Ön még nem ismeri fel a tárhelyet, és kíváncsi, hogy a szavak, például a lemezterület, a sávszélesség vagy az üzemidő valójában azt jelentik?


Akkor nem vagy egyedül. Nagyon zavaros voltam, amikor először feliratkoztam a házigazdára.

leggyakoribb web hosting kifejezések infographic

Az alábbiakban egy infographic általános web hosting feltételekkel , magyarázattal arra, hogy mit jelentenek ezek a szavak.

Bárcsak lenne egy ilyen vizuális szótár útmutató, körülbelül akkor, amikor elkezdtem.

Mivel a nem kezelt felhasználók számára a webtárhely-nyelvi nyelv idegen nyelvnek tűnik, és kissé zavaró lehet.

Különösen akkor, ha új internetes hostot vásárol (például a Bluehost-t).

Bluehost elkészítették ezt a A web hosting leggyakoribb szavai, rövidítései és kifejezései.

leggyakoribb web hosting feltételekInfográfiai forrás: bluehost.com

Web hosting szószedet

Sávszélesség: Azon adatmennyiség, amelyet másodpercenként a webhelyre vagy a webhelyről továbbíthatnak.

Blog: Rendszeresen frissített weboldal vagy weboldal. Az új bejegyzéseket hozzászólásoknak nevezzük; a hozzászólások felhasználhatók az üzleti vállalkozások webhelyre történő mozgatásához vagy a SEO-hoz való segítségnyújtáshoz. Itt indul egy blogoldal.

Felhő-tárhely: A felhő tárolása az adatokat több tárolóeszközön keresztül tükrözi, ahelyett, hogy csak egy gépen tárolódna. Ez a redundancia biztosítja a webhely megbízhatóságát.

CDN: A tartalomszolgáltató hálózat (CDN) a világ számos adatközpontjában elosztott szerverrendszer, amely webtartalmat, különösen statikus fájlokat, például az Ön webhelyének képeit és oldalstílusait szállítja a végfelhasználók számára..

Vezérlőpult: A kezelőpanel a tárhelyfiók idegközpontja. Itt adhat hozzá új domaineket, létrehozhat e-mail címeket, telepíthet alkalmazásokat és kezelheti a színfalak mögött található beállításokat.

CMS: A tartalomkezelő rendszer (CMS) egy felhasználóbarát alkalmazás, amelyet egy host kiszolgálóra telepít, hogy megkönnyítse a webhely kezelését. Egy olyan CMS, mint a WordPress, különösen nagy a kódolási háttér nélküli emberek számára, ha el akarják kezdeni a weboldalt.

CPU: A központi feldolgozó egység (CPU) a szerver vagy a számítógép agya, parancsok végrehajtása, döntések meghozatala és a bemeneti / kimeneti számítások elvégzése.

Adatközpont: Az adatközpont egy speciális létesítmény, amely több ezer szervert tárol, amelyek hálózaton keresztül kapcsolódnak az internethez.

Dedikált tárhely: A dedikált tárhely lehetővé teszi egy teljes szerver bérbeadását felhasználásukhoz, ahelyett, hogy megosztaná azt más felhasználókkal vagy szervezetekkel.

DNS: A Domain Name System (DNS) a könnyen megjegyezhető domainneveket numerikus IP-címekké alakítja.

Domain név: Egy domain név, például a websitehostingrating.com, egy adott weboldal helyének azonosítására szolgál.

Domain regisztrátor: A domain regisztrátor egy olyan cég, amelyet az Internet Corporation a hozzárendelt nevek és számok (ICANN) akkreditált a domain nevek regisztrálására és kezelésére.

E-kereskedelem: Az e-kereskedelem a termékek vagy szolgáltatások online vásárlása és eladása.

FTP és SFTP: A File Transfer Protocol (FTP) és a Secure File Transfer Protocol (SFTP) fájlokat továbbítják a számítógép és a szerver között. Az FTP különösen hasznos a tömeges átvitelnél, így nem kell több száz fájlt külön-külön mozgatnia.

HTML: A HyperText Markup Language (HTML) egy számítógépes nyelv, amely megmondja a böngészőnek a weboldal megjelenítését.

HTTP: A HyperText Transfer Protocol (HTTP) egy alkalmazásprotokoll a fájlok internetes továbbítására. Gondolj rá, mint az internet alapjára.

HTTPS: A HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) a HTTP használata biztonságos kapcsolaton keresztül, leggyakrabban a Transport Layer Security (TLS) kapcsán..

IP-cím: Minden internethez csatlakoztatott számítógépnek legalább egy IP-címe, egy egyedi szám- és / vagy betűsorozat van, amely két célt szolgál: gazdagép vagy hálózati interfész azonosítása (ki az) és helycímzése (ahol van)..

Rosszindulatú: Káros szoftver, amelynek célja a számítógép, mobil eszköz, webhely vagy hálózat károsítása, letiltása vagy az irányítás átvétele. A rosszindulatú programokat gyakran használják információk lopására vagy adatok megőrzésére váltságdíjat.

Parkolt domain: A Bluehost ügyfelek számára a parkolt domain egy speciális funkció, amely a vezérlőpulton elérhető, és lehetővé teszi, hogy egy új domain ugyanazt a tartalmat jelenítse meg, mint a többi domain. A cPanel tárhelyén kívül a parkolt domain egy regisztrált domain név, amely jelenleg nem mutat egy webhelyet. A szervezetek gyakran parkolnak domaineket későbbi felhasználás céljából, vagy annak biztosítása érdekében, hogy más vevők ne regisztrálják őket.

Fizetési átjáró: A fizetési átjáró olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hitelkártya-fizetéseket engedélyezzenek az e-kereskedelem számára. A fizetési átjáróknak gyakran vannak speciális megfelelési követelményeik az üzleti típusa és a tranzakciók mennyisége alapján.

PHP: A PHP (a Hypertext Preprocessor rövidítése) egy szkriptnyelv, amelyet webfejlesztésre terveztek. Egyesíti a dinamikus tartalmat – az árakat, a megjegyzéseket vagy a bevásárlókosár tartalmát – statikus tartalommal – oldalstílusokkal és képekkel – a HTML-be, így böngészője képes megjeleníteni.

Csatlakoztat: A plugin egy szoftverösszetevő, amely lehetővé teszi egy adott szolgáltatás vagy funkció hozzáadását egy meglévő webprogramhoz, például a WordPresshez.

RAM: A véletlen hozzáférésű memória (RAM) az, ahol a szerver vagy a számítógép tárolja azokat a rövid távú adatokat, amelyekhez rendszeresen vagy gyorsan hozzáférhet.

Szerver: A szerver egy erőteljes számítógép, amelyet egy adott feladathoz terveztek. Például a tárhelykiszolgálók úgy vannak programozva, hogy kiszolgálják a webtartalmat. A megbízhatóság és a teljesítmény biztosítása érdekében a felesleges alkatrészeket eltávolítják, így a legtöbb szervernek nincs videokártya, monitor vagy akár billentyűzet sem.

Közös tárhely: A megosztott tárhely akkor történik, amikor az Ön webhelye kiszolgálón helyezkedik el mások webhelyeivel párhuzamosan. A kiszolgáló rendelkezésre álló erőforrásait az összes webhely megosztja.

Webhely biztonsági mentése: A webhely biztonsági mentése az adatok másolása és archiválása, hogy rendszerhiba, számítógépes támadás vagy emberi hiba esetén helyreállíthassa webhelyét..

SSL és TLS: A Secure Sockets Layer (SSL), a Transport Layer Security (TLS) elődje, egy titkosítási protokoll, amely a számítógépes rendszerek közötti kapcsolatok biztonságát szolgálja. Kényelmi és örökségi okokból mindkét protokollt gyakran SSL-nek nevezik.

SSL tanúsítvány: Az SSL tanúsítvánnyal a titkosítási kulcs harmadik fél általi érvényesítését használják, így valaki más nem tehet úgy, mintha az Ön weboldala lenne. A Bluehost ügyfelek SSL tanúsítványt vásárolhatnak a vezérlőpulton.

aldomainjeihez: Az aldomainek lehetővé teszik egy előtag hozzáadását a domain nevéhez (például a help.bluehost.com), hogy könnyen megjegyezhető URL-t hozzon létre egy adott tartalomhoz anélkül, hogy további domaineket kellene regisztrálnia..

TLD: A legfelső szintű domainek (TLD) az utótagok, például .com, .org és .website minden webcím végén.

üzemidő: Annak az időnek a hossza, amelyet a szerver megszakít és az Ön weboldala elérhető. Ez lineárisan (154 napos üzemidő) vagy százalékban (99 százalék üzemidő az elmúlt évben) mérhető.

Vírus: A vírus olyan rosszindulatú program, amely más programok, szerverek vagy otthoni számítógépek megfertőzésével önmagát replikálja. A vírusokat általában e-mailben továbbítják.

VPS: A virtuális magánszerver (VPS) egy olyan webtárhely-kiszolgáló, amely fel van osztva szekciókba, amelyek virtuális dedikált szerverekként működnek, mindegyik egyszerre csak egy felhasználóhoz van hozzárendelve..

Web hosting szolgáltatás: A web hosting szolgáltatás szerver helyet biztosít, így az egyének és a vállalkozások hozzáférhetővé tehetik a webhelyeket az interneten.

WordPress: egy ingyenes és nyílt forrású tartalomkezelő rendszer, amely PHP és MySQL alapú. A WordPress a leggyakrabban használt webhely-készítő szoftver, amelynek teljesítménye 1/3, vagy az összes internetes webhely.

Fontolja meg a Bluehost szolgáltatással való fogadást? Tudja meg, mit kell tudnia a Bluehost áttekintésemben, és hogyan kezdje el a Bluehost regisztrációs útmutatóomat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me