ваше искуство и ниво вештина. На крају, верујем следећа два су најважнија одлучујућа фактора између њих, и различити су.

Два фактора су: једноставност употребе / пријатност за корисника и цена.

Једноставност употребе / пријазност за корисника

Диви

Диви лого

Диви једна је од оних тема / произвођача веб страница које корисници воле или мрзе. Једна од главних предности ДивиГрадитељ страница је да, иако је агностички програм за прављење страница и може се користити са углавном било којом ВордПресс темом, првобитно је направљен за Диви сама тема. Тако се ажурирања и тема и израђивача страница савршено подударају једна са другом.

Још једна предност Диви је да они повезују додатак са својом темом, а не одвојено. Чини се да ово у односу на цијену не напухава Елементор и верујем да је ДивиНачин да повуче кориснике у њихов свет.

Сада знам да можда размишљате да ми та тема не треба јер радим с различитим темама итд. Међутим, предности рада са једном темом, једног израђивача страница посебно изграђеног за ту тему и постаје стручњак за њу су превише овде су бројне.

Елементор

Елементор лого

Елементор’с успон у програму ВордПресс за прављење страница, универзални додаци нису ништа мање од метеорног. Сада се користи на преко милион веб локација и броји. То је за нешто мање од 2 године и са добрим разлогом.

Елементор није само једноставан дизајн, већ је и врло интуитиван и једноставан за употребу. То га чини идеалним за прве кориснике ВордПресс-а.

За искусне програмере на мрежи који желе да дају прилику произвођачима страница, Елементор чини се да иза себе не оставља неред кратких кодова за разлику од бројних извештаја из Диви корисника.

Ценовник Елементор вс Диви

Диви

Диви лого

Диви такође вам омогућава да користите не само додатак за прављење страница, већ и тему на неограниченим веб локацијама. Без обзира да ли идете за њихов годишњи пакет по цени од 89 УСД годишње или цена за једно време, животна цена од 249 долара, невероватна је понуда.

диви цене

Не само за самог произвођача страница, већ и за теме и ажурирања. Мада, Диви немају бесплатну верзију, имају 30-дневну гаранцију поврата новца.

Ако вам је драго да се бавите кратким кодовима или желите да постанете стручњак за једну тему и одговарајућег градитеља страница Диви је за тебе. Ова моћна комбинација може се користити за копирање више веб локација или за себе или за клијенте.

Елементор

Елементор лого

Иако су плаћене верзије Елементор Про су скупље од Диви, они су у могућности да закаче нове и прве кориснике градитеља страница са својом бесплатном основном верзијом. Као и са Диви, ово је Елементор’с начин привлачења корисника у њихов свет.

елементарне цене

Међутим, један од највећих захвата за употребу Елементор Про је цена. На $ 49 годишње ограничени сте на једну веб страницу, а 99 УСД годишње вам дају само додатне две веб странице.

Њихових 199 УСД за неограничене веб странице такође је само годишње, за разлику од оне 249 једном, животна цена за неограничене веб странице Диви понуде. Диви чак пакује њихове теме у пакет.

Испод тога, Елементор је добар за неискусне веб дизајнере са мало или никаквим искуством кодирања, који желе да своју вештину развијања веба подигну на нови ниво.

За још искусније програмере на мрежи, додајте Елементор можете уштедети безброј сати ручног кодирања стилских промена, без потребе да се бавите остављајући превише неуредних кратких кодова да бисте се касније позабавили уколико одлучите да промените теме, прављење страница или једноставно одричете прављење страница.

Диви вс Елементор: Како се слажу?

Диви

Диви лого

Елементор

Елементор лого

Додатак или тема?

Диви долази и као ВордПресс додатак, као и као ВордПресс тема. У ствари, када га купите, добијате оба, јер се додатак не продаје одвојено.Елементор долази само као ВордПресс додатак и ради са већином тема (овде су наведене) које поштују стандарде кодирања ВордПресс-а.
Једноставан интерфејс за уређивање сучеља?Диви’с паге буилдер има за свакога понешто. Ако сте почетник, брзо ћете пронаћи основне елементе овог градитеља страница врло једноставним и прилично интуитивним за употребу.

Ако сте искусни програмер, ускоро ћете открити све напредне функције које ће вам помоћи да направите динамичне веб странице за своје клијенте, без безброј сати да сами пишете код.

Лепота Елементор градитељ страница је у својој једноставности. Чим активирате додатак, видећете да је сучеље врло лако и саморазумљиво.

Само повуците и испустите елементе на празно платно, а затим унесите свој садржај. Можете и да се играте около са модулима за дизајн и анимацију док не добијете изглед који тражите.

Задржавање садржаја након деактивације?

Да, након што деактивирате додатак, остаје садржај који сте направили помоћу њега.

Међутим, ниједан од стајлинга и форматирања не чини, већ само кратке кодове. А ти кратки кодови могу бити неуредни.

Да, странице и садржај створен помоћу Елементор треба да остане исти чак и након што је додатак деактивиран. Мада, од неких стилова и обликовања јако зависи Елементор и можда неће радити. Деактивација може утицати на велики број употребљених стилова и формата. Међутим, страница и даље изгледа прилично читљиво чак и са неким пречицама.
Брзина и перформансе?

У извештајима корисника и у поређењу са другим произвођачима страница, Диви изгледало је мало споро у поређењу. То се углавном дешава због величине датотека свих модула и могућности функционалности овог додатка. Дакле, на много начина жртвујете брзину за могућност.С обзиром на опције које корисници имају у креирању веб страница и једноставност коју овај додатак нуди, брзина и перформансе су управо тамо са најбољима. То постижу тако што заправо чине величине датотека које корисник мора преузети мање, повећавајући на тај начин брзину и перформансе.
Функција кратког кода?Ако имате кратки код, онда је овај додатак за вас. Диви чини се да за све има кратак код. Чак имају и библиотеку за њих. Без обзира што главне карактеристике овог градитеља страница не садрже или не могу, дефинитивно ће се наћи кратки код за то. Међутим, и ово може створити неке проблеме. Ако одлучите да престанете да користите алатку за прављење страница или пређете на другу, можда ћете иза себе оставити грубо море кратких кодова да бисте је решили..Елементор нема библиотеку кратких кодова као што је ДИви.

Мада, они имају видгет који се може користити за било који кратки код, укључујући кратке кодове додатака других произвођача, као и кратке кодове сачуваних предложака..

Готови дизајни и нацрти за употребу?

Диви има преко 58 пакета распореда и сваке недеље додају 2 нова изгледа, све ван оквира. Ово је само почетак. Од тих 58+ и пребројавања прелиминарних изгледа, можете направити разне наизглед бескрајне друге излоге, све прилагођене потребама ваших клијената или веб страница клијента. Све спремљиво, тако да можете користити као своје властите предлошке.Елементор има преко 100+ већ припремљених и спремних за употребу дизајна.

Поврх тога, оне оригиналне 100+ пре-маде дизајне можете прилагодити у безброј других прилагођених дизајна. Ови дизајни су такође подобни.

Садржајни модули

Диви долази са 46 модула садржаја. Плус много других додатака направљених од трећих програмера.Елементор долази са 29 модула садржаја у бесплатној верзији + додатних 30 са про верзијом. Ово је поред многих других додатака које су направили трећи програмери.
Компатибилност тема?Тхе Диви Паге буилдер је компатибилан са већином ВордПресс тема које поштују стандарде кодирања ВордПресс-а (ако желите бити сигурни да само посегнете за њиховом подршком и питајте).Елементор компатибилан је са већином ВордПресс тема које поштују стандарде кодирања ВордПресс-а (ако желите да будете сигурни да само посегнете за њиховом подршком и питајте).
Компатибилност додатака?Да. Иако је логично да најбоље функционира с Диви Сама ВордПресс тема.Да. Због Елементор додатак је дизајниран само за прављење страница, тако да је направљен за употребу са већином ВордПресс тема.
Подршка?Диви има подршку за онлајн ћаскање и е-пошту. Ако је разговор заузет, послат ће вам одговор е-поштом.Елементор има подршку само путем е-поште.
Заједница?Мада, Диви нема форум заједнице на својој веб локацији, они овде имају активну Фацебоок групу: хттпс://ввв.фацебоок.цом/гроупс/ДивиТхемеУсерс/Елементор на свом вебсајту нема форум заједнице, али овде има активну Фацебоок групу: хттпс://ввв.фацебоок.цом/гроупс/Елементорс/
Бесплатна реклама?Диви не нуди бесплатну пробну верзију. Међутим, они нуде гаранцију поврата новца од 30 дана ако нисте задовољни њиховим производом.Елементор има бесплатну верзију као и плаћену про верзију. Нема пробног пробног рока за верзију про, али има гаранцију поврата новца од 30 дана.
Цена?Диви је $ 89 годишње за неограничене сајтове. $ 249 је једнократна исплата за доживотни приступ и ажурирања.Елементор је $ 49 годишње за 1 сајт. 99 УСД је годишње за 3 локације. $ 199 је годишње за неограничене сајтове.

Често постављана питања

Шта је Диви?

Диви је и ВордПресс тема и визуелно цртач странице за превлачење и испуштање од стране Елегант Тхемес. Диви тема има уграђен Диви Буилдер док самостални програм за прављење Диви страница ради са практично било којом ВордПресс темом на тржишту. За више информација погледајте мој чланак о рецензији Диви.

Шта је Елементор?

Елементор је визуални ВордПресс додатак за прављење и пребацивање странице који замењује стандардни ВордПресс предњи уредник са побољшаним Едитор-овим уређивачем. Елементор долази и у бесплатној, ограниченој верзији и у премиум верзији која садржи 50+ виџета и 300+ предложака.

Да ли је Диви бољи од Елементора?

Зависи. Диви је јефтинији, али има стрмију кривуљу учења и теже га је савладати. Елементор је, с друге стране, много лакше учити, користити и савладати, али кошта више. Коришћење Диви-ја на неограниченим веб локацијама кошта 89 долара годишње (или 249 долара за доживотни приступ). Употреба Елементора на неограниченим веб локацијама кошта 199 УСД годишње (или 49 долара годишње за само једну веб локацију).

Да ли ће Диви и Елементор сарађивати са Гутенбергом?

Да, и Диви и Елементор су компатибилни са Гутенбергом и неометано раде заједно.

Дакле, ког градитеља ВордПресс страница ћете добити?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map