Unë mendoj se do të bini dakord kur të them: Kur njerëzit flasin për Blogging, një emër si “WordPress” vjen më shpesh sesa, të themi, “Wix” dhe “Shopify”. Dhe kjo është kryesisht sepse shumë njerëz nuk e dinë Wix dhe Shopify vijnë me karakteristika të shkëlqyera të blogezimit.


That’sshtë e drejtë, të dy platformat nuk janë të njohura kryesisht për aftësitë e tyre të blogerës. Por ata të dy kanë funksion të fuqishëm dhe të lehtë për t’u përdorur me funksionalitet të integruar të blogerave.

Wix njihet më së miri si një ndërtues i plotë i faqes në internet që ju ndihmon të filloni një sit në kohë rekord.

si të përdorim wix për Blogging

Ju mund të krijoni një shumëllojshmëri të faqeve të internetit në Wix falë mjeteve të tilla si Redaktori Wix, Wix ADI, temat e bukura dhe veprat.

Djemtë në Wix ju fillojnë me një plan falas me shpresën se do të lidhni planet e paguara duke filluar nga 4,50 dollarë dollarë nje muaj.

Nëse zgjidhni planin falas, filloni me një Nënfusha e gatshme SSL p.sh. matt123.wixsite.com/websitehostingrating por gjithmonë mund të blini një domen të ri me porosi ose të lidhni një domen ekzistues në faqen tuaj Wix.

Shopify, nga ana tjetër, është një platformë e njohur e tregtisë elektronike.

si të përdorni shopify për Blogging

Shopify ka një fokus të fortë për t’ju ndihmuar të filloni një dyqan të fuqishëm në internet para se kafeja juaj të rritet e ftohtë. Platforma dërgohet me një ndërtues dyqan intuitiv që është thjesht një kënaqësi për të punuar me të.

Ju mund të rregulloni një shumëllojshmëri të temave të tregtisë elektronike për të arritur versionin më të mirë të dyqanit tuaj online.

Një gjyq falas ju fillon në një Nënfusha e gatshme SSL p.sh. https://websitehostingrating.myshopify.com, por gjithmonë mund të fitoni deri në abonimin premium me planet që fillojnë nga 9,00 dollarë dollarë në muaj.

Ajo që shumica e njerëzve nuk e dinë është se të dyja platformat kanë veçori mjaft të rregullta të blogerisë.

That’sshtë e drejtë; ju mund të përdorni Wix dhe Shopify karakteristika të integruara të blogezimit për të ekzekutuar një blog që rivalizon WordPress ose Blogger të mbështetur në ngrohtë tuaj.

Dhe në këtë udhëzues, unë ju tregoj saktësisht si të përdorim Shopify dhe / ose Wix për Blogging. Ndani gjetjet dhe mendimet tuaja në pjesën e komenteve në fund për të kontribuar në diskutim.

Me atë jashtë rrugës, le të shkojmë në punë.

Si të përdorim Wix për Blogging

Le të fillojmë me Wix. Si të filloni një blog në Wix?

Supozimi im këtu është që ju jeni një fillestar, kështu që shkoni te Wix.com dhe goditi Fillo butonin për të marrë topin në kodrina.

Krijimi i një Uebfaqe të Re Wix

Në faqen tjetër, mund të zgjidhni të regjistroheni ose të regjistroheni. Në rastin tonë, goditi Regjistrohu lidhje siç tregohet më poshtë.

faqe wix regjistrohu

Në faqen e regjistrimeve, plotësoni formularin me emailin dhe fjalëkalimin tuaj dhe klikoni në Regjistrohu butoni siç tregohet më poshtë.

forma wix regjistrohu

Pas kësaj, Wix do të kërkojë të mësojë më shumë rreth biznesit tuaj, por ju mund ta kaloni këtë pjesë siç tregohet më poshtë.

Zgjodha të ofroja më shumë detaje sepse, çfarë dëmi ka? Sa më shumë informacion që mund të jap në lidhje me biznesin tim, aq më mirë mund të sigurojë një përvojë Wix.

wix faqe e mirëpritur e skamueshme

Pasi t’i përgjigjeni dy ose tre pyetjeve të thjeshta, përfundimisht do të uleni në faqen në vijim.

zgjidhni ose Wix ADI ose një model

Siç mund ta shihni në faqen e mësipërme, mund të zgjidhni një model ose ta lini Wix ADI të krijojë një faqe interneti për ju. ADI është thjesht një akronim për Inteligjenca e Dizajnit Artificial.

Mjeti Wix ADI krijon një faqe në internet automatikisht bazuar në përgjigjet që ju jepni për disa pyetje. Zgjidhni cilindo rrugë që funksionon për ju; na duhet vetëm një faqe live që do të krijojë një blog, mos harroni?

Për qëllimet e këtij tutoriali, unë shkova me një shabllon sepse më pëlqen një qasje praktike. Duke klikuar Zgjidhni një Model lidhja më lart çon në templates faqe e treguar më poshtë.

faqe wix templates

Në faqen e mësipërme, ju mund të përdorni shumë shabllone në kategori të ndryshme. Zgjidhni atë që i përshtatet nevojave tuaja duke klikuar në redaktoj butoni i parë më poshtë.

zgjedhja e një modeli në wix

Zgjedhja e një modeli do të nisë Editorin shkëlqyes të Wix në një skedë të re siç theksojmë më poshtë.

redaktori shkëlqyes i faqes në internet wix

Përshtatni faqen tuaj te internetit ashtu siç dëshironi dhe pasi të jeni të kënaqur me rezultatet, goditni publikoj butoni në anën e djathtë të redaktorit.

Duke vepruar kështu do të sjellë një dritare pop-up që ju lejon të bëni ose 1) të merrni një domain falas Wix.com ose 2) lidhni domainin tuaj personal.

Për këtë postim, unë shkova me domain falas Wix.com.

Pas kësaj, goditi Save & vazhdoj butoni siç detajojmë më poshtë.

wix zgjidhni faqen e domain

Tjetra, klikoni në Publikoni Tani lidhje për të publikuar faqen tuaj të internetit ose Done butoni për t’u rikthyer te Redaktori Wix ndërsa nënvizojmë në pamjen e mëposhtme.

publikoni një faqe të re wix

Për qëllimin e mësimit tonë, unë zgjodha të botoj faqen e internetit, e cila na çon në pop-up-in e mëposhtëm.

duke parë një faqe të re në wix

Kjo ishte e shpejtë, apo jo? Klikoni në Shiko sitin butoni i paraqitur në imazhin e mësipërm për të parë faqen e internetit të markës tuaj të re.

Emri i domain-it është diçka si https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Po e di që është e gjatë dhe e shëmtuar por funksionon! Për më tepër, gjithmonë mund të shtoni një emër domaini të personalizuar.

Më poshtë, shikoni sitin e mostrës që krijojmë pa prekur një rresht të vetëm kodesh.

uebfaqe e re me fuqi wix

Jo keq për rreth 5 minuta kohë. Mos harroni se mund të personalizoni çdo shabllon Wix derisa të bjerë, kështu që lini që imagjinata juaj të shkojë e egër.

Ende, ne nuk jemi këtu për të krijuar faqet e internetit Wix. Ne jemi të gjithë këtu për të mësuar më shumë rreth veçorive të Blogging të Wix.

Shtimi i një Blog në faqen tuaj të internetit Wix

Tani që kemi një faqe interneti live, le të shtojmë një blog, në mënyrë që të filloni të ndani mendimet, lajmet dhe azhurnimet tuaja.

Në Redaktorin Wix (dhe a është kjo gjë e bukur apo çfarë?), Klikoni në Filloni Blogging butonin dhe pastaj Shtoni Tani siç tregohet në imazhin më poshtë.

duke shtuar një blog në faqen e internetit wix

Prisni që procesi të përfundojë dhe në dritaren që shfaqet, klikoni në Fillo butoni siç theksojmë më poshtë.

duke filluar me një blog të ri wix

Deri tani aq mirë, gjithçka ka qenë aq e lehtë sa edhe byrekët. Keni probleme? Ju lutem mos hezitoni të më kontaktoni në komente. Të ecësh me shpejtësi.

Redaktori Wix është kafsha intuitive. Duke klikuar në Fillo butoni do t’ju çojë në Menaxher i Blogut rrëshqitje në paraqitur më poshtë.

menaxher wix blog

Duke përdorur menaxherin e mësipërm të blogut, ju mund të krijoni postime të reja, të menaxhoni postimet ekzistuese dhe të shtoni elemente në blog.

Meqenëse është hera juaj e parë, goditi Krijoni një Postim butonin për të filluar redaktorin e bukur të postave të paraqitur më poshtë.

redaktori wix post

Mos lejoni që ndërfaqja e thjeshtë t’ju mashtrojë, redaktori i mësipërm i postave është i ngarkuar me të gjitha tiparet që ju nevojiten për të zënë në super postimet tuaja.

Për shembull, për të shtuar imazhe të paraqitura, kategori dhe SEO, thjesht goditi Vendosni cilësimet lidhje në anën e djathtë të redaktorit të postës të treguar më lart. Duke vepruar kështu do të fillojë menunë e rrëshqitjes në figurën më poshtë.

Përdorimi i blogut Wix është jashtëzakonisht i thjeshtë, nuk pres që të keni probleme.

Featuredo tipar që ju nevojitet është jashtë, ju nuk do të duhet të gërmoni shumë për të blog si një profesionist. Vërtetë, e bën blogerinë mjaft të këndshme nëse mund ta them kështu vetë.

Shënim: Pasi të keni shtuar blogun tuaj, mos harroni të klikoni në publikoj butonin në Redaktorin Wix për të ruajtur ndryshimet tuaja. Përndryshe, blog-u juaj do të mbetet i pabotuar.

Pjesa më e mirë është Redaktori Wix do të shtojë blogun automatikisht në menunë e faqes suaj të internetit.

Nëse kthehemi në faqen tonë të mostrës, zbulojmë se faqja e blog-ut tashmë është në veprim (ata madje hodhën në një çift të postimeve të mostrës për masë të mirë). Shihni imazhin më poshtë.

live wix blog

Annnd kjo është ajo!

Kështu krijoni një blog në Wix. A kemi lënë jashtë fushave të rëndësishme për të cilat dëshironi të mësoni më shumë? Ju lutem më tregoni në komente dhe me kënaqësi do ta azhurnoj postimin.

Mos harroni se mund ta rregulloni blogun tuaj në zemrën tuaj për të mbushur dhe rregulluar xhunglën e blogjeve. Ne me siguri shpresojmë se ju ngjiteni lart si një shqiponjë në steroid.

Drejtohuni tek Wix.com dhe filloni tani për të filluar Blogging tuaj.

Së paku, le të mësojmë se si të krijojmë një blog duke përdorur Shopify.

Si të përdorni Shopify për Blogging

Shopify është një platformë e shkëlqyeshme për tregtinë elektronike (shiko rishikimin tim të Shopify dhe zbulo pse), por si funksionon kundër konkurrencës si një platformë për Blogim? Ja se si mund të krijoni me lehtësi një blog në Shopify.

Drejtohuni tek Shopify.com (Unë jam akoma duke supozuar se jeni i ri) dhe goditi Filloni gjykimin falas butoni i paraqitur më poshtë.

blerje faqen zyrtare të faqes në internet

Tjetra, shkruani adresën tuaj të postës elektronike, fjalëkalimin dhe emrin e dyqanit. Pastaj goditi Krijoni dyqanin tuaj butonin siç e theksojmë në skenarin e mëposhtëm.

formular për blerje

Këshillë pro: Merrni në zakonin e krijimit të fjalëkalimeve të forta. Për më tepër, kurrë mos përdorni të njëjtën fjalëkalim nëpër llogari të ndryshme dhe mos e ndryshoni fjalëkalimin tuaj rregullisht.

Sapo të kalojnë detajet tuaja, Shopify ju ridrejton në faqen hyrëse ku, si Wix, ata kërkojnë më shumë informacione rreth bizit tuaj. Ja se si duket.

blini faqen e mirëseardhjes

Thuaju sa të mundesh. Përndryshe, ju mund të kaloni faqen e mirëseardhjes dhe të shkoni direkt në biznes.

Si zakonisht, mora kohën time për të dhënë sa më shumë informacione sa të mundja për këtë tutorial. Në fund të të gjitha, do të merrni tabelën e administratorit të paraqitur më poshtë.

blerje në pult admin

Para se të bëni asgjë, hyruni në kutinë tuaj të postës dhe konfirmoni emailin tuaj.

blini email konfirmimi

Duke klikuar Plotësoni regjistrimin tuaj butoni ju merr përsëri në pultin e administratorit të Shopify. Në pultin e administratorit, ju mund të bëni disa gjëra. Mund të (me renditje të numrit):

  1. Filloni të shtoni produkte të reja në dyqanin tuaj
  2. Rregulloje një temë
  3. Shtoni një domen me porosi

Do të shkoj shkurtimisht në dy fushat e para, dhe pastaj mund të shtojmë një blog. Marreveshje? I mrekullueshëm

Shtimi i produktit të ri në dyqanin tuaj të Shopify

Shtimi i një produkti të ri në dyqanin tuaj Shopify është sendi i klasës së katërt. Thjesht futuni në pultin tuaj të administratorit dhe klikoni në Shtoni produktin butoni siç tregohet më poshtë.

duke shtuar produkt të ri për të bërë blerje në dyqan

Në ekranin e redaktuesit të produktit që vjen tjetër, shtoni detajet e produktit tuaj (dhe mund të shtoni shumë!) Dhe pastaj goditni Save butoni siç tregohet në imazhin më poshtë.

blerje redaktorin e produktit

Pasi të keni shtuar produktin tuaj (dhe mund të shtoni sa më shumë që dëshironi), klikoni mbi shtëpi të kthehemi në pultin e administratorit siç tregohet më poshtë.

Përshtatja e Temës Tuaj të Shopify

Shopify ju lejon të përshtatni pamjen dhe ndjenjën e dyqanit tuaj në internet pa prishur një djersë. Si? Në pultin tuaj të administratorit nën skedën Rregulloje temën, goditni Rregulloje temën butoni siç tregohet më poshtë.

rregulloje temën e blerjeve

Klikimi i butonit të mësipërm ju çon në faqen Shopify Temat, ku mund të zgjidhni nga një përzgjedhje temash falas dhe premium, siç tregohet më poshtë. Për këtë tutorial, unë shkova me tema falas.

blerje bibliotekë temash

Klikoni në Eksploroni tema falas butoni për të nisur shfaqet më poshtë.

zgjedh blerjen e zgjedhjes së temave

Klikoni në një temë të zgjedhjes suaj, dhe pastaj goditi Shtoni në bibliotekën e temave butoni siç tregohet në imazhin më poshtë.

zgjedhja e një teme në blerje

Pasi të shtoni një temë në bibliotekën tuaj, mund ta stiloni duke klikuar në Customize lidhni ndërsa detajojmë në pamjen e mëposhtme.

si të personalizoni një temë në blerjen e bibliotekës së temave

Kur klikoni Customize lidhje, Shopify ju ridrejton tek redaktori i faqes në internet të lehtë për t’u përdorur, treguar më poshtë.

blerje redaktorin e faqes në internet

Këtu, mund të personalizoni dyqanin tuaj online Shopify derisa të bjerë. Nxjerrni gjeniun tuaj krijues dhe krijoni dyqanin e ëndrrave tuaja. Nëse rezultatet janë të kënaqshme, goditni publikoj butonin në anën e djathtë të redaktuesit për të ruajtur ndryshimet tuaja.

Tani shtoni një blog në blogun tuaj Shopify.

Si të shtoni një blog në dyqanin tuaj të Shopify

Në pultin tuaj të administratorit të Shopify, lundroni tek Dyqan online -> Postimet në blog dhe klikoni në Krijoni postim në blog butoni siç theksojmë më poshtë.

krijimin e postimeve në blog në shopify

Tjetra, shtoni përmbajtjen tuaj të postimit në blog në redaktorin e bukur të postave siç shihet në imazhin e mëposhtëm. Natyrisht, mos harroni të ruani postimin tuaj.

blerje redaktorin post

Redaktori i mësipërm vjen me të gjitha kambanat dhe bilbilat e një redaktori të klasit botëror. Ju merrni gjithçka nga imazhet e paraqitura, kategoritë, SEO dhe kështu me radhë.

Dhe më poshtë, është se si postimi i blogut shfaqet në internet debutim temë pa shumë personalizim.

blog post në shopify

Kjo ishte e lehtë, apo jo? Mjerisht, ndryshe nga Wix, duhet të shtoni blogun tuaj në menunë tuaj të lundrimit. si?

Në Redaktorin e Shopify, zgjidhni pjesën ku menuja juaj e navigimit është e vendosur siç tregohet në imazhin më poshtë.

Për këtë tutorial, unë jam duke punuar edhe me i thjeshtë temë, kështu që menyja ime është në Sidebar. Unë zgjedh seksionin Sidebar, dhe pastaj kliko në Ndrysho menunë lidhja në Menu skedë siç tregohet më poshtë.

Duke bërë kështu hapet lundrim faqe në një skedë të re. Tjetra, klikoni Shtoni artikullin e menusë siç tregohet më poshtë.

duke shtuar artikullin e ri të menuve në blerje

Në pop-up-in që shfaqet, shtoni emrin tënd të blogut p.sh. Blog-un e Matt-it, dhe më pas zgjidhni llojin e lidhjes nga lidhje menu drop-down, siç tregohet më poshtë. Shënim: Ju duhet të zgjidhni Blogs për të shtuar një lidhje në blogun tuaj.

Më në fund goditi shtoj button. Pastaj, goditi Save butoni siç tregohet më poshtë dhe puna juaj është bërë.

Wow, çfarë mënyrë e komplikuar për të shtuar një artikull të thjeshtë menuje? Tani, nëse shkojmë në faqen tonë të mostrës, Blog artikulli i menusë është i duhuri aty ku e donim. Shihni imazhin më poshtë.

blini blog-un e mostrës

Drejtohuni tek Shopify dhe filloni blogun tuaj tani!

Phew, kjo u shndërrua në një postim shumë të gjatë në blog; gjithsesi shpresoj të mësosh diçka këtu sot.

përmbledhje

WordPress dhe Blogger janë platforma të njohura të blogerave pa dyshim, por nëse keni filluar në Wix ose Shopify, nuk keni nevojë të lëvizni diku tjetër për të krijuar një blog të fuqishëm.

Wix dhe Shopify vijnë me aftësi të fuqishme të blogerisë që do ta bëjnë krijimin e një blogu një fllad. Nëse luani të drejtat e kartës suaj, nuk mund të shihni kurrë më WordPress përsëri.

A lashë diçka të rëndësishme që dëshironi të mësoni? Keni pyetje ose sugjerime? Ju lutemi na tregoni në komente. Cheers për krijimin e një blog të suksesshëm në Wix ose Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me