Конвертовање ВордПресс веб локација у статички ХТМЛ (ради побољшања брзине, сигурности и СЕО)

ВордПресс је постао највећи избор ЦМС-а за већину корисника, али не без разлога. То је најлакши и најбржи начин да се повежете путем интернета за блог или предузеће, а свестраност, прилагођавање и лакоћа подешавања и рада није ништа друго.


Ипак, остаје сасвим мало жељеног, због чега људи траже друге алтернативе, или у овом случају потпуније решење које нуди најбоље од оба света. Да, говоримо о томе претварање ВордПресс веб локација у статичке ХТМЛ веб локације без испуштања ВордПресс ЦМС-а.

Другим речима, подешавање попут оног о коме говоримо омогућило би вам да лако користите управљање садржајем и веб локацију помоћу ВордПресс-а, а да притом избегнете неке главне проблеме повезане са ЦМС-ом, укључујући хакирање рањивости, питања брзине и перформанси, превелика зависност од услуге хостинга и тако даље.

Али узмимо једну по једну ствар док вас пролазимо кроз све предности и недостаци претварања ВордПресс веб локација у статичке ХТМЛ странице а такође и различите опције које можете да користите за то.

ВордПресс и његова све већа популарност

ВордПресс је најпопуларнији светски ЦМС (систем за управљање садржајем). ЦМС је у основи софтвер који омогућава корисницима да креирају и управљају својим веб локацијама без икаквог знања о кодирању.

И ВордПресс се показао прилично добрим у томе да ради управо то. Врло је свестран и нуди мноштво додатака који корисницима омогућавају да имплементирају било коју функцију на својој веб локацији без потребе да чак и додиривају код.

Разноврсност ВордПресс-а такође је разлог његове популарности, што се јасно види у чињеници да тренутно покреће око 33,5% свих веб локација на Интернету.

ВордПресс веб локације и важни фактори које морате узети у обзир

Док смо вам управо дали преглед ВордПресс-а, такође је Важно је узети у обзир сигурност, перформансе и СЕО веб страница ВордПресс-а пошто су обично битни фактори када је у питању целокупно веб искуство вашег пословања.

Тхе сигурност је изненађујуће подцењен фактор којем већина корисника не придаје значај. Постоји више од неколико случајева успешних предузећа који пропадају и никад се не могу опоравити од већих кршења безбедности на веб локацији и подацима.

Поштено је рећи да ВордПресс не нуди најбоље у погледу безбедности, посебно подразумевано. Међутим, можете да ангажујете стручњака или предузмете неке мере заштите како бисте побољшали општи ниво безбедности ваше ВордПресс веб локације.

Прилично исто важи и за перформансе аспект такође. Иако перформансе нису нимало лоше, подразумева се да ВордПресс сајт захтева прилично неколико оптимизација да би био функционалнији и бржи.

Тхе СЕО аспект је сигурно нешто што ВордПресс има прилично предност у односу на друге ЦМС опције. ВордПресс веб локације се врло лако оптимизују за СЕО, а постоји и мноштво додатака који обрађују готово све потребе за СЕО оптимизацијом ваше веб локације..

Али многи корисници и даље проналазе потребу да пређу на статичку верзију веб локације ВордПресс. Откријмо зашто.

Динамичне насупрот статичким веб локацијама

Већ смо покрили већину важних предности везаних за динамична природа ВордПресс-а. Има их виртуелно бескрајне могућности избора између тема и додатака забринути сте тако да лако и брзо можете дати вашој веб локацији какав изглед и функционалност желите без да се уопште забрљате са кодом..

Извор: хттпс://ввв.плуралсигхт.цом/блог/цреативе-профессионал/статиц-динамиц-вебситес-тхерес-дифференце

Али ова динамична природа долази са својим ограничењима, о чему је потребно мало више детаља разговарати.

Динамички садржај технички значи да ће сваки пут када корисник посети вашу веб локацију, бити постављен захтев и тражени подаци ће се преузети из ваше базе података како би им се послужило оно што су тражили.

Замислите да се ово дешава милион пута месечно за веб локације са средњим и високим прометом и као 10 милиона пута месечно за веб локације са веома великим прометом.

Ово заиста изазива забринутост, посебно у погледу перформанси и сигурности. Што се тиче првог, брзина ваше веб локације обично погађа, што је један од важних СЕО фактора у Гоогле-овим очима.

Али постоји још тога. Будући да база података има своја ограничења, велики скок у вашем саобраћају може проузроковати да он престане да функционише јер можда неће моћи да поднесе повећано оптерећење, што резултира и падом ваше веб локације..

Штавише, ваша веб локација може да падне чак и ако постоји огроман брзи промет на некој од многих других веб локација које се налазе на истом серверу као и ваша веб локација, што је случај са већином дељених хостинг услуга.

Затим долази безбедносни део. Већина хакерских инцидената обично се догађа на страни базе података. Надаље, платформе отвореног кода попут ВордПресса далеко су рањивије због хакерских напада, јер сви нападачи требају да ураде да пронађу одређену рањивост која се касније може смањити на много виши ниво.

Слично томе, баш као и са перформансама, ако било који други сајт који се налази у истој бази података са којим веб локација буде хакован, шансе да се ваша веб локација хакује превише повећавају.

Непотребно је рећи да ова питања захтевају много на фронту одржавања. Застареле теме и додаци могу учинити вашу веб локацију рањивијом на безбедносна и друга питања, па их је потребно редовно ажурирати.

Сваки додатак или тема која је хакирана или заражена злонамерним кодом може довести и до покушаја и напада хакирања на масовном нивоу, тако да такође морате бити опрезни о врсти тема и додатака које користите и уклоните оне које су постале рањиве.

Међутим, већина корисника који су заиста забринути за сигурност свог ВордПресс сајта такође морају применити додатне мере безбедности, попут премиум безбедносних додатака.

Предности статичких веб локација

Како статичке странице не користе базу података, нису рањиве на већину потенцијалних проблема о којима смо горе расправљали. Уз то, нуде и бројне предности у погледу перформанси и сигурности.

Доносимо их детаљно у наставку.

Сигурност

Као што смо горе споменули, за статички веб сајт не треба да користи базу података. Ово значи не може да се хакује хаковањем базе података кроз праксе попут СКЛ ињекције (СКЛи) и Скрипције на различитим локацијама (КССС), што је алармантно уобичајено за ВордПресс локације у зависности од базе података.

Слично томе, статички сајт се такође не може хаковати тако што ћете хаковати неки други сајт у истој бази података као и ваша веб локација. Статичка веб локација такође није рањива на све могућности хаковања које већина веб локација које користе Опен Соурце софтвер као што је ВордПресс има.

Такође не ризикујете да будете хакирани због коришћења застарелих или заражених тема или бесплатних додатака. Тако једноставним коришћењем статичке веб странице значајно побољшавате безбедност веб локације.

Брзина

Горе смо дискутовали како динамичке веб странице могу имати проблема са брзином као што им је потребно да поднесу захтеве у базу података и преузму из ње тражени садржај. Већ као статички веб сајт користи унапред прикажене странице, а не базу података, учитава се много брже као што нема укључених напред-назад као код динамичних веб локација.

Извор: хттпс://ввв.тхецразипрограммер.цом/2016/11/дифференце-бет између-статиц-анд-динамиц-вебситес.хтмл

Побољшање брзине не само да ће вам осигурати боље корисничко искуство, већ ће вас и наћи у добрим Гооглеовим књигама на СЕО предњој страни.

Одржавање

Опет, са статичким веб локацијама нема додатака или тема које се редовно ажурирају. У погледу брзине или оптимизације перформанси нема много посла. Нема потребе да ангажујете стручњака који ће побољшати брзину или перформансе статичког сајта.

Пуно је мање брига о томе када има налета промета у поређењу са шпицима промета за динамичне веб локације. Све ове ствари сигурно значе много лакше одржавање ваше веб странице и бољу концентрацију на важније делове вашег интернет пословања.

Недостаци статичких веб локација

Што се тиче недостатака статичког веб локације, много тога зависи од тога како идете претварање динамичке ВордПресс странице у статички. Како је употреба додатака обично популарнија опција од коришћења других решења, расправимо о недостацима са те тачке гледишта.

Сувише технички за просечног корисника

Претварање динамичке странице у статички сајт може постати превише техничко за просечног корисника ВордПресс-а. Постоји много компликованих корака и било какве грешке током процеса могу се тешко исправити.

На пример, ако одлучите да користите популарно за претварање веб локације у статички, прво бисте морали да направите поддомену и пребаците тамо своју ВордПресс инсталацију, док статички сајт поставите у подешавањима додатака да бисте примали датотеке веб локације.

Укључио би се додатни корак ако су ваша ВордПресс инсталација и датотеке ваше веб локације на различитим серверима, а ви ћете морати да преузмете статичке датотеке као зип датотеку и ставите их на свој сервер.

Ако раније нисте учинили ништа слично, брзо може постати преоптерећено и оставити пуно простора за грешке и нереде, што је тешко или скупо поправити. Неке прилично уобичајене потенцијалне потешкоће укључују датотеке са сликама које се не преносе заједно са остатком датотека вашег веб локације или ЦСС који имају проблема са њима..

Није лако ЦДН опција

Ако већ не знате, ЦДН се односи на мрежу за испоруку садржаја. У основи је извор који корисницима нуди потребне датотеке ваше статичке веб локације, у најбољем случају са локације која је најближа месту одакле долази већина ваших корисника, тако да брзо добију време учитавања.

Дакле, како ниједан додатак за генерирање статичких локација – укључујући Симпли Статиц на који смо горе навели – не користи ЦДН који би решио овај задатак за вас, то је нешто што ће вам остати. Другим речима, овде бисте морали да конфигуришете сопствено решење.

Ограничења у функционалности

Када дођемо до функционалне стране ствари, стварање статичког сајта помоћу додатака за генерирање статичких локација има прилично ограничења. Не можете да користите контакт обрасце, имате функцију претраживања на сајту и коментаре, или било шта друго по том питању које су динамичне у својој функцији. Употреба решења трећих страна је опција, али може бити и скупа и тешка за подешавање.

Поред тога, ако имате много преусмеравања на својој веб локацији, изгубили бисте већи део предности коју стекнете на СЕО фронту тако што ћете статички статирати. То је зато што додаци не стварају .хтаццесс датотеку за вашу веб локацију, а уместо тога користе мета ознаке за сва преусмеравања, што није добро за СЕО.

Коначно, постоји и чињеница да статичке веб локације које се генеришу помоћу додатака такође имају проблема са одржавањем. Највећа ствар која се овде мора приметити је да би свака промена коју унесете на вашу веб локацију довела до поновног објављивања целокупне веб странице, што можда неће представљати пуно проблема за мање веб сајтове, али може донијети много времена за веће веб локације.

Како претворити ВордПресс сајт у статички ХТМЛ сајт?

Сада када сте свесни и предности и недостатака статичности ваше ВордПресс веб локације, дозволите нам да разговарамо о томе како да применимо ову промену, две могућности које имате и како да решите већину недостатака.

Додаци за генерирање статичких локација

Као што је већ горе наведено, можете направити свој ВордПресс сајт статичким користећи један од додатака за генератор статичких локација тамо, а најпопуларније опције су Једноставно статички и ВП2Статиц. Међутим, ако одлучите да користите било који од ових додатака, мораћете да се позабавите ограничењима и проблемима о којима смо горе говорили.

С тим речима, брзо ћемо прегледати ове две популарне опције у наставку.

Једноставно статично

једноставно статички Вордпресс додатак

Једноставно је статично најпопуларнији додатак за стварање статичких локација са преко 20 000 ВордПресс веб локација које су га користиле у време писања овог поста. То вам помаже да направите статичку верзију своје ВордПресс странице коју можете послужити посетиоцима док закључавате своју ВордПресс инсталацију на сигурном месту, где год желите.

Ово вам помаже да избегнете већину потенцијалних безбедносних проблема повезаних са ВордПресс веб локацијама, а истовремено вам омогућава да брже сервирате садржај посетиоцима захваљујући унапред објављеним статичким страницама.

ВП2Статиц

ВП2Статиц вордпресс додатак

ВП2Статиц је још један популарни додатак за стварање статичких локација која вам омогућава да корисницима пружите статичку верзију веб локације ВордПресс, а истовремено вам омогућава да користите ВордПресс за управљање садржајем ваше веб локације.

Неке од његових других популарних функција укључују уклањање свих знакова са ваше веб локације који показују да користи ВордПресс тако да не занима хакере, могућност бесплатног хостирања ваше веб странице помоћу једног избора који нуди у облику ГитХуб страница и других опција , слање обавештења са радне површине када су послови извоза завршени и тако даље.

Иако не функционише са ВооЦоммерце или веб локацијама за чланство по дефаулту, можете користити алат треће стране као што је Снипцарт да би подесио исто тако добро и за оне врсте веб локација.

Поред тога, можете још побољшати функционалност своје статичке странице помоћу плаћених додатака ВП2Статиц, укључујући претварач статичког облика (да бисте имали контакт и друге обрасце на статичкој локацији), напредни ЦСС процесор (за бољи прилагођавање изгледа ваше веб локације) ), и напредно индексирање и откривање, између осталог.

Све речено и учињено, коришћење једног од ових додатака може бити добра опција у неким случајевима, посебно укључујући послуживање одредишних страница а не веб локација у целини или мањих веб локација које немају динамичке елементе као што су коментари.

Па која је боља опција у тим случајевима? Сазнајмо у наставку.

Статичка рјешења за ВордПресс сервер без сервера

Постоје нека трећа решења која функционишу као статички, безглави ВордПресс веб хостинги, и одлична су алтернатива употреби додатака јер вам помажу да решете проблеме повезане са овим последњим. Прегледајмо 3 посебна решења која су заиста одличне свеобухватне могућности за прављење вашег ВордПресс веб локације.

Страттиц

стратични безглави статички вордпресс хостинг

Статтиц је ВордПресс домаћин без главе и омогућава вам да креирате лагану, статичку верзију своје ВордПресс веб локације, истовремено вам омогућава да користите ВордПресс као додатну опрему као и обично.

За разлику од других опција за прављење статичке верзије своје ВордПресс странице, Страттиц надилази ограничену функционалност и има велику мрежу ЦДН-ова који су раширени по свету, што значи да без обзира одакле долазе посетиоци ваше веб локације, они ће увек добити брзу брзину учитавања јер биће им приказан садржај са локације која је најближа њиховој локацији.

стратична контролна табла

Страттиц прекида динамичну ВордПресс локацију са веба и ставља је на други УРЛ иза провере идентитета, тако да само власници сајтова могу приступити тој веб локацији. Можете да наставите са коришћењем свог ВордПресс-а као и увек – маркетиншки људи још увек могу да додају садржај, можете да додате додатке итд..

Слично томе, успева да избегне већину ограничења традиционалних решења за генерисање статичких локација, захваљујући уграђеној функционалности за динамичке елементе попут контактног обрасца, функције претраживања на сајту и више.

Страттиц с поносом тврди како је то статичко рјешење за хостинг ВордПресс без сервера са властитом архитектуром без сервера, која аутоматски уклања већину хакерских рањивости и бриге о перформансама повезане са хостинг серверима.

стратични хостинг планови

Тхе Стартер план у Страттиц-у кошта се од 35 УСД месечно и долази са свим функцијама за једну веб локацију. Страттиц ће се за процес миграције бесплатно побринути за вас, без обзира са којим плановима идете.

ХардиПресс

хардверски сервер без вордпресс хостинга

ХардиПресс је још једна опција хостинга без сервера за кориснике ВордПресс-а. У ствари је пуно јефтиније од Страттиц-а, а лични план веб локација се кошта око 5 УСД месечно (ако плаћате годишње), али не недостаје ништа у погледу функционалности.

цијене хардипресса

Повећајте перформансе и безбедност ваше ВордПресс странице убрзо! Посетиоци приступају потпуно статичној верзији ваше веб странице. Ваша стварна ВордПресс инсталација живи на засебном домену и покреће се само када уредник треба да унесе неке измене у садржај.

У ствари, вишенамјенски је што вам омогућава да користите све ВордПресс додатке који немају динамичке компоненте усмјерене према напријед. ХардиПресс такође подржава популарне контакт форме 7,
док он спроводи сопствену функцију претраге на вашој веб локацији.

Баш као и Страттиц, он поставља вашу ВордПресс инсталацију у засебан домен коме нико не може приступити осим вама, док креира потпуно статичку верзију веб локације са 30 локација широм света за још брже време учитавања.

Неке од његових других карактеристика укључују ССД технологију, ХТТПС, могућност гашења ВордПресс инстанције и још много тога.

Схифтер

Статични ВордПресс хостинг без послужитеља Схифтер

Схифтер је још једна одлична опција ако желите да постанете статични на својој ВордПресс веб локацији. Омогућава вам да користите све своје ВордПресс теме и додатке (забране оне са динамичним елементима), а истовремено је изненађујуће лако за подешавање и одржавање.

Користите исте ВордПресс теме, додатке и алате које знате и волите без главобоље хостинга или претњи од ботова и хакера.

Постоје могућности за само 1 клик за готово све што требате да урадите, а подешавање нове веб локације или премештање старе ВордПресс веб странице је лагано са Схифтер-ом.

Сигурност и перформансе били би добри као и код друге две опције генерисања статичких локација које смо претходно прегледали, са неким прилично уредним функцијама, укључујући распоређивање у Нетлифи и обавештења за Слацк, или чак прилагођену интеграцију према вашим потребама, приступник са омогућеном ХТТП / 2 , ИПв6 имплементација и још много тога.

Има алтернативе за ваше коментаре и образац за контакт, а подједнако добро функционише и на веб локацијама за е-трговину заснованим на Схопифију.

Схифтер цене

Што се тиче цене, његов најосновнији план без могућности прилагођене домене доступан је за бесплатно коришћење за једну веб локацију, док је најјефтинији план са прилагођеном доменом цена на 16 УСД месечно.

Конвертовање ВордПресс страница у статички ХТМЛ: Резиме

претварање вордпресс веб локација у статичке хтмл странице

Ако дођете статично на своју ВордПресс страницу, можете имати бројне предности, али није за све Иако овде много зависи од ваших преференција и потреба, својеврсно правило је да ако сте склони да се пријављујете на своју ВордПресс контролну таблу сваки дан или неколико пута дневно, вероватно је да ће вам ВордПресс веб локација статично узроковати више проблема са одржавањем. за тебе него што би то вредело.

То је речено, чак и ако немате тенденцију да уносите превише промена на своју ВордПресс локацију с времена на време, размислите о томе коју опцију треба да употребите да бисте прешли на статичку верзију веб локације.

Иако опција додатка може изгледати примамљиво за кориснике на буџет, то може изазвати проблеме великим веб локацијама са којима је тешко решити. Међутим, вероватно ће се показати да је то сјајна опција за буџет за одредишне странице и мале веб локације само за садржај.

Ако вам је потребна више функционалности или имате прилично велику ВордПресс локацију, користите једно од статична рјешења за ВордПресс за треће стране без послужитеља ми смо горе размотрили пут. Не само да осигурава супер глатку транзицију, већ вам омогућава да користите ВордПресс баш као и раније, а истовремено нуди уграђену функционалност за важне динамичке елементе као што су контактни обрасци и претраживање веб странице.

Коначно, запамтите то док прелазак на статички ће сигурно побољшати укупну брзину, перформансе и сигурност ваше веб локације ВордПресс, то је само опција ако вам није потребно користити превише динамичких елемената.

Ако то учините, онда бисте уместо тога требали да квалитетно делите хостинг и одговарајуће оптимизације брзине и перформанси.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map