Si të shpejtoni WordPress? (Në faqet e ngadalta të Bluehost, HostGator & GoDaddy)

Ju dhe unë të dy e dimë që një faqe e ngadaltë është e keqe për kënaqësinë e përdoruesit, konvertimet dhe SEO. Nëse faqja juaj e WordPress në Bluehost, HostGator ose Godaddy është në ngarkim të ngadaltë, këtu do t’ju tregoj .


Kështu që, çfarë është me faqet e ngadalta të WordPress në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy? Pritësi WordPress “jashtë kutisë” konfigurimi dhe konfigurimi i serverit në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy mund të jenë (por jo gjithmonë të jenë) të ngadaltë dhe të ngadaltë.

Një sit i ngadaltë i WordPress në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy mund të jetë fikse (në një masë të caktuar).

Por e vetmja “rregullim” i garantuar dhe real të shpejtoni faqen tuaj të WordPress në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy është të kaloni në një host më të shpejtë në internet si SiteGround (më shumë pse është kjo).

rregulloni faqen e internetit të ngadaltë të hostgatorit të ngadaltë të kaltërosh

Të kesh një faqe të ngadaltë të ngarkimit nuk është e dobishme. është keq për kënaqësinë e përdoruesit (përdoruesit do të presin dhe presin, dhe përfundimisht godasin butonin e pasëm dhe kurrë nuk kthehen më), keq për konvertimet (do të merrni më pak shitje ose udhëheq) dhe është keq për SEO (do të keni renditje më të ulët në Google). Sipas Google:

 • Pinterest rritur trafikun e motorit të kërkimit dhe regjistrimet nga 15% kur ato zvogëluan kohërat e pritjes së perceptuar nga 40%.
 • Klikoni dy herë nga Google gjetur 53% vizitat e faqeve celulare u braktisën nëse një faqe zgjati më shumë se 3 sekonda për të ngarkuar.
 • Kur AutoAnything ulur kohën e ngarkesës së faqes përgjysmë, ata panë një nxitje të 12-13% në shitje.

Performanca e shpejtësisë ka të bëjë me përvojën e përdoruesit, mbajtjen e përdoruesit, optimizimin e motorit të kërkimit dhe përmirësimin e konvertimeve:

konvertime më të shpejtë në sitGoogle vlerëson një të ardhur shtesë vjetore prej 72K $ nëse shpejtësia e faqes rritet vetëm 1 sekondë

Mirë, kështu që ne mund të pajtohemi që shpejtësia e faqes ka rëndësi …

Tani unë do t’ju tregoj se si të shpejtoni WordPress nga rregullimi i vendeve të ngadalta të WordPress në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy.

Le të fillojmë…

Si të shpejtoni WordPress (në Bluehost, HostGator ose GoDaddy)

Provoni shpejtësinë e faqes tuaj

Gjëja e parë që duhet të bëni është kontrolloni kohën tuaj të ngarkesës në sitin WordPress. Për të kontrolluar se sa shpejt / ngadalëson ngarkesa e tij, por edhe të përcaktojë faqen tuaj për të marrë një rezultat përpara “shpejtimit të WordPress”.

Ka një mënyrë të thjeshtë për të treguar nëse faqja juaj është e ngadaltë.

Për të provuar shpejtësinë, shkoni në një mjet falas si GTMetrix ose Pingdom, dhe shkruani URL-në dhe klikoni paraqisni. Mjeti do të marrë disa sekonda për të provuar faqen tuaj, atëherë do t’ju tregojë numrin e sekondave që duhen për të ngarkuar sitin.

raporti i shpejtësisë gtmetrixNjë kohë e ngarkuar plotësisht ‘rreth 1 sekondë është vërtet e mirë

Nëse faqja juaj merr më shumë se 3 sekonda për të ngarkuar, atëherë ju keni një sit të ngadaltë, por në rregull dhe keni disa rregullime të shkëlqyera për të bërë, por nëse kërkon më shumë sesa 5 sekonda atëherë ju keni një sit të ngadaltë ngarkimi dhe shumë punë për të bërë.

Punë e mirë nëse faqet tuaja të WordPress ngarkojnë rreth 1 sekondë. Vazhdoni të lexoni nëse faqja juaj Bluehost, HostGator dhe GoDaddy ngarkon ngadalë …

Kaloni te një host i shpejtë në internet

Kompania që pret faqen tuaj ka shumë rëndësi! Kjo është arsyeja pse mbajtja në internet është faktori # 1 i performancës në udhëzuesin zyrtar të optimizmit të WordPress.

Pritja e shpejtë në internet është gjëja e vetme më e rëndësishme për të shpejtuar faqen tuaj të WordPress.

cicërimë

Nëse po përpiqeni të bëni ngarkesën e faqes tuaj sa më shpejtë që të jetë e mundur, duke lëvizur në një host më të shpejtë në internet për faqen tuaj të WordPress është mënyra më e shpejtë dhe e garantuar për të shpejtuar WordPress.

dhe, kalimi në një host të ri në internet është i lehtë. Sidomos faqet e WordPress.

Kështu që, pse SiteGround?

Për shkak se SiteGround është gati e garantuar për t’ju dhënë një përmirësim domethënës të kohës së ngarkesës.

Kur lëviza faqen time në SiteGround, koha e ngarkimit të faqes fillestare shkoi nga 6.9 sekonda në 1.6 sekonda. Kjo është 5.3 sekonda më shpejt!

gtmetrix para dhe pasShikoni rishikimin tim të SiteGround për teste më të shpejtësisë

SiteGround është gjithashtu # 1 kompani pritjeje në internet në shumë sondazhe / sondazhe në Facebook:

anketat në facebookShikoni sondazhet në Facebook:
https://www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/1160796360718749/ https://www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/917140131751041/ https://www.facebook.com/groups/473644732678 permalink / 1638240322885573 / https://www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/1327545844043799/

Teknologjia e shpejtësisë së SiteGround është gjëja kryesore që njerëzit pëlqejnë më shumë. Ata gjithashtu marrin vlerësime pozitive në Twitter:

rishikime në terren në eksitim

SiteGround ka 3 plane të menaxhuara të mbajtjes së WordPress për të zgjedhur nga:

planet e faqeve të fjalës

GrowBig plani ju jep 2x më shumë burime serveri sesa StartUp, dhe mbajtjen gjysmë të dedikuar GoGeek plani ju jep 3x burime të tjera të serverit.

GrowBig dhe GoGeek vijnë me shërbim profesional për transferimin e faqeve, rezervë ditorë, cache dinamike të përparuar me bazë NGINX dhe memorje të memorizuar, PHP 7.3 dhe HTTPS, konfigurimin falas të Cloudflare CDN dhe mundësinë për të pritur në internet shumë faqe. Këtu keni një krahasim të plotë të planeve të SiteGround.

Të keni një sit të ngadaltë në Bluehost, HostGator ose GoDaddy? Bëni vetes një favor dhe kaloni në pritjen e SiteGround WordPress (P.S. ata do të migrojnë faqen tuaj falas).

Në rregull, por thoni që nuk dëshironi të ndërroni hostin e uebit (akoma). Farë mund të bëni për të shpejtuar një faqe Bluehost, HostGator dhe GoDaddy?

Vazhdoni të lexoni dhe zbuloni se si…

Përdorni një temë më të shpejtë të WordPress

Nëse faqja juaj e HostGator ose GoDaddy ose Bluehost WordPress është e ngadaltë, por nuk dëshironi të ndërroni hostin në internet, atëherë përmirësimi më i madh i shpejtësisë që mund të bëni është të ndryshoni temën tuaj të WordPress.

Dhe përdorni një temë e shpejtë e WordPress.

tema të shpejta të fjalëveShihni koleksionin tim të temave më të shpejta të WordPress

Tema e WordPress që faqja juaj po përdor ka një ndikim të madh në shpejtësinë e faqes tuaj. Përse?

Shumë tema të WordPress janë i koduar dobët dhe eja i fryrë me dhjetëra burime (imazhe, CSS dhe JavaScript) që mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit.

Nëse tema juaj ofron çdo tipar nën diell, është i fryrë nga skriptet dhe burimet, dhe vjen me shumë kod me cilësi të ulët, shpejtësia e faqes suaj të internetit do të vuajë.

Një fjalë kujdes para se të instaloni një temë të re.

Temat janë të lehta për t’u instaluar dhe përdorur. por ndryshimi i një teme nuk është thjesht çështje e klikimit të një butoni, është pothuajse e garantuar të rrëmuash pamjen, paraqitjen dhe madje edhe funksionalitetin e saj.

Shtë në të vërtetë më e lehtë të kaloni në një host më të shpejtë në internet dhe të përfitoni nga përfitimet nga bërja e kësaj sesa është të ndërroni temën e WordPress.

Ju duhet ta provoni atë së pari, por nëse ende dëshironi të shkoni përpara dhe të ndërroni temat, atëherë këtu është një tutorial se si të ndërroni me siguri temat.

Përdorni një plugin mbajtës memorie

caching është një mekanizëm që ruan të dhënat në kujtesën e përkohshme që mban një kopje të faqeve statike të internetit. Meqenëse serveri nuk është i fiksuar për çdo kërkesë të vetme çdo herë, caching zvogëlon ngarkesën në server dhe jep shpejtësi më të shpejtë.

Nëse tashmë nuk përdorni caching, vendosni caching është një mënyrë e garantuar për të shpejtuar WordPress si dhe përmirësimin e përvojës së përdoruesit. Plus, të gjithë e dimë se Google i do faqet më të shpejta, kështu që caching gjithashtu përmirëson renditjen e SEO.

WP Rocket është një shtojcë premium caching e WordPress që është i lehtë për tu vendosur dhe është jashtëzakonisht i efektshëm në përshpejtimin e kohës së ngarkesës të faqes tuaj të internetit. Kushton vetëm 49 dollarë në vit dhe është mjeti i caching që përdor dhe rekomandoj.

sondazh i ruajtjes së plugin-it në facebookWP Rocket është Plugin më i shpejtë i vlerësuar i Caching në shumicën e sondazheve

WP Rocket është shumë e thjeshtë për tu filluar dhe vjen me të gjitha karakteristikat e domosdoshme: Preloading Cache, Caching Page, Preloading of Sitemap, Compression GZIP, Caching Browser, Optimization of Database, Google Fonts Optimization, Imazhe Lazyloaded, Minification / Conatenation of HTML, Skedarët JavaScript dhe CSS, plus shumë më tepër.

Këtu është udhëzuesi im se si të konfiguroni WP Rocket me cilësimet e rekomanduara.

WP Super Cache dhe Cache më e shpejtë e WP janë dy programe të tjera ruajtëse që mund të përdorni. Ata janë të dyja falas. Këtu është një krahasim i shtojcave të ruajtjes.

Përdorni një plugin për optimizimin e imazhit

Imazhet janë një pjesë e rëndësishme e dizajnit të faqes suaj të internetit pasi ato përfshijnë përdoruesit kur vijnë në faqen tuaj, dhe mbajnë përdoruesit të mos e lënë faqen tuaj.

Por, nëse imazhet që përdorni nuk janë optimizuar, atëherë ato mund të ju dëmtojnë më shumë sesa t’ju ndihmojnë.

optimizimi i figurës së fjalësShikoni udhëzuesin e Google për optimizimin e figurës

Kur kurseni një imazh duhet të siguroheni që ju përdorni formatin e duhur të figurës.

.PNG prodhon imazhe me cilësi më të lartë dhe me madhësi më të madhe dhe përdoret kryesisht për grafika, logot, ilustrimet, ikonat, ose kur keni nevojë që sfondi të jetë transparent.

.JPG përdoret kryesisht për foto dhe ekuilibri më i mirë i cilësisë dhe madhësisë së skedarëve normalisht i bën JPG-të më të përshtatshme për uebin.

Tjetra, ju duhet të kompresoni dhe madhësoni imazhet tuaja.

Lajmi i mirë është se ka një mori WordPress me të vërtetë të shkëlqyeshme shtojcat e optimizimit të imazhit të gjitha në një ju mund të përdorni për të automatizuar procesin e optimizimit të imazhit.

Këtu janë dy shtojcat të gjitha-në-një që ju rekomandoj:

plugin optimole

Optimole merr imazhet tuaja dhe optimizon ato për ju automatikisht në re.

 • Përdor compression humbje dhe pa humbje.
 • Optimizon imazhet në re, atëherë imazhet e optimizuara shërbehen përmes një CDN që i bën ato të ngarkohen shpejt).
 • Zgjedh madhësinë e duhur të figurës për shfletuesin dhe pamjen e vizitorit.
 • Përdor ngarkimin dembel për të shfaqur imazhet.

plugin shortpixel

ShortPixel automatikisht optimizon imazhet tuaja në cloud.

 • Përdor compression humbje, me shkëlqim dhe pa humbje.
 • Optimizon imazhet në re, atëherë imazhet e optimizuara shërbehen përmes një CDN që i bën ato të ngarkohen shpejt).
 • Ju lejon të konvertoni automatikisht PNG në JPG.
 • Mund të krijojë versione në WebP të imazheve tuaja.

Gjëja më e rëndësishme kur zgjedh një shtojcë për optimizimin e imazhit është të zgjedhësh një që optimizon dhe kompreson imazhet në re. Sepse kjo zvogëlon ngarkesën në faqen tuaj.

Përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (CDN)

A rrjeti i ofrimit të përmbajtjes (CDN) merr të gjitha pasuritë statike të faqes suaj të internetit (imazhe, CSS, JavaScript) dhe i shpërndan ato në një server që është gjeografikisht më afër vendit ku vizitori po hyn në faqen tuaj. Kjo ul kohën e shkarkimit.

çfarë është një cdn

Duke i ruajtur asetet tuaja statike në një rrjet të shpërndarë gjeografikisht të serverëve të optimizuar, mund të zvogëloni ndjeshëm kohën dhe ngarkesat e ngarkesës së faqeve.

Më e popullarizuara dhe gjithashtu e lehtë për të CDN atje është Cloudflare.

Të gjitha planet e SiteGround vijnë me falas Cloudflare CDN dhe qasje të lehtë në të gjitha tiparet e tjera të shpejtësisë dhe sigurisë të siguruara nga Cloudflare. Bluehost dhe HostGator, por jo GoDaddy, vijnë edhe me Cloudflare ndërtuar direkt në llogarinë tuaj të pritjes.

Përdorni versionin më të fundit PHP 7

Mbështetja e WordPress-it mundësohet MySQL dhe PHP. MySQL është sistemi i menaxhimit të bazës së të dhënave, dhe PHP është gjuha e skriptimit nga ana e serverit. PHP është shumë e rëndësishme për WordPress, përdoret në thelb / backend, dhe në shtojcat dhe temat.

PHP 7 është lëshimi më i fundit dhe ka përmirësime të konsiderueshme në drejtim të shpejtësisë, performancës dhe sigurisë. PHP 7.2 është renditur zyrtarisht si një kërkesë e rekomanduar për të ekzekutuar WordPress, dhe pritësi juaj WordPress duhet përdorni të paktën PHP 7 ose më të lartë, pasi vjen me ngarkesa të shpejtësisë, performancës dhe përfitimeve të sigurisë.

versioni php wordpressPHP 7.3 mund të trajtojë 3x më shumë kërkesa / sek sesa PHP 5.6 (burimi: kinsta.com)

Nëse ofruesi juaj i pritjes nuk ofron PHP 7, atëherë është koha që të mendoni për ndërrimin e host-it në internet. Gjëja e mirë është që ju mund të ndryshoni versionet PHP me një klik të vetëm (dhe nuk nevojitet konfigurim tjetër, dhe do të shihni një nxitje të menjëhershme).

Ja se si të ndryshoni versionin PHP në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy.

 • https://my.bluehost.com/hosting/help/php-version-selection-php-config
 • https://www.hostgator.com/help/article/php-configuration-plugin
 • https://www.godaddy.com/help/view-or-change-your-php-version-in-web-and-classic-hosting-3937

Konfiguro Cilësimet e WordPress-it

Unë e dua WordPress sepse është me të vërtetë e fuqishme dhe e thjeshtë për t’u përdorur. Por ka shumë prapa skenave, dhe WordPress vjen me shumë ngarkesa, skriptete dhe funksione që krijojnë kërkesa HTTP marrin burime që nuk ju duhen. këto funksionet dhe proceset drejtuese mund të ngadalësohen faqja juaj.

Për shembull, jashtë kutisë, WordPress ngarkon emojis në çdo faqe të vetme të faqes tuaj. Duke çaktivizuar emojis, ky skenar nuk do të ngarkojë më dhe si rezultat, kjo do të zvogëlojë numrin tuaj të përgjithshëm të kërkesave HTTP dhe madhësinë e faqes tuaj.

optimizimi i performancës së fjalëve

Pamundësimi i cilësimeve jo thelbësore nuk keni nevojë do të zvogëloni numrin tuaj të përgjithshëm të kërkesave HTTP dhe madhësinë e faqes tuaj, e cila si kthim rrit shpejtësinë dhe performancën.

Ekzistojnë një bandë e shtojcave të mira dhe të thjeshta për t’u përdorur WordPress për optimizimin e performancës:

 • Perfmatters (Shtojcë e paguar nga 24,95 $ / vit)
 • Clearfy (Shtojcë Falas)
 • WP Disable (Shtojcë Falas – por nuk është azhurnuar për WordPress 5.0)

Mësimet se si të konfiguroni këto shtojca mund të gjenden në faqet e tyre përkatëse të shkarkimit.

Disaktivizoni pingbacks, ndjekëse dhe revizione limit

Pingbacks dhe ndjekëse janë të largëta njoftime për lidhje që paralajmërojnë faqet e tjera të WordPress që keni lidhur me ta, dhe anasjelltas, faqet e tjera janë lidhur me ju.

Kjo mund të duket si një funksionalitet i dobishëm, por nuk është kështu. Sepse kjo vë shumë ngarkoni në burimet e serverit tuaj, pasi “pinging” gjeneron kërkesa nga WordPress.

Plus Pingbacks dhe ndjekëse janë gjerësisht abuzuar për spam dhe kur shënjestron faqet e internetit me sulme DDoS.

pingbacks dhe ndjekëse

Ju duhet të çaktivizoni pingbacks dhe pengesat në Cilësimet → Diskutim. Thjesht deselect “Përpjekja për të njoftuar çdo blog lidhur me artikullin” dhe “Lejo njoftime për lidhje nga bloge të tjera (pingbacks dhe ndjekëse) për artikuj të rinj”, dhe kjo do t’ju ndihmojë të shpejtoni WordPress disa më shumë.

WordPress vjen me kontrolli i rishikimit të integruar për çdo postim ose faqe që krijoni. Ky është një tipar i mirë por mund të çojë në fryrje e panevojshme në bazën e të dhënave të WordPress-it.

Kur shkruani, redaktoni dhe azhurnoni përmbajtjen WordPress krijon një rishikim të ruajtur. Kufizimi i numrit të revizioneve që mund të ruhen për postim ose faqe do të pastrojë hapësirën në bazën e të dhënave tuaja.

Kontrolli i revizionit WP është një shtojcë falas që ju lejon të specifikoni numrin e rishikimeve të ruajtura për postime dhe faqe. Kufizimi i rishikimeve në diçka si 5 do të bëjë që revizionet të mos dalin nga dora, veçanërisht nëse bëni shumë azhurnime.

Prish komentet në faqe të shumta

Marrja e komenteve nga përdoruesit e angazhuar në postimet në blog është një gjë e mirë, por shumë komente në një faqe do ta bëjnë ngarkesën e faqes më të ngadaltë, dhe kjo është një gjë e keqe.

Zgjidhja është për të thyer, ose paginuar, komente në faqe të shumta. Dhe kjo është një gjë e lehtë për tu bërë në WordPress:

thyej komentet në faqe

Në administratorin tuaj të WordPress shkoni te Parametrat → Diskutim dhe kontrolloni opsionin “Thyer komentet në faqe”. Atëherë ju duhet të shkruani numrin e komenteve që dëshironi në secilën faqe (p.sh. 5), dhe si dëshironi t’i shfaqni ato (p.sh. më i ri në të vjetër).

Si të shpejtoni WordPress: një përmbledhje

si të shpejtoni wordpress në faqet e ngadalta në adhuruesin e zotit Bluehost

Kalimi në një host më të shpejtë në internet shpesh është metoda më e shpejtë dhe e lehtë për të shpejtuar një faqe të ngadaltë të WordPress në Bluehost, HostGator dhe GoDaddy.

Por nëse kjo nuk është një mundësi, dhe ju duhet të qëndroni me hostin tuaj të tanishëm në internet, atëherë ky postim në blog ka përshkruar një gamë të teknikave dhe mjeteve të optimizmit që mund të zbatoni për të shpejtuar WordPress.

P.S. Nëse keni lëvizur në një host më të shpejtë në internet, atëherë lirë për të postuar përmirësimin tuaj përpara dhe pas përmirësimit të shpejtësisë në komente …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map