Pretvarjanje WordPress spletnih mest v statični HTML (za povečanje hitrosti, varnosti in SEO)

WordPress je za večino uporabnikov postal najboljša izbira CMS, vendar ne brez razlogov. To je najlažji in najhitrejši način za spletno iskanje spletnega dnevnika ali spletnega podjetja, vsestranskost, prilagajanje ter enostavnost nastavitve in delovanja pa so drugi.


Kljub temu pa ostaja kar nekaj zaželenega, zato ljudje iščejo druge alternative ali v tem primeru celovitejšo rešitev, ki ponuja najboljše iz obeh svetov. Da, govorimo o tem pretvarjanje spletnih mest v WordPress v statična spletna mesta HTML, ne da bi se uničil z WordPress CMS.

Z drugimi besedami, nastavitev, kot je ta, o kateri govorimo, bi vam omogočila enostavno upravljanje z vsebino in spletnim mestom z WordPressom, hkrati pa se izognili nekaterim večjim težavam, povezanim s CMS, vključno z hekerske ranljivosti, vprašanja glede hitrosti in zmogljivosti, prevelika odvisnost od storitve gostovanja in tako naprej.

Toda vzemimo si eno stvar hkrati, ko te bomo vodili skozi vse prednosti in slabosti pretvorbe spletnih mest WordPress v statična spletna mesta HTML in tudi različne možnosti, ki jih lahko uporabite za to.

WordPress in njegova vse večja priljubljenost

WordPress je tisto svetovno najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin (CMS). CMS je v bistvu programska oprema, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje in upravljanje svojih spletnih strani brez vedenja o kodiranju.

In WordPress se izkaže, da je zelo dober pri tem. Je zelo vsestranski in ponuja na stotine vtičnikov, ki uporabnikom omogočajo, da na svojem spletnem mestu izvajajo kakršno koli funkcijo, ki jo želijo, ne da bi se morali kode niti dotikati.

Raznolikost WordPressa je tudi razlog za njegovo priljubljenost, kar je jasno razvidno tudi iz dejstva, da trenutno upravlja približno 33,5% vseh spletnih mest na internetu.

WordPress spletna mesta in pomembni dejavniki, ki jih morate upoštevati

Čeprav smo vam ravnokar dali pregled nad WordPressom, je tudi to Pomembno je upoštevati varnost, delovanje in SEO spletnih mest WordPress saj so ponavadi ključni dejavniki, ko gre za splošno spletno izkušnjo vašega podjetja.

The varnost je presenetljivo podcenjen dejavnik, ki mu večina uporabnikov ne daje velikega pomena. Obstaja več kot nekaj primerov uspešnih podjetij, ki se ne morejo povrniti po večjih kršitvah varnosti svojih spletnih strani in podatkov.

Pošteno je reči, da WordPress ne nudi najboljšega v smislu varnosti, še posebej privzeto. Vendar lahko najamete strokovnjaka ali izvedete nekatere varnostne ukrepe za izboljšanje splošne ravni varnosti vašega spletnega mesta WordPress.

Približno enako velja za izvedba tudi vidik. Čeprav uspešnost privzeto ni ravno slaba, je za WordPress spletno mesto potrebno kar nekaj optimizacij, da bi bili bolj funkcionalni in hitrejši.

The SEO vidik je zagotovo nekaj, kar ima WordPress precej prednost v primerjavi z drugimi CMS možnostmi. WordPress spletna mesta so zelo preprosta za optimizacijo za SEO in obstaja veliko vtičnikov, ki obravnavajo skoraj vse potrebe po SEO optimizaciji vašega spletnega mesta..

Toda mnogi uporabniki še vedno najdejo potrebo po selitvi na statično različico svojega spletnega mesta WordPress. Ugotovimo, zakaj.

Dinamična in statična spletna mesta

Večino pomembnih koristi, povezanih s programom EU, smo že pokrili dinamična narava WordPressa. Obstajajo praktično neskončne možnosti, med katerimi lahko izbirate teme in vtičnike so zaskrbljeni, da lahko svojemu spletnemu mestu preprosto in hitro daste takšen videz in funkcionalnost, kot si želite, ne da bi se vam bilo treba s kodo sploh prepirati..

Vir: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

Ampak ta dinamična narava ima svoje omejitve, o čemer moramo nekaj podrobneje razpravljati.

Dinamična vsebina tehnično pomeni, da bo vsakič, ko uporabnik obišče vaše spletno mesto, podana zahteva in iz vaše baze podatkov prejeti zahtevane podatke, ki jim bodo postregli s tem, kar so zahtevali.

Predstavljajte si, da se to zgodi milijon krat na mesec za spletna mesta s srednjim do visokim prometom in kot 10 milijonov krat na mesec za resnično velika spletna mesta.

To vsekakor vzbuja pomisleke, zlasti glede zmogljivosti in varnosti. Kar se tiče prvega, hitrost vašega spletnega mesta ponavadi zadene, kar je eden od pomembnih dejavnikov SEO v Googlovih očeh.

Vendar obstaja več tega. Ker ima podatkovna zbirka svoje omejitve, lahko velik promet v vašem prometu preneha delovati, saj morda ne bo mogel prenesti večje obremenitve, zaradi česar se bo vaše spletno mesto tudi poslabšalo.

Še več, vaše spletno mesto se lahko poslabša, tudi če se na enem od številnih drugih spletnih mest, ki gostuje na istem strežniku kot vaše spletno mesto, močno poveča, kar velja za večino storitev gostovanja v skupni rabi..

Nato sledi varnostni del. Večina hekerskih incidentov se običajno zgodi na strani baze podatkov. Poleg tega so odprtokodne platforme, kot je WordPress, veliko bolj ranljive za hekerske napade, saj morajo vsi napadalci najti posebno ranljivost, ki jo je mogoče pozneje spremeniti na veliko višjo raven.

Podobno kot pri uspešnosti, če se katero drugo spletno mesto, ki gostuje v isti bazi podatkov, kot je vaše spletno mesto, zlomi, se tudi možnosti, da se vaše spletno mesto zlomi, preveč povečajo..

Ni treba posebej poudarjati, da te težave na področju vzdrževanja zahtevajo veliko. Zastarele teme in vtičniki lahko naredijo vaše spletno mesto bolj ranljivo za varnostne in druge težave, zato jih je treba redno posodabljati.

Vsak vtičnik ali tema, ki se vdre ali okuži z zlonamerno kodo, lahko privede do poskusov in napadov na množični ravni, zato morate biti pozorni tudi na vrsto tem in vtičnikov, ki jih uporabljate, in odstranite tiste, ki so postale ranljive.

Vendar pa mora večina uporabnikov, ki so resnično zaskrbljeni za varnost svojega spletnega mesta WordPress, izvajati tudi dodatne varnostne ukrepe, kot so premium varnostni vtičniki.

Prednosti statičnih spletnih strani

Ker statična mesta ne uporabljajo baze podatkov, niso ranljiva za večino možnih vprašanj, o katerih smo govorili zgoraj. Poleg tega nudijo tudi veliko prednosti delovanja in varnosti.

Naj vas podrobneje opišemo spodaj.

Varnost

Kot smo pravkar omenili zgoraj, za statično spletno mesto ni treba uporabljati baze podatkov. To pomeni ne more biti heker s krampom baze podatkov s praksami, kot so injekcije SQL (SQLi) in Skriptanje med spletnimi stranmi (XSS), kar je zaskrbljujoče pri spletnih mestih WordPress, odvisno od baze podatkov.

Podobno tudi statičnega spletnega mesta ne morete vdreti le tako, da vstavite neko drugo mesto v isto bazo podatkov kot vaše spletno mesto. Statično spletno mesto prav tako ni ranljivo za vse hekerske možnosti, ki jih ima večina spletnih mest, ki uporabljajo programsko opremo Open Source, kot je WordPress.

Prav tako ne tvegate, da bi bili prekinjeni zaradi uporabe zastarelih ali okuženih tem ali brezplačnih vtičnikov. Tako s preprosto uporabo statičnega spletnega mesta znatno izboljšate varnost svojega spletnega mesta.

Hitrost

Zgoraj smo razpravljali o tem, kako dinamična spletna mesta lahko imajo težave s hitrostjo saj morajo v bazo vnašati zahteve in iz nje pridobiti zahtevano vsebino. Toda kot statično spletno mesto uporablja vnaprej upodobljene strani in ne bazo podatkov, naloži se veliko hitreje saj pri dinamičnih spletnih mestih ne sodelujejo naprej in nazaj.

Vir: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-bet between-static-and-dynamic-websites.html

Izboljšanje hitrosti ne bo samo pripomoglo k zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje, ampak tudi v Googlovih dobrih knjigah na SEO strani.

Vzdrževanje

Ponovno, na statičnih spletnih mestih ni nobenih vtičnikov ali tem, ki bi jih lahko redno posodabljali. Glede na hitrost ali optimizacijo zmogljivosti ni veliko storiti. Za izboljšanje hitrosti ali zmogljivosti statičnega spletnega mesta ni treba najeti strokovnjaka.

Veliko manj vas skrbi, kdaj obstajajo prometni konici v primerjavi s trki za dinamična spletna mesta. Vse to zagotovo pomeni veliko lažji čas vzdrževanja vaše spletne strani in boljšo osredotočenost na pomembnejše dele vašega spletnega poslovanja.

Slabosti statičnih spletnih strani

Kar zadeva slabosti statičnega spletnega mesta, je veliko odvisno od tega, kako greš pretvarjanje dinamičnega spletnega mesta WordPress v statično. Ker je uporaba vtičnikov običajno bolj priljubljena možnost kot uporaba drugih rešitev, razpravimo o pomanjkljivostih s tega vidika.

Preveč tehnična za povprečnega uporabnika

Pretvarjanje dinamičnega spletnega mesta v statično spletno mesto lahko postane preveč tehnično za povprečnega uporabnika WordPressa. Vpletenih je veliko zapletenih korakov in morebitne napake med postopkom je težko odpraviti.

Na primer, če se odločite, da boste uporabljali priljubljeno za pretvorbo svojega spletnega mesta v statično, boste najprej morali ustvariti poddomena in prenesti svojo namestitev WordPress tja, medtem ko ste statično spletno mesto nastavili v nastavitvah vtičnikov za prejemanje datotek spletnega mesta.

Dodaten korak bi bil, če sta namestitev WordPress-a in datoteke vašega spletnega mesta na različnih strežnikih in bi morali statične datoteke prenesti kot zip datoteko in jih naložiti na strežnik.

Če še niste storili česa takega, se lahko hitro premaga in pusti veliko prostora za napake in zmešnjave, kar je težko ali drago odpraviti. Nekatere precej pogoste težave vključujejo slikovne datoteke, ki se ne prenašajo skupaj z drugimi datotekami vašega spletnega mesta, ali vaše težave s CSS-jem..

Ni enostavna možnost CDN

Če še ne veste, se CDN nanaša na omrežje za pošiljanje vsebine. V bistvu je vir, ki uporabnikom streže zahtevane datoteke vašega statičnega spletnega mesta, v najboljšem primeru z mesta, ki je najbližje mestu, od koder prihaja večina vaših uporabnikov, tako da dobijo čas hitrega nalaganja.

Ker noben vtičnik za statični generator spletnih mest – vključno s preprosto Static, ki smo ga omenili zgoraj – ne uporablja CDN, ki bi to nalogo opravil namesto vas, je to nekaj, kar bi vam ostalo. Z drugimi besedami, tukaj bi morali konfigurirati svojo rešitev.

Omejitve v funkcionalnosti

Če gremo za funkcionalnost strani, ima ustvarjanje statičnega spletnega mesta s pomočjo vtičnikov generatorja statičnih spletnih mest kar nekaj omejitev. Ne morete uporabljati obrazcev za stike, imeti funkcijo iskanja po spletnem mestu in komentarjev, ali kaj drugega v zvezi s tem, ki so dinamične v svoji funkciji. Uporaba rešitev tretjih oseb je možnost, vendar je lahko tudi draga in težko postavljena.

Poleg tega, če imate na svojem spletnem mestu veliko preusmeritev, bi izgubili veliko prednosti, ki jo pridobite na sprednji strani SEO, tako da boste postali statični. To je zato, ker vtičniki ne ustvarijo datoteke .htaccess za vaše spletno mesto in namesto tega uporabljajo metaoznake za vse vaše preusmeritve, kar ni dobro za SEO.

Nazadnje pa obstaja tudi dejstvo, da imajo statična mesta, ustvarjena s pomočjo vtičnikov, tudi nekatere težave pri vzdrževanju. Največje pri tem je treba opozoriti, da bi vsaka sprememba, ki jo spremenite na svojem spletnem mestu, ponovno objavila celotno spletno mesto, kar pri manjših spletnih mestih morda ne bo veliko težave, vendar bi pri večjih spletnih mestih lahko trajalo veliko časa..

Kako pretvoriti spletno mesto WordPress v statično HTML mesto?

Zdaj, ko se zavedate prednosti in slabosti statičnega spletnega mesta WordPress, se pogovorimo, kako naj izvajate to spremembo, o dveh možnostih in kako lahko odpravite večino pomanjkljivosti.

Statični vtičniki generatorja

Kot smo že omenili, lahko spletno mesto WordPress naredite statično tako, da uporabite enega od vtičnikov generatorja statičnih spletnih mest, pri čemer sta najbolj priljubljeni možnosti preprosto Static in WP2Static. Če pa se odločite za uporabo katerega koli od teh vtičnikov, se boste morali spoprijeti z omejitvami in težavami, ki smo jih obravnavali zgoraj.

Z omenjenim delom, hitro preglejmo spodaj navedeni dve priljubljeni možnosti.

Preprosto statično

preprosto statični vtičnik wordpress

Preprosto statično je najbolj priljubljen vtičnik za statično spletno mesto z več kot 20.000 WordPress spletnimi mesti, ki jih uporablja v času pisanja te objave. Pomaga vam ustvariti statično različico spletnega mesta WordPress, ki jo lahko postrežete obiskovalcem, medtem ko namestite WordPress namestitev na varnem mestu, kamor koli želite.

Tako se boste izognili večini možnih varnostnih težav, povezanih s spletnimi mesti WordPress, hkrati pa vam omogoča, da obiskovalcem hitreje prikažete vsebino, zahvaljujoč že vnaprej upodobljenim statičnim stranem.

WP2Static

WP2Static wordpress vtičnik

WP2Static je še en priljubljen vtičnik za statično spletno mesto ki vam omogoča, da svojim uporabnikom prikažete statično različico spletnega mesta WordPress, hkrati pa vam omogoča, da uporabljate WordPress za upravljanje vsebine spletnega mesta.

Nekatere druge njegove priljubljene funkcije vključujejo odstranjevanje vseh znakov z vašega spletnega mesta, ki kažejo, da uporablja WordPress, da hekerji ne zanimajo, možnost brezplačnega gostovanja vašega spletnega mesta z eno od možnosti, ki jih ponuja v obliki strani GitHub in drugih možnosti , pošiljanje obvestil na namizju, ko so opravila izvoznika končana in podobno.

Čeprav privzeto ne deluje s spletnimi mesti WooCommerce ali članstvom, lahko z orodjem drugih proizvajalcev, kot je Snipcart, deluje enako dobro tudi za te vrste spletnih mest.

Poleg tega lahko funkcionalnost svojega statičnega spletnega mesta še izboljšate s plačanimi dodatki WP2Static, vključno s pretvornikom statičnih oblik (za stike in druge obrazce na statičnem spletnem mestu), naprednim procesorjem CSS (za boljši prilagoditev videza spletnega mesta ) in med drugim napredno iskanje in odkrivanje.

Vse povedano in storjeno z uporabo enega od teh vtičnikov je morda dobra možnost v nekaterih primerih, zlasti če prikazujete ciljne strani in ne spletna mesta kot celoto ali manjša spletna mesta, ki nimajo dinamičnih elementov, kot so komentarji.

Kaj je torej boljša možnost v teh primerih? Ugotovimo spodaj.

Brez strežnika statične rešitve gostovanja WordPress

Obstaja nekaj rešitev tretjih oseb, ki delujejo kot statični, brezglavi spletni gostitelji WordPressa, in so odlična alternativa uporabi vtičnikov, saj vam pomagajo odpraviti težave, povezane s slednjimi. Preglejmo 3 posebne rešitve, ki so res odlične vsestranske možnosti, da vaše spletno mesto WordPress postane statično.

Strattično

stratično brezglavo statično gostovanje v wordpressu

Stattic je brezglavi gostitelj WordPress, ki vam omogoča ustvarjanje lahke, statične različice svojega spletnega mesta WordPress, hkrati pa vam omogoča, da WordPress uporabljate kot nadomestni računalnik kot običajno.

Za razliko od drugih možnosti za ustvarjanje statične različice spletnega mesta WordPress, Strattic presega omejeno funkcionalnost in se ponaša z veliko mrežo CDN-jev, razporejenih po vsem svetu, kar pomeni, da ne glede na to, od kod prihajajo obiskovalci vašega spletnega mesta, bodo vedno dosegli neverjetno hitro nalaganje, saj vročena jim bo vsebina z mesta, ki je najbližje njihovi lokaciji.

stratična armaturna plošča

Strattic prekine dinamično spletno mesto WordPress iz spleta in ga postavi na drug URL, ki stoji za avtentikacijo, tako da lahko do tega mesta dostopajo samo lastniki spletnih mest. Še naprej lahko uporabljate svoj WordPress kot vedno – marketinški ljudje lahko še vedno dodajajo vsebino, še vedno lahko dodate vtičnike itd..

Podobno uspe obiti večino omejitev tradicionalnih rešitev za generiranje statičnih spletnih mest tudi po zaslugi vgrajene funkcionalnosti za dinamične elemente, kot so kontaktni obrazec, funkcija iskanja po spletnem mestu in še več.

Strattic s ponosom trdi, kako je brez strežnika statična rešitev za gostovanje WordPress z lastno arhitekturo brez strežnika, ki samodejno odstrani večino taksnih ranljivosti in pomislekov glede zmogljivosti, povezanih s strežniki gostovanja.

stratični načrti gostovanja

The Začetni načrt pri Stratticu je cena 35 dolarjev na mesec in ima vse funkcije za eno spletno mesto. Strattic bo poskrbel za postopek migracije za vas brezplačno, ne glede na načrte.

HardyPress

hardversko gostovanje brez strežnika wordpress

HardyPress je še ena možnost brez strežnika gostovanja za WordPress uporabnike. Pravzaprav je veliko cenejši od podjetja Strattic, saj je osebni načrt spletnega mesta cenovno naokrog 5 USD na mesec (če plačujete letno), vendar pa funkcionalnosti ne manjka.

cene hardypressa

Povečajte uspešnost in varnost spletnega mesta WordPress v nobenem trenutku! Obiskovalci dostopajo do popolnoma statične različice vašega spletnega mesta. Vaša resnična WordPress namestitev živi na ločeni domeni in se izvaja le, ko mora urednik spremeniti vsebino.

Pravzaprav je bolj vsestranski, ker vam omogoča uporabo vseh WordPress vtičnikov, ki nimajo nobenih dinamičnih komponent spredaj. HardyPress podpira tudi priljubljene kontaktne obrazce 7,
medtem ko na svojem spletnem mestu izvaja svojo funkcijo iskanja.

Tako kot Strattic tudi vašo namestitev WordPress postavi na ločeno domeno, do katere nihče ne more dostopati, razen vas, medtem ko ustvari popolnoma statično različico svojega spletnega mesta s 30 lokacijami po vsem svetu za še hitrejši čas nalaganja.

Nekatere druge funkcije vključujejo SSD tehnologijo, HTTPS, možnost izklopa vašega primerka WordPress in še več.

Menjalnik

Statično gostovanje v strežniku Shifter brez strežnika

Shifter je še ena odlična možnost, če želite statično stati na svojem mestu WordPress. Omogoča vam uporabo vseh vaših WordPress tem in vtičnikov (zaviranje tistih z dinamičnimi elementi), hkrati pa je presenetljivo enostavno nastaviti in vzdrževati.

Uporabljajte iste teme WordPress, vtičnike in orodja, ki jih poznate in ljubite brez glavobolov gostovanja ali groženj s strani botov in hekerjev.

Na voljo so možnosti z enim klikom za skoraj vse, kar morate storiti, nastavitev novega spletnega mesta ali selitev starega mesta WordPress pa je s Shifterjem.

Varnost in zmogljivost bi bila tako dobra kot pri drugih dveh možnostih za ustvarjanje statičnih spletnih mest, ki smo jih pregledali zgoraj, z nekaj lepo urejenimi funkcijami, vključno z uvajanjem v Netlify in obvestili za Slack, ali celo po meri integracije, glede na vaše potrebe, prehod s podporo HTTP / 2 , Uvajanje IPv6 in še več.

Ima alternative za vaše komentarje in kontaktni obrazec ter deluje prav tako dobro kot na spletnih straneh za e-trgovino, ki temeljijo na Shopifyju.

Shifter cene

Kar zadeva ceno, je njegov najosnovnejši načrt brez možnosti domene po meri brezplačno na voljo za eno spletno mesto, medtem ko je najcenejši načrt z domeno po meri ceno na 16 USD na mesec.

Pretvarjanje WordPress spletnih mest v statični HTML: Povzetek

pretvarjanje wordpress mest v statična spletna mesta html

Statičnost na spletnem mestu WordPress prinaša številne prednosti, vendar ni za vse Medtem ko je veliko odvisno od vaših želja in potreb tu, je nekakšno pravilo: če se vsak dan ali nekajkrat na dan prijavite na nadzorno ploščo WordPress, bi verjetno zaradi tega, da bo vaše WordPress spletno mesto statično, nastalo več težav pri vzdrževanju za vas, kot bi bilo vredno.

Kljub temu, tudi če ne boste večkrat spreminjali svojega spletnega mesta WordPress, morate razmisliti, katero možnost morate uporabiti za prehod na statično različico spletnega mesta.

Čeprav je možnost vtičnika uporabnikom na proračun morda videti mamljiva, lahko povzroči težave za velika spletna mesta, ki jih je težko rešiti. Vendar se bo verjetno izkazalo za odlično proračunsko možnost za ciljne strani in majhna spletna mesta, ki so samo za vsebino.

Če potrebujete več funkcionalnosti ali imate precej veliko WordPress spletno mesto, potem uporabite eno od statične rešitve za gostovanje strežnikov WordPress zunanjih strežnikov Pregledali smo zgoraj je pot. Ne zagotavlja samo zelo gladkega prehoda, ampak tudi omogoča, da uporabljate WordPress tako kot prej, hkrati pa ponuja tudi vgrajeno funkcionalnost za pomembne dinamične elemente, kot so kontaktni obrazci in iskanje po spletnem mestu.

Končno se tega spomnite prehod na statiko zagotovo izboljša splošno hitrost, zmogljivost in varnost vašega spletnega mesta WordPress, to je samo možnost, če vam ni treba uporabljati preveč dinamičnih elementov.

Če to storite, bi morali namesto tega kakovostno deljeno gostovanje ter ustrezne optimizacije hitrosti in uspešnosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map