Tu je zbirka 21 najboljših in brezplačnih Razširitve za Google Chrome za študente da vam pomaga izkoristiti moč brskalnika, da postanete boljši in učinkovitejši študent.


Večina sodobnega študentskega dela poteka znotraj spletnega brskalnika. Če ste na visoki šoli ali univerzi, je večina možnosti in študij poteka tudi v brskalniku.

V tem članku vas bom vodil skozi nekaj najboljše razširitve za Chrome, ki jih mora imeti vsak študent. Nekatere od teh vam bodo pomagale postati bolj produktivne; nekatere vam bodo pomagale preprečiti napake pri pisanju.

Vse te razširitve Google Chrome so brezplačne za namestitev, aplikacije pa so zelo enostavne za uporabo.

najboljše razširitve google Chrome za študente in učitelje

Slovnica & Črkovalna orodja

Slovnična

slovnični kromov podaljšek

Slovnična je napredno orodje za preverjanje slovnice, ki vaše pisanje preizkuša na stotine slovničnih napak.

The brezplačna različica te aplikacije vam bo pomagal preprečiti slovnične napake v večini svojega pisanja. Najboljši del te razširitve je, da deluje na skoraj vseh spletnih mestih, vključno z Gmailom, Google Dokumenti itd. Za razliko od večine drugih slovničnih orodij vam omogoča izbiro angleščine, ki jo pišete – britansko ali ameriško.

The premium različica te aplikacije vam ne bo le pomagal preveriti slovničnih napak, ampak vam bo pomagal tudi pri preverjanju besedila plagiat. Prav tako vam pomaga, da nastavite ton za svoje pisanje in predlaga ustrezne spremembe.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

LanguageTool

jezikovna razširitev jezikagetool

Čeprav lahko Chrome vgrajeno orodje za preverjanje črkovanja pomaga popraviti nekatere napake pri črkovanju, ni odpravljeno slovničnih napak. LanguageTool ti pomaga popraviti slovnične napake v več kot 20 različnih jezikih.

Deluje na skoraj vseh spletnih mestih, vključno s socialnimi mediji in e-poštnimi nabiralniki. LanguageTool podčrta besedilo, ki ga je treba popraviti in omogoča popravljanje slovničnih napak s samo enim klikom. V besedilu označuje tako pravopisne napake kot slovnične napake.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

Slovnica

grammarbasee krom podaljšek

Slovnica je brezplačno orodje za preverjanje slovnice, ki preverja vse od ločila do sloga. Lahko ti pomaga odpraviti slovnične napake v pisanju samo z enim klikom. Preveri tudi vaše besedilo proti plagijatu.

Najboljši del tega preverjanja slovnice je, da je popolnoma zastonj in za odklepanje dodatnih funkcij ne potrebuje nobenih nadgradenj. Deluje na skoraj vseh spletnih mestih, vključno z Gmailom in Facebookom.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Moje preverjanje slovnice

moja podaljška za preverjanje slovnice

Moje preverjanje slovnice je brezplačno orodje za preverjanje slovnice, ki vam lahko pomaga popraviti osnovne slovnične napake. Deluje na skoraj vseh spletnih mestih in omogoča popravljanje slovničnih napak s klikom ali dvema.

Tudi preverja črkovanje napake in predlaga popravke, ki jih lahko uporabite le s klikom.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

Ingver

ingverjev krom dodatek

Ingver je eno najbolj priljubljenih orodij za preverjanje slovnice na internetu. Omogoča vam s s klikom odpravite slovnične napake. Pomaga vam tudi priti predlogi za jasnost in preoblikovanje stavkov.

Omogoča vam tudi prevesti besedilo samo s klikom. Brezplačna različica Ginger vam omogoča, da popravite skoraj vse osnovne slovnične napake pri pisanju po internetu. Deluje z Gmailom, Google Dokumenti, Facebookom, Redditom in skoraj vsemi drugimi spletnimi mesti.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Plagiatorji naključniki

ProWritingAid

pro podaljšek za pisanje pripomočkov za krom

ProWritingAid je brezplačno orodje, ki preveri vaše pisanje glede slovnice napake in ponuja predloge za izboljšanje svojega pisnega sloga. Pomaga vam lahko pri preprečevanju napak in olajša pisanje. Prihaja tudi z a preverjanje plagiatorstva.

Deluje na skoraj vseh spletnih mestih po internetu, vključno z e-poštnimi nabiralniki, Twitterjem in drugimi priljubljenimi spletnimi mesti. Prihaja z a vgrajen Tezaver ki ponuja predloge za izboljšanje pisanja.

Vse predloge je mogoče uporabiti z enim klikom desno od besedila, saj bo ta razširitev samodejno poudarila besedilo, ki ga je treba popraviti ali izboljšati.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Plagly

plahten krom podaljšek

Plagly je preverjanje slovnice in preverjanje plagiatorstva. Preveri vaše besedilo na tisoče strani v spletu in poroča o plagiranju odlomkov v vašem besedilu. Ponuja tudi predloge za odpravljanje slovničnih napak pri pisanju.

Čeprav je prvih nekaj dejanj brezplačnih, morate plačati cenovno ugodno mesečno pristojbino za popoln dostop do orodja in neomejeno preverjanje plagiatorstva.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Preverjanje plagiatorstva

podaljšek za preverjanje plagiatorja, krom

Preverjanje plagiatorstva je brezplačen krom dodatek, ki preveri besedilo glede plagiatorstva. Izberete lahko kateri koli odstavek in z desno miškino tipko kliknite izbiro, da preverite, ali je plagiat.

je popolnoma zastonj in ne potrebujete plačila za popoln dostop. Čeprav ni idealno orodje za preverjanje plagiatorstva, je popolnoma brezplačno in ponuja osnovno preverjanje plagiatorstva.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Generatorji citatov

MyBib

mybib krom podaljšek

MyBib je brezplačni generator citiranja razširitev za Google Chrome. Ta kromirana podaljška svetuje, ali je vir verodostojen ali ne. Prav tako vam pomaga ustvariti citate na podlagi več kot 9000 podprtih, vnaprej določenih slogov citiranja, vključno Chicago, MLA, APA, AMA in Harvard.

Lahko pa karkoli kopirajte svojo bibliografijo v odložišče ali jo prenesite kot Wordov dokument. Lahko naredi tisto, kar naredi EasyBib in Cite This For Me, in to naredi bolje. Priporočam to razširitev za druga dva načina.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Citiraj to zame

navedite to zame kromov podaljšek

Citiraj to zame samodejno ustvari navedbe spletnih mest in sklicevanje na dokumente z veliko različnimi slogi, med katerimi lahko izbirate. Slogi vključujejo Chicago, APA, MLA in Harvard.

Vse to naredi s samo klikom gumba. Omogoča vam ustvarjanje čudovitih citatov, ki so videti dobro in so sprejemljivi za akademsko uporabo.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

easybib krom podaljšek

EasyBib je brezplačna razširitev za Chrome, ki z enim klikom navaja spletna mesta in tudi to svetuje glede verodostojnosti spletnih mest, ki jih navajate. Veliko bolje se je zanesti na EasyBib kot na ugibanje.

Lahko vam pove, kateri citati so verodostojni in se jih lahko uporabljate in katerim se morate izogibati kot kuga.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Slovar & Tezavra

Google slovar

Chrome razširitev za slovar google

Google slovar je Googlova uradna razširitev za Chrome, ki omogoča ogled definicij neposredno od Googlov uradni slovar. Ni več besed, ki iščejo v Googlu, da preverite njihov pomen ali črkovanje.

Lahko kliknete ikono razširitve za krom in vtipkate / prilepite besedo, ki jo želite določiti Google. Lahko pa preprosto dvokliknete besedo kjer koli na strani in ta razširitev vam bo pomenila pomen v majhnem pojavnem okencu..

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Tezavra moči

podaljšanje moči thesaurus chrome

Tezavra moči je brezplačna razširitev za Chrome, ki vam lahko pokaže antonimi in sopomenke ne da bi zapustili spletno stran, na kateri ste našli besedo. Lahko vam pomaga izboljšati pisanje, tako da je zelo enostavno poiščite podobne, močnejše besede da nadomestite svoje šibke besede.

Tezaver lahko preverite s to razširitvijo tako, da izberete besedo in kliknete desno na izbiro. Lahko pa kliknete ikono končnice v menijski vrstici, da ročno vtipkate besedo in poiščete po Pojmovniku.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

quillbot chrome podaljšek

Quillbot je brezplačen krom dodatek, ki vam pomaga nadomestite besede z njihovimi alternativami iz tezavra le s klikom. Namesto da poiščete druge možnosti za vsako posamezno besedo, lahko v to orodje preprosto dodate odstavek ali stavek in kliknete gumb Quill it, da ustvarite nov odstavek z alternativnimi besedami.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Orodja za produktivnost

Ostani zbran

ostanite osredotočeni kromiran podaljšek

Če sovražiš občutek krivde po tem zapravljanje ur na družbenih medijih ali YouTubu, torej Ostani zbran je razširitev, ki ste jo iskali. Pomaga zmanjšati petminutne prijave na družbene medije, ki se spremenijo v ure z blokiranjem motečih spletnih mest.

Ta razširitev vam omogoča določite omejitev dnevnega nadomestila za „družbene medije in moteča spletna mesta“. Privzeto je samo 10 minut. Dnevno nadomestilo je število minut, ki jih lahko brskate po spletnih mestih na seznamu motenj.

Če ste ljubitelj trde produktivnosti, lahko omogočite jedrsko možnost iz nastavitev, ki popolnoma blokirajo vsa spletna mesta. The jedrska možnost lahko blokira vsa spletna mesta če želite preživeti čas brez povezave s težavami, ko si ne morete privoščiti motenj.

Če želite med vikendi ali po službi prosto brskati po internetu, lahko prilagodite možnosti aktivnih ur in aktivnih dni. V meni z možnostmi lahko vnesete vsa spletna mesta, ki jih želite blokirati, s seznama motenj ali pa kliknete ikono razširitve v menijski vrstici in od tam dodate trenutno spletno mesto na seznam.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Evernote Web Clipper

evernote krom dodatek

Evernote je največ priljubljena aplikacija za beležke, ki jo uporabljajo milijoni ljudi okoli sveta. Ne samo, da boste bolj produktivni, ampak vam lahko tudi pomaga, da se spomnite vsega, kar se naučite. Najboljši del uporabe Evernote je sposobnost zajemanja zapiskov iz spletne vsebine kot so spletne strani, e-poštna sporočila in druga vsebina s samo klikom.

Postopek zapisovanja beležk Evernote lahko pospeši vaš potek dela in ponudi preprost način za shranjevanje vsega, kar se naučite.
Evernote Web Clipper omogoča zajem skoraj vsega na internetu. Od raziskovalnega gradiva do memov lahko save vse na svoj račun Evernote z le nekaj kliki.

Ta razširitev vam omogoča tudi naredite posnetke zaslona. Najboljši del te razširitve je, da omogoča zajemanje samo delov strani. Poleg tega lahko preprosto izbere vsebino spletnih strani, kot so Reddit Posts, tweets, blog posts itd.

Najboljši del o shranjevanju vsebine z Spletni Clipper je, da imate shranjeno kopijo v svoji Evernote, tudi če / po tem, ko je spletna stran brez povezave.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

Todoist krom dodatek

Todoist je ena izmed najbolj priljubljene aplikacije za seznam todo. Ponuja aplikacije za vse naprave, vključno s sistemom Android, iOS itd. Če vodenje seznama todo v glavi samo zmanjša vašo produktivnost. Razširitev Todoist Chrome vam omogoča, da ostanete produktivni ves dan, ne da bi pri tem pozabili na katero koli svojo nalogo. Čist vmesnik vam omogoča enostavno spremljanje vseh nalog na ta dan.

Todoist je narejen s sodelovanjem v mislih. Z lahkoto sodelujejo z drugimi ljudmi ki uporabljajo Todoist pri nalogah in projektih. Komentarje nalog lahko pustite svojim sošolcem.

Najbolj mi je všeč Todoist, da je to samodejno vam predlaga čas in datum za opravila glede na vaš urnik. Ko ustvarite nalogo, vam predlaga datum, če kliknete ikono koledarja zraven imena opravila.

Če želite izboljšati svoj potek dela, vam Todoist omogoča, da svoje naloge razdelite na projekte in oznake. Filtre lahko ustvarite tudi filtriranje nalog glede na prioritete, projekti in komu so dodeljeni. Todoist je lahko minimalen seznam todojev ali popoln stroj za produktivnost z desetimi funkcijami, kot je Opomniki, ponavljajoče se naloge, filtri, nalepke, in veliko več.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dvojno

dvojni krom podaljšek

Dvojno ti pomaga delajte z dvema odprtima oknoma drug ob drugem. Delo na samo enem monitorju je lahko naporno zaradi vsega preklopa med več okni. Če si ne morete privoščiti dveh monitorjev, lahko s sistemom Dualless uredite dve okni drug ob drugem s samo nekaj kliki.

Ti lahko povlecite in spustite okna drug ob drugem sami, vendar vam ta razširitev pomaga le z nekaj kliki. Dualless ponuja veliko različnih različic postavitve, med katerimi lahko izbirate. Vse, kar morate storiti, je, da izberete dva zavihka, ki ju želite razdeliti, in kliknite ikono razširitve, da izberete postavitev okenskih plošč.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Samodejno označite

samodejno poudarjanje kromiranega podaljška

Samodejno označite vam pomaga, da veliko hitreje berete spletno vsebino samodejno osvetli najpomembnejše dele strani. S poudarki je večino časa smešno natančen. Lahko vam pomaga zmanjšati čas branja na pol.

Namesto da preberete celoten članek, lahko po namestitvi razširitve kliknete ikono Auto Highlight v menijski vrstici in bo v vsebini označite odlomke, ki so najpomembnejši. Podaljšek poudarja prehode z rumenim ozadjem. Barvno shemo označenega besedila lahko uredite na strani z možnostmi razširitve.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Kami podaljšek

podaljšek kami krom

Kami je brezplačna razširitev, ki vam omogoča urejanje in pripisovanje dokumentov PDF neposredno v brskalniku. Omogoča vam dodajanje besedila v dokumente ali celo risanje po njih. Deluje brez povezave in ponuja na desetine funkcij brezplačno.

Dokumente lahko urejate iz Google Drive ali Google Učilnice. Kami je narejen tako, da ga uporabljajo med študenti in učitelji. Pomaga vam enostavno sodelovanje z učitelji in drugimi učenci.

Ne glede na to, ali želite opombe zapisati tako, da bodo bolj berljive, ali pa si želite, da vas učitelj pregleda pri nalogi, vam lahko pri tem pomaga Kami. Ponuja nemoten potek dela za oba pripisovanje dokumentov PDF in sodelovanje nad njimi.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

Nimbus

nimbus krom podaljšek

Nimbus ti pomaga zajem zaslonskih posnetkov in snemanje zaslonskih oddaj brskalnika. Omogoča vam zajem posnetkov zaslona na celotni strani in zajem samo izbranih področij strani. Omogoča vam tudi pripisovanje in urejanje posnetkov zaslona neposredno v brskalniku. Prav tako lahko blagovno znamko z vodnimi žigi dodate vsem zaslonom zaslona z le nekaj kliki.

Lahko ti pomaga uredite posnetke zaslona ne da bi zapustili brskalnik. Omogoča vam na zaslon posnetkov dodajte vodne žige, besedilo in slike. Prav tako lahko del slik zameglite z le nekaj kliki. Nimbus vam lahko pomaga zajeti pomembne informacije tako, kot so prikazane na strani.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

LastPass

zadnji podaljšek za krom

LastPass je eden izmed najboljši upravljavci gesel ki gesla varno shranjujejo v oblaku in vam omogoča varen dostop do vsakega spletnega mesta, v katerega ste prijavljeni, iz vsakega računalnika in mobilne naprave.

LastPass si zapomni vsa vaša gesla, zato vam ni treba izbrati šibkih ali lahkih zapomniti gesel. To je več kot le skrbnik gesla. Shranjuje lahko ne le gesla, ampak tudi druge pomembne podatke, kot so podatki o vaši kreditni kartici, podatki o vašem bančnem računu.

LastPass ima brezplačen načrt ali pa ga lahko nadgradite na premijske načrte, ki se začnejo že pri samo 3 USD na mesec.

Povezava: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Tu lahko brskate po več aplikacijah, namenjenih učencem in učiteljem, vključno z izobraževalnimi igrami, aplikacijami za učenje tujih jezikov, kalkulatorji in še več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me