Najpogostejši pogoji spletnega gostovanja in kaj pomenijo (Infographic)

Ste novi gostitelj in se sprašujete, kaj v resnici pomenijo besede, kot so diskovni prostor, pasovna širina ali uptime?


Potem nisi sam. Bil sem super zmeden, ko sem se prvič prijavil za gostovanje.

najpogostejši podatki o spletnem gostovanju

Spodaj je an infografika s skupnimi pogoji spletnega gostovanja , z razlagami, kaj te besede res pomenijo.

Želel bi si, da bi bil kakšen vodnik po vizualnem slovarju takšen tudi takrat, ko sem začel.

Kajti za neznane se lahko lingo spletnega gostovanja zdi kot tuj jezik in je malce zmeden.

Še posebej, ko nakupujete novega spletnega gostitelja (na primer Bluehost).

Bluehost ustvarili ta vizualni glosar za najpogostejše besede, kratice in besedne zveze na spletnem gostovanju.

najpogostejši pogoji spletnega gostovanjaVir Infograhic: bluehost.com

Slovar spletno gostovanje

Pasovna širina: Količina podatkov, ki jo lahko vsako sekundo prenesete na ali z vašega spletnega mesta.

Blog: Redno posodabljano spletno mesto ali spletno stran. Novi vnosi se imenujejo objave; objave je mogoče uporabiti za privabljanje podjetij na vaše spletno mesto ali pomoč pri SEO. Tukaj je moja začetna stran za blog.

Gostovanje v oblaku: V gostovanju v oblaku se zrcalijo vaši podatki v več napravah za shranjevanje, namesto da bi bili na enem samem računalniku. Ta odvečnost zagotavlja zanesljivost vašega spletnega mesta.

CDN: Mreža za dostavo vsebine (CDN) je sistem strežnikov, razporejenih po več podatkovnih centrih po vsem svetu, ki končnim uporabnikom ponuja spletno vsebino, zlasti statične datoteke, kot so slike in slog strani vašega spletnega mesta.

Nadzorna plošča: Nadzorna plošča je živčno središče vašega računa gostovanja. Tu lahko dodate nove domene, ustvarite e-poštne naslove, namestite aplikacije in upravljate nastavitve v zakulisju.

CMS: Sistem za upravljanje vsebine (CMS) je uporabniku prijazna aplikacija, ki jo namestite na strežnik gostovanja, da olajša upravljanje spletnega mesta. CMS, kot je WordPress, je še posebej odličen za ljudi, ki nimajo ozadja kodiranja, da začnejo s spletnim mestom.

CPU: Osrednja procesna enota (CPU) so možgani vašega strežnika ali računalnika, izvajajo ukaze, sprejemajo odločitve in delajo vhodno / izhodne izračune.

Podatkovno središče: Podatkovni center je specializiran objekt, v katerem je na tisoče strežnikov, ki so povezani z omrežjem na internet.

Namensko gostovanje: Namensko gostovanje vam omogoča, da zakupite celoten strežnik za svojo uporabo, namesto da ga delite z drugimi uporabniki ali organizacijami.

DNS: Sistem domenskih imen (DNS) enostavno in enostavno zapomni imena domen na številčne IP naslove.

Domena: Ime domene, kot je webhostingrating.com, se uporablja za identifikacijo lokacije določene spletne strani.

Registrar domene: Registrator domene je podjetje, ki ga je internetna korporacija pooblastila za dodeljena imena in številke (ICANN) za registracijo in upravljanje domenskih imen.

E-trgovina: E-trgovina je praksa nakupa in prodaje izdelkov ali storitev na spletu.

FTP in SFTP: File Transfer Protocol (FTP) in Secure File Transfer Protocol (SFTP) se uporabljata za prenos datotek med računalnikom in strežnikom. FTP je še posebej uporaben za obsežne prenose, zato vam ni treba premikati na stotine datotek posebej.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) je računalniški jezik, ki brskalniku pove, kako naj prikaže spletno stran.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) je aplikacijski protokol za prenos datotek po spletu. Zamislite si to kot temelj interneta.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) je uporaba HTTP prek varne povezave, najpogosteje v povezavi z zaščito transportnega sloja (TLS).

IP naslov: Vsak računalnik, povezan z internetom, ima vsaj en naslov IP, edinstveno zaporedje številk in / ali črk, ki ima dva namena: identifikacija gostitelja ali omrežnega vmesnika (kdo je) in naslavljanje lokacije (kje je).

Zlonamerna programska oprema: Škodljiva programska oprema, ki želi poškodovati, onemogočiti ali prevzeti nadzor nad računalnikom, mobilno napravo, spletnim mestom ali omrežjem. Zlonamerna programska oprema se pogosto uporablja za krajo informacij ali shranjevanje podatkov za odkupnino.

Parkirana domena: Za stranke Bluehost je parkirana domena posebna funkcija, ki je na voljo na nadzorni plošči in vam omogoča prikaz nove domene z isto vsebino kot ena od vaših drugih domen. Zunaj gostovanja cPanel je parkirana domena domensko ime, ki je bilo registrirano, vendar trenutno ne kaže na spletno mesto. Organizacije pogosto parkirajo domene za prihodnjo uporabo ali za zagotovitev, da jih niso registrirali drugi kupci.

Prehod za plačilo: Prehod za plačila je storitev, ki uporabnikom omogoča odobritev plačil s kreditnimi karticami za e-poslovanje. Plačilni prehodi imajo pogosto posebne zahteve glede skladnosti glede na vrsto vašega podjetja in obseg transakcij.

PHP: PHP (kratica za Hypertext Preprocessor) je skriptni jezik, namenjen spletnemu razvoju. Združuje dinamično vsebino – cene, komentarje ali vsebino nakupovalne košarice – s statično vsebino – slogi strani in slikami – v HTML, tako da lahko vaš brskalnik prikaže.

Vključiti: Vtičnik je programska komponenta, ki vam omogoča, da obstoječemu spletnemu programu, kot je WordPress, dodate določeno funkcijo ali funkcijo.

OVEN: Pomnilnik z naključnim dostopom (RAM) je mesto, v katerem vaš strežnik ali računalnik shranjuje kratkoročne podatke, do katerih potrebuje redno ali hitro dostopnost.

Strežnik: Strežnik je močan računalnik, zasnovan za določeno opravilo. Na primer, gostovalni strežniki so programirani tako, da prikazujejo spletno vsebino. Za zagotovitev zanesljivosti in učinkovitosti se odstranijo nepotrebne komponente, zato večina strežnikov nima video kartic, monitorjev ali celo tipkovnice.

Skupno gostovanje: Skupno gostovanje je takrat, ko vaše spletno mesto prebiva na strežniku poleg spletnih strani drugih ljudi. Vse razpoložljive vire strežnika delijo vsa spletna mesta.

Varnostno kopiranje spletnega mesta: Varnostno kopiranje spletnega mesta je praksa kopiranja in arhiviranja podatkov, tako da lahko obnovite spletno mesto v primeru okvare sistema, kibernetskega napada ali človeške napake.

SSL in TLS: Sloj varnih vtičnic (SSL), predhodnik varnosti transportnega sloja (TLS), je šifrirni protokol, zasnovan za varovanje povezav med računalniškimi sistemi. Zaradi praktičnosti in zapuščine se oba protokola pogosto imenujeta SSL.

SSL potrdilo: SSL certifikat se uporablja za potrjevanje vašega šifrirnega ključa s strani tretjih oseb, zato se nekdo drug ne more pretvarjati, da je vaše spletno mesto. Stranke Bluehosta lahko na nadzorni plošči kupijo SSL potrdilo.

Poddomene: Poddomene vam omogočajo, da v ime domene dodate predpono (na primer help.bluehost.com), da ustvarite enostavno zapomniti URL za določeno vsebino, ne da bi morali registrirati dodatne domene.

TLD: Domene najvišje ravni (TLD) so pripone, kot so .com, .org in .website, na koncu vsakega spletnega naslova.

Potek: Čas, ko je strežnik neprekinjen in je vaše spletno mesto dostopno. To je mogoče meriti linearno (154 dni podaljška) ali kot odstotek (99 odstotkov podaljšanja v zadnjem letu).

Virus: Virus je zlonamerna programska oprema, ki se samoumnožuje z okužbo drugih programov, strežnikov ali domačih računalnikov. Virusi se običajno prenašajo po e-pošti.

VPS: Navidezni zasebni strežnik (VPS) je strežnik spletnega gostovanja, ki je razdeljen na odseke, ki delujejo kot navidezni namenski strežniki, pri čemer je vsak dodeljen le enemu uporabniku hkrati.

Storitev spletnega gostovanja: Storitev spletnega gostovanja ponuja prostor za strežnike, tako da lahko posamezniki in podjetja omogočijo dostop do spletnih strani na internetu.

WordPress: je brezplačen in odprtokodni sistem za upravljanje vsebin, ki temelji na PHP in MySQL. WordPress je najpogosteje uporabljana programska oprema za gradnjo spletnih strani in pooblasti 1/3 ali vsa spletna mesta na internetu.

Ali razmišljate o gostovanju pri Bluehostu? Ugotovite, kaj morate vedeti v mojem pregledu Bluehost in kako začeti z mojim vodnikom za prijavo v Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map