Najboljši spletni viri za ženske, ki se želijo naučiti kodirati

Čeprav končno začenjamo z majhnimi premiki, ne moremo zanikati, da se veliko žensk izogiba vstopu v panoge STEM (znanosti, tehnologije, inženiringa in matematike). Tu sem sestavil najboljše .


Ne verjemi mi? Oglejte si te presenetljive statistike o ženskah v tehnološkem svetu:

 • Ženske imajo v lasti le 5% startupov
 • 11% izvršnih položajev v Silicijevi dolini pripada ženskam
 • Le 25% računalniških delovnih mest imajo ženske
 • Le 3% žensk trdi, da je bila poklicna kariera njihova prva izbira

In to je šele začetek.

Toda stvar je, da so ženske ponavadi boljše razvijalke kot moški. Študija iz leta 2016 o več kot 3 milijonih Github zahtevkov za vleko je to pokazala 79% prošenj žensk je bilo sprejetih, z moškimi sledijo na 74,6% – vendar le takrat, ko spol ni bil razkrit.

Ta študija nadalje navaja, da pristranskost med spoloma obstaja v odprtokodnem programiranju, ker se je število zavrnitev žensk, ko je bilo mogoče prepoznati na javnem profilu uporabnika, močno povečalo..

Čeprav ne trdim, da sem strokovnjak za spolno pristranskost, niti ne želim predložiti seznama razlogov, zakaj ženske niso tako razširjene v tehnološkem svetu, pravim, da obstaja nedosledno neravnovesje. Konec koncev, številke ne lažejo.

Toda to se lahko spremeni z dajanjem žensk več priložnosti za vstop v svet tehnologij in uspejo kot njihovi moški kolegi. Pravzaprav lahko danes vsaka ženska, ki se želi naučiti kodirati, tako dolgo, dokler ne ve, kam naj odpravi svoje sposobnosti.

Ali ste ženska, ki želi spremeniti poklicno pot, ali mlado dekle, ki se želi naučiti nekaj veščin kodiranja, vas imam zajeti. Oglejte si to neverjetno pregled virov zasnovan za pomoč ženski pri premagovanju ovir in vstopu v svet tehnologije, kolikor želi.

Seznam virov za ženske, ki se želijo naučiti kodirati

Najboljši spletni viri za ženske, ki se želijo naučiti kodirati

Da bi si olajšali stvari. Vsak vir sem razdelil na različne kategorije, tako da lahko najdete samo tisto, kar iščete.

Na mestu usposabljanja

1. Akademija za razvijalce Ada

ada developers academy

Ada Developers Academy je napreden in zelo selektiven program usposabljanja, ki se nahaja v Seattlu v Washingtonu in skrbi za ženske in raznolike ljudi, ki želijo postati razvijalci programske opreme.

Ada se opira na sponzorje za financiranje intenzivnih izkušenj v pripravništvu in industriji (kar pomeni, da je šolnina brezplačna), Ada uči ženske Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git in nadzor nad viri..

2. Dekleta, ki kodirajo

dekleta, ki kodirajo

74% mladih deklet izraža zanimanje za področja STEM in računalništvo. In vendar, ko pride čas, da se odločimo, kaj bomo študirali in katero kariero izbrati, se zgodi nekaj in mnogi se odločijo za drugo pot. Girls Who Code je bil zasnovan tako, da je prekinil ta cikel in mladim dekletom dal veščine in samozavest za napredovanje v svoji poklicni karieri.

Po šolskih klubih ponujajo dekleta, mlajša od osnovne šole, da se lahko začnejo učiti osnov in razvijajo ljubezen do kodiranja. Za dekleta srednje in srednje šole obstajajo specializirani poletni kampi, ki učijo kodiranje in izpostavijo dekleta potencialnim tehnološkim delovnim mestom, ki bi jih lahko zanimala.

3. Hackbright Academy

hackbright akademija

V prizadevanju, da bi ženskam postale odlične programerke, Hackbright Academy ponuja 12-tedenski pospešeni tečaj usposabljanja, ki vključuje tako tradicionalno tečaje v razredu kot individualno projektno delo za temeljito razumevanje programskega inženiringa.

4. MotherCoders

mothercoders

MotherCoders je neprofitna organizacija, ki je mamam pomagala, da se prebijejo v tehnološki svet, tako da si lahko vzpostavijo trdno kariero zase. Devetletni program usposabljanja s polnim delovnim časom (skupaj z otroškim varstvom na kraju samem) želi MotherCoders pomagati tistim, ki se borijo za dostop do izobraževalnih programov, da ponovno vstopijo v delovno silo, napredujejo v karieri ali pospešijo zagon..

5. Dekle ga razvije

dekle ga razvije

Girl Develop To je še ena neprofitna organizacija, ki obsega 62 mest v ZDA, ki ženskam ponuja cenovno dostopne načine za učenje spleta in razvoja programske opreme. Z osebnimi razredi in podporo skupnosti, Girl Develo It upa, da bo ženskam samozavestno omogočil gradnjo lastnih spletnih in mobilnih aplikacij.

Spletno usposabljanje / tečaji

1. Skillcrush

spretnost

V programu Skillcrush se udeležite posebnih spletnih tečajev, ki temeljijo na tem, kar se želite naučiti. Na primer, naučite se spletnega razvoja, naprednega programa WordPress, spletnega oblikovanja, analitike podatkov in celo kopiranja besedil za internet.

Čeprav niso omejeni na samo kodiranje žensk (približno 25% študentov je moških), so bili programi usposabljanja namenjeni ženskam, da se prebijejo v panogo svojih sanj.

2. Rails Girls

tirnice dekleta

Rails Girls je spletni vir za ženske, ki želijo izvedeti več o tehnologiji in kako graditi svoje ideje. Naučite se osnovnega programiranja, skiciranja in izdelave prototipov. Poleg tega lahko dostopate do spletnih spletnih vodnikov, materialov in orodij, ki vam bodo pomagali uresničiti ideje in informacije o dogodkih, tako da boste lahko srečali ženske, ki želijo preboj v tehnologijo.

Vadnice

Iskanje vadnic za kodiranje v internetu je tako preprosto kot hitro iskanje v Googlu. Ob tem sem si olajšal stvari z vami, če sem z vami delil nekaj vaj, da vam ne bi bilo treba sami brskati po spletu:

1. Vadnice za CSS

Iščete nekaj vadnic, ki bi vam pomagale pri vaših CSS spretnostih? Tripwire je zaokrožil nekatere najbolj koristne vadnice o CSS, da boste lahko delali na oblikovanju in postavitvah svojih spletnih strani. Vsaka vadnica je specifične narave, zato le poiščite tisto, ki ustreza vašim potrebam, in si jo oglejte.

2. Vadnice za osvajanje kode

Spoznajte najpogosteje uporabljene jezike spletnih strani, kot so HTML, CSS, JavaScript in PHP, zahvaljujoč se seznamu brezplačnih vadnic kode Conquest. Čeprav niso zasnovane tako, da bi vam omogočile popolno izobraževanje o kateri koli temi, vam lahko te vadbe pomagajo, da se odločite, ali je ta jezik prava izbira za vas.

3. CodeAcademy

Čeprav ni posebej usmerjena k ženskam, je CodeAcademy eno najbolj priljubljenih krajev za učenje kodiranja. Pridružite se milijonom ljudi pri učenju HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python in Ruby – vse brezplačno.

4. Kode Osvetniki

Code Avengers popelje vaje na naslednjo stopnjo in jih tako naredi interaktivne in zabavne. Ponovno, čeprav ni posebej usmerjeno k ženskam, se lahko veliko naučimo, kako kodirati igre, aplikacije in spletna mesta z uporabo JavaScript, HTML in CSS. Ta vadnica je na voljo v več jezikih in potrebuje le 12 ur.

5. Khan akademija

Khan Academy ponuja ljudem, ki se želijo naučiti, kako kodirati video vaje po korakih o programiranju risb, animacij in iger. Lahko pa se naučite, kako ustvariti spletne strani z uporabo HTML in CSS.

Ohlapni kanali / podcasti / videoposnetki

Pred vami je nekaj najboljših slack kanalov, podcastov in videoposnetkov za ženske, ki se želijo naučiti kodiranja.

1. Popuščeni kanali za ženske v tehnologiji

Če poznate komunikacijsko orodje Slack in se želite povezati z drugimi ženskami na področju tehnologije, poiščite katero koli od teh priljubljenih programov Slack:

 • Ženske v tehnologiji: pohvali se z več kot 800 člani in če želite sprejeti vsakogar, ne glede na stopnjo spretnosti, se lahko pogovarjate z drugimi ženskami, ki pišejo kodo, testno programsko opremo, oblikovalsko grafiko in še več.
 • #FeniFounders: povežite se z novimi, uveljavljenimi in nadobudnimi ustanovitelji tehnoloških podjetij, da delite ideje in najdete rešitve za težave. Učenje drug od drugega podjetnikov olajša manevriranje v zapletenem in včasih osamljenem svetu tehnologije, zlasti kot ženska.
 • Ženske tehnične ustvarjalke: Razdeljen na tri ekipe: zgodnja kariera, srednja kariera in uveljavljena kariera, ta kanal Slack vas bo povezal z osebami, ki jih povezujejo, in vas seznanil s prihajajočimi dogodki in viri, ki vam bodo pomagali pri napredovanju kariere.

2. Podcasti ženske ustanoviteljice

Oglejte si ta pregled nekaterih najboljših podkastov za ženske, ki želijo razbiti kalup in postati ustanoviteljice lastnih startupov:

 • Začetni šolski radio Y Combinator: učite se od preteklih ustanoviteljev ali vlagateljev o stvareh, kot so zagon, financiranje in določanje velikosti vašega podjetja.
 • Girlboss Radio: vsak podcast je intervju z uspešno žensko, ki se je odlikovala v poslovnem svetu. Ugotovite, kako so jo naredili in kaj so se naučili na poti.
 • Z Amando Boleyn je naredila svojo pot: slišite o vrhunskih podjetnicah in kako so stvari delale po svoje.
 • SheNomads: če želite priti v tehnološki svet, delati na daljavo in potovati po svetu, je to podcast za vas.
 • Podcast MADWomen by Women in Wireless: ta podcast se osredotoča na ženske v mobilnem in digitalnem svetu. Spoznajte izjemne ženske voditeljice, ugotovite, kaj je potrebno za uspeh, in se pooblastite za prevzem nadzora nad svojim življenjem kljub kvotam.

3. Video predvajalniki za ženske koderje

Če bi raje gledali video vsebino v nasprotju s pisnim besedilom, si oglejte ta seznam koristnih seznamov predvajanja videoposnetkov, ki vam bodo pomagali pri vseh vaših kodnih potrebah:

 • CodePath: inženiring programske opreme je nenehno spreminjajoča se panoga, kar pomeni, da če boste šele začeli, je težko nadaljevati. Poiščite mentorje, se naučite novih veščin in odkrijte projekte, ki bodo olajšali vaše kodiranje, lažje in bolj zabavno.
 • WomenWhoCode: ta neprofitni seznam predvajanja videoposnetkov pomaga navdihniti ženske za uspeh v svoji poklicni karieri. Z več kot 50.000 člani v 20 državah (in s 3.000+ svetovnimi dogodki) je to kraj, če potrebujete malo samozavesti in veliko znanja.
 • Coding Blonde: ustvarjalka, ki stoji za Coding Blond, je začela ta kanal YouTube v času, ko se je učila kodirati in ugotovila, da je zastrašujoč zahvaljujoč vsem stereotipom.

Skupnosti

Po vsem svetu je toliko skupnosti, ki povezujejo ženske v tehnološkem svetu, ki se želijo učiti od drugih. Tu je nekaj najboljših, da začnete:

1. Facebook skupine

Ženske v tehniki

ženske v teh

Ta Facebook skupina je za vsakogar, ki se identificira kot ženska, ki želi govoriti s tehnologijo. Njegov cilj je pokazati ljudem, da lahko uresničijo svoje sanje, ne glede na to, kakšne ovire so pred vami, in vas celo poveže s svojim podcastom Women in Tech..

Global Tech Women

globalne tehnološke ženske

Ugotovite najnovejše dogodke v svetu tehnologij in se pridružite pogovorom tudi s svojimi zgodbami. Poleg tega se pozanimajte o vseh prihajajočih dogodkih Global tech Women gosti, da se lahko udeležite in nadgradite svojo kariero.

2. Twitter seznami in klepeti

Oglejte si fempire za obsežen seznam žensk po vsem svetu v tehnološki industriji, ki bi ji morali slediti. Poleg tega je Women in Tech Chat odličen vir za navdih, deljenje idej in klepet.

Želite seznam hashtagov za Twitter ali Instagram? Girl Knows Tech odlično zaokroži najpogosteje uporabljene hashtage za ženske v svetu tehnologije.

Tu je nekaj mojih najljubših:

 • # ženska
 • # ženski utemeljitelji
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Seveda je to šele začetek. Toda iskanje drugih žensk v tehnološkem svetu, ki vas bodo spremljali (in obratno) je največji način za izgradnjo lastne skupnosti, na katero se lahko zanesete pri reševanju težav, navdihu in deljenju novih idej.

3. Dogodki

Če se želite udeležiti dogodkov, da se povežete z drugimi na tehničnem področju, to preverite naslednjič, ko se odpravite na delovno potovanje:

 • Praznovanje Grace Hopper: pridružite se največjemu svetovnemu druženju tehnoloških tehnic. Prijavite se kot govornik ali prostovoljec ali se samo udeležite in uživajte v vzdušju.
 • Vrh med spoloma: ta vrh je namenjen ugotovitvi, zakaj pristranskost med spoloma obstaja v znanosti in tehnologiji, in kako ga premagati.
 • Konferenca Tapia: cilj te konference je spodbujanje in praznovanje raznolikosti v računalništvu. Teži k prepoznavanju različnosti, ki povezuje ljudi, povezuje ljudi in ustvarja skupnosti, ki presegajo konferenco, dobiva nasvete vodilnih strokovnjakov v panogi in se zgleduje po uspehu drugih.
 • Ženski zagonski izziv: če se vaš startup potrebuje financiranja, se udeležite Women Startup Challenge in predstavite svojo idejo, da preverite, ali je kdo pripravljen financirati, kar imate za ponuditi.

Končne misli

Na koncu še obstajajo veliko virov, ki so na voljo ženskam, ki se želijo naučiti kodirati. Od programov za usposabljanje v razredu do spletnih tečajev, video vsebin in podcastov do dogodkov in skupin, tam ni ničesar, kar bi vam preprečilo vstop v tehnološki svet in uresničevanje vaših sanj.

Ne dovolite, da vam stereotipi in spolne pristranosti zavirajo življenje. Prevzemite nadzor, naredite načrt in sledite. Svet potrebuje več ženskih kodrov.

Če imate željo in ambicijo za vstop v tehnološko industrijo, si oglejte te vire in začnite takoj. Če kaj drugega, boste morda navdihnili več žensk, da bi sledile.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map