A Shopify és a Wix használata a blogoláshoz

Úgy gondolom, hogy egyetért azzal, amikor azt mondom: Amikor az emberek blogokról beszélnek, egy olyan név, mint a „WordPress”, gyakrabban jelentkezik, mint például a „Wix” és a „Shopify”. És ez elsősorban azért van, mert sokan nem tudják Wix és Shopify jön ragyogó blog funkciókkal.


Így van, mindkét platform nem elsősorban blogolási képességeiről ismert. De mindkettő erőteljes és könnyen használható beépített blogolási funkcióval rendelkezik.

Wix a legismertebb webhely-készítőként ismert, amely rekordidő alatt segít elindítani egy webhelyet.

hogyan lehet használni a wix-t blogoláshoz

Különféle webhelyeket hozhat létre a Wix-en olyan eszközöknek köszönhetően, mint a Wix Editor, a Wix ADI, a gyönyörű témák és a művek.

A Wix-en lévő srácok ingyenes tervvel indítják el, abban a reményben, hogy a kezdő időpontban fizetési díjakba fognak lépni 4,50 dollár egy hónap.

Ha az ingyenes tervet választja, akkor egyvel kezdődik SSL-kész aldomain például. matt123.wixsite.com/websitehostingrating, de bármikor megvásárolhat egy új egyéni domaint, vagy összekapcsolhat egy meglévő domaint a Wix webhelyével.

Shopify, másrészt elismert e-kereskedelmi platform.

hogyan lehet használni a shopify-t blogoláshoz

A Shopify nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elősegítse egy hatalmas online áruház elindítását, még mielőtt a csésze kávé meghűlne. A platform intuitív áruház-készítménnyel érkezik, amivel egyszerűen öröm dolgozni.

Testreszabhatja az e-kereskedelem különféle témáit, hogy elérje az online áruház legjobb verzióját.

Egy ingyenes próbaverzió egy alkalommal indul SSL-kész aldomain például. https://websitehostingrating.myshopify.com, de bármikor felszámolhat prémium előfizetésre, ha a tervek ideje: 9,00 USD dollár havonta.

Amit a legtöbb ember nem tudja, hogy mindkét platformon nagyon ügyes blogfunkciók vannak.

Úgy van; használhatja a Wix és a Shopify beépített blogfunkcióit egy olyan blog futtatásához, amely a WordPress vagy a Blogger által üzemeltetett blogokat versenyezteti a rést.

És ebben az útmutatóban pontosan megmutatom hogyan lehet használni a Shopify-t és / vagy a Wix-et blogoláshoz. Ossza meg eredményeit és gondolatait a végén a megjegyzés részben, hogy hozzájáruljon a beszélgetéshez.

Ha nem így, menjünk dolgozni.

Hogyan kell használni a Wix-t a blogoláshoz

Kezdjük a Wix-szel. Hogyan indítsunk el egy blogot a Wix-en?

Feltételezem, hogy kezdő vagy, tehát lépjen tovább a Wix.com webhelyre, és nyomja meg a Fogj neki gombot, hogy a labda gördüljön.

Új Wix webhely létrehozása

A következő oldalon választhat a bejelentkezéshez vagy a regisztrációhoz. Esetünkben nyomja meg a Regisztrálj link az alább látható módon.

wix feliratkozási oldal

A regisztráció oldalon töltse ki az űrlapot e-mailjével és jelszavával, majd kattintson a gombra Regisztrálj gombot az alább látható módon.

wix feliratkozási űrlap

Ezt követően a Wix felkér minél többet az Ön vállalkozásáról, de ezt a részt az alábbiak szerint átugorhatja.

Úgy döntöttem, hogy további részleteket adok, mert mi okozza a károkat? Minél több információt tudok biztosítani a vállalkozással kapcsolatban, annál jobb tapasztalatokat tud nyújtani a Wix.

wix átugorható üdvözlőlap

Miután két-három egyszerű kérdésre válaszolt, végül a következő oldalra száll.

válassza a Wix ADI-t vagy a sablont

Mint látható a fenti oldalon, választhat sablont, vagy hagyhatja, hogy a Wix ADI hozzon létre egy weboldalt az Ön számára. Az ADI egyszerűen rövidítése a Mesterséges tervezési intelligencia.

A Wix ADI eszköz automatikusan létrehoz egy weboldalt az egyes kérdésekre adott válaszok alapján. Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb útvonalat; nekünk csak egy élő webhelyre van szükségünk, amely blogot készíthet, ne feledje?

Ennek az oktatóanyagnak a felhasználásával sablonnal dolgoztam, mert szeretem a gyakorlati megközelítést. Kattintson a Válasszon egy sablont a fenti link a sablonok alább látható oldal.

wix sablonok oldal

A fenti oldalon számos sablonhoz férhet hozzá, különféle kategóriákban. Válassza ki az igényeinek megfelelőt a szerkesztése gomb látható lent.

sablon kiválasztása a Wix-ben

A sablon kiválasztásával elindul a ragyogó Wix Editor egy új lapon, amint azt az alábbiakban kiemelem.

a ragyogó wix weboldal szerkesztő

Testreszabhatja weboldalát, ahogy szeretné, és miután elégedett az eredményekkel, nyomja meg a közzétesz gombot a szerkesztő jobb felső sarkában.

Ezzel megjelenik egy felbukkanó ablak, amely lehetővé teszi 1) ingyenes Wix.com domain beszerzését vagy 2) saját egyéni domain összekapcsolását.

Ehhez a hozzászóláshoz a Wix.com ingyenes domainjét használtam.

Ezután nyomja meg a Megment & Folytatni gombra, amint azt alább részletezzük.

wix válasszon domain oldalt

Ezután kattintson a Közzététel most link a webhely vagy a Kész gombra, hogy visszatérjen a Wix Szerkesztőhöz, amint azt az alábbi képernyőképen kiemeljük.

tegyen közzé egy új wix webhelyet

Az oktatóanyag céljára úgy döntöttem, hogy közzéteszem a weboldalt, amely a következő előugró ablakhoz vezet.

új weboldal megtekintése a Wix-ben

Ez gyors volt, nem? Kattints a Webhely megtekintése gombra a fenti képen, hogy megnézhesse vadonatúj webhelyét.

A domain név olyan, mint a https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Igen, tudom, hogy hosszú és csúnya, de működik! Ezen felül bármikor hozzáadhat egyéni domain nevet.

Az alábbiakban nézzük meg az általunk létrehozott mintaoldalt anélkül, hogy egyetlen kódsor megérintése lenne.

új wix-alapú webhely

Nem rossz körülbelül 5 percig. Ne feledje, hogy bármilyen Wix sablont testreszabhat, amíg el nem dob, tehát hagyja, hogy a fantáziád vadul maradjon.

Ennek ellenére nem azért vagyunk itt, hogy Wix webhelyeket hozzunk létre. Mindannyian itt vagyunk, hogy többet megtudjunk a Wix blog funkcióiról.

Blog hozzáadása a Wix webhelyéhez

Most, hogy élő weboldalunk van, tegyünk fel egy blogot, így elkezdheti megosztani gondolatait, híreit és frissítéseit.

A Wix Szerkesztőben (és ez a dolog szép vagy mi?) Kattintson a Indítsa el a blogolást gombra, majd Add most amint az az alábbi képen látható.

blog hozzáadása a Wix webhelyhez

Várja meg a folyamat befejezését, és a megjelenő felbukkanó ablakban kattintson a gombra Fogj neki gombra, amint az alábbiakban kiemelem.

új wix bloggal kezdjük

Eddig olyan jó, hogy minden olyan egyszerű volt, mint a pite. Problémái vannak? Kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velem a megjegyzésekben. Gyorsan halad.

A Wix szerkesztő nagyon intuitív állat. Kattintson a Fogj neki gomb eljut a Blogkezelő az alább látható becsúsztatás.

wix blogkezelő

A fenti blogkezelővel új hozzászólásokat hozhat létre, meglévőket kezelhet, és blogelemeket adhat hozzá.

Mivel ez az első alkalom, nyomja meg a Hozzon létre egy hozzászólást gomb megnyomásával elindíthatja az alább látható gyönyörű postaszerkesztőt.

wix blogbejegyzés szerkesztő

Ne hagyja, hogy az egyszerű felület becsapjon téged, a fenti üzenetszerkesztő minden funkcióval rendelkezik, amelyre szükség van a hozzászólások feltöltéséhez.

Például, ha a kiemelt képeket, kategóriákat és SEO-t szeretne hozzáadni, egyszerűen nyomja meg a gombot Bejegyzésbeállítások link a fenti ábrán látható szerkesztő jobb oldalán. Ezzel elindul a beépített menü, amely az alábbi képen látható.

A Wix blog használata hihetetlenül egyszerű. Nem gondolom, hogy bármilyen probléma merülne fel.

Minden, amire szükséged van, szabadon elérhető, nem kell sokat ásnia, hogy egy profi blogoljon. Valójában ez nagyon élvezetessé teszi a blogolást, ha így mondom.

Jegyzet: A blog hozzáadása után ne felejtsen el kattintani a közzétesz gombot a Wix Szerkesztőben a módosítások mentéséhez. Ellenkező esetben a blogod nem fog megjelenni.

A legjobb az, ha a Wix Editor automatikusan hozzáadja a blogot az Ön webhelyének menüjéhez.

Ha visszatérünk a mintahelyünkre, rájösszük, hogy a blogoldal már működik (jó néhány mérési szempontból még néhány mintabejegyzést is dobtak be). Lásd az alábbi képet.

élő wix blog

Tegye be, hogy ennyi!

Így hozhat létre egy blogot a Wix-en. Kihagytuk azokat a fontos területeket, amelyekről többet szeretne megtudni? Kérem, tudassa velem a megjegyzésekben, és örömmel frissítem a hozzászólást.

Ne feledje, hogy testreszabhatja blogját a szíve kitöltése szerint, és uralhatja a bloggedzőget. Biztosan reméljük, hogy olyan magasra szállsz, mint egy sas a szteroidokra.

Menjen át a Wix.com webhelyre, és kezdje el most a blogkészítés megkezdésével.

Wix félre, tanuljunk meg egy blog létrehozásáról a Shopify segítségével.

Hogyan lehet használni a Shopify-t a blogoláshoz

A Shopify nagyszerű e-kereskedelmi platform (lásd a Shopify áttekintést és megtudhatja, miért), de hogyan lép fel a bloggal szemben a verseny ellen? Így könnyedén létrehozhat egy blogot a Shopify webhelyen.

Menjen át a Shopify.com webhelyre (még mindig feltételezem, hogy új vagy), és nyomja meg a Ingyenes próbaverzió indítása gomb látható.

Vásárolja meg a hivatalos weboldal honlapját

Ezután írja be e-mail címét, jelszavát és üzletnevét. Aztán nyomja meg a Hozza létre üzletét gombra, amint az az alábbiakban bemutatjuk.

shopify regisztrációs űrlap

Profi tipp: Szokásos erős jelszavak létrehozása. Ezenkívül soha ne használjon ugyanazt a jelszót különböző fiókok között, és rendszeresen cserélje ki a jelszavát.

Amint a részletek átmennek, a Shopify átirányítja Önt a bevezető oldalra, ahol a Wix-hez hasonlóan további információkat kérnek az Ön vállalkozásáról. Így néz ki ez.

shopify üdvözlő oldal

Mondd el nekik, amennyit csak tudsz. Alternatív megoldásként kihagyhatja az üdvözlő oldalt, és egyenesen üzleti vállalkozást folytathat.

Mint általában, időt szántam arra, hogy annyi információval szolgáljak, amennyit csak tudtam ehhez az oktatóanyaghoz. Az egész végén megkapja az alább látható adminisztrátori irányítópultot.

Vásároljon admin irányítópultot

Mielőtt bármit megtenne, jelentkezzen be postafiókjába, és erősítse meg e-mail címét.

shopify megerősítő e-mail

Kattintson a Töltse ki a regisztrációt gomb visszatér a Shopify admin irányítópultjába. Az admin irányítópultján megtehetsz néhány dolgot. Ön (számozott sorrendben):

 1. Kezdje hozzá új termékek hozzáadását a boltjába
 2. Testreszabhatja a témát
 3. Adjon hozzá egy egyéni domaint

Röviden áttekintem az első két területet, majd felvehetünk egy blogot. Üzlet? Félelmetes ��

Új termék hozzáadása a Shopify áruházához

Új termék hozzáadása a Shopify üzletbe a negyedik osztályosok dolga. Egyszerűen jelentkezzen be az adminisztrátor irányítópultjába, majd kattintson a gombra Adjon hozzá terméket gombot az alább látható módon.

új termék hozzáadása a bolti üzlethez

A következő termékszerkesztő képernyőn adja meg a termék adatait (és sokat adhat hozzá!), Majd nyomja meg a gombot Megment gombot az alábbi képen látható módon.

shopify termékszerkesztő

A termék hozzáadása után (és annyi hozzáadhat, amennyit csak szeretne) kattintson a gombra itthon hogy visszatérjen az admin irányítópultjához, az alább látható módon.

A Shopify téma testreszabása

A Shopify lehetővé teszi az online áruház külső megjelenésének és megjelenésének testreszabását anélkül, hogy izzadtság lenne. Hogyan? A rendszergazda irányítópultján a Téma testreszabása lapon kattintson a Testreszabhatja a témát gombot az alább látható módon.

testreszabhatja a shopify témát

A fenti gombra kattintva a Shopify Témák oldalra jut, ahol választhat az ingyenes és prémium témák közül, az alábbiak szerint. Ehhez az oktatóanyaghoz ingyenes témákkal mentem.

shopify témakönyvtár

Kattintson a Fedezze fel az ingyenes témákat gomb megnyomásával elindíthatja az alább látható előugró ablakot.

shopify témaválasztás

Kattintson a választott témára, majd nyomja meg a gombot Hozzáadás a témakönyvtárhoz gombot az alábbi képen látható módon.

egy téma kiválasztása a shopify-ban

Miután hozzáadott egy témát a könyvtárhoz, stílusosíthatja azt a Testreszab linkre, amint az alábbiakban bemutatjuk.

hogyan lehet testreszabni egy témát a shopify témakönyvtárban

Ha rákattint a Testreszab linkre kattintva a Shopify átirányítja Önt az alább látható könnyen használható webszerkesztőre.

shopify weboldal szerkesztő

Itt testreszabhatja a Shopify online áruházát, amíg el nem esik. Engedje szabadon kreatív zsenit, és hozza létre álmai tárházát. Ha az eredmények kielégítőek, nyomja meg a közzétesz gombot a szerkesztő jobb felső sarkában, a módosítások mentéséhez.

Most hozzáadhat egy blogot a Shopify blogjához.

Blog hozzáadása a Shopify Store-hoz

A Shopify admin irányítópultján keresse meg a Online áruház -> Blogbejegyzések majd kattintson a Hozzon létre blogbejegyzést gombra, amint az alábbiakban kiemelem.

blogbejegyzések létrehozása a shopify-n

Ezután adja hozzá a blogbejegyzés tartalmát a gyönyörű hozzászólás-szerkesztőbe, ahogy az a következő képen látható. Nyilvánvalóan ne felejtsd el elmenteni a postádat.

shopify post szerkesztő

A fenti post szerkesztő a világszínvonalú szerkesztő összes csengőjével és sípjével együtt érkezik. Mindent megkaphat a kiemelt képektől, kategóriáktól, SEO-tól és így tovább.

És alább, hogyan jelenik meg a blogbejegyzés a Bemutatkozás téma nagy testreszabás nélkül.

blogbejegyzés a shopify-ban

Ez könnyű volt, ugye? Sajnos, a Wix-szel ellentétben, saját blogját hozzá kell adnia a saját navigációs menüjéhez. Hogyan?

A Shopify Szerkesztőben válassza ki azt a részt, ahol a navigációs menü található, az alábbi képen látható módon.

Ezen oktatóprogramhoz a Egyszerű téma, tehát a menüm az oldalsávban található. Választom az Oldalsáv szakaszt, majd kattints a Szerkesztés menü link a Menü fül az alább látható módon.

Ezzel megnyílik a Navigáció oldal egy új lapon. Ezután kattintson a gombra Menüpont hozzáadása az alábbiak szerint.

új menüpont hozzáadása a shopify-ba

A megjelenő előugró ablakban adja meg a blog nevét, pl. Matt blogja, majd válassza a link típusát a Link legördülő menü az alább látható módon. Jegyzet: Önnek kell választania Blogok link hozzáadásához a blogodhoz.

Végül nyomja meg a hozzáad gomb. Ezután nyomja meg a Megment gombot, amint az alább látható, és a munka befejeződött.

Wow, milyen bonyolult módon adhat hozzá egy egyszerű menüpontot? Ha megyünk a mintahelyünkre, a blog a menüpont ott van, ahol akartuk. Lásd az alábbi képet.

shopify minta blog

Menjen át a Shopify oldalra, és kezdje el a blogját!

Phew, ez nagyon hosszú blogbejegyzésré vált; egyébként remélem, megtanultál itt valamit ma.

összefoglalás

A WordPress és a Blogger kétségtelenül népszerű blogplatform, de ha a Wix-en vagy a Shopify-n kezdték el, nem kell máshová költözniük, hogy erőteljes blogot hozzanak létre..

A Wix és a Shopify nagyszerű blogolási lehetőségekkel rendelkezik, amelyek megkönnyítik a blog létrehozását. Ha a kártyajogokat játssza le, akkor a WordPress soha többé nem fog kinézni.

Kihagytam valami fontosat, amelyet meg szeretne tanulni? Van kérdése vagy javaslata? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket. Üdvözli a sikeres blog létrehozását a Wix-en vagy a Shopify-n!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map