Gostovanje je odličen spletni strežnik (moj pregled Hostinger-ja je tu), toda eno odpoved je, da brezplačno potrdilo SSL ni vključeno v vseh načrtih gostovanja v skupni rabi in na domenah addon. To je okorno, vendar je s tem vodnikom po korakih preprosto.


Hostinger ponuja brezplačen SSL certifikat za vse načrte, razen za enojne in premijske programe gostovanja v skupni rabi. Tudi. V Hostingerju ni mogoče dobiti brezplačnega potrdila SSL za domene addon.

nimajo vsi Hostingerjevi načrti brezplačni sslEno in Premium načrti gostovanja v Hostingerju nimajo brezplačnega SSL certifikata ��
Kaj se boste naučili v tem članku:

 • Kako namestite brezplačen SSL certifikat na VSE od Hostingerjevih načrtov gostovanja.
 • Kako namestite brezplačno potrdilo SSL na domene svojih dodatkov v Hostingerju.
 • Kako pridobiti brezplačno in zaupanja vredno SSL potrdilo Šifrirajmo.
 • Kako uporabiti Čarovnik brezplačnega SSL certifikata.
 • in na koncu imajo vaše spletno mesto uporablja https: // šifrirano spletno povezavo in v naslovni vrstici dobite ikono zaklepanja.

Skočiti: – –

Ampak najprej …

Zakaj potrebujete potrdilo SSL?

Preprosto zato, ker uporabniki pričakujejo varno in zasebno spletno izkušnjo pri uporabi vašega spletnega mesta.

HTTPS je HTTP s šifriranjem TLS. HTTPS uporablja TLS (SSL) za šifriranje običajnih HTTP zahtev in odgovorov, zaradi česar je varnejši in bolj varen. Spletno mesto, ki uporablja HTTPS, ima na začetku svojega URL-ja https: // namesto http: //, na primer https://www.websitehostingrating.com. Vir: Cloudflare

kaj je ssl http vs https

Svoje spletno mesto vedno zaščitite s HTTPS, tudi če ne obravnava občutljive komunikacije.

Lahko bi dobili premium SSL potrdilo in kupili premium SSL potrdilo pri Hostingerju.

Ampak zakaj bi potem, ko je brezplačno … PROST!

Let’s Encrypt je neprofitni organ za potrdila, ki ga vodi Internet Security Research Group (ISRG) ponuja brezplačno potrdilo SSL na katerem koli spletnem mestu.

Potrdilo SSL s šifriranjem vam ne stane nič, vendar je edina pomanjkljivost ta, da od vas zahteva, da potrdilo potrdiš enkrat na vsakih 90 dni, kar lahko nekaterim predstavlja težavo..

Kako namestiti brezplačno potrdilo SSL na Hostinger

Tukaj je navodila po korakih, kako namestiti brezplačno SSL potrdilo podjetja Let Encrypt, ki ga je ustvaril ZeroSSL in ga namestiti na svoje spletno mesto, ki ga gosti Hostinger.

Pojdite na čarovnika za brezplačni SSL certifikat ZeroSSL.

zerossl korak 1

 1. Vnesi svoj elektronski naslov. To ni obvezno, vendar je priročno, če želite prejemati obvestila o prihajajočem izteku certifikata.
 2. Potrdite polje »Preverjanje HTTP«.
 3. Vnesite imena domen in ločite imena domen z vejico ali presledkom.
 4. Vnesite tako www kot ne-www. Prav tako lahko ustvarite potrdilo o nadomestnih znakih (kot v “* .domain.com”) in s tem boste ustvarili SSL za katero koli poddomena, npr. www., blog., trgovina. itd. Na primer, vnesel bi * .websitehostingrating.com, websitehostingrating.com

 5. Sprejmite pogoje.

Nato pritisnite »Naprej«.

zerossl korak 2

 1. Prenesite CSR (Zahteva za podpis potrdila)

Pritisnite »Naprej«.

zerossl korak 3

 1. Prenesite zasebni ključ

Znova pritisnite “naslednji”.

zerssl korak 4

 1. Pojdite do Hpanela Hostingerja in kliknite »Upravitelj datotek« in pojdite v korensko mapo svoje domene. Ustvarite dve novi mapi; dobro znano in v njem ustvarite mapo, ki izziva acme. Pot naj bo: domain.com/.well- unknown/acme-challenge/
 2. Če ustvarite SSL potrdilo za addon domeno, pojdite na koren te addon domene (tj. Kje je vedno indeks.html ali index.php za to domeno).

 3. Prenesite prvo datoteko in jo naložite v mapo / acme-challenge /
 4. Prenesite drugo datoteko in jo tudi naložite v mapo / acme-challenge /
 5. Kliknite povezave in preverite, ali so datoteke pravilno naložene.

Vaše potrdilo je zdaj pripravljeno, pomaknite se navzdol in naložite potrdilo in zasebni ključ, saj jih boste morali naložiti v Hostingerjev Hpanel.

nastavitve hostingerja hpanel ssl

 1. Pojdite na Hpanel vašega Hostingerja in pojdite na razdelek SSL za ime domene, za katero ste ustvarili SSL.
 2. Prilepite potrdilo (ki ste ga prenesli prej)
 3. Prilepite zasebni ključ (ki ste ga prenesli prej)
 4. Pustite polje svežnja pooblastil (CABUNDLE) prazno

Kliknite »namesti« in vaš SSL certifikat bo nameščen.

ssl nameščen v hpanel

Končano! Na vrhu strani se prikaže vaš novo nameščen SSL certifikat.

Če ste bolj vizualni učenec, je tu YouTube video, ki vas vodi skozi postopek na GoDaddyju (vendar je 99% enak Hostingerju):

Samo še ena stvar.

Po namestitvi SSL certifikata bo vaše spletno mesto še vedno na voljo tako prek HTTP kot HTTPS. Vendar je bolje uporabljati samo HTTPS, ker šifrira in zavaruje podatke vašega spletnega mesta. Kliknite gumb »Prisili HTTPS«, da prisili HTTPS na ves dohodni promet.

Povzetek

Kako namestiti brezplačno potrdilo SSL na vse načrte gostovanja

Večina spletnih ponudnikov gostovanja ponuja brezplačne SSL certifikate s svojimi načrti gostovanja, vključno s Hostingerjem.

Toda eno odstopanje pri Hostingerju je, da njihovi načrti gostovanja v skupni rabi vstopne ravni ne prihajajo z brezplačnim SSL-om, tudi če želite v svojem Hostinger-jevem načrtu ustvariti domene dodatkov za gostovanje več spletnih mest, potem te domene z dodatki ne prihajajo z brezplačnim SSL-jem bodisi.

Seveda bi lahko šli naprej in kupili vrhunski SSL certifikat, vendar obstaja brezplačna in enostavna alternativa.

To vodilo po korakih vas vodi do tega, kako namestiti brezplačno potrdilo SSL, ki ga je izdalo Let Encrypt, in z uporabo brezplačnega spletnega orodja ZeroSSL za namestitev potrdila na vaše spletno mesto, gostovano v Hostingerju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me