Konvertimi i faqeve të WordPress në HTML statik (për të rritur shpejtësinë, sigurinë dhe SEO)

WordPress është bërë zgjedhja e CMS për shumicën e përdoruesve, por jo pa arsye. Wayshtë mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për të hyrë në internet për një blog ose një biznes, dhe shkathtësia, personalizimi dhe lehtësia e vendosjes dhe funksionimit nuk është e dyta për asnjë.


Sidoqoftë, lë pak për të dëshiruar, kjo është arsyeja pse njerëzit kërkojnë alternativa të tjera, ose në këtë rast, një zgjidhje më të plotë që ofron më të mirën e të dy botëve. Po, po flasim shndërrimi i faqeve të WordPress në sitet HTML statike pa u varur në CMS të WordPress-it.

Me fjalë të tjera, një konfigurim si ai për të cilin po flasim do t’ju lejojë të keni lehtësinë e përdorimit të menaxhimit të përmbajtjes dhe sitit tuaj me WordPress, ndërsa shmangni disa çështje madhore të shoqëruara me CMS përfshirë problematika e hakerave, çështjet e shpejtësisë dhe performancës, varësia e lartë nga një shërbim pritës dhe kështu me radhë.

Por le të marrim një gjë në një kohë kur ju ecim nëpër të gjitha mirat dhe të këqijat e konvertimit të faqeve të WordPress në faqet statike HTML dhe gjithashtu opsionet e ndryshme që mund të përdorni për ta bërë atë.

WordPress dhe popullariteti i saj në rritje

WordPress është CMS më e popullarizuara në botë (Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes). Një CMS është në thelb një softuer që lejon përdoruesit të krijojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre të internetit pa ndonjë njohuri kodimi.

Dhe WordPress rezulton të jetë mjaft e mirë për të bërë vetëm atë. Shtë shumë i gjithanshëm dhe ofron shumë plugina për të lejuar përdoruesit të zbatojnë çdo lloj funksionaliteti që ata dëshirojnë në faqen e tyre të internetit pa pasur nevojë të prekin madje edhe kodin.

Shkathtësia e WordPress është gjithashtu arsyeja e popullaritetit të saj, e cila është qartë e qartë në faktin se aktualisht fuqizon rreth 33.5% të të gjitha faqeve të internetit në internet.

Faqet e WordPress dhe faktorët e rëndësishëm që duhet të merrni parasysh

Ndërsa thjesht ju dhamë një përmbledhje të WordPress, është gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh siguria, performanca dhe SEO e faqeve të WordPress pasi ato kanë tendencë të jenë faktorë thelbësorë kur bëhet fjalë për përvojën e përgjithshme në internet të biznesit tuaj.

siguri është një faktor i befasishëm i nënvlerësuar që shumica e përdoruesve nuk i japin shumë rëndësi. Ka më shumë se disa raste të bizneseve të suksesshme që bien dhe kurrë nuk janë në gjendje të shërohen nga shkeljet e mëdha të sigurisë së faqes së internetit dhe të dhënave të tyre.

Shtë e drejtë të thuash që WordPress nuk ofron më të mirën për sa i përket sigurisë, veçanërisht nga parazgjedhja. Sidoqoftë, mund të punësoni një ekspert ose të merrni disa masa sigurie për të përmirësuar nivelin e përgjithshëm të sigurisë së faqes tuaj WordPress.

Pothuajse e njëjta gjë vlen edhe për performanca aspekt gjithashtu. Ndërsa performanca nuk është saktësisht e keqe si parazgjedhje, një faqe e WordPress kërkon që disa optimizime të drejta të jenë më funksionale dhe më të shpejta.

SEO aspekti është sigurisht diçka që WordPress ka mjaft përparësi krahasuar me opsionet e tjera të CMS. Faqet e WordPress janë shumë të lehta për tu optimizuar për SEO, dhe ka shumë shtojca që merren pothuajse me të gjitha nevojat e SEO për optimizimin e faqes tuaj.

Por shumë përdorues ende e shohin nevojën për të migruar në një version statik të uebfaqes së tyre të WordPress. Le ta zbulojmë pse.

Faqet e internetit dinamike vs statike

Ne kemi mbuluar tashmë shumicën e përfitimeve të rëndësishme që lidhen me natyra dinamike e WordPress. Ka virtualisht opsione të pafund për të zgjedhur sa i përket temave dhe shtojcave janë të shqetësuar në mënyrë që ju lehtë dhe me shpejtësi mund t’i jepni faqes tuaj në internet llojin e pamjes dhe funksionalitetit që dëshironi pa pasur nevojë të hutoni me kodin fare.

Burimi: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-website-theres-difference

por kjo natyrë dinamike vjen me kufizimet e veta, e cila është diçka që duhet të diskutojmë në pak më shumë detaje.

Përmbajtja dinamike teknikisht do të thotë që çdo herë që një përdorues viziton faqen tuaj të internetit, do të bëhet një kërkesë dhe të dhënat e kërkuara do të merren nga baza e të dhënave tuaja për t’i shërbyer atyre çfarë kërkuan.

Imagjinoni që kjo të ndodhë një milion herë në muaj për faqet e internetit me trafik mesatar dhe të lartë dhe si 10 milion herë në muaj për faqet e internetit me trafik me të vërtetë të lartë.

Kjo ngre disa shqetësime, veçanërisht në lidhje me performancën dhe frontin e sigurisë. Sa për të parën, shpejtësia e faqes suaj ka tendencë të marrë një hit, i cili është një nga faktorët e rëndësishëm të SEO në sytë e Google.

Por ka edhe më shumë. Pasi që baza e të dhënave ka kufizimet e veta, një rritje e madhe në trafikun tuaj mund të bëjë që ajo të ndalojë funksionimin pasi nuk mund të jetë në gjendje të trajtojë ngarkesën e rritur, duke rezultuar në uljen e faqes tuaj gjithashtu.

Për më tepër, faqja juaj e internetit mund të zbresë edhe nëse ka një rritje të madhe në trafikun e një prej shumë faqeve të tjera të internetit të pritur në të njëjtin server si faqja juaj, që është rasti me shumicën e shërbimeve të pritjes së pritjes.

Pastaj vjen pjesa e sigurisë. Shumica e incidenteve të hakerave zakonisht ndodhin në anën e bazës së të dhënave. Për më tepër, platformat me burim të hapur si WordPress janë shumë më të prekshëm nga sulmet e hakerave, pasi të gjithë sulmuesit duhet të bëjnë është të gjejnë një cenueshmëri të veçantë që më vonë mund të shkallëzohet në një nivel shumë më të lartë.

Në mënyrë të ngjashme, ashtu si me punën, nëse ndonjë sit tjetër i pritur në të njëjtën bazë të të dhënave pasi faqja juaj bëhet e hakuar, shanset që faqja juaj të hakohet shumë të rritet ndjeshëm.

Lessshtë e panevojshme të thuhet, këto çështje kërkojnë shumë në frontin e mirëmbajtjes. Temat dhe shtojcat e vjetruara mund ta bëjnë faqen tuaj më të ndjeshme ndaj sigurisë dhe çështjeve të tjera, kështu që ato duhet të azhurnohen rregullisht.

Anydo shtojcë ose temë që bëhet e hakuar ose e infektuar me kod me qëllim të keq mund të çojë në përpjekje të sulmit në nivel masiv dhe sulme gjithashtu, kështu që duhet të keni kujdes edhe për llojin e temave dhe shtojcave që përdorni dhe hiqni ato që janë bërë të prekshme.

Sidoqoftë, shumica e përdoruesve që janë vërtet të shqetësuar për sigurinë e faqes së tyre të WordPress gjithashtu duhet të zbatojnë masa shtesë të sigurisë, siç janë shtojcat premium të sigurisë.

Përparësitë e faqeve të internetit statike

Meqenëse faqet statike nuk përdorin një bazë të dhënash, ato nuk janë të prekshme nga shumica e çështjeve të mundshme që diskutuam më lart. Përveç kësaj, ata ofrojnë gjithashtu shumë përfitime të performancës dhe sigurisë.

Le t’i mbulojmë ato në detaje më poshtë.

siguri

Siç kemi përmendur edhe më lart, një uebfaqe statike nuk ka nevojë të përdorë një bazë të dhënash. Kjo do të thotë nuk mund të hakohet nga hakimi i një baze të dhëne përmes praktikave si injeksione SQL (SQLi) dhe Scriptting ndër-site (XSS), e cila është e zakonshme në mënyrë alarmante me faqet e WordPress në varësi të bazës së të dhënave.

Në mënyrë të ngjashme, një sit statik gjithashtu nuk mund të hackohet vetëm duke hakeruar disa faqe të tjera në të njëjtën bazë të të dhënave me faqen tuaj të internetit. Një uebfaqe statike nuk është gjithashtu e prekshme nga të gjitha mundësitë e hakerave që shumica e faqeve që përdorin softuerin me burim të hapur si WordPress janë.

Ju gjithashtu nuk rrezikoni të hakoheni për shkak të përdorimit të temave të vjetruara ose të infektuara ose shtojcave falas. Pra, thjesht duke përdorur një faqe në internet statike, ju përmirësoni ndjeshëm sigurinë e faqes tuaj.

shpejtësi

Ne diskutuam më lart se si faqet e internetit dinamike mund të kenë probleme shpejtësie pasi ato duhet të bëjnë kërkesa në bazën e të dhënave dhe të marrin përmbajtjen e kërkuar prej saj. Por si një uebfaqe statike përdor faqe të paramenduara dhe jo një bazë të dhënash, ajo ngarkon shumë më shpejt pasi nuk ka të përfshirë mbrapa dhe me radhë si në faqet dinamike.

Burimi: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-static-and-dynamic-website.html

Përmirësimi i shpejtësisë jo vetëm që do të ndihmojë në sigurimin e përvojës më të mirë të përdoruesit, por gjithashtu do t’ju sjellë në librat e mirë të Google në pjesën e përparme të SEO.

mirëmbajtje

përsëri, me faqet e internetit statike, nuk ka shtojca ose tema për të vazhduar azhurnimin rregullisht. Nuk ka shumë për të bërë për sa i përket shpejtësisë ose optimizmit të performancës. Nuk ka nevojë të punësoni një ekspert për të përmirësuar shpejtësinë ose performancën e një siti statik.

Ka shumë më pak për t’u shqetësuar kur ka thumba trafiku kur krahasohet me thumba të trafikut për vendet dinamike. Të gjitha këto gjëra sigurisht që nënkuptojnë një kohë shumë më të lehtë për të mirëmbajtur faqen tuaj dhe të qenit në gjendje të përqendroheni më mirë në pjesët më të rëndësishme të biznesit tuaj në internet.

Disavantazhet e faqeve të internetit statike

Sa i përket disavantazheve të një faqe në internet statike, shumë varet nga mënyra sesi ju shkoni duke shndërruar faqen tuaj dinamike të WordPress në një statik. Ndërsa përdorimi i shtojcave është zakonisht opsioni më i popullarizuar sesa përdorimi i zgjidhjeve të tjera, le të diskutojmë disavantazhet nga kjo pikëpamje.

Shumë teknike për përdoruesin mesatar

Shndërrimi i një siti dinamik në një sit statik mund të jetë tepër teknik për përdoruesin mesatar të WordPress. Ka shumë hapa të ndërlikuar të përfshirë dhe çdo gabim gjatë procesit mund të jetë i vështirë për tu rregulluar.

Për shembull, nëse vendosni të përdorni populloren për shndërrimin e faqes tuaj në një statik, së pari do të duhet të krijoni një nëndomen dhe të transferoni instalimin tuaj WordPress atje, ndërsa vendosni faqen statike në cilësimet e shtojcave për të marrë skedarët e faqes.

Do të ketë një hap shtesë të përfshirë nëse instalimi juaj WordPress dhe skedarët tuaj të internetit janë në servera të ndryshëm, dhe do t’ju duhet të shkarkoni skedarët statikë si një skedar zip dhe t’i ngarkoni ato në serverin tuaj.

Nëse nuk keni bërë diçka të tillë më parë, ajo mund të shpejt të trondisë dhe të lërë shumë hapësirë ​​për gabime dhe gjëra për të çrregulluar, të cilat mund të jenë të vështira ose të shtrenjta për t’u rregulluar. Disa çështje të mundshme mjaft të zakonshme përfshijnë skedarët e figurave që nuk transferohen së bashku me pjesën tjetër të skedarëve të faqes tuaj, ose çështjet që hasin në CSS.

Asnjë mundësi e thjeshtë CDN

Nëse nuk e dini tashmë, një CDN i referohet një Rrjeti të Dorëzimit të Përmbajtjes. Shtë në thelb një burim që shërben skedarët e kërkuar të faqes tuaj statike për përdoruesit tuaj, në mënyrë ideale nga një vend më i afërt nga ku vijnë shumica e përdoruesve tuaj në mënyrë që ata të marrin një kohë të shpejtë ngarkimi.

Tani, pasi asnjë plugin statistikor gjenerues i faqeve – përfshirë Simply Static që ne iu referuam më lart – përdorni një CDN që do të merrej me ju këtë detyrë, është diçka që do t’ju mbetet. Me fjalë të tjera, do të duhet të konfiguroni zgjidhjen tuaj këtu.

Kufizimet në funksionalitet

Hyrja në anën e funksionalitetit të gjërave, krijimi i një siti statik duke përdorur shtojcat gjeneruese të faqeve statike, kanë disa kufizime. Ju nuk mund të përdorni format e kontaktit, të keni një funksion të kërkimit të faqes dhe komente, ose çdo gjë tjetër për atë çështje që janë dinamike në funksionin e tyre. Përdorimi i zgjidhjeve të palëve të treta është një opsion por mund të bëhet i shtrenjtë dhe i vështirë edhe për t’u vendosur.

Për më tepër, nëse keni shumë ridrejtime në faqen tuaj, do të humbisni pjesën më të madhe të avantazhit që fitoni në pjesën e përparme të SEO duke shkuar statike. Kjo për shkak se shtojcat nuk krijojnë një skedar .htaccess për faqen tuaj, dhe në vend të kësaj përdorni meta etiketat për të gjitha ridrejtimet tuaja që nuk janë të mira për SEO.

Më në fund, ekziston edhe fakti që faqet statike të krijuara duke përdorur shtojcat vijnë edhe me disa vështirësi në mirëmbajtje. Gjëja më e madhe për tu përmendur këtu është se çdo ndryshim që ju bëni në faqen tuaj do të çojë në reklamimin e tërë faqes tuaj, e cila mund të mos jetë shumë e një çështjeje për faqet më të vogla, por mund të marrë mjaft kohë për faqe më të mëdha.

Si ta shndërroni një faqe WordPress në një sit statik HTML?

Tani që jeni të vetëdijshëm për të dy avantazhet dhe disavantazhet e bërjes statike të faqes suaj të WordPress, le të diskutojmë se si të zbatoni këtë ndryshim, dy opsionet që keni dhe si mund të merrni më shumë nga disavantazhet.

Shtojca gjeneruese statike të faqes

Siç u diskutua më lart, ju mund ta bëni faqen tuaj WordPress statike duke përdorur një prej shtojcave statike të gjeneratorëve të faqeve atje, ku opsionet më të njohura janë Simply Static dhe WP2Static. Sidoqoftë, nëse vendosni të përdorni ndonjë prej këtyre shtojcave, do të duhet të merreni me kufizimet dhe çështjet që diskutuam më lart.

Me këtë tha, le të shqyrtojmë shpejt këto dy mundësi popullore më poshtë.

Thjesht statike

thjesht plugin statistikor i wordpress

Thjesht Static është shtojca më e popullarizuar e gjeneratorëve statikë me mbi 20,000 site WordPress duke e përdorur atë në kohën e shkrimit të këtij postimi. Kjo ju ndihmon të krijoni një version statik të faqes tuaj WordPress që mund t’i shërbeni vizitorëve tuaj ndërsa mbyllni instalimin tuaj WordPress në një vend të sigurt, kudo që dëshironi.

Kjo ju ndihmon të shmangni shumicën e çështjeve të mundshme të sigurisë, të lidhura me faqet e WordPress, ndërsa ju lejon të shërbeni më shumë përmbajtje për vizitorët tuaj falë faqeve statike të paramenduara.

WP2Static

Shtojcë wordpress plugin WP2Static

WP2Static është një tjetër plugin gjenerator statistikor popullor që ju lejon të shërbeni një version statik të uebfaqes suaj të WordPress për përdoruesit tuaj ndërsa ju lejon të përdorni WordPress për menaxhimin e përmbajtjes së faqes tuaj.

Disa nga karakteristikat e tjera të tij të njohura përfshijnë heqjen e të gjitha shenjave nga faqja juaj që tregojnë se është duke përdorur WordPress në mënyrë që të mos ju interesojë hakerat, opsion për të pritur faqen tuaj falas duke përdorur një nga zgjedhjet që ofron në formën e faqeve të GitHub dhe opsioneve të tjera , duke dërguar njoftime në desktop kur detyrat tuaja eksportuese janë të plota dhe kështu me radhë.

Ndërsa nuk funksionon me WooCommerce ose faqet e anëtarësimit si parazgjedhje, mund të përdorni një mjet të palëve të treta si Snipcart për ta bërë atë të funksionojë po aq mirë edhe për ato lloj faqesh.

Për më tepër, ju mund të përmirësoni funksionalitetin e faqes tuaj statike edhe më tej me shtesat e paguara të WP2Static, duke përfshirë një konvertues formash statike (për të pasur kontakte dhe forma të tjera në faqen tuaj statike), procesor të përparuar CSS (për të rregulluar më mirë pamjen e faqes tuaj ), dhe zvarritje dhe zbulim i avancuar, ndër të tjera.

Të gjitha ato që thuhen dhe janë bërë, përdorimi i një prej këtyre shtojcave mund të jetë një opsion i mirë në disa raste, veçanërisht duke përfshirë shërbimin e faqeve të uljes dhe jo faqet e internetit në tërësi, ose faqet e internetit më të vogla që nuk kanë elemente dinamike si komente.

Pra, cili është një mundësi më e mirë në këto raste? Le ta zbulojmë më poshtë.

Zgjidhjet pritëse statike të WordPress pa server

Ekzistojnë disa zgjidhje të palëve të treta që funksionojnë si një nikoqir statik, pa kokë në WordPress, dhe janë një alternativë e shkëlqyeshme për të përdorur shtojcat pasi ato ju ndihmojnë të merrni rreth çështjeve që lidhen me këto të fundit. Le të shqyrtojmë 3 zgjidhje të veçanta që janë me të vërtetë opsione të shkëlqyera për të bërë statike faqen tuaj të WordPress.

Strattic

strattic headless statistikor wordpress statik

Stattic është një host i WordPress pa kokë që ju lejon të krijoni një version të lehtë, statik të faqes tuaj të internetit WordPress, ndërsa ju lejon të përdorni WordPress si sfond si zakonisht..

Për dallim nga opsionet e tjera për të krijuar një version statik të faqes suaj të WordPress, Strattic shkon përtej funksionalitetit të kufizuar dhe krenohet me një rrjet të madh të CDN-ve të përhapura në të gjithë botën, domethënë pa marrë parasysh se nga vijnë vizitorët e faqes suaj të internetit, ata gjithmonë do të marrin shpejtësi të shpejtë ngarkuese si atyre do t’u shërbehet përmbajtja nga lokacioni më i afërt me vendndodhjen e tyre.

pulti stratik

Strattic shkëput faqen dinamike të WordPress nga ueb dhe e vendos atë në një URL të ndryshme prapa autentifikimit, kështu që vetëm pronarët e faqeve mund të hyjnë në atë sit. Mund të vazhdoni të përdorni WordPress tuaj si gjithmonë – njerëzit e marketingut ende mund të shtojnë përmbajtje, prapë mund të shtoni shtojca, etj..

Në mënyrë të ngjashme, ajo arrin të marrë rreth shumicës së kufizimeve të zgjidhjeve tradicionale të gjenerimit të faqeve statike, gjithashtu, falë funksionimit të integruar për elementë dinamikë si forma e kontaktit, funksioni i kërkimit të sitit dhe më shumë.

Strattic pretendon me krenari se si është një zgjidhje statike pa host WordPress pa server me arkitekturën e vet pa server, e cila automatikisht heq shumicën e dobësive të hackimit dhe shqetësimet e performancës të lidhura me serverët pritës.

planet e strehimit stratik

Plani fillestar në Strattic ka një çmim prej 35 $ në muaj dhe vjen me të gjitha tiparet për një faqe në internet. Strattic do të kujdeset për procesin e migrimit falas për ju, pa marrë parasysh se me cilat planifikoni të shkoni.

HardyPress

hardypress server pa fjalëformime

HardyPress është një tjetër mundësi pritëse pa server për përdoruesit e WordPress. Actuallyshtë në të vërtetë shumë më lirë se Strattic, me planin personal të faqes në internet që çmohet pothuajse përreth 5 dollarë në muaj (nëse paguani çdo vit), por nuk ju mungon asgjë përsa i përket funksionalitetit.

çmimi i hardypress

Rritni rendimentin dhe sigurinë e sitit tuaj në WordPress në asnjë kohë! Vizitorët qasen në një version plotësisht statik të faqes tuaj të internetit. Instalimi juaj i vërtetë i WordPress jeton në një fushë të veçantë dhe funksionon vetëm kur një redaktor duhet të bëjë disa ndryshime në përmbajtje.

Në fakt, është më i gjithanshëm në atë që ju lejon të përdorni të gjitha shtojcat WordPress që nuk kanë asnjë komponent dinamik të ballafaqimit. HardyPress gjithashtu mbështet Format e Kontaktit 7 të njohura,
ndërsa ai implementon funksionin e tij të kërkimit në faqen tuaj të internetit.

Ashtu si Strattic, ai vendos instalimin tuaj në WordPress në një domen të veçantë, të cilit askush nuk mund të hyjë përveç jush, ndërsa krijon një version plotësisht statik të faqes tuaj të internetit me 30 lokacione në të gjithë botën për një kohë edhe më të shpejtë të ngarkimit.

Disa nga karakteristikat e tjera të tij përfshijnë teknologjinë SSD, HTTPS, aftësinë për të mbyllur shembullin tuaj të WordPress dhe më shumë.

Shifter

Hosting Static WordPress pa servera Shifter

Shifter është një tjetër mundësi e shkëlqyeshme nëse kërkon të shkosh statik me faqen tënde të WordPress. Kjo ju lejon të përdorni të gjitha temat dhe shtojcat e WordPress-it (duke ndaluar ato me elementë dinamikë), ndërsa janë çuditërisht të thjeshtë për tu vendosur dhe mirëmbajtur.

Përdorni të njëjtat tema, shtojcat dhe mjetet e WordPress që ju njihni dhe doni pa dhimbjen e kokës së pritjes ose kërcënimet nga bots dhe hakerat.

Ekzistojnë mundësi 1 klikuese për gjithçka që duhet të bëni, dhe krijimi i një siti të ri ose migrimi i faqes tuaj të vjetër të WordPress është një fllad me Shifter.

Siguria dhe performanca do të ishte po aq e mirë sa me dy opsionet e tjera të gjenerimit të faqeve statike që shqyrtuam më lart, me disa veçori mjaft të bukura, përfshirë vendosjen në Netlify dhe njoftimet për Slack, ose edhe një integrim me porosi sipas nevojave tuaja, HTTP / 2 mundësoi një portë hyrëse , Vendosja e IPv6 dhe më shumë.

Ka alternativa për komentet dhe formularin tuaj të kontaktit dhe funksionon njësoj si me faqet e e-commerce të bazuara në Shopify.

çmimi i shifter

Sa i përket çmimit, plani më themelor i tij pa asnjë opsion domain-i personal është i disponueshëm për t’u përdorur falas për një faqe në internet, ndërsa plani më i lirë me një fushë me porosi është me çmim në 16 dollarë në muaj.

Konvertimi i faqeve të WordPress në HTML statik: Përmbledhje

konvertimin e faqeve të wordpress në faqet statike html

Shkuarja statike me faqen tuaj të WordPress vjen me shumë përfitime, por nuk është për të gjithë. Ndërsa shumë varet nga preferencat dhe nevojat tuaja këtu, një lloj rregulli është që nëse priren të futeni në pultin tuaj të WordPress çdo ditë ose disa herë në ditë, atëherë me siguri bërja statike e faqes tuaj WordPress do të shkaktonte më shumë sherr mirëmbajtjeje për ju sesa do të ishte e vlefshme.

Thënë kjo, edhe nëse nuk prireni të bëni shumë ndryshime në faqen tuaj WordPress çdo herë pas here, duhet të merrni parasysh se cilin opsion duhet të përdorni për të bërë kalimin në një version statik të faqes tuaj.

Ndërsa opsioni i shtojcës mund të duket joshëse për përdoruesit me një buxhet, ajo mund të shkaktojë çështje për faqe të mëdha me të cilat vështirë mund të merren. Sidoqoftë, ka të ngjarë të dalë një opsion i shkëlqyeshëm i buxhetit për faqet e uljes dhe faqet e vogla vetëm për përmbajtje.

Nëse keni nevojë për më shumë funksionalitet ose keni një sit mjaft të madh WordPress, atëherë përdorni një prej tyre zgjidhje pritëse statike WordPress pa server të palëve të treta ne shqyrtuam më lart është mënyra për të shkuar. Ajo jo vetëm që siguron një tranzicion super të qetë, por gjithashtu ju lejon të përdorni WordPress ashtu si keni bërë më parë, duke ofruar edhe funksionim të integruar për elementë të rëndësishëm dinamikë si format e kontaktit dhe kërkimi i faqes në internet.

Më në fund, mos harroni se ndërsa një tranzicion në statik është i sigurt për të përmirësuar shpejtësinë e përgjithshme, performancën dhe sigurinë të faqes suaj të WordPress, është vetëm një mundësi nëse nuk keni nevojë të përdorni shumë elementë dinamikë.

Nëse e bëni këtë, atëherë një pritje e përbashkët cilësore dhe shpejtësia dhe optimizimi i duhur i performancës është ajo që duhet të kërkoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map