Si të filloni një Blog nga Gërvishtja

Fillimi i blogut tuaj shumë të vetë është mënyra më e mirë dhe më e lehtë për të ndarë idetë dhe ekspertizën tuaj me botën. Nëse mendoni se krijimi i një blog nga e para tingëllon shumë e vështirë dhe teknike, atëherë nuk mund të gaboni më shumë. Sepse të bësh një blog është shumë më e lehtë nga sa mendon. Në të vërtetë është!


Kjo këtu është një mësim hap pas hapi “shikoni mbi shpatullën time” se si të filloni një blog nga e para duke përdorur WordPress, me video që janë të lehta për t’u ndjekur dhe kuptuar.

Por nëse ju ngecni, mos ngurroni të më dërgoni një email dhe unë do të bëj çmos për t’ju ndihmuar.

Dhe nëse dëshironi, madje mund të përdorni blogun tuaj për të promovuar biznesin tuaj të vogël ose dyqanin në internet, ose madje mund të fitoni para nga ai duke bërë Blogging.

 1. Farë do të mësoni këtu?
 2. Do të mësoni se si të krijoni një blog të WordPress nga e para (d.m.th. si të instaloni, konfiguroni dhe rregulloni WordPress).

 1. Farë ju duhet për të filluar një blog?
 2. Ju do të keni nevojë për një kompjuter dhe lidhje interneti (dje!), Dhe ju duhet të paktën disa orë për të filluar.

 1. Sa do të kushtojë për të krijuar një blog të WP?
 2. Jo shumë, do t’ju duhet vetëm të shpenzoni rreth 10 dollarë në muaj në një emër domain dhe web hosting, kjo është ajo.

si të filloni një blog wordpress nga e para

A je gati Atëherë le të zbulojmë se si të fillojmë një blog të WordPress në vitin 2020 nga e para:

Si të filloni një blog nga e para me WordPress

 • 1. Merrni një emër domain & web hosting

  Gjërat e para, para se të krijoni blogun tuaj, ju duhen dy gjëra; një emër domain dhe web hosting. Këto janë blloqet ndërtuese të blogut tuaj.

  Unë rekomandoj që të përdorni Bluehost.com ose SiteGround.com si host-in e internetit për blogun tuaj, ja pse:

  Të dy ofrojnë çmimet e ngjashme

  Të dy janë rekomanduar nga WordPress.org. Bluehost dhe WordPress kanë punuar së bashku që nga 2005

  Të dy kanë me një klikim të instalimit të WordPress i cili kujdeset automatikisht për konfigurimin dhe konfigurimin teknik.

  Të dy ofrojnë Mbështetje 24/7 domethënë gjithmonë ka dikush atje për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja plus qendra e tyre e mbështetjes në internet përfshin udhëzues të WordPress, video mësime dhe më shumë.

  Të dy ofrojnë 30 ditë garanci për kthimin e parave kështu që ju mund të merrni një rimbursim nëse vendosni se nuk doni të keni një blog të fundit.

  Bluehost ju jep një EMRI FALAS DOMAIN kur regjistroheni me ta.

  SiteGround ju jep TIPARET E JASHTME kur është fjala për shpejtësinë dhe sigurinë (FYI Unë jam duke përdorur planin GrowBig të Siteground për këtë sit).

  Për informacion më të detajuar në lidhje me këto kompani, shikoni rishikimin tim të SiteGround dhe rishikimin e Bluehost, dhe nëse akoma nuk mund të vendosni, duhet të bëni pagesën time të SiteGround vs Bluehost.

 • 2. Përmbledhje e WordPress & instalim

  Në këtë video do të mësoni se si të instaloni WordPress në llogarinë tuaj të hostimit duke përdorur instaluesin e tyre të thjeshtë dhe miqësor “1-klikues” të WordPress.

  Nëse keni nevojë për ndihmë me instalimin e WordPress, referojuni këtij udhëzuesi të instalimit dhe përparimit.

 • 3. Identifikimi i WordPress & zona e administratorit

  Urime për instalimin e WordPress! Këtu në këtë video do të mësoni se si të futeni në zonën tuaj të administrimit të WordPress dhe të përdorni mjetet e rëndësishme që gjenden atje.

 • 4. Krijimi i faqeve në WordPress

  Në këtë video ju mësoni se si të krijoni faqe (të tilla si faqja fillestare, faqja e kontaktit etj) për blogun tuaj në WordPress.

 • 5. Krijimi i postimeve në WordPress

  Këtu në këtë video do të mësoni se si të krijoni një postim për blogun tuaj WordPress. Postimet janë pak më ndryshe nga faqet pasi ato janë të renditura në rend të kundërt kronologjik në faqen tuaj dhe janë ideale për përmbajtje të tipit ditar, si postimet në blog.

  i huaj

  Cili është ndryshimi midis faqeve dhe postimeve në WordPress?

  Postimet dhe faqet në WordPress mund të duken shumë të ngjashme në sipërfaqe, të dyja përfshijnë një titull dhe zona kryesore e përmbajtjes përdor të njëjtin redaktues të përmbajtjes, por ka disa dallime kryesore:

  Postimet kanë një vulë të dukshme të datës dhe kohës, ndërsa faqet jo

  Postimet shfaqen në rend të kundërt kronologjik në faqen tuaj të internetit, nga më i ri në të vjetër

  Faqet kanë mbetur jashtë afatit kryesor të blogut tuaj

  Postimet mund të organizohen duke përdorur kategori dhe etiketa

  Faqet mund të organizohen në një strukturë hierarkike

  Postimet sindikohen me burimet RSS, duke njoftuar pajtimtarët kur publikohen postimet e reja

  Si rregull, çdo përmbajtje që është “pa kohë” dhe jo pjesë e blogut tuaj është më e përshtatshme për t’u botuar si faqe. Përmbajtja që është pjesë e blogut ose ditarit tuaj, dhe është më e ndjeshme ndaj kohës, është më e përshtatshme si një postim.

  Mirë, le të vazhdojmë më tej.

 • 6. Kategoritë & etiketat në WordPress

  Në këtë video do të mësoni se si të krijoni kategori dhe etiketa (për postime) për blogun tuaj në WordPress.

 • 7. Përdorimi i shtojcave WordPress

  Këtu në këtë video do të mësoni se si të përdorni shtojcat në faqen tuaj të internetit të WordPress. Një shtojcë zgjeron funksionalitetin ose shton një veçori të re (për shembull një formë kontakti) në blogun tuaj WordPress.

  i huaj

  Cilat janë shtojcat e domosdoshme të WordPress që duhet të instaloni?

  Shtojcat ndihmojnë në zgjerimin dhe zgjerimin e funksionalitetit të blogut tuaj WordPress. Ka pothuajse 50,000 plugins falas WordPress që mund të përdorni për blogun tuaj. Por mos u çmendni dhe mos i instaloni të gjitha sepse instalimi i shumë shtojcave do ta bëjë ngarkesën tuaj të blogut të ngadaltë. Kështu që ju duhet të jeni marramendës dhe të instaloni vetëm shtojcat që blogut tuaj i duhen vërtet.

  Aksimet është një plugin anti-spam që mbron blogun tuaj kundër përmbajtjes me qëllim të keq (ky është një plugin zyrtar WordPress dhe ai vjen para-instaluar).

  Yoast është një shtojcë SEO që ju ndihmon të shikoni motorin e kërkimit për të optimizuar blogun tuaj dhe t’ju ndihmojë të konfiguroni SEO-në e blogut tuaj të WordPress, siç janë etiketat meta dhe gjenerimi i sitit të XML, konfigurimi i skedarëve robots.txt, redaktimi i skedarit haccess dhe shumë më tepër

  Raketë WP është një shtojcë premium caching që ju ndihmon të bëni një ngarkesë të shpejtë të faqes tuaj WordPress. Gjëja e shkëlqyeshme në lidhje me WP Rocket është se ajo vjen pa cilësime komplekse të plugin-it dhe shpejton kohën e ngarkesës së faqes suaj të internetit pas aktivizimit të shtojcës.

  Kompozitori vizual është një redaktues intuitiv tërheqës dhe tërheqës që ofron një bibliotekë të pasur me karakteristika dhe pasuri të fuqishme për të krijuar një faqe të plotë dhe profesionale të WordPress.

  Imagify është një shtojcë e kompresimit të imazhit që optimizon imazhet që i ngarkon duke zvogëluar madhësitë e skedarëve pa humbur cilësinë, në mënyrë që blog-u të ngarkojë shpejt

  Lufta shoqërore shtojca ju ndihmon të shtoni në blogun tuaj butona mahnitës të faqeve sociale.

  Formulari i kontaktit 7 është një shtojcë e formës së kontaktit që mund të përdorni për të krijuar lloje të ndryshme të formave të kontaktit.

  Jetpack është një shtojcë gjithëpërfshirëse që i jep veçoritë e blogut tuaj si statistika, postime të ndërlidhura, optimizimi i motorëve të kërkimit, ndarja sociale, mbrojtja, kopjimi, shpejtësia dhe administrimi i listës së emailit.

  Le të vazhdojmë më tej.

 • 8. Përshtatja e temave të WordPress

  Një temë WordPress (e quajtur edhe shabllon) është një grup skedarësh që përcaktojnë pamjen dhe ndjenjën e blogut tuaj të mundësuar nga WordPress. Në këtë video do të mësoni se si të përdorni temat e WordPress për të bërë një përshtypje të shkëlqyer të parë për blogun tuaj WordPress.

 • 9. Menutë e WordPress & Widgets

  Në këtë video do të mësoni se si të ndryshoni pamjen e përmbajtjes së blogut tuaj duke përdorur menunë WordPress & tipare widget.

 • 10. Krijimi & administrimi i përdoruesve

  Në këtë video do të mësoni se si të krijoni dhe menaxhoni llogaritë e përdoruesve në blogun tuaj WordPress.

 • Bonusi: Promovimi i blogut & këshilla të sigurisë

  Këtu do të mësoni se si të promovoni, mirëmbani dhe mbroni blogun tuaj WordPress me disa këshilla të dobishme.

  i huaj

  Farë mund të bëni për të siguruar WordPress?

  WordPress është i sigurt-jashtë-the-kuti atje hapa paraprake që mund të ndërmerrni për të forcuar më tej blogun tuaj të WordPress. Këtu janë disa këshilla themelore të sigurisë për WordPress:

  Mos përdorni “Admin” si emrin e administratorit / masterit tuaj

  Përdorni fjalëkalime të forta (të gjata, me numra, shkronja të mëdha dhe simbole)

  Shkarkoni vetëm shtojcat dhe temat nga burime të njohura

  Gjithmonë plotësoni azhurnimet thelbësore të WordPress sapo të dalin (fyi të gjitha planet e SiteGround vijnë me hostimin e menaxhuar të WordPress, do të thotë se ata do të bëjnë azhurnime thelbësore dhe arna në WordPress për ju – automatikisht)

5 mënyra për të fituar para Blog-un tuaj

Nga përvoja ime, kam zbuluar se shumica e këshillave për mënyrën e fitimit të parave nga një blog bazohen në premisat që blogu juaj po tërheq tashmë me mijëra vizitorë në ditë. Por sa e vërtetë është ai supozim? Nëse jeni si unë, me siguri nuk do të merrni mijëra vizitorë në ditë. Por pa shqetësime, ka ende shumë mënyra për të fituar para në blogun tuaj. Këto janë pesë metoda që do të funksionojnë për çdo blog.

Metoda 1: Sponzorime

Shumica e njerëzve do t’ju thonë se reklama e reklamave në faqen tuaj – qoftë reklama me banderola ose reklama me tekst që shfaqen në fund të artikujve – është mënyra më e mirë për të sjellë të ardhura. Ndërsa këto programe reklamimi janë të thjeshta për tu vendosur, ato gjithashtu nuk ja vlen të ndiqen, nëse nuk keni shumë trafik. Një alternativë e thjeshtë për reklamimin e pastër është sponsorizimi, në të cilin kompanitë lokale do t’ju paguajnë drejtpërdrejt për të vendosur emrin dhe logot e tyre në faqen tuaj të internetit..

Metoda 2: Librat elektronikë dhe përmbajtja premium

Nëse jeni të gatshëm të angazhoheni për të krijuar një pjesë të re të përmbajtjes që mund të shkarkohet – një studim rasti, një libër elektronike ose Kindle – çdo muaj, atëherë mund të vendosni një rrjedhë të përsëritur të të ardhurave bazuar në blogun tuaj. Ja se si funksionon: krijoni një libër me 25 faqe, shtojeni në Amazon dhe ngarkoni diku nga 1.99 në 3.99 dollarë për libër. Më e mira nga të gjitha, kjo është të ardhura plotësisht pasive që në të vërtetë ndihmon për të ndërtuar reputacionin tuaj.

Metoda 3: Kurse dhe konsulencë

Dhe pasi të keni ndërtuar reputacionin tuaj me libra elektronikë dhe përmbajtje të tjera premium, atëherë kur mund të filloni të shisni kurse me vlerë të lartë dhe shërbime këshillimi. Për shembull, thoni që shkruani një blog për shëndetin dhe fitnesin. Do ditë, ju mund të jepni sugjerime në stërvitje dhe të postoni foto të vetes në palestër. Kjo mund të hap derën e njerëzve që ju punësojnë si trainer personal të fitnesit, ose që një palestër të punësojë ju si mësues për një kurs të ri të fitnesit.

Metoda 4: Marketingu i aksioneve

Kam parë shumë njerëz që marrin pasionin e tyre për një produkt specifik dhe e shndërrojnë atë në një biznes shumë të suksesshëm të marketingut të bashkëpunëtorëve. Për shembull, thoni që ju pëlqen të shkruani për pajisje të ndryshme të teknologjisë dhe keni krijuar një blog relativisht të popullarizuar të vegël që njerëzit lexojnë për të mësuar rreth ofertave të reja të produkteve. Tashmë po përmendni produkte, pse të mos paguani për ta bërë këtë? Nëse regjistroheni në një program të marketingut të filialeve, mund të paguheni sa herë që dikush klikon në një lidhje produkti në blogun tuaj dhe blen një produkt.

Metoda 5: Marketingu i përmbajtjes

Kam ruajtur sugjerimin tim më të mirë për herë të fundit. Mënyra më e mirë për të fituar para blogun tuaj është ta bëni atë në qendër të përpjekjeve tuaja për marketing të përmbajtjes. Ja se si funksionon: krijoni një blog dhe azhurnoni blogun tuaj rregullisht me SEO në mendje, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë fjalën për të gjitha produktet e ndryshme për shitje në faqen tuaj të internetit kryesore.

Nëse jeni serioz në lidhje me fitimin e ditarit tuaj, këto janë metoda të provuara që funksionojnë, pa marrë parasysh sa i madh apo i vogël trafiku juaj është çdo ditë. Mund të kërkojë pak punë që në fillim, por pasi të shihni se sa e lehtë është të fitoni para ndërsa flini, do të frymëzoheni të provoni gjithnjë e më shumë këto strategji.

Hapat e ardhshëm drejt fillimit të blogut tuaj WordPress

Tani që unë ju kam treguar saktësisht se si të filloni një blog dhe si mund ta fitoni atë para, dhe tani varet nga ju. Sepse vetëm ju mund ta bëni atë të ndodhë dhe ta bëni blogun tuaj të funksionojë!

Nëse doni të ndani idetë ose ekspertizën tuaj me botën ose të fitoni para me një blog, atëherë duhet të filloni tani.

Zgjidhni një temë WordPress që e bën hartimin e blogut tuaj të duket dhe të ndjeheni ashtu siç dëshironi të jetë. Unë rekomandoj temat e StudioPress. Duhet të merrni parasysh gjithashtu përdorimin e një teme të shpejtë ngarkuese të WordPress.

Instaloni disa shtesa WordPress që zgjerojnë funksionalitetin e blogut tuaj.

Shtoni disa faqe të rëndësishme “duhet të kenë” si faqet e kontaktit, rreth, privatësisë etj. Ky udhëzues si të filloni-a-blog ju tregon se si të krijoni këto lloje të faqeve.

Shkoni dhe shkruani postin tuaj të parë në blog.

Nëse keni ngecur me ndonjë gjë, mos ngurroni të më dërgoni një email dhe unë do të bëj çmos për t’ju ndihmuar. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni listën time të burimeve të WordPress dhe përndryshe mund të përdorni një ndërtues të faqes në internet nëse doni të krijoni një faqe interneti me lehtësi dhe shpejt.

Po ashtu, më njoftoni kur blog-u juaj po funksionon, sepse unë do të doja ta shikoja blogun tuaj “live” dhe “në veprim”. Një falënderim i madh dhe Bluehost për mësimet e tyre të dobishme në video.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map