Kako začeti blog iz nič

Zagon vašega zelo lastnega bloga je najboljši in najlažji način, da svoje ideje in znanje delite s svetom. Če menite, da je ustvarjanje bloga iz nič, je preveč težko in tehnično, potem ne bi mogli biti bolj napačni. Ker je ustvarjanje bloga veliko lažje, kot si mislite. V resnici je!


Tukaj je korak za korakom vadba “bdi čez ramo” o tem, kako začeti blog iz nič z WordPressom, z videoposnetki, ki jih je enostavno spremljati in razumeti.

Če pa se boste zataknili, mi pošljite e-pošto in potrudil se bom, da vam pomagam.

Če želite, lahko svoj blog celo uporabite za promocijo vašega malega podjetja ali spletne trgovine ali pa z njim celo zaslužite z bloganjem.

 1. Kaj se boste tukaj naučili?
 2. Spoznali boste, kako iz nič ustvariti blog o WordPressu (tj. Kako namestiti, konfigurirati in prilagoditi WordPress).

 1. Kaj potrebujete za začetek bloga?
 2. Potrebovali boste računalniško in internetno povezavo (duh!), Za začetek pa potrebujete vsaj nekaj ur.

 1. Koliko bo stalo ustvariti blog WP?
 2. Ni veliko, za domensko ime in spletno gostovanje boste morali porabiti le 10 dolarjev na mesec, to je to.

kako začeti WordPress blog iz nič

Si pripravljen? Potem ugotovimo, kako začeti WordPress blog leta 2020 iz nič:

Kako začeti blog iz nič z WordPressom

 • 1. Pridobite ime domene & spletno gostovanje

  Najprej najprej stvari, preden lahko ustvarite svoj blog, potrebujete dve stvari; ime domene in spletno gostovanje. To so gradniki vašega bloga.

  Priporočam, da kot spletni strežnik za svoj blog uporabljate Bluehost.com ali SiteGround.com, tukaj:

  Oba ponujata podobne cene

  Oba sta priporoča WordPress.org. Bluehost in WordPress sodelujeta od leta 2005

  Oba imata namestitev z enim klikom WordPress ki avtomatsko skrbi za tehnično nastavitev in konfiguracijo.

  Oba ponujata 24/7 podpora kar pomeni, da je vedno nekdo, ki odgovori na vaša vprašanja in njihov spletni center za podporo vključuje WordPress vodnike, video vadnice in še več.

  Oba ponujata 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja zato lahko dobite denarno nadomestilo, če se odločite, da ne želite imeti bloga.

  Bluehost vam daje BREZPLAČNO IME DOMAIN ko se prijavite z njimi.

  SiteGround vam ponuja IZVLEČENE LASTNOSTI ko gre za hitrost in varnost (FYI za to spletno mesto uporabljam načrt GrowBig Sitegrounda).

  Za podrobnejše informacije o teh podjetjih si oglejte moj pregled strani SiteGround in pregled Bluehost, in če se še vedno ne morete odločiti, si oglejte mojo primerjavo SiteGround proti Bluehostu.

 • 2. Pregled WordPress-a & namestitev

  V tem videoposnetku boste izvedeli, kako namestiti WordPress na svoj račun gostovanja z uporabo njihovega preprostega in začetnikom prijaznega namestitvenega programa WordPress.

  Če potrebujete pomoč pri namestitvi WordPress-a, si oglejte ta navodila za namestitev in navodila za uporabo.

 • 3. Prijava v WordPress & skrbniško območje

  Čestitamo vam za namestitev WordPress-a! V tem videoposnetku se boste naučili, kako se prijaviti v svoje WordPress administrativno območje in uporabiti pomembna orodja, ki jih najdete tam.

 • 4. Ustvarjanje strani v WordPressu

  V tem videoposnetku se boste naučili, kako ustvariti strani (na primer svojo domačo stran, stran za stike itd.) Za svoj WordPress blog.

 • 5. Ustvarjanje objav v WordPressu

  Tu v tem videoposnetku se boste naučili, kako ustvariti objave za svoj WordPress blog. Objave se nekoliko razlikujejo od strani, saj so navedene v obratnem kronološkem vrstnem redu na vašem spletnem mestu in so idealne za vsebino v dnevniku, kot so objave na spletnem dnevniku.

  Interlude

  Kakšna je razlika med stranmi in objavami v WordPressu?

  Objave in strani v WordPressu so lahko na površini videti zelo podobne, tako da vključujejo naslov in glavno območje vsebine, ki uporabljajo isti urejevalnik vsebin, vendar obstaja nekaj ključnih razlik:

  Objave imajo viden datum in čas, medtem ko strani ne

  Objave so prikazane v obratnem kronološkem vrstnem redu na vašem spletnem mestu, od najnovejšega do najstarejšega

  Strani so izpuščene iz glavne časovnice vašega spletnega dnevnika

  Objave lahko organizirate z uporabo kategorij in oznak

  Strani so lahko organizirane v hierarhalni strukturi

  Objave so združene z viri RSS, ki naročnike obveščajo, ko so objavljene nove objave

  Praviloma je vsaka vsebina, ki je “brezčasna” in ni del vašega spletnega dnevnika, najbolj primerna za objavo kot stran. Vsebina, ki je del vašega spletnega dnevnika ali časopisa in je bolj občutljiva na čas, je primernejša za objavo.

  V redu, pojdimo naprej.

 • 6. Kategorije & oznake v WordPressu

  V tem videoposnetku boste izvedeli, kako ustvariti kategorije in oznake (za objave) za svoj WordPress blog.

 • 7. Uporaba WordPress vtičnikov

  Tu v tem videoposnetku boste izvedeli, kako uporabljati vtičnike na svojem spletnem mestu WordPress. Vtičnik razširi funkcionalnost ali doda novo funkcijo (na primer kontaktni obrazec) v vaš blog WordPress.

  Interlude

  Katere obvezne WordPress vtičnike morate namestiti?

  Vtičniki pomagajo razširiti in razširiti funkcionalnost vašega spletnega dnevnika WordPress. Obstaja skoraj 50.000 brezplačnih vtičnikov WordPress, ki jih lahko uporabite za svoj blog. Ampak ne bodite nori in jih namestite vse, ker bo preveč vtičnikov naložilo nalaganje vašega bloga. Torej morate biti izbirčni in namestiti samo vtičnike, ki jih vaš blog resnično potrebuje.

  Aksimet je vtičnik za preprečevanje neželene pošte, ki ščiti vaš blog pred zlonamerno vsebino (to je uradni vtičnik WordPress in je vnaprej nameščen).

  Yoast je vtičnik SEO, ki vam pomaga iskati, da optimizirate svoj blog in vam pomaga konfigurirati SEO vašega spletnega dnevnika WordPress, kot so meta oznake in generacija zemljevidov XML, konfiguracija datotek robots.txt, urejanje datotek .htaccess in še veliko več

  Raketa WP je vrhunski vtičnik za predpomnjenje, s pomočjo katerega se vaše spletno mesto WordPress hitro naloži. Odlična stvar pri WP Rocket je, da prihaja brez zapletenih nastavitev vtičnikov in pospeši čas nalaganja vašega spletnega mesta po aktiviranju vtičnika.

  Vizualni skladatelj je intuitiven urejevalnik povleci in spusti, ki ponuja bogato knjižnico zmogljivih funkcij in sredstev za ustvarjanje popolnega in profesionalnega mesta WordPress.

  Predstavljajte si je vtičnik za stiskanje slike, ki optimizira slike, ki jih naložite z zmanjšanjem velikosti datotek, ne da bi pri tem izgubil kakovost, tako da se vaš blog hitro naloži

  Socialna vojna Vtičnik vam doda dodaten osupljiv videz gumbov za socialne zaznamke na svojem blogu.

  Kontaktni obrazec 7 je vtičnik za kontaktni obrazec, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje različnih vrst obrazcev za stike.

  Jetpack je vtičnik “vse v enem”, ki daje spletnemu dnevniku funkcije, kot so statistika, povezane objave, optimizacija iskalnikov, skupna raba družbe, zaščita, varnostne kopije, hitrost in upravljanje seznama e-poštnih sporočil.

  Gremo naprej.

 • 8. Prilagajanje tem WordPress

  WordPress tema (imenovana tudi predloga) je niz datotek, ki določajo videz vašega spletnega dnevnika, ki ga poganja WordPress. V tem videu boste izvedeli, kako uporabljati WordPress teme, da naredite odličen prvi vtis za svoj WordPress blog.

 • 9. WordPress meniji & gradnike

  V tem videoposnetku boste izvedeli, kako spremeniti videz vsebine vašega spletnega dnevnika z uporabo WordPress menija & funkcije gradnikov.

 • 10. Ustvarjanje & upravljanje uporabnikov

  V tem videu boste izvedeli, kako ustvariti in upravljati uporabniške račune na svojem WordPress blogu.

 • Bonus: Promocija bloga & varnostni nasveti

  Tu boste izvedeli, kako promovirati, vzdrževati in ščititi svoj WordPress blog z nekaj koristnimi nasveti.

  Interlude

  Kaj lahko storite, da zagotovite WordPress?

  WordPress je varno pred nakupom, zato lahko previdnostne korake storite za nadaljnje utrjevanje svojega spletnega dnevnika o WordPressu. Tu je nekaj osnovnih nasvetov za varnost WordPressa:

  Ne uporabljajte »Administratorja« kot svoje uporabniško ime skrbnika / glavnega uporabnika

  Uporabite močna gesla (dolga s številkami, velikimi črkami in simboli)

  Vtičnike in teme prenašajte samo iz znanih virov

  Vedno dokončajte osnovne posodobitve programa WordPress takoj, ko se pojavijo (fyi vsi načrti SiteGround prihajajo z upravljanim gostovanjem WordPressa, kar pomeni, da bodo posodobitve jedra in popravke za WordPress naredili za vas samodejno)

5 načinov za unovčenje spletnega dnevnika

Iz lastnih izkušenj sem ugotovil, da večina nasvetov o zaslužku spletnega dnevnika temelji na predpostavki, da vaš blog že na tisoče obiskovalcev na dan. Toda kako resnična je ta domneva? Če ste takšni kot jaz, verjetno ne boste več tisoč obiskovalcev na dan. A brez skrbi, še vedno obstaja veliko načinov za zaslužek spletnega dnevnika. To je pet metod, ki bodo delovale pri katerem koli blogu.

1. metoda: Sponzorstva

Večina ljudi vam bo povedala, da so prikazovanje oglasov na vašem spletnem mestu – pasivni ali besedilni oglasi, ki se prikazujejo na koncu člankov – najboljši način za prinašanje prihodka. Čeprav je te oglasne programe enostavno nastaviti, jih tudi ni vredno nadaljevati, razen če imate veliko prometa. Preprosta alternativa čistemu oglaševanju so sponzorstva, v katerih vam bodo lokalna podjetja plačala neposredno, če boste na svoje spletno mesto postavili njihova imena in logotipe..

2. način: E-knjige in premium vsebine

Če se želite vsak mesec ustvariti nov del vsebine, ki jo lahko naložite – študijo primera, bele knjige ali e-knjigo Kindle -, lahko na svojem spletnem dnevniku nastavite ponavljajoč se tok prihodkov. Tako deluje: ustvarite knjigo na 25 straneh, jo dodajte v Amazon in napolnite kjer koli od 1,99 do 3,99 dolarja za knjigo. Najboljše od vsega je to popolnoma pasiven dohodek, ki dejansko pripomore k izgradnji ugleda.

3. način: Tečaji in svetovanje

Ko boste enkrat ustvarili svoj ugled z e-knjigami in drugo vrhunsko vsebino, boste takrat začeli prodajati tečaje in svetovalne storitve z visokimi dolarji. Recimo, da pišete blog o zdravju in fitnesu. Vsak dan lahko v telovadnici dajete predloge za vadbo in objavljate svoje fotografije. To bi lahko odprlo vrata ljudem, ki vas zaposlijo kot osebnega trenerja fitnesa, ali za telovadnico, ki vas bo zaposlila kot učitelja za nov fitnes.

Metoda 4: Pridruženo trženje

Videla sem, da veliko ljudi prevzame strast do določenega izdelka in ga spremeni v zelo uspešno podjetje, povezano s trženjem. Recimo, da z veseljem pišete o različnih tehnoloških pripomočkih in ustvarili ste razmeroma priljubljen blog pripomočkov, ki ga ljudje berejo, da se seznanijo z najnovejšimi novimi ponudbami izdelkov. Že omenjate izdelke, zakaj ne bi bili plačani za to? Če se prijavite za partnerski marketinški program, boste lahko plačani vsakič, ko nekdo klikne povezavo do izdelka na vašem blogu in kupi izdelek.

5. način: Vsebinsko trženje

Nazadnje sem shranil svoj najboljši predlog. Najboljši način zaslužka vašega spletnega dnevnika je, da postane osrednji del vaših prizadevanj za trženje vsebine. Tako deluje: če nastavite blog in redno posodabljate svoj blog z mislijo na SEO, je to odličen način, da na svojem glavnem spletnem mestu izveste o vseh različnih izdelkih za prodajo..

Če resno razmišljate o zaslužku svojega spletnega dnevnika, so to vse preizkušene metode, ki delujejo, ne glede na to, kako velik ali majhen je vaš promet vsak dan. Na začetku bo morda potrebno nekaj dela, a ko enkrat vidite, kako enostavno je zaslužiti denar, ko spite, boste navdušeni, da preizkusite več in več teh strategij.

Naslednji koraki za začetek lastnega spletnega dnevnika WordPress

Zdaj, ko sem vam natančno pokazal, kako začeti blog in kako ga lahko zaslužite, je zdaj odvisno samo od vas. Ker samo vi lahko to storite in vaš blog deluje!

Če želite svoje ideje ali znanje deliti s svetom ali zaslužiti z blogom, potem morate začeti takoj.

Izberite temo WordPress, ki bo oblikoval vaš blog in izgledal tako, kot želite. Priporočam tematike StudioPress. Razmislite tudi o uporabi hitro naložene teme WordPress.

Namestite nekaj WordPress vtičnikov, ki razširjajo funkcionalnost vašega spletnega dnevnika.

Dodajte nekaj pomembnih strani, ki jih morate imeti, kot so stiki, informacije o zasebnosti itd. Ta vodnik za zagon spletnega dnevnika vam pokaže, kako ustvariti te vrste strani.

Pojdi in napiši svojo prvo objavo na blogu.

Če vas kaj zatakne, mi pošljite e-pošto in potrudil se bom, da vam pomagam. Oglejte si tudi moj seznam virov WordPress-a, če pa želite preprosto in hitro ustvariti spletno mesto, lahko uporabite tudi graditelja spletnih strani..

Sporočite mi tudi, kdaj se vaš blog začne izvajati, saj bi rad videl vaš blog “v živo” in “v akciji”. Velika zahvala in Bluehostu za koristne video vadnice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map