Blog elindítása a semmiből

Saját blogod indítása a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy megoszthassa ötleteit és szakértelmét a világgal. Ha úgy gondolja, hogy a blog létrehozása a semmiből túlságosan bonyolultnak és technikainak hangzik, akkor nem lehet több tévedni. Mivel a blog készítése sokkal könnyebb, mint gondolnád. Tényleg az!


Ez itt egy lépésről lépésre szóló, „a vállamon átnéző” oktatóprogram, amellyel elindíthat egy blogot a semmiből a WordPress használatával, könnyen követhető és megérthető videókkal.

De ha elakad, nyugodtan küldjön nekem e-mailt, és mindent megteszek, hogy segítsek.

És ha akarod, akkor akár a blogod felhasználásával reklámozhatod kisvállalkozásadat vagy online üzletét, vagy akár blogolással is kereshetsz belőle pénzt..

 1. Mit tanulsz itt??
 2. Megtanulja, hogyan lehet a WordPress blogot a semmiből létrehozni (azaz hogyan telepítheti, konfigurálhatja és testreszabhatja a WordPress-t).

 1. Mire van szükséged a blog elindításához??
 2. Szüksége lesz számítógépre és internetkapcsolatra (duh!), És legalább pár órára van szüksége az induláshoz.

 1. Mennyibe kerül egy WP blog létrehozása?
 2. Nem sok, havonta körülbelül 10 dollárt kell költenie egy domain névre és a webtárhelyre, ennyi.

hogyan lehet elindítani a WordPress blogot a semmiből

Kész vagy? Majd megtudja, hogyan lehet elindítani a WordPress blogot 2020-ban a semmiből:

Hogyan lehet elindítani egy blogot a WordPress használatával

 • 1. Szerezze be a domain nevet & webtárhely

  Az első dolgok: mielőtt elkészíthetné blogját, két dolgot kell megtenni; domain név és webtárhely. Ezek a blogod építőkövei.

  Azt javaslom, hogy használja a Bluehost.com vagy a SiteGround.com webhelyének web hostját, az alábbiak okát:

  Mindkét ajánlat hasonló árazás

  Mindkettő ajánlotta a WordPress.org. A Bluehost és a WordPress 2005 óta működnek együtt

  Mindkettő egy kattintással a WordPress telepítése amely automatikusan gondozza a műszaki beállításokat és konfigurációkat.

  Mindkét ajánlat 24/7 támogatás ami azt jelenti, hogy mindig ott van valaki, aki megválaszolja a kérdéseit, valamint online támogatási központja tartalmazza a WordPress útmutatót, video oktatóanyagokat és még sok más.

  Mindkét ajánlat 30 napos pénzvisszafizetési garancia így visszatérítést kaphat, ha úgy dönt, hogy elvégre nem akar blogot tartani.

  A Bluehost INGYENES domain nevet ad Önnek amikor feliratkozik velük.

  A SiteGround KÖVETKEZŐ JELLEMZŐKAT nyújt Önnek a sebesség és a biztonság szempontjából (FYI a Siteground GrowBig tervét használom ehhez a webhelyhez).

  Az ezekkel a vállalatokkal kapcsolatos részletesebb információkért olvassa el a SiteGround és a Bluehost felülvizsgálatomat, és ha továbbra sem tudja eldönteni, ellenőrizze a SiteGround és a Bluehost összehasonlítást..

 • 2. A WordPress áttekintése & telepítés

  Ebben a videóban megtudhatja, hogyan kell telepíteni a WordPress-t a tárhely-fiókjára az egyszerű és kezdőbarát „egy kattintás” WordPress-telepítő segítségével.

  Ha segítségre van szüksége a WordPress telepítéséhez, olvassa el ezt a telepítési útmutatót és áttekintést.

 • 3. A WordPress bejelentkezés & admin terület

  Gratulálunk a WordPress telepítéséhez! Ebben a videóban megtanulja, hogyan jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs területére, és hogyan használhatja az ott található fontos eszközöket.

 • 4. Oldalak létrehozása a WordPress programban

  Ebben a videóban megtanulja, hogyan lehet oldalakat (például a honlapot, a kapcsolatfelvételi oldalt stb.) Létrehozni a WordPress blogjához.

 • 5. Bejegyzés létrehozása a WordPress-ben

  Itt, ebben a videóban megtudhatja, hogyan lehet hozzászólásokat létrehozni a WordPress blogjához. A hozzászólások kissé különböznek az oldalaktól, mivel fordított időrendi sorrendben vannak felsorolva a webhelyén, és ideálisak napló típusú tartalmakhoz, például blogbejegyzésekhez.

  Közjáték

  Mi a különbség az oldalak és a bejegyzések között a WordPress-ben?

  A WordPress hozzászólásai és oldalai a felületen nagyon hasonlóak lehetnek, mind cím, mind a fő tartalomterület ugyanazt a tartalomszerkesztőt használja, de van néhány fő különbség:

  A hozzászólásoknak látható dátum- és időbélyegzőjük van, míg az oldalak nem

  A hozzászólások fordított időrendi sorrendben jelennek meg az Ön webhelyén, a legfrissebbtől a legrégebbiig

  Az oldalak nem szerepelnek a blogod ütemtervében

  A hozzászólásokat kategóriák és címkék alapján lehet megszervezni

  Az oldalak hierarchikus struktúrában rendezhetők

  A hozzászólásokat RSS-hírcsatornák valósítják meg, értesítve az előfizetőket az új hozzászólások közzétételekor

  Ökölszabályként minden olyan időtlen tartalom, amely nem része a blogodnak, a legmegfelelőbb az oldalként történő közzétételhez. Az a tartalom, amely része a blogodnak vagy a folyóiratnak, és időérzékenyebb, jobban illeszkedik bejegyzésként.

  Rendben, menjünk tovább.

 • 6. Kategóriák & címkék a WordPress-ben

  Ebben a videóban megtanulja, hogyan lehet kategóriákat és címkéket (hozzászólásokhoz) létrehozni a WordPress blogjához.

 • 7. A WordPress plugins használata

  Ebben a videóban megtanulja, hogyan kell beépülő modulokat használni a WordPress webhelyén. Egy bővítmény kibővíti a funkcionalitást, vagy új funkciót (például kapcsolatfelvételi űrlapot) ad hozzá a WordPress blogjához.

  Közjáték

  Milyen kötelező WordPress-bővítményeket kell telepítenie?

  A beépülő modulok segítenek kibővíteni és kibővíteni a WordPress blog működését. Közel 50 000 ingyenes WordPress plugin található blogjához. De ne őrüljön meg, és telepítse őket, mert ha túl sok plugin van telepítve, a blog betöltése lassú lesz. Tehát válogatósnak kell lennie, és csak azokat a bővítményeket kell telepítenie, amelyekre blogja valóban szüksége van.

  Aksimet egy spam elleni plugin, amely megvédi blogját a rosszindulatú tartalmak ellen (ez egy hivatalos WordPress plugin, amely előre telepítve van).

  Yoast egy SEO bővítmény, amely segít a keresőmotornak a blog optimalizálásában, valamint a WordPress blog SEO konfigurálásában, például metacímkék és XML sitemap generálás, robots.txt fájl konfiguráció, .htaccess fájlszerkesztés és még sok más

  WP rakéta egy prémium gyorsítótár-bővítmény, amely segít a WordPress webhely gyors betöltésében. A WP Rocket nagyszerű tulajdonsága, hogy komplex plugin-beállítások nélkül érkezik, és felgyorsítja webhelyének betöltési idejét a plugin aktiválásakor.

  Visual Composer egy intuitív drag and drop szerkesztő, amely nagyteljesítményű szolgáltatások és eszközök gazdag könyvtárát kínálja a teljes és professzionális WordPress webhely létrehozásához.

  Imagify egy képtömörítő plugin, amely optimalizálja a feltöltött képeket a fájlméret csökkentésével, a minőség elvesztése nélkül, így a blogja gyorsan betöltődik

  Társadalmi hadviselés A plugin segít lenyűgöző megjelenésű társadalmi könyvjelző gombok hozzáadásához a blogjához.

  Kapcsolatfelvételi űrlap 7 egy kapcsolattartási űrlap-bővítmény, amelynek segítségével különféle típusú kapcsolattartási űrlapokat hozhat létre.

  Jetpack egy all-in-one bővítmény, amely blog funkcióit, például statisztikákat, kapcsolódó hozzászólásokat, keresőmotor-optimalizálást, közösségi megosztást, védelmet, biztonsági mentéseket, sebességet és e-mail listák kezelését biztosítja.

  Menjünk tovább.

 • 8. A WordPress témák testreszabása

  A WordPress téma (sablonnak is nevezik) egy fájlkészlet, amely meghatározza a WordPress által támogatott blog megjelenését és hangulatát. Ebben a videóban megtudhatja, hogyan kell használni a WordPress témákat, hogy nagyszerű első benyomást keltsen a WordPress blogjáról.

 • 9. WordPress menük & widgetek

  Ebben a videóban megtudhatja, hogyan változtathatja meg blogja tartalmának megjelenését a WordPress menü segítségével & a widget funkciói.

 • 10. Létrehozás & felhasználók kezelése

  Ebben a videóban megtudhatja, hogyan hozhat létre és kezelhet felhasználói fiókokat a WordPress blogján.

 • Bónusz: Blog promóció & biztonsági tippek

  Néhány hasznos tipp segítségével megtudhatja, hogyan lehet népszerűsíteni, fenntartani és megvédeni a WordPress blogját.

  Közjáték

  Mit tehet a WordPress biztonságához??

  A WordPress biztonságosan elérhető, az elővigyázatossági lépésekkel további fokozhatja a WordPress blogját. Íme néhány alapvető WordPress biztonsági tipp:

  Ne használja az „Admin” rendszert adminisztrátor / fő felhasználónévként

  Használjon erős jelszavakat (hosszú, számokkal, nagybetűkkel és szimbólumokkal)

  Csak a pluginokat és témákat töltse le az ismert forrásokból

  Mindig töltse ki a WordPress alapvető frissítéseit, amint megjelennek (az összes SiteGround tervhez tartozik a kezelt WordPress tárhely, vagyis az alapfrissítéseket és a WordPress javításait automatikusan elvégzi az Ön számára – automatikusan)

5 módszer a blog pénzszerzésére

Saját tapasztalataim alapján úgy találtam, hogy a blog pénzszerzésével kapcsolatos legtöbb tanács azon az előfeltevésen alapul, hogy blogod már napi látogatók számát vonzza. De mennyire igaz ez a feltételezés? Ha olyan vagy, mint én, akkor valószínűleg nem érkezik látogatók ezre egy nap. De ne aggódjon, továbbra is rengeteg módon lehet pénzt keresni a blogoddal. Ez öt módszer, amelyek minden blog számára működnek.

1. módszer: Szponzorálás

A legtöbb ember azt fogja mondani, hogy a webhelyén a hirdetések futtatása – akár szalaghirdetések, akár a cikk végén megjelenő szöveges hirdetések – a legjobb módszer a bevétel növelésére. Noha ezeket a hirdetési programokat könnyű beállítani, ők is nem érdemesek folytatni, hacsak nincs nagy forgalom. A tiszta reklám egyszerű alternatívája a szponzorálás, amelyben a helyi cégek közvetlenül fizetnek Önnek, ha nevüket és emblémáikat felteszik az Ön webhelyére.

2. módszer: E-könyvek és prémium tartalom

Ha hajlandó elkötelezni magát egy új letölthető tartalom – esettanulmány, egy whitepaper vagy Kindle e-könyv – létrehozása mellett minden hónapban, akkor blogja alapján beállíthat egy ismétlődő bevételi forrást. Így működik: hozzon létre egy 25 oldalas könyvet, adja hozzá az Amazon-hoz, és bárhol 1,99 és 3,99 dollár között számoljon fel könyvet. A legjobb az egészben, hogy ez egy teljesen passzív jövedelem, amely valóban hozzájárul a jó hírneved fejlesztéséhez.

3. módszer: Tanfolyamok és tanácsadás

És miután e-könyvekkel és más prémium tartalmakkal felépítette hírnevét, akkor kezdheti el eladni magas dollárral járó tanfolyamokat és tanácsadási szolgáltatásokat. Tegyük fel például, hogy blogot írt az egészségről és fitneszről. Minden nap edzési javaslatokat adhat, és fényképeket tölthet fel az edzőteremben. Ez megnyithatja az ajtót az emberek számára, akik személyes fitnesz edzőként alkalmaznak Önt, vagy egy tornaterem számára, ha új fitnesz tanfolyamra tanárt vesz fel..

4. módszer: Társult marketing

Láttam, hogy sok ember szenved egy adott termék iránti szenvedélye mellett, és nagyon sikeres társult marketing vállalkozássá alakítja azt. Tegyük fel például, hogy szívesen ír különböző technológiai modulokról, és létrehozott egy viszonylag népszerű gadget-blogot, amelyet az emberek olvasnak, hogy megismerjék a legújabb új termékek kínálatát. Már említést tesz a termékekről, akkor miért nem fizetne meg azért, hogy így csinált? Ha feliratkozik egy társult marketing programra, akkor fizetni lehet minden alkalommal, amikor valaki a termék linkjére kattint a blogján, és megvásárol egy terméket.

5. módszer: Tartalommarketing

Megmentettem a legutóbbi legjobb javaslatomat. A blog bevételszerzésének legjobb módja az, ha azt a tartalom marketing erőfeszítéseinek középpontjába helyezi. Így működik: beállít egy blogot, és rendszeresen frissíti a blogját, szem előtt tartva a SEO-t, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy ismertesse a fő webhelyen eladó összes különféle terméket..

Ha komolyan veszi a blog bevételszerzését, ezek mind bevált módszerek, amelyek működnek, függetlenül attól, hogy mekkora vagy kicsi a forgalom minden nap. Előre szükség lehet egy kis munkára, de ha egyszer meglátja, mennyire könnyű pénzt keresni, miközben alszol, inspirálódhat, hogy kipróbáljon egyre több ilyen stratégiát..

A következő lépések a saját WordPress-blog elindítása felé

Most, hogy pontosan megmutattam neked, hogyan kell elindítani egy blogot, és hogyan lehet pénzt keresni, és most mindenki rajtad múlik. Mert csak te teheted ezt meg, és működheted a blogod!

Ha meg akarja osztani ötleteit vagy tapasztalatait a világgal, vagy pénzt keresni egy bloggal, akkor most kezdje el.

Válasszon egy olyan WordPress témát, amely a blog megjelenését úgy érzi, mint amilyennek szeretné. Ajánlom a StudioPress témákat. Fontolnia kell egy gyorsan betöltődő WordPress téma használatát is.

Telepítsen néhány WordPress bővítményt, amely kibővíti a blogod funkcionalitását.

Adjon hozzá néhány fontos „elengedhetetlen” oldalt, például névjegyet, névjegyet, adatvédelmi oldalt stb. Ez a kezdésről szóló blog útmutató bemutatja, hogyan kell létrehozni az ilyen típusú oldalakat.

Menj, és írd le az első blogbejegyzésed.

Ha elakad valami, nyugodtan küldjön e-mailt nekem, és mindent megteszek, hogy segítsek. Ellenőrizze a WordPress-erőforrások listáját is, és alternatívaként webhely-készítőt is használhat, ha egyszerűen és gyorsan szeretne weboldalt létrehozni..

Szintén tudassa velem, ha a blogod fut és fut, mert nagyon szeretném látni a blogod „élőben” és „működésben”. Nagy köszönet és a Bluehostnak hasznos video oktatóikért.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map