Si të instaloni një Certifikatë Falas SSL në * T ALL GJITHA * Planet Hostinger

Hostinger është një host i shkëlqyeshëm në internet (rishikimi im i Hostinger është këtu) por një vlerësim është që një çertifikatë falas SSL nuk përfshihet në të gjitha planet e përbashkëta të pritjes dhe në fushat shtesë. Ky është një parakolp, por është një gjë e lehtë për t’u bërë me këtë udhëzues hap pas hapi.


Hostinger siguron një certifikatë falas SSL për të gjitha planet, përveç për planet hyrëse të niveleve të hyrjes Single dhe Premium. Gjithashtu. Nuk ka asnjë mënyrë për të marrë një certifikatë falas SSL në fushat shtesë në Hostinger.

jo të gjitha planet e Hostinger kanë ssl falasPlanet e përbashkëta të Hostinger’s Single dhe Premium të përbashkëta nuk vijnë me një certifikatë falas SSL
Farë do të mësoni në këtë artikull:

 • Si të instaloni një çertifikatë falas SSL në GJITHA planet e përbashkëta të mbajtjes së Hostinger.
 • Si të instaloni një certifikatë falas SSL në fushat tuaja shtesë në Hostinger.
 • Si të merrni një çertifikatë falas dhe të besuar SSL nga Le të Encrypt.
 • Si të përdorim Magjistar falas i certifikatës SSL i ZeroSSL.
 • dhe në fund të fundit kanë përdorni faqen tuaj të internetit https: // lidhje në internet të koduar dhe merrni ikonën e kyçjes në shiritin e adresave.

Shko te: – –

Por së pari…

Pse keni nevojë për një certifikatë SSL?

Thjesht sepse përdoruesit presin një përvojë të sigurt dhe private në internet kur përdorni faqen tuaj të internetit.

HTTPS është HTTP me kriptim TLS. HTTPS përdor TLS (SSL) për të kriptuar kërkesat dhe përgjigjet normale të HTTP, duke e bërë atë më të sigurt dhe më të sigurt. Një uebfaqe që përdor HTTPS ka https: // në fillim të URL-së së saj në vend të http: //, si https://www.websitehostingrating.com. Burimi: Cloudflare

çfarë është ssl http vs https

Gjithmonë duhet ta mbroni faqen tuaj të internetit me HTTPS, edhe nëse nuk merret me komunikime të ndjeshme.

Ju mund të merrni një çertifikatë premium SSL dhe të blini një certifikatë premium SSL nga Hostinger.

Por pse duhet kur jeni i lirë… FALAS!

Let’s Encrypt është një autoritet jo-fitimprurës i çertifikuar nga Grupi i Kërkimeve të Sigurisë në Internet (ISRG) që siguron një certifikatë falas SSL për çdo uebfaqe.

Një çertifikatë SSL e Encrypt SSL nuk ju kushton asgjë, megjithatë, e vetmja gabim është se kërkon që ju të rivlerësoni certifikatën një herë në 90 ditë, gjë që mund të jetë problem për disa njerëz.

Si të instaloni një certifikatë falas SSL në Hostinger

Këtu është një udhëzues hap pas hapi se si të instaloni një certifikatë falas SSL nga Let’s Encrypt të gjeneruar nga ZeroSSL për tu instaluar në faqen tuaj të internetit të pritur nga Hostinger.

Drejtohuni tek magjistari falas i certifikatave SSL i ZeroSSL.

hapi zerossl 1

 1. Vendosni adresën tuaj të postës elektronike. Kjo është opsionale, por është e dobishme nëse doni të merrni njoftime rreth skadimit të certifikatës së ardhshme.
 2. Shënoni kutinë “Verifikimi HTTP”.
 3. Vendosni emrat e domainit dhe veçoni emrat e domain me një presje ose një hapësirë ​​të bardhë.
 4. Shkruani si www dhe jo-www. Gjithashtu, mund të krijoni një çertifikatë kartolinash (si në “* .domain.com”) dhe kjo do të krijojë një SSL për çdo nënfushë, p.sh. www., blog., dyqan. etj. Për shembull, unë do të hyja në * .websitehostingrating.com, websitehostingrating.com

 5. Pranoni termat dhe kushtet.

Pastaj goditi ‘tjetër’.

hapi zerossl 2

 1. Shkarkoni CSR (Kërkesë për nënshkrimin e certifikatës)

Hit ‘tjetër’.

hapi zerossl 3

 1. Shkarkoni Keyelësin Privat

Përsëri ‘tjetër’.

hapi zerssl 4

 1. Drejtohuni tek Hostpan’s Hpanel dhe klikoni në “File Manager” dhe shkoni te dosja juaj rrënjësore e domenit tuaj. Krijoni dy dosje të reja; .të njohura dhe brenda saj krijoni një dosje acme-sfidë. Rruga duhet të jetë: domain.com/.well-known/acme-challenge/
 2. Nëse krijoni një çertifikatë SSL për një fushë shtesë, atëherë thjesht shkoni në rrënjën e atij domeni shtesë (d.m.th. kur është indeksi.html ose index.php për atë domen).

 3. Shkarkoni skedarin e parë dhe ngarkoni në dosjen / acme-предизвиë / dosje
 4. Shkarkoni skedarin e dytë dhe gjithashtu ngarkoni në dosjen / acme-предизвиë / dosje
 5. Klikoni në lidhje për të verifikuar se skedarët janë ngarkuar në mënyrë korrekte.

Certifikata juaj është gati tani, lëvizni poshtë dhe shkarkoni certifikatën dhe çelësin privat pasi do t’ju duhet t’i ngarkoni ato në Hpanel të Hostinger’s.

Cilësimet e hostinger hpanel ssl

 1. Drejtohuni tek Hpanel i Hostinger-it tuaj dhe shkoni te pjesa SSL për emrin e domain që keni gjeneruar SSL për.
 2. Ngjit në Certifikatën (të cilën e shkarkove më herët)
 3. Ngjit në tastin privat (të cilin e shkarkove më herët)
 4. Lini bosh fushën e autoritetit të Certifikatës (CABUNDLE)

Klikoni ‘instaloni’ dhe certifikata juaj SSL do të instalohet.

ssl instaluar ne hpanel

Të gjitha të bëra! Në krye të faqes, do të shfaqet certifikata juaj e instaluar rishtazi SSL.

Nëse jeni më shumë një nxënës vizual këtu është një video në YouTube që po ju merr përsipër procesin në GoDaddy (por është 99% identik me Hostinger):

Vetëm një gjë tjetër.

Pas instalimit të certifikatës SSL, faqja juaj e internetit do të jetë akoma e disponueshme si në HTTP ashtu edhe në HTTPS. Sidoqoftë, është më mirë të përdorni vetëm HTTPS sepse kodon dhe siguron të dhënat e faqes suaj të internetit. Klikoni butonin “Force HTTPS” për të detyruar HTTPS në të gjithë trafikun në hyrje.

përmbledhje

Si të instaloni një Certifikatë Falas SSL në të gjitha planet e Hostinger

Shumica e kompanive të mbajtjes së faqeve në internet ofrojnë çertifikata falas SSL me planet e tyre të hostimit, duke përfshirë Hostinger.

Por një rezultat i mirë me Hostinger është se planet e tyre të përbashkëta të ndarjes në hyrje nuk vijnë me SSL falas, gjithashtu nëse dëshironi të krijoni fusha shtesë për të pritur faqe të shumta në planin tuaj të Hostinger, atëherë këto fusha shtesë nuk vijnë me SSL falas. ose.

Sigurisht, mund të shkoni përpara dhe të blini një certifikatë premium SSL, por ekziston një alternative falas dhe e thjeshtë.

Ky udhëzues hap pas hapi ju ndjek se si të instaloni një çertifikatë falas SSL të lëshuar nga Let Encrypt dhe të përdorni mjetin ZeroSSL falas online për të instaluar certifikatën në faqen tuaj të internetit të pritur në Hostinger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map