A WordPress webhelyek konvertálása statikus HTML formátumba (a sebesség, a biztonság és a SEO növelése érdekében)

A WordPress a legtöbb felhasználó számára a CMS választásává vált, de nem ok nélkül. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy online elérhető legyen egy blog vagy egy vállalkozás számára, és a sokoldalúság, testreszabás, valamint a könnyű beállítás és működés felülmúlhatatlan..


Ennek ellenére elég kicsi marad a kívánsága, ezért keresnek más alternatívákat, vagy ebben az esetben egy teljesebb megoldást, amely mindkét világ legjobbját kínálja. Igen, beszélünk a WordPress-helyek statikus HTML-helyekké konvertálása, anélkül, hogy el kellene döntenie a WordPress CMS-t.

Más szavakkal: egy olyan beállítás, amelyről beszélünk, lehetővé tenné a tartalom és a webhely kezelését a WordPress segítségével, miközben elkerüli a CMS-hez kapcsolódó néhány fontos kérdést, beleértve a sebezhetőség, a sebesség és a teljesítmény kérdéseinek feltörése, túlzott függőség a hosting szolgáltatástól és így tovább.

De vegyünk egy dolgot egy időben, ahogy mindent átjárunk a WordPress-helyek statikus HTML-helyekké konvertálásának előnyei és hátrányai és a különféle lehetőségeket is felhasználhatja ehhez.

A WordPress és annak növekvő népszerűsége

A WordPress az a világ legnépszerűbb CMS (tartalomkezelő rendszer). A CMS alapvetően olyan szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára weblapjaik létrehozását és kezelését kódolási ismeretek nélkül.

És a WordPress kiderül, hogy elég jó ezt megtenni. Nagyon sokoldalú, és rengeteg plugin-t kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármilyen kívánt funkciót megvalósítsanak a webhelyen anélkül, hogy akár a kódot is meg kellene érinteniük.

A WordPress sokfélesége szintén oka népszerűségének, ami egyértelműen nyilvánvaló abban a tényben, hogy jelenleg az összes internetes webhely 33,5% -át birtokolja..

A WordPress webhelyek és a fontos tényezők, amelyeket figyelembe kell venni

Miközben csak áttekintést adtunk a WordPress-ről, az az is fontos figyelembe venni a WordPress webhelyek biztonságát, teljesítményét és SEO-ját mivel ezek általában kritikus tényezők, amikor a vállalkozás általános webes élményével kapcsolatosak.

Az Biztonság meglepően alulértékelt tényező, amelyet a legtöbb felhasználó nem tulajdonít nagy jelentőséget. Több olyan eset van, amikor a sikeres vállalkozások leépülnek, és soha nem tudnak helyreállni webhelyük és adataik súlyos biztonsági megsértése miatt.

Igaz azt mondani, hogy a WordPress nem nyújt a legjobb biztonságot, főleg alapértelmezés szerint. A WordPress-webhely általános biztonságának javítása érdekében azonban szakértőt bízhat meg, vagy hozhat biztonsági intézkedéseket.

Nagyjából ugyanez vonatkozik a teljesítmény szempontot is. Noha a teljesítmény alapértelmezés szerint nem pontosan rossz, a WordPress webhelynek valóban néhány optimizációra van szüksége ahhoz, hogy funkcionálisabb és gyorsabb legyen.

Az SEO a szempont minden bizonnyal valami olyan, ami a WordPressnek nagyon jó előnye a többi CMS opcióhoz képest. A WordPress webhelyeket nagyon könnyű optimalizálni a SEO-hoz, és sok olyan plugin van, amelyek a webhely szinte minden SEO-optimalizálási igényét kielégítik.

De sok felhasználó továbbra is úgy találja, hogy át kell állnia a WordPress webhely statikus verziójára. Nézzük meg miért.

Dinamikus és statikus webhelyek

Már lefedtük a a WordPress dinamikus jellege. Valójában vannak végtelen lehetőségek közül lehet választani a témákhoz és a beépülő modulokhoz aggódik annak érdekében, hogy könnyen és gyorsan megadhatja webhelyének a kívánt megjelenést és funkcionalitást anélkül, hogy egyáltalán kellene zavarodnia a kóddal.

Forrás: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

De ez a dinamikus természet saját korlátaival jár, amelyet valamivel részletesebben meg kell beszélnünk.

A dinamikus tartalom technikailag azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor egy felhasználó meglátogatja az Ön weboldalát, kérést kell készíteni, és az adatbázisból lehívják a szükséges adatokat, hogy kiszolgálhassák azt, amit kértek..

Képzelje el, hogy ez havonta egymilliószor történik a közepes és nagy forgalmú webhelyeknél, és mintha havonta 10 milliószor lenne az igazán nagy forgalmú webhelyeknél.

Ez bizonyos aggályokat vet fel, különösen a teljesítmény és a biztonság szempontjából. Ami az elsőt illeti, webhelyének sebessége hajlamos arra, hogy találatot kapjon, ami a Google szemében az egyik fontos SEO tényező..

De van még benne. Mivel az adatbázisnak megvannak a saját korlátozásai, a forgalom hatalmas tüskéje miatt működése leállhat, mivel előfordulhat, hogy nem képes megbirkózni a megnövekedett terheléssel, aminek eredményeként az Ön weboldala is lemegy.

Sőt, az Ön webhelye le is romolhat, még akkor is, ha hatalmas növekedés tapasztalható a sok más olyan webhely forgalmában, amely ugyanazon a szerveren található, mint az Ön webhelye, és ez a helyzet a legtöbb megosztott hosting szolgáltatással.

Aztán jön a biztonsági rész. A legtöbb hackelési esemény általában az adatbázis oldalon történik. Ezenkívül az olyan nyílt forráskódú platformok, mint a WordPress, sokkal érzékenyebbek a hackeléses támadásokra, mivel minden támadónak meg kell találnia egy adott sebezhetőséget, amelyet később sokkal magasabb szintre lehet méretezni..

Hasonlóképpen, csakúgy, mint a teljesítmény esetén, ha feltörik a webhelyével azonos adatbázisban tárolt más webhelyeket, akkor a webhely támadásának esélye is jelentősen megnő..

Mondanom sem kell, hogy ezek a kérdések sokat igényelnek a karbantartás területén. Az elavult témák és beépülő modulok kiszolgáltatottabbá tehetik webhelyét a biztonsággal és más problémákkal kapcsolatban, ezért rendszeresen frissíteni kell őket.

Bármely beépülő modul vagy téma hackeredett vagy rosszindulatú kóddal megfertőződhet, tömeges szintű hackelési kísérletekhez és támadásokhoz is vezethet, ezért vigyáznia kell a használt témák és beépülő modulok típusára, és el kell távolítania azokat, amelyek kiszolgáltatottá váltak..

A legtöbb felhasználónak, akik WordPress-webhelyük biztonsága miatt valóban aggódnak, további biztonsági intézkedéseket kell végrehajtania, például prémium biztonsági bővítményeket..

A statikus webhelyek előnyei

Mivel a statikus webhelyek nem használnak adatbázist, ezért nem veszélyeztetik a fentebb tárgyalt potenciális problémák többségét. Ezen felül sok teljesítményt és biztonsági előnyt is kínálnak.

Az alábbiakban részletesebben fedjük le őket.

Biztonság

Ahogy már fentebb említettük, a statikus webhelynek nem kell adatbázist használni. Ez azt jelenti, hogy ezt nem lehet feltörni az adatbázis hackelésével olyan gyakorlatok révén, mint az SQL injektálás (SQLi) és a Cross-site Scripting (XSS), ami riasztóan gyakori a WordPress webhelyeken az adatbázistól függően.

Hasonlóképpen, a statikus webhelyet sem lehet feltörni, ha csak egy másik webhelyet feltörnek ugyanabban az adatbázisban, mint az Ön weboldala. A statikus webhely nem veszélyeztethető azokra a támadási lehetőségekre, amelyeket a legtöbb nyílt forráskódú szoftvert (például WordPress) használó webhely kínál.

Emellett nem áll fenn annak kockázata, hogy feltörtek elavult vagy fertőzött témák vagy ingyenes bővítmények használata miatt. Tehát egyszerűen statikus weboldal használatával jelentősen javíthatja webhelye biztonságát.

Sebesség

A fentiekben megvitattuk, hogyan A dinamikus webhelyek sebességgel kapcsolatos problémákkal járhatnak mivel kéréseket kell benyújtaniuk az adatbázishoz, és letölteniük a kért tartalmat az adatbázisból. De mint egy statikus webhely előre elkészített oldalakat használ, és nem adatbázist, sokkal gyorsabban töltődik be mivel a dinamikus webhelyekhez hasonlóan nincs oda-vissza mozgatás.

Forrás: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-static-and-dynamic-websites.html

A sebességjavítás nem csak a jobb felhasználói élmény biztosítását segíti, hanem a Google jó könyveiben is bemutatja a SEO oldalán.

Karbantartás

Újra, statikus webhelyek esetén nincsenek plug-inek vagy témák, amelyeket rendszeresen frissítenek. Nincs sok tennivaló a sebesség vagy a teljesítmény optimalizálása szempontjából. A statikus webhely sebességének vagy teljesítményének javításához nincs szükség szakértő felvételére.

Sokkal kevésbé kell aggódnunk, ha forgalmi szintek vannak, összehasonlítva a dinamikus webhelyek forgalmi tüskékkel. Ezek a dolgok minden bizonnyal sokkal könnyebb időt jelentenek webhelyének karbantartására és arra, hogy jobban tudjunk összpontosítani online üzleti fontosabb részeire.

A statikus webhelyek hátrányai

A statikus weboldal hátrányait illetően sok minden attól függ, hogy megy átalakítva a dinamikus WordPress-helyet statikussá. Mivel a pluginok használata általában népszerűbb lehetőség, mint más megoldások használata, tárgyaljuk meg a hátrányokat ebből a szempontból.

Túl technikai az átlagos felhasználó számára

A dinamikus webhely statikus helyre konvertálása túl technikussá válhat az átlagos WordPress-felhasználó számára. Nagyon sok bonyolult lépés van bevonva, és a folyamat során felmerülő hibákat nehéz lehet megjavítani.

Például, ha úgy dönt, hogy a népszerű programot használja webhelyének statikusvá konvertálására, először létre kell hoznia egy aldomaint, és át kell helyeznie a WordPress telepítését, miközben a statikus webhelyet a plugin beállításaiban állítja be a webhelyfájlok fogadására..

Ez további lépést von maga után, ha a WordPress telepítése és a webhely fájljai különböző szerveren vannak, és letöltenie kell a statikus fájlokat ZIP fájlként, és feltöltenie a szerverre..

Ha még soha nem csinált ilyen ilyet, akkor gyorsan eláraszthat, és sok teret hagyhat a hibáknak és a rendetlenségeknek, amelyeket nehéz lehet vagy drága megjavítani. Néhány meglehetősen gyakori probléma például a képfájlok átmásolása a webhely többi fájljával együtt, vagy a CSS problémái.

Nincs egyszerű CDN opció

Ha még nem tudja, a CDN a tartalomszolgáltatási hálózatra utal. Alapvetően egy olyan forrás, amely kiszolgálja a statikus webhely szükséges fájljait a felhasználók számára, ideális esetben egy olyan helyről, amely a legközelebb van ahhoz, ahonnan a legtöbb felhasználó származik, hogy gyors betöltési időt kapjanak.

Mivel egyetlen statikus webhelygenerátor-bővítmény – beleértve a fent hivatkozott Egyszerűen statikus bővítményt sem – nem használ CDN-t, amely ezt a feladatot elvégzi az Ön számára, ez valami, amit hagyhat neked. Más szavakkal, itt konfigurálnia kell a saját megoldását.

A funkcionalitás korlátozásai

Ami a dolgok funkcionális oldalát illeti, a statikus webhely statikus helygenerátor-bővítményekkel történő létrehozásához jó néhány korlátozása van. Nem használhatja a kapcsolatfelvételi űrlapokat, nem rendelkezik webhely-keresési funkcióval és megjegyzésekkel, vagy bármi mást, ami funkcionálisan dinamikus. Lehetőség van harmadik féltől származó megoldások használatára, ám drága és nehezen telepíthető is.

Ezen túlmenően, ha sok átirányítás történik a webhelyén, akkor elveszítheti annak az előnyenek a nagy részét, amelyet statikus állapotba helyezéssel kap a SEO elöl. Ennek oka az, hogy a beépülő modulok nem hoznak létre .htaccess fájlt a webhelyedre, ehelyett metacímkéket használnak az összes átirányításhoz, ami nem jó a SEO számára.

Végül az is a tény, hogy a pluginekkel létrehozott statikus webhelyek szintén karbantartási nehézségekkel járnak. A legnagyobb dolog, amelyet itt érdemes megjegyezni, hogy a webhelyén végrehajtott bármilyen változás az egész webhely újbóli közzétételéhez vezet, ami lehet, hogy nem jelent nagyobb problémát a kisebb webhelyek számára, de a nagyobb webhelyeknél jelentős időigényes lehet..

Hogyan konvertálhatunk egy WordPress-helyet statikus HTML-webhelyré?

Most, hogy tisztában van a WordPress-webhely statikussá tételének előnyeivel és hátrányaival, beszéljünk meg arról, hogy miként hajthatjuk végre a változást, a két lehetőségünk van, és hogyan lehet megkerülni a legtöbb hátrányt.

Statikus helygenerátor-bővítmények

Mint fentebb már tárgyaltuk, a WordPress webhelyét statikussá teheti az egyik statikus webhelygenerátor-bővítmény használatával, a legnépszerűbb opciók az egyszerűen statikus és a WP2Static. Ha azonban úgy dönt, hogy bármelyik beépülő modult használja, akkor a fentebb tárgyalt korlátozásokkal és problémákkal kell foglalkoznia.

Ezzel összefüggésben röviden tekintsük át az alábbiakban szereplő két népszerű lehetőséget.

Egyszerűen statikus

egyszerűen statikus WordPress plugin

Egyszerűen statikus a legnépszerűbb statikus webhelygenerátor-bővítmény több mint 20 000 WordPress-webhellyel használja ezt a bejegyzés írásakor. Segít a WordPress webhely statikus verziójának elkészítésében, amelyet kiszolgálhat a látogatók számára, miközben a WordPress telepítését biztonságos helyen zárja el, bárhol.

Ez segít elkerülni a WordPress webhelyekkel kapcsolatos potenciális biztonsági problémák többségét, miközben lehetővé teszi, hogy az előre elkészített statikus oldalaknak köszönhetően gyorsabban szolgálja ki a tartalmat a látogatók számára..

WP2Static

WP2Static wordpress plugin

A WP2Static az egy másik népszerű statikus webhelygenerátor-bővítmény amely lehetővé teszi a WordPress webhely statikus verziójának kiszolgálását a felhasználók számára, miközben lehetővé teszi a WordPress használatát a webhely tartalmának kezelésére.

Néhány egyéb népszerű funkciója az, hogy eltávolít minden olyan jelzést a webhelyről, amely azt mutatja, hogy a WordPress-t használja, hogy ez nem érdekli a hackereket, a webhely ingyenes tárhelyének lehetősége, a GitHub oldalak formájában kínált lehetőségek egyikének és más lehetőségeknek a felhasználásával. , asztali értesítések küldése, ha az exportálási feladatok befejeződtek, és így tovább.

Noha alapértelmezés szerint nem működik a WooCommerce-val vagy tagsági webhelyekkel, használhat olyan harmadik féltől származó eszközt, mint a Snipcart, hogy ugyanolyan jól működjön az ilyen típusú webhelyeknél is..

Ezenkívül tovább javíthatja statikus webhelyének funkcionalitását a WP2Static fizetett kiegészítőivel, beleértve egy statikus űrlap-átalakítót (kapcsolattartó és egyéb formák eléréséhez a statikus webhelyen), fejlett CSS processzort (a webhely megjelenésének jobb testreszabásához) ), valamint a fejlett feltérképezést és észlelést.

Mindezek mellett a szóban forgó pluginek használata bizonyos esetekben jó lehetőség lehet, különösen a céloldalak kiszolgálása, és nem a webhelyek egésze, vagy kisebb webhelyek, amelyek nem tartalmaznak dinamikus elemeket, például a megjegyzéseket..

Tehát mi a jobb lehetőség ezekben az esetekben? Nézzük meg alább.

Szerver nélküli statikus WordPress tárhelymegoldások

Van néhány olyan harmadik féltől származó megoldás, amely a statikus, fej nélküli WordPress webgazda, és kiváló alternatíva a beépülő modulok használatára, mivel elősegítik az utóbbiakkal kapcsolatos problémák megkerülését. Nézzük át 3 olyan megoldást, amelyek valóban nagyszerű lehetőségek a WordPress webhely statikussá tételére.

Strattic

strattikus fej nélküli statikus wordpress tárhely

A Stattic egy fejetlen WordPress-gazdagép, amely lehetővé teszi a WordPress-webhely könnyű, statikus verziójának elkészítését, miközben a WordPress-t háttérként használja a szokásos módon.

Ellentétben a WordPress webhely statikus változatának más lehetőségeivel, a Strattic túllép a korlátozott funkcionalitással, és büszkélkedhet a világszerte elterjedt nagy CDN-hálózatokkal, azaz függetlenül attól, hogy honnan jönnek a webhely látogatói, mindig feltöltődik gyorsan, a tartalmat a helyükhöz legközelebbi helyről fogják kiszolgálni.

strattic műszerfal

A Strattic leválasztja a dinamikus WordPress webhelyet az internetről, és más URL-re helyezi azt a hitelesítés mögött, így csak a webhelyek tulajdonosai férhetnek hozzá az adott webhelyhez. Folytathatja a WordPress használatát, ahogy mindig van – a marketing tagok továbbra is tartalmat adhatnak hozzá, továbbra is bővítményeket tudnak hozzáadni, és így tovább.

Hasonlóan, a dinamikus elemek beépített funkcionalitásának, például a kapcsolatfelvételi űrlapnak, az oldalkeresési funkciónak és a többinak köszönhetően képes megkerülni a hagyományos statikus webhelygenerációs megoldások legtöbbjét is..

A Strattic büszkén állítja, hogy ez egy kiszolgáló nélküli statikus WordPress tárhelymegoldás, saját kiszolgáló nélküli architektúrájával, amely automatikusan eltávolítja a tárhelykiszolgálókkal kapcsolatos legtöbb feltörési sérülékenységet és teljesítménybeli problémát..

strattikus tárhely-tervek

Az A Strattic kezdőtervének ára 35 USD havonta és egy webhely összes funkciójával jár. A Strattic ingyenesen gondoskodik az Ön migrációs folyamatáról, függetlenül attól, hogy melyik terveivel megy.

HardyPress

hardypress szerver nélküli wordpress tárhely

A HardyPress egy másik kiszolgáló nélküli hostolási lehetőség a WordPress felhasználók számára. Valójában sokkal olcsóbb, mint a Strattic, mivel a személyes weboldal tervét csaknem körül kell árazni Havonta 5 USD (ha évente fizet), de a funkcionalitás szempontjából nem hiányzik semmi.

hardypress árképzés

Növelje a WordPress webhelyének teljesítményét és biztonságát! A látogatók elérhetik a webhely teljesen statikus verzióját. A valódi WordPress telepítés külön tartományon él, és csak akkor fut, ha a szerkesztőnek módosítania kell a tartalmat.

Valójában sokoldalúbb, mivel lehetővé teszi az összes olyan WordPress plugin használatát, amelyek nem tartalmaznak előre néző, dinamikus összetevőket. A HardyPress támogatja a népszerű Contact Forms 7-et is,
miközben saját keresési funkcióját valósítja meg az Ön webhelyén.

Csakúgy, mint a Strattic, a WordPress telepítését külön domainbe helyezi, amelyhez senki nem férhet hozzá, kivéve Ön, miközben a webhely teljesen statikus verzióját készíti, amely a világ 30 helyszínén található, még gyorsabb betöltési időt biztosítva.

Néhány egyéb funkciója között szerepel az SSD technológia, a HTTPS, a WordPress-példány leállítási képessége és még sok más.

Váltó

Shifter kiszolgáló nélküli statikus WordPress tárhely

A Shifter egy másik nagyszerű lehetőség, ha statikus állapotba akar lépni a WordPress webhelyén. Ez lehetővé teszi az összes WordPress téma és beépülő modul használatát (akadályozza meg azokat a dinamikus elemekkel), miközben meglepően könnyű beállítani és karbantartani..

Használja ugyanazokat a WordPress témákat, beépülő modulokat és eszközöket, amelyeket ismer és szeret, a tárhely fejfájása nélkül vagy a robotok és a hackerek fenyegetése nélkül.

Nagyon sok minden, amit meg kell tennie, 1 kattintással elérhetők, és egy új webhely felállítása vagy a régi WordPress webhely áttelepítése szellő a Shifter segítségével..

A biztonság és a teljesítmény ugyanolyan jó, mint a fentiekben felülvizsgált két statikus webhelygenerációs lehetőségnél, néhány nagyon ügyes funkcióval, beleértve a Netlify telepítését és a Slack értesítéseit, vagy akár az igényeinek megfelelő egyéni integrációt is, a HTTP / 2 kompatibilis átjárót. , IPv6 telepítés és így tovább.

Alternatívákat kínál megjegyzéseire és kapcsolatfelvételi űrlapjára, és ugyanúgy működik a Shopify-alapú e-kereskedelmi webhelyekkel.

váltó árképzés

Az árazást illetően a legalapvetőbb terv, egyedi domain opció nélkül, egy weboldalon ingyenesen használható, míg az egyedi domainhez tartozó legolcsóbb terv a Havonta 16 USD.

A WordPress webhelyek konvertálása statikus HTML-formátumra: Összegzés

a WordPress webhelyek statikus html webhelyekké konvertálása

A WordPress webhely statikus kezelése számos előnnyel jár, de ez nem mindenkinek szól. Noha sok az Ön preferenciáitól és igényeitől függ, egyfajta hüvelykujjszabály az, hogy ha hajlamos napi vagy napi néhány alkalommal bejelentkezni a WordPress műszerfalába, akkor a WordPress webhelyének statikusvá tétele további karbantartási gondot okozna. neked, mint amennyit érdemes lenne.

Ennek ellenére, még akkor is, ha időnként nem hajlandó túl sok változtatást végezni a WordPress-webhelyen, fontolóra kell vennie, hogy melyik lehetőséget kell használnia a webhely statikus verziójára való áttéréshez..

Míg a plugin opció csábítónak tűnhet a költségvetéssel rendelkező felhasználók számára, problémákat okozhat a nagy webhelyek számára, amelyekkel nehéz foglalkozni. Ez azonban valószínűleg nagy költségvetési lehetőségnek bizonyul a nyitóoldalak és a kis tartalomhoz tartozó webhelyek számára.

Ha további funkciókra van szüksége, vagy ha meglehetősen nagy a WordPress webhely, akkor használja a harmadik fél szerver nélküli statikus WordPress tárhelymegoldások a fentiekben áttekintettük az utat. Ez nem csak a szuper zökkenőmentes átmenetet biztosítja, hanem lehetővé teszi a WordPress használatát ugyanúgy, mint korábban, miközben beépített funkcionalitást kínál a fontos dinamikus elemek, például a kapcsolattartó űrlapok és a webhelyek keresése számára is..

Végül emlékezz rá a statikus átmenet biztosan javítja az általános sebességet, teljesítményt és biztonságot a WordPress webhelyén, az csak akkor választható, ha nem kell túl sok dinamikus elemet használni.

Ha igen, akkor inkább a minőségi megosztott tárhelyre, valamint a megfelelő sebesség- és teljesítmény-optimalizálásra kell törekednie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map