Kako započeti blog ispočetka

Pokretanje vlastitog bloga je najbolji i najjednostavniji način dijeljenja svojih ideja i stručnosti sa svijetom. Ako mislite da stvaranje bloga ispočetka zvuči previše teško i tehnički, ne biste mogli više pogriješiti. Jer stvaranje bloga je puno lakše nego što mislite. Stvarno je!


Ovo je korak po korak vodič za “pazi preko mog ramena” o tome kako započeti blog ispočetka pomoću WordPressa, s videozapisima koje je lako pratiti i razumjeti.

Ali ako vas zaglavi, slobodno mi pošaljite e-poštu i učinit ću sve od sebe da vam pomognem.

A ako želite, svoj blog možete čak koristiti za promociju male tvrtke ili internetske trgovine, ili čak možete i zaraditi od toga bloganjem.

 1. Što ćete ovdje naučiti?
 2. Naučit ćete kako kreirati WordPress blog od nule (tj. Kako instalirati, konfigurirati i prilagoditi WordPress).

 1. Što trebate za pokretanje bloga?
 2. Trebat će vam računalo i internetska veza (duh!), A za početak vam treba barem nekoliko sati.

 1. Koliko će koštati stvaranje WP bloga?
 2. Nije mnogo, trebat ćete samo potrošiti oko 10 dolara mjesečno na ime domene i web hosting, to je to.

kako započeti WordPress blog ispočetka

Jesi li spreman? Zatim doznajmo kako započeti WordPress blog 2020. godine od nule:

Kako započeti blog ispočetka s WordPressom

 • 1. Nabavite ime domene & web hosting

  Prvo, prvo, prije nego što kreirate blog trebate dvije stvari; ime domene i web hosting. Ovo su sastavni dijelovi vašeg bloga.

  Preporučam da kao web host za svoj blog koristite Bluehost.com ili SiteGround.com, evo zašto:

  Oba nude slične cijene

  Obojica su preporučuje WordPress.org. Bluehost i WordPress surađuju od 2005. godine

  Oboje imaju instalacija Word-a jednim klikom koji se automatski brine za tehničku postavku i konfiguraciju.

  Oba nude 24/7 podrška što znači da uvijek postoji netko koji će odgovoriti na vaša pitanja plus njihov internetski centar za podršku uključuje WordPress vodiče, video tutorijale i još mnogo toga.

  Oba nude 30-dnevna garancija povrata novca tako da možete dobiti povrat novca ako odlučite da ne želite imati blog.

  Bluehost vam daje BESPLATNO IME DOMENA kad se prijavite s njima.

  SiteGround vam daje IZVANREDNE SVOJSTAVE kada je u pitanju brzina i sigurnost (BYI, koristim plan GrowBig Sitegrounda za ovu web lokaciju).

  Za detaljnije informacije o tim tvrtkama pogledajte moj pregled SiteGround i Bluehost recenziju, a ako se još uvijek ne možete odlučiti, pogledajte moju usporedbu SiteGround i Bluehost.

 • 2. Pregled WordPressa & montaža

  U ovom ćete videozapisu naučiti kako instalirati WordPress na svoj hosting račun koristeći njihovu jednostavnu i početničku uslugu za instalaciju WordPressa “jednim klikom”.

  Ako vam je potrebna pomoć pri instaliranju WordPress-a, pogledajte ovaj vodič za instalaciju i upute za uporabu.

 • 3. Prijava za WordPress & područje administratora

  Čestitamo na instaliranju WordPress-a! Ovdje u ovom videu naučit ćete kako se prijaviti u WordPress područje administracije i koristiti važne alate koji se tamo nalaze.

 • 4. Izrada stranica u programu WordPress

  U ovom ćete videu naučiti kako stvoriti stranice (poput početne stranice, stranice kontakta itd.) Za svoj WordPress blog.

 • 5. Stvaranje postova u WordPressu

  Ovdje u ovom videu naučit ćete kako stvoriti postove za svoj WordPress blog. Postovi se malo razlikuju od stranica jer su navedeni obrnutim kronološkim redoslijedom na vašoj web lokaciji i idealni su za sadržaj tipa dnevnika, poput blogova.

  međuigra

  Koja je razlika između stranica i postova u WordPressu?

  Popisi i stranice u programu WordPress na površini mogu izgledati vrlo slično, oboje sadrže naslov i glavno područje sadržaja koji koriste isti uređivač sadržaja, ali postoji nekoliko ključnih razlika:

  Objave imaju vidljivi žig datuma i vremena dok stranice ne

  Postovi se prikazuju obrnutim kronološkim redoslijedom na vašoj web stranici, od najnovije do najstarije

  Stranice su izostavljene s glavne vremenske linije vašeg bloga

  Pošta se može organizirati pomoću kategorija i oznaka

  Stranice se mogu organizirati u hijerarhalnoj strukturi

  Pošta je udružena s RSS feedovima, koji obavještavaju pretplatnike o objavljivanju novih postova

  U pravilu, svaki sadržaj koji je “bezvremenski” i nije dio vašeg bloga najbolje je objavljivati ​​kao stranicu. Sadržaj koji je dio vašeg bloga ili časopisa, a vremenski je više osjetljiv, više je prikladan kao post.

  U redu, idemo dalje.

 • 6. Kategorije & oznake u WordPressu

  U ovom ćete videozapisu naučiti kako stvoriti kategorije i oznake (za postove) za svoj WordPress blog.

 • 7. Korištenje WordPress dodataka

  Ovdje u ovom videu naučit ćete kako koristiti dodatke na svojoj web stranici WordPress. Dodatak proširuje funkcionalnost ili dodaje novu značajku (na primjer obrazac za kontakt) vašem WordPress blogu.

  međuigra

  Koji su neophodni WordPress dodaci koje biste trebali instalirati?

  Dodaci pomažu proširiti i proširiti funkcionalnost vašeg WordPress bloga. Postoji gotovo 50 000 besplatnih WordPress dodataka koje možete koristiti za svoj blog. Ali nemojte poludjeti i instalirajte ih sve, jer će previše instaliranih dodataka usporiti učitavanje bloga. Stoga morate biti izbirljivi i instalirati samo dodatke koji su vašem blogu zaista potrebni.

  Aksimet je dodatak protiv neželjene pošte koji štiti vaš blog od zlonamjernog sadržaja (ovo je službeni WordPress dodatak i dolazi unaprijed instaliran).

  Yoast je SEO dodatak koji vam pomaže da pretraživač optimizira vaš blog i pomogne vam da konfigurirate SEO svog WordPress bloga, poput metaoznaka i XML generacije Sitemap-a, konfiguracije datoteke robots.txt, uređivanja .htaccess datoteka i puno više

  WP Raketa je vrhunski dodatak za predmemoriranje koji vam pomaže da se vaše web mjesto WordPress brzo učita. Sjajna stvar WP Rocket je da dolazi bez složenih postavki dodataka i ubrzava vrijeme učitavanja vaše web stranice nakon aktiviranja dodatka.

  Vizualni skladatelj je intuitivni uređivač povuci i spusti koji nudi bogatu knjižnicu moćnih značajki i imovine za stvaranje cjelovite i profesionalne WordPress stranice.

  Imagify je dodatak za kompresiju slike koji optimizira slike koje prenosite smanjujući veličinu datoteke bez gubitka kvalitete, tako da se vaš blog brzo učitava

  Socijalno ratovanje dodatak vam pomaže da dodate fantastične gumbe za označavanje društvenih oznaka na svom blogu.

  Kontakt obrazac 7 je dodatak za kontaktni obrazac koji možete koristiti za stvaranje različitih vrsta obrazaca za kontakt.

  Ruksak za letenje je dodatni dodatak koji sadrži vaš blog kao što su statistika, povezani postovi, optimizacija za tražilice, dijeljenje društvenih mreža, zaštita, sigurnosno kopiranje, brzina i upravljanje popisom e-pošte.

  Krenimo dalje.

 • 8. Prilagođavanje WordPress tema

  WordPress tema (koja se također naziva i predložak) skup je datoteka koje određuju izgled i osjećaj vašeg bloga sa WordPressom. U ovom ćete videu naučiti kako koristiti WordPress teme kako bi napravili odličan prvi dojam za svoj WordPress blog.

 • 9. WordPress izbornici & widgets

  U ovom ćete videozapisu naučiti kako promijeniti izgled sadržaja vašeg bloga pomoću izbornika WordPress & značajke widgeta.

 • 10. Stvaranje & upravljanje korisnicima

  U ovom ćete videu naučiti kako stvoriti i upravljati korisničkim računima na vašem WordPress blogu.

 • Bonus: Promocija bloga & savjeti za sigurnost

  Ovdje ćete naučiti kako promovirati, održavati i štititi svoj WordPress blog uz nekoliko korisnih savjeta.

  međuigra

  Što možete učiniti da osigurate WordPress?

  WordPress je zaštićen bez okvira, postoje mjere predostrožnosti koje možete poduzeti kako biste dodatno učvrstili svoj WordPress blog. Evo nekoliko osnovnih savjeta za sigurnost WordPressa:

  Nemojte koristiti “Administrator” kao korisničko ime vašeg administratora / glavnog

  Koristite snažne lozinke (dugačke, s brojevima, velikim slovima i simbolima)

  Dodaje i teme preuzimajte samo iz poznatih izvora

  Uvijek dovršite osnovna ažuriranja za WordPress čim izađu (fyi svi SiteGround planovi dolaze s upravljanim WordPress hostingom, što znači da će za vas Word-u napraviti automatski ažuriranja i zakrpe za vas – automatski)

5 načina za unovčavanje bloga

Iz mog vlastitog iskustva otkrio sam da se većina savjeta o unovčavanju bloga temelji na pretpostavci da vaš blog već privlači tisuće posjetitelja dnevno. No koliko je istinita ta pretpostavka? Ako ste poput mene, vjerojatno ne dobijate tisuće posjetitelja dnevno. Ali bez brige, još uvijek postoji puno načina kako unovčiti svoj blog. Ovo je pet metoda koje će raditi za bilo koji blog.

1. metoda: Sponzorstva

Većina ljudi će vam reći da su prikazivanje oglasa na vašoj web lokaciji – natpisi ili tekstualni oglasi koji se prikazuju na kraju članaka – najbolji način za ostvarivanje prihoda. Iako je ove oglasne programe jednostavno podesiti, oni ih također ne vrijede istražiti ako nemate puno prometa. Laka alternativa čistom oglašavanju su sponzorstva u kojima će vam lokalne tvrtke izravno platiti za postavljanje njihovih imena i logotipa na vašu web stranicu.

Druga metoda: e-knjige i premium sadržaj

Ako se želite obvezati na stvaranje novog dijela za preuzimanje sadržaja – studije slučaja, whitepaper ili Kindle ebook – svakog mjeseca, tada možete postaviti tekući tok prihoda na temelju svog bloga. Evo kako to funkcionira: stvorite knjigu na 25 stranica, dodajte je u Amazon i naplatite od 1,99 do 3,99 dolara po knjizi. Najbolje od svega, to je potpuno pasivan prihod koji zapravo pomaže izgraditi vašu reputaciju.

Metoda 3: Tečajevi i savjetovanje

A nakon što izgradite svoju reputaciju e-knjigama i drugim premium sadržajem, tada možete početi prodavati tečajeve i konzultantske usluge visokih dolara. Na primjer, recite da pišete blog o zdravlju i fitnessu. Svakog dana mogli biste davati prijedloge za vježbanje i postavljati fotografije sebe u teretani. To bi moglo otvoriti vrata osobama koje vas zapošljavaju kao osobnog fitnes trenera ili u teretani koja će vas zaposliti kao učitelja za novi fitness.

Metoda 4: Affiliate marketing

Vidio sam da mnogo ljudi preuzima strast prema određenom proizvodu i pretvara se u vrlo uspješan affiliate marketing posao. Na primjer, recimo da uživate u pisanju o različitim tehnološkim uređajima i izradili ste relativno popularan blog gadgeta koji ljudi čitaju kako bi saznali najnovije nove ponude proizvoda. Već spominjete proizvode, pa zašto ne biste dobili plaćanje za to? Ako se prijavite za partnerski marketinški program, možete biti plaćeni svaki put kad netko klikne na poveznicu proizvoda na vašem blogu i kupi proizvod.

5. metoda: Sadržajni marketing

Posljednji put spremio sam svoj najbolji prijedlog. Najbolji način da unovčite svoj blog jest da ga učinite središnjim dijelom vaših marketinških napora. Evo kako to funkcionira: ako postavite blog i redovno ažurirate svoj blog, imajući na umu SEO, to je sjajan način da se riješi svih različitih proizvoda za prodaju na vašoj glavnoj web stranici.

Ako se ozbiljno bavite unovčavanjem svog bloga, to su sve provjerene metode koje djeluju, bez obzira na to koliko je vaš promet svakodnevno velik ili mali. U početku će možda trebati malo posla, ali kad jednom vidite kako je lako zaraditi novac dok spavate, biti ćete nadahnuti da isprobate sve više i više ovih strategija..

Sljedeći koraci prema pokretanju vlastitog bloga za WordPress

Sad kad sam vam točno pokazao kako započeti blog i kako ga možete unovčiti, a sada je sve na vama. Jer samo vi to možete učiniti i učiniti da vaš blog djeluje!

Ako želite dijeliti svoje ideje ili stručnost sa svijetom ili zaraditi novac blogom, tada biste trebali početi odmah.

Odaberite temu WordPress-a zbog kojeg dizajn vašeg bloga izgleda i osjećate se onako kako želite. Preporučujem StudioPress teme. Također biste trebali razmotriti korištenje teme za brzo učitavanje WordPressa.

Instalirajte nekoliko WordPress dodataka koji proširuju funkcionalnost vašeg bloga.

Dodajte nekoliko važnih stranica “obavezno” poput stranica o kontaktima, privatnosti, itd. Ovaj vodič za početak bloga pokazuje kako stvoriti ove vrste stranica.

Idi i napiši svoj prvi blog blog.

Ako vas bilo što zapne, pošaljite mi e-poštu i učinit ću sve da vam pomognem. Provjerite i moj popis resursa WordPressa, a možete koristiti i alat za izradu web stranica ako želite jednostavno i brzo izraditi web mjesto.

Obavijestite me i kada vaš blog radi, jer bih volio vidjeti vaš blog “uživo” i “u akciji”. Veliko hvala i Bluehostu na korisnim video tutorijalama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map