Најчешћи услови веб хостинга и шта они значе (Инфограпхиц)

Да ли сте нови у хостингу и питате се шта заиста значе речи попут дисковног простора, пропусности или продуженог времена?


Онда нисте сами. Била сам супер збуњена када сам се први пут пријавила за гостовање.

инфографски најчешћи услови веб хостинга

Ево доле инфографика са уобичајеним условима за веб хостинг , уз објашњења шта ове речи заиста значе.

Волео бих да постоји водич за визуелни глосар попут овог, тада када сам почео.

Јер за неупућене, веб хостинг линго може изгледати као страни језик и бити мало збуњујући.

Нарочито када купујете нови веб домаћин (попут Блуехоста).

Блуехост створили овај визуелни речник веб хостинг најчешће речи, акроними и изрази.

најчешћи услови веб хостингаИнфограхиц извор: блуехост.цом

Речник веб хостинга

Проток: Количина података која се може пренијети на или са ваше веб странице сваке секунде.

Блог: Веб страница или веб страница која се редовно ажурира Нови уноси се називају постови; постови се могу користити за привлачење посла на вашу веб локацију или за помоћ у СЕО. Ево моје почетне странице на блогу.

Цлоуд хостинг: Цлоуд хостинг огледа ваше податке на више уређаја за складиштење уместо да постоје на само једној машини. Ова редундантност осигурава поузданост ваше веб локације.

ЦДН: Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН) је систем сервера распоређених у више дата центара широм света који крајњем кориснику испоручује веб садржај, посебно статичке датотеке попут слика и стилова странице на веб локацији..

Контролна табла: Контролна табла је нервно средиште вашег хостинг рачуна. Овде можете додати нове домене, креирати адресе е-поште, инсталирати апликације и управљати поставкама иза сцене.

ЦМС: Систем за управљање садржајем (ЦМС) је пријатна апликација коју инсталирате на хостинг сервер да би олакшала управљање веб локацијама. ЦМС попут ВордПресс-а је посебно одличан за људе који немају позадину кодирања да започну с веб локацијама.

ПРОЦЕСОРИ: Централна процесна јединица (ЦПУ) је мозак вашег сервера или рачунара, извршавање команди, доношење одлука и обављање улаза / излаза израчунавања.

Центар за податке: Дата центар је специјализовани објекат који смешта хиљаде сервера који су повезани мрежом на Интернет.

Наменски хостинг: Наменски хостинг омогућава вам да закупите читав сервер за своју употребу, а не да га делите са другим корисницима или организацијама.

ДНС: Систем домена (ДНС) преводи имена које се лако памте, на домене, на нумеричке ИП адресе.

Име домена: Назив домена, попут вебситехостингратинг.цом, користи се за идентификацију локације одређене веб странице.

Регистратор домена: Регистратор домена је компанија акредитована од стране Интернет корпорације за додељена имена и бројеве (ИЦАНН) за регистрацију и управљање именима домена.

Е-трговина: Е-трговина је пракса куповине и продаје производа или услуга на мрежи.

ФТП и СФТП: Протокол преноса датотека (ФТП) и протокол сигурног преноса датотека (СФТП) користе се за пренос датотека између рачунара и сервера. ФТП је посебно користан за скупни пренос, тако да не морате да премештате стотине датотека појединачно.

ХТМЛ: ХиперТект Маркуп Лангуаге (ХТМЛ) је рачунски језик који говори прегледачу како да прикаже веб страницу.

ХТТП: ХиперТект Трансфер Протоцол (ХТТП) је апликативни протокол за пренос датотека на Интернету. Замислите то као темељ интернета.

ХТТПС: ХиперТект Трансфер Протоцол Сецуре (ХТТПС) је употреба ХТТП-а преко сигурне везе, најчешће у комбинацији са безбедношћу транспортног слоја (ТЛС).

ИП адреса: Сваки рачунар повезан са Интернетом има најмање једну ИП адресу, јединствени низ бројева и / или слова, који служи у две сврхе: идентификација главног или мрежног интерфејса (ко је) и адресирање локације (где се налази).

Злонамерних програма: Штетни софтвер који има за циљ да оштети, онемогући или преузме контролу над рачунаром, мобилним уређајем, веб локацијама или мрежом. Злонамерни софтвер се често користи за крађу информација или задржавање података за откупнину.

Паркирани домен: За Блуехост купце, паркирани домен је посебна функција доступна на контролној табли која вам омогућава да нови домен приказује исти садржај као и један од ваших других домена. Поред цПанел хостинга, паркирани домен је име домена које је регистровано, али тренутно не показује на веб локацију. Организације често паркирају домене за будућу употребу или како би осигурале да их не региструју други купци.

Гатеваи за плаћање: Гатеваи приступ је услуга која омогућава корисницима да ауторизирају плаћање кредитним картицама за е-трговину. Приступи за плаћање често имају специфичне захтеве усклађености на основу врсте пословања и обима посла.

ПХП: ПХП (акроним за Хипертект Препроцессор) је скриптни језик дизајниран за веб развој. Комбинује динамички садржај – цене, коментаре или садржај кошарице – са статичким садржајем – стиловима странице и сликама – у ХТМЛ како би ваш прегледач могао да га прикаже.

Повезати: Додатак је компонента софтвера која вам омогућава да додате одређену функцију или функцију постојећем веб програму као што је ВордПресс.

РАМ: Меморија са случајним приступом (РАМ) је место где ваш сервер или рачунар чувају краткорочне податке којима је потребно редовно или брзо приступити.

Сервер: Сервер је моћан рачунар дизајниран за одређени задатак. На пример, хостинг сервери програмирају се за послуживање веб садржаја. Да би се осигурала поузданост и перформансе, непотребне компоненте се уклањају, тако да већина сервера нема видео картице, мониторе или чак тастатуру.

Дељено гостовање: Дељено хостинг је када ваша веб локација борави на серверу поред сајтова других људи. Доступни ресурси сервера деле се на свим веб локацијама.

Сигурносна копија сајта: Сигурносно копирање веб локације је пракса копирања и архивирања података тако да можете да вратите веб локацију у случају квара система, цибер напада или људске грешке.

ССЛ и ТЛС: Слој сигурних утичница (ССЛ), претходник безбедности транспортног слоја (ТЛС), протокол је шифровања дизајниран да обезбеди везе између рачунарских система. Ради практичности и оставштине, оба се протокола често називају ССЛ.

ССЛ сертификат: ССЛ сертификат користи се за потврђивање вашег шифрираног кључа треће стране, тако да неко други не може да се претвара да је ваша веб локација. Купци Блуехоста могу да купују ССЛ сертификат на својој контролној табли.

Поддомене: Поддомене омогућују вам да додате префикс у име вашег домена (на пример, хелп.блуехост.цом) да бисте створили УРЛ који се лако памти за одређени садржај без потребе за регистрацијом додатних домена.

ТЛД: Домене највишег нивоа (ТЛД) су суфикси, као што су .цом, .орг и .вебсите, на крају сваке веб адресе.

Уптиме: Колико времена је сервер непрекидан и вашој веб локацији је доступан. То се може мерити линеарно (154 дана продужења рада) или у процентима (99 одсто продуженог радног времена у последњој години).

Вирус: Вирус је злонамјерни софтвер који се самостално реплицира инфицирајући друге програме, сервере или кућне рачунаре. Вируси се обично преносе путем е-поште.

ВПС: Виртуелни приватни сервер (ВПС) је веб хостинг сервер који је подељен у одељке који делују као виртуелни наменски сервери, а сваки је додељен само једном кориснику.

Веб хостинг услуга: Услуга веб хостинга пружа серверски простор тако да појединци и компаније могу да учине веб локације доступним на Интернету.

ВордПресс: је бесплатан и опен-соурце систем за управљање садржајем заснован на ПХП и МиСКЛ. ВордПресс је најкоришћенији софтвер за изградњу веб локација и покреће 1/3 или све веб странице на Интернету.

Размишљате о гостовању код Блуехоста? Сазнајте шта требате знати у мом прегледу Блуехост и како започети с мојим водичем за пријаву Блуехост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map