Kushtet më të zakonshme të mbajtjes në internet dhe çfarë kuptimi kanë ato (infografike)

A jeni i ri për të pritur dhe pyesni se çfarë kuptojnë me të vërtetë fjalët si disk, hapësirë ​​bandë ose uptime?


Atëherë nuk jeni vetëm. Unë isha shumë i hutuar kur u regjistrova për herë të parë për pritjen.

termat më të zakonshëm të mbajtjes në internet infografikë

Këtu më poshtë është një infografike me terma të zakonshëm të mbajtjes në internet , me shpjegime se çfarë kuptojnë vërtet këto fjalë.

Unë uroj që të ketë një udhëzues vizual të fjalorit si ky përreth, atëherë kur fillova.

Sepse për të pa initiuarit, lingua e mbajtjes në internet mund të duket si një gjuhë e huaj, dhe të jetë pak konfuze.

Sidomos kur jeni duke bërë blerje për një host të ri në internet (si Bluehost).

Bluehost kanë krijuar këtë fjalor fjalor të Fjalët, akronimet dhe frazat më të zakonshme të mbajtjes në internet.

termat më të zakonshëm të mbajtjes në internetBurimi Infograhic: bluehost.com

Fjalor pritjeje në internet

Bandwidth: Sasia e të dhënave që mund të transferohen në ose nga faqja e internetit tuaj çdo sekondë.

Blog: Një faqe interneti ose uebfaqe e azhurnuar rregullisht. Hyrjet e reja quhen postime; postimet mund të përdoren për të drejtuar biznesin në faqen tuaj ose për të ndihmuar me SEO. Këtu po filloni një faqe në blog.

Pritja në renë: Rezervimi në cloud pasqyron të dhënat tuaja nëpër pajisje të shumta ruajtëse, në vend që t’i banojë ato vetëm në një makinë. Kjo tepricë siguron besueshmëri për faqen tuaj.

CDN: Një rrjet i ofrimit të përmbajtjes (CDN) është një sistem i serverëve të shpërndarë nëpër qendra të shumta të të dhënave në të gjithë botën, i cili jep përmbajtjen e uebit, posaçërisht skedarët statikë si imazhet dhe stilet e faqeve të faqes suaj, për t’i dhënë fund përdoruesve.

Paneli i kontrollit: Paneli i kontrollit është qendra nervore e llogarisë tuaj të pritjes. Kjo është ajo ku ju mund të shtoni fusha të reja, të krijoni adresa të postës elektronike, të instaloni aplikacione dhe të menaxhoni cilësimet prapa skenave.

CMS: Një sistem i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) është një aplikacion miqësor për përdoruesit që instaloni në një server pritës për të bërë më të lehtë menaxhimin e një faqe në internet. Një CMS si WordPress është veçanërisht e shkëlqyeshme për njerëzit pa një sfond të kodimit për të filluar me një faqe në internet.

CPU: Njësia qendrore e përpunimit (CPU) është truri i serverit ose kompjuterit tuaj, ekzekutimi i komandave, marrja e vendimeve dhe bërja e llogaritjeve të hyrjes / daljes.

Qendra e të dhënave: Një qendër e të dhënave është një strukturë e specializuar që strehon mijëra servera që janë të lidhur përmes një rrjeti në Internet.

Pritja e përkushtuar: Mirëmbajtja e dedikuar ju lejon të merrni me qira një server të tërë për përdorimin tuaj sesa ta ndani atë me përdoruesit ose organizatat e tjera.

DNS: Sistemi i Emrave të Domainit (DNS) përkthen emrat e domain-it për tu kujtuar lehtë në adresat IP numerike.

Emri i domain: Një emër domain, si websitehostingrating.com, është përdorur për të identifikuar vendndodhjen e një faqe të veçantë në internet.

Regjistruesi i domenit: Një regjistrues domain është një kompani e akredituar nga Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN) për të regjistruar dhe menaxhuar emrat e domain.

E-commerce: E-commerce është praktikë e blerjes dhe shitjes së produkteve ose shërbimeve në internet.

FTP dhe SFTP: Protokolli i Transferimit të Fajllave (FTP) dhe Protokolli i Sigurimit të Transferimit të Fajllave (SFTP) përdoren për të transferuar skedarë midis një kompjuteri dhe një serveri. FTP është veçanërisht i dobishëm për transferimet me shumicë, kështu që nuk do të duhet të lëvizni qindra skedarë individualisht.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) është një gjuhë kompjuterike që i tregon shfletuesit tuaj se si të shfaq një faqe në internet.

HTTP: Protokolli i Transferimit HyperText (HTTP) është një protokoll aplikacioni për transferimin e skedarëve në internet. Mendoni për atë si themelin e internetit.

HTTPS: Protokolli i Transferimit i HyperText i Sigurt (HTTPS) është përdorimi i HTTP mbi një lidhje të sigurt, më së shpeshti në lidhje me Sigurinë e Shtresave të Transportit (TLS).

Adresa IP: Computerdo kompjuter i lidhur me internet ka të paktën një adresë IP, një sekuencë unike të numrave dhe / ose shkronjave, që shërben për dy qëllime: identifikimin e ndërfaqes së hostit ose rrjetit (kush është) dhe adresimin e vendndodhjes (aty ku është).

malware: Softuer i dëmshëm që synon të dëmtojë, çaktivizojë ose marrë kontrollin e kompjuterit tuaj, pajisjes celulare, uebfaqes ose rrjetit. Malware shpesh përdoret për të vjedhur informacione ose për të mbajtur të dhëna për shpërblesë.

Domain i parkuar: Për klientët Bluehost, një domain i parkuar është një veçori e veçantë e disponueshme në panelin e kontrollit që ju lejon të keni një domain të ri të shfaq të njëjtën përmbajtje si një nga fushat e tjera. Jashtë nikoqirit të cPanel, një domain i parkuar është një emër domain që është regjistruar, por aktualisht nuk po tregon një faqe në internet. Organizatat shpesh parkojnë domene për përdorim në të ardhmen ose për të siguruar që ato nuk janë regjistruar nga blerësit e tjerë.

Porta e Pagesave: Një portë pagese është një shërbim që lejon përdoruesit të autorizojnë pagesa të kartave të kreditit për tregtinë elektronike. Portat e pagesave shpesh kanë kërkesa specifike për përputhshmëri bazuar në llojin e biznesit tuaj dhe vëllimin e transaksionit.

PHP: PHP (një akronim për Hypertext Preprocessor) është një gjuhë skriptimi e krijuar për zhvillimin e uebit. Ai kombinon përmbajtje dinamike – çmimet, komentet, ose përmbajtjet e shportës së blerjes – me përmbajtjen statike – stilet e faqeve dhe imazhet – në HTML, në mënyrë që shfletuesi juaj ta shfaq.

plugin: Një shtojcë është një komponent softuer që ju lejon të shtoni një veçori ose funksion specifik në një program ekzistues në internet si WordPress.

RAM: Kujtesa e rastësishme e hyrjes (RAM) është ajo ku serveri ose kompjuteri juaj ruan të dhënat afatshkurtra që i nevojiten për të hyrë rregullisht ose shpejt.

server: Një server është një kompjuter i fuqishëm i krijuar për një detyrë specifike. Për shembull, serverët pritës janë të programuar për të shërbyer përmbajtje në internet. Për të siguruar besueshmërinë dhe performancën, komponentët e panevojshëm hiqen, kështu që shumica e serverëve nuk kanë karta video, monitorë, apo edhe një tastierë.

Pritja e përbashkët: Pritja e përbashkët është kur uebfaqja juaj banon në një server së bashku me faqet e njerëzve të tjerë. Burimet e disponueshme të serverit ndahen nga të gjitha faqet.

Rezervimi i faqes: Ruajtja e faqes është praktikë e kopjimit dhe arkivimit të të dhënave në mënyrë që të mund të rivendosni faqen tuaj në rast të dështimit të sistemit, sulmit në internet ose gabimit njerëzor.

SSL dhe TLS: Një shtresë e sigurt Sockets (SSL), paraardhësi i Transportit Layer Security (TLS), është një protokoll kriptimi i krijuar për të siguruar lidhje midis sistemeve kompjuterike. Për lehtësi dhe arsye të trashëgimisë, të dy protokollet shpesh quhen SSL.

Certifikatë SSL: Një çertifikatë SSL përdoret për të siguruar vërtetimin e palës së tretë të çelësit tuaj të enkriptimit, kështu që dikush tjetër nuk mund të pretendojë të jetë uebfaqja juaj. Konsumatorët e Bluehost mund të blejnë një certifikatë SSL në panelin e tyre të kontrollit.

Nënfaqet: Nënfushat ju lejojnë të shtoni një parashtesë në emrin e domain (për shembull, help.bluehost.com) për të krijuar një URL të lehtë për t’u mbajtur mend për përmbajtje specifike pa pasur nevojë të regjistroheni fusha shtesë.

TLDs: Domenet e nivelit të lartë (TLD) janë prapashtesa, të tilla si .com, .org, dhe .faqja në internet, në fund të çdo adrese në internet.

uptime: Sasia e kohës që serveri është i pandërprerë dhe faqja juaj e internetit është e arritshme. Kjo mund të matet në mënyrë lineare (154 ditë me kohë) ose si përqindje (99 përqind në kohë gjatë vitit të kaluar).

Virus: Një virus është malware që vetë-replikon duke infektuar programe të tjerë, serverë ose kompjuterë shtëpiak. Viruset zakonisht transmetohen përmes postës elektronike.

VPS: Një server virtual virtual (VPS) është një server që pret web që është i ndarë në seksione që veprojnë si serverë të dedikuar virtual, me secilin të caktuar vetëm për një përdorues në një kohë.

Shërbimi i mbajtjes së faqes në internet: Një shërbim i mbajtjes së uebit siguron hapësirën e serverit në mënyrë që individët dhe bizneset të mund të bëjnë faqet e internetit të arritshme në internet.

WordPress: është një sistem i menaxhimit të përmbajtjes falas dhe me burim të hapur bazuar në PHP dhe MySQL. WordPress është programi më i përdorur në ndërtimin e faqeve në internet dhe fuqitë 1/3 ose të gjitha faqet e internetit në internet.

Konsideroni të merrni mikpritje me Bluehost? Gjeni se çfarë ju duhet të dini në rishikimin tim në Bluehost dhe si të filloni me udhëzuesin tim për regjistrimin në Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map