21 Sambungan Chrome Terbaik Untuk Pelajar (dan Guru)

Berikut adalah koleksi 21 pilihan terbaik dan percuma Sambungan Google Chrome untuk pelajar untuk membantu anda memanfaatkan kekuatan penyemak imbas anda untuk menjadi pelajar yang lebih baik dan cekap.


Sebilangan besar kerja pelajar moden dilakukan di dalam penyemak imbas web. Sekiranya anda berada di kolej atau universiti, kemungkinan sebahagian besar pekerjaan anda dan belajar juga dilakukan di penyemak imbas.

Dalam artikel ini, saya akan membimbing anda melalui beberapa sambungan Chrome terbaik yang mesti dimiliki oleh setiap pelajar. Sebahagian daripada ini akan membantu anda menjadi lebih produktif; ada yang akan membantu anda mencegah kesilapan dalam penulisan anda.

Semua sambungan Google Chrome ini percuma untuk dipasang, dan aplikasinya sangat mudah digunakan.

pelanjutan krom google terbaik untuk pelajar dan guru

Tatabahasa & Alat Ejaan

Tatabahasa

peluasan krom tatabahasa

Tatabahasa adalah alat memeriksa tatabahasa lanjutan yang menguji penulisan anda terhadap ratusan kesalahan tatabahasa.

The versi percuma aplikasi ini akan membantu anda mencegah kesalahan tatabahasa dalam kebanyakan penulisan anda. Bahagian terbaik mengenai peluasan ini ialah ia berfungsi di hampir semua laman web termasuk Gmail, Google Docs, dll. Tidak seperti kebanyakan alat tatabahasa lain, ia memberi anda pilihan untuk memilih bahasa Inggeris yang anda tulis – Inggeris atau Amerika.

The versi premium aplikasi ini bukan sahaja dapat membantu anda memeriksa kesalahan tatabahasa tetapi juga akan membantu anda menyemak teks anda tipu daya. Ini juga membantu anda menetapkan nada untuk penulisan anda dan mencadangkan pengubahsuaian dengan sewajarnya.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

Bahasa Bahasa

sambungan krom bahasaagagool

Walaupun pemeriksa ejaan bawaan Chrome dapat membantu anda memperbaiki beberapa kesalahan ejaan, ia tidak dilengkapi untuk membantu anda memperbaiki kesalahan tatabahasa. Bahasa Bahasa menolong anda memperbaiki kesalahan tatabahasa dalam lebih daripada 20 bahasa yang berbeza.

Ia berfungsi di hampir semua laman web termasuk media sosial dan peti masuk e-mel. LanguageTool menggarisbawahi teks yang memerlukan pembetulan dan membolehkan anda memperbaiki kesalahan tatabahasa dengan hanya satu klik. Ia ditandakan dalam teks kesalahan ejaan dan kesalahan tatabahasa.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

Dasar Tatabahasa

peluasan krom grammarbasee

Dasar Tatabahasa adalah alat memeriksa tatabahasa percuma yang memeriksa segala-galanya dari Tanda Baca hingga Gaya. Ia dapat membantu anda membetulkan kesalahan tatabahasa dalam penulisan anda dengan hanya satu klik. Ia juga memeriksa teks anda menentang penipuan.

Bahagian terbaik mengenai pemeriksa tatabahasa ini adalah betul percuma sepenuhnya dan tidak memerlukan peningkatan untuk membuka lebih banyak ciri. Ia berfungsi di hampir semua laman web termasuk Gmail dan Facebook.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Pemeriksaan Tatabahasa Saya

peluasan krom semak tatabahasa saya

Pemeriksaan Tatabahasa Saya adalah alat pemeriksaan tatabahasa percuma yang dapat membantu anda membetulkan kesalahan tatabahasa asas. Ia berfungsi di hampir semua laman web dan membolehkan memperbaiki kesalahan tatabahasa hanya dengan satu atau dua klik.

Ia juga memeriksa ejaan kesilapan dan mencadangkan pembaikan yang boleh anda gunakan hanya dengan satu klik.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

Halia

sambungan krom halia

Halia adalah salah satu alat memeriksa tatabahasa yang paling popular di Internet. Ia membolehkan anda perbaiki kesalahan tatabahasa hanya dengan satu klik. Ia juga membantu anda mendapatkan cadangan untuk memperjelas dan menyusun semula ayat.

Ia juga membolehkan anda terjemahkan teks dengan hanya satu klik. Versi percuma Ginger membolehkan anda memperbaiki hampir semua kesalahan tatabahasa asas dalam penulisan anda di Internet. Ia berfungsi dengan Gmail, Google Docs, Facebook, Reddit, dan hampir semua laman web lain.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Pemeriksa Plagiarisme

ProWritingAid

pelanjutan krom bantuan penulisan pro

ProWritingAid adalah alat percuma yang memeriksa tulisan anda untuk tatabahasa kesilapan dan memberikan cadangan untuk meningkatkan gaya penulisan anda. Ini dapat membantu anda mencegah kesilapan dan menjadikan tulisan anda lebih kuat. Ia juga dilengkapi dengan pemeriksa plagiat.

Ia berfungsi di hampir semua laman web di Internet termasuk peti masuk e-mel, Twitter, dan laman web lain yang popular. Ia dilengkapi dengan Thesaurus terbina dalam yang memberikan cadangan untuk meningkatkan penulisan anda.

Semua cadangan dapat diterapkan dengan hanya satu klik langsung dari teks kerana pelanjutan ini akan menyoroti teks secara automatik yang memerlukan pembetulan atau penambahbaikan.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Pancut

sambungan krom plagly

Pancut ialah pemeriksa tatabahasa dan pemeriksa plagiarisme. Ia memeriksa teks anda dengan beribu-ribu halaman dalam talian dan melaporkan petikan dalam teks anda. Ia juga memberikan cadangan untuk memperbaiki kesalahan tatabahasa dalam penulisan anda.

Walaupun beberapa tindakan pertama adalah percuma, anda perlu membayar yuran bulanan yang berpatutan untuk mendapatkan akses penuh ke alat ini dan pemeriksaan plagiarisme tanpa had.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Pemeriksa Plagiarisme

pelanjutan krom pemeriksa plagiat

Pemeriksa Plagiarisme adalah sambungan krom percuma yang menyemak teks untuk melakukan peniruan. Anda boleh memilih mana-mana perenggan dan klik kanan pilihan untuk memeriksanya untuk melakukan peniruan.

Ia adalah percuma sepenuhnya dan tidak memerlukan anda membayar untuk mendapatkan akses penuh. Walaupun bukan alat yang tepat untuk memeriksa plagiarisme, alat ini benar-benar percuma dan menawarkan pemeriksaan plagiarisme asas.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Penjana Petikan

MyBib

sambungan krom mybib

MyBib ialah penjana petikan percuma sambungan untuk Google Chrome. Sambungan krom ini menasihati anda sama ada sumber boleh dipercayai atau tidak. Ini juga membantu anda menghasilkan petikan berdasarkan lebih dari 9000 gaya petikan yang telah disokong dan telah ditentukan termasuk Chicago, MLA, APA, AMA, dan Harvard.

Anda boleh juga salin bibliografi anda ke papan keratan atau muat turunnya sebagai dokumen Word. Ia dapat melakukan apa yang EasyBib dan Cite This For Me lakukan dan melakukannya dengan lebih baik. Saya mengesyorkan peluasan ini berbanding dua pilihan lain.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Cite Ini Untuk Saya

cite ini untuk saya lanjutan krom

Cite Ini Untuk Saya secara automatik membuat petikan laman web dan rujukan dalam dokumen dengan pelbagai gaya untuk dipilih. Gaya merangkumi Chicago, APA, MLA, dan Harvard.

Ia melakukan semuanya hanya dengan satu klik butang. Ia membolehkan anda membuat petikan indah yang kelihatan baik dan boleh diterima untuk kegunaan akademik.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

pelanjutan krom easybib

EasyBib adalah sambungan Chrome percuma yang memetik laman web dengan satu klik dan ia juga menasihati anda mengenai kredibiliti laman web yang anda nyatakan. Lebih baik bergantung pada EasyBib daripada meneka sendiri.

Ia dapat memberitahu anda petikan mana yang boleh dipercayai dan boleh digunakan dan mana yang harus anda elakkan seperti wabak tersebut.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Kamus & Tesaurus

Kamus Google

peluasan krom kamus google

Kamus Google adalah sambungan Chrome rasmi Google yang membolehkan anda melihat definisi secara langsung dari Kamus rasmi Google. Tidak perlu lagi mencari kata di Google untuk memeriksa makna atau ejaannya.

Anda boleh mengklik ikon peluasan krom dan menaip / menampal perkataan yang ingin ditentukan oleh Google. Atau anda hanya boleh mengklik dua kali perkataan di mana sahaja di halaman dan pelanjutan ini akan menunjukkan maksud anda dalam kotak pop timbul sebaris.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Tesaurus Kuasa

sambungan krom tesaurus kuasa

Tesaurus Kuasa adalah sambungan Chrome percuma yang dapat menunjukkan kepada anda antonim dan sinonim tanpa meninggalkan laman web anda menemui perkataan tersebut. Ini dapat membantu anda memperbaiki tulisan anda dengan membuatnya sangat mudah cari perkataan yang serupa dan lebih kuat untuk menggantikan perkataan lemah anda.

Anda boleh memeriksa Thesaurus menggunakan peluasan ini dengan memilih kata dan mengklik kanan pilihan. Atau anda boleh mengklik ikon peluasan di bar menu untuk menaip kata secara manual dan mencari Thesaurus.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

sambungan krom quillbot

Quillbot adalah sambungan krom percuma yang membantu anda ganti perkataan dengan alternatifnya dari Tesaurus dengan hanya satu klik. Daripada mencari alternatif untuk setiap kata sendiri, anda cukup meletakkan satu perenggan atau ayat dalam alat ini dan klik butang Quill it untuk menghasilkan perenggan baru dengan kata-kata alternatif.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Alat Produktiviti

Kekal fokus

tetap memanjangkan peluasan krom

Sekiranya anda benci merasa bersalah selepas itu membuang masa di media sosial atau YouTube, kemudian Kekal fokus adalah sambungan yang anda cari. Ia membantu meminimumkan daftar masuk media sosial selama 5 minit yang berubah menjadi beberapa jam dengan menyekat laman web yang mengganggu.

Pelanjutan ini membolehkan anda tetapkan had elaun harian untuk “media sosial dan laman web yang mengganggu”. Lalai hanya 10 minit. Peruntukan harian anda ialah jumlah minit yang anda dibenarkan untuk melayari laman web dalam senarai gangguan anda.

Sekiranya anda adalah pengguna produktiviti tegar, anda boleh mengaktifkan pilihan nuklear dari tetapan yang menyekat semua laman web sepenuhnya. The pilihan nuklear dapat menyekat semua laman web jika anda ingin meluangkan masa di luar talian untuk mengerjakan perkara yang sukar apabila anda tidak dapat mengganggu.

Sekiranya anda ingin melayari Internet secara percuma pada hujung minggu atau selepas bekerja, anda boleh menyesuaikan pilihan Waktu Aktif dan Hari Aktif. Anda boleh memasukkan semua laman web yang ingin disekat dalam senarai gangguan dari menu pilihan atau anda boleh mengklik ikon pelanjutan di bar menu dan menambahkan laman web semasa ke senarai dari sana.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Pemotong Web Evernote

sambungan krom evernote

Evernote adalah yang paling aplikasi pengambilan nota popular yang digunakan oleh berjuta-juta orang seluruh dunia. Ia bukan sahaja dapat menjadikan anda lebih produktif tetapi juga dapat membantu anda mengingat semua yang anda pelajari. Bahagian terbaik mengenai penggunaan Evernote adalah keupayaan untuk menangkap nota dari kandungan dalam talian seperti laman web, e-mel, dan kandungan lain hanya dengan satu klik.

Proses pengambilan nota Evernote dapat mempercepat aliran kerja anda dan menawarkan cara mudah untuk menyimpan semua yang anda pelajari.
Evernote Web Clipper membolehkan anda menangkap hampir semua perkara di Internet. Dari bahan penyelidikan hingga meme, anda dapatbawa semuanya ke akaun Evernote anda hanya dengan beberapa klik.

Pelanjutan ini juga membolehkan anda ambil tangkapan skrin. Bahagian terbaik mengenai peluasan ini ialah membolehkan anda menangkap hanya bahagian halaman. Lebih-lebih lagi, ia dapat memilih kandungan halaman web dengan mudah seperti Reddit Posts, Tweets, Blog Posts, dll.

Bahagian terbaik untuk menyimpan kandungan dengan Pemotong Web adakah anda mempunyai salinan yang tersimpan di Evernote anda walaupun / setelah laman web tidak beroperasi.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

pelanjutan krom todoist

Todoist adalah salah satu yang paling banyak aplikasi senarai todo yang popular. Ia menawarkan aplikasi untuk semua peranti termasuk Android, iOS, dll. Menyimpan senarai tugas di kepala anda hanya akan melumpuhkan produktiviti anda. Sambungan Todoist Chrome membolehkan anda kekal produktif sepanjang hari tanpa melupakan tugas anda. Antaramuka yang bersih memudahkan anda mengawasi semua tugas anda sepanjang hari.

Todoist dibuat dengan kerjasama. Anda boleh dengan mudah bekerjasama dengan orang lain yang menggunakan Todoist pada tugas dan projek. Anda boleh memberikan komen mengenai tugas untuk rakan sekelas anda.

Apa yang paling saya gemari mengenai Todoist ialah begitu secara automatik mencadangkan anda masa dan tarikh untuk tugas berdasarkan jadual anda. Semasa anda membuat tugas, ia akan mencadangkan tarikh jika anda mengklik ikon kalendar di sebelah nama tugas.

Untuk meningkatkan aliran kerja anda, Todoist membolehkan anda membahagikan tugas anda dengan projek dan label. Anda juga boleh membuat penapis ke menyaring tugas berdasarkan keutamaan, projek, dan siapa mereka ditugaskan. Todoist boleh menjadi senarai todo minimum atau mesin produktiviti lengkap dengan puluhan ciri seperti Peringatan, Tugas Ulangan, Penapis, Label, dan banyak lagi.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dualless

sambungan krom dualless

Dualless menolong anda bekerjasama dengan dua tingkap terbuka bersebelahan. Bekerja hanya pada satu monitor boleh menjadi melelahkan kerana semua pertukaran di antara beberapa tetingkap. Sekiranya anda tidak mempunyai dua monitor, anda boleh menggunakan Dualless untuk mengatur dua tingkap bersebelahan dengan hanya beberapa klik.

Awak boleh seret dan lepaskan tingkap bersebelahan anda sendiri tetapi pelanjutan ini membantu anda melakukannya dengan hanya beberapa klik. Dualless menawarkan banyak variasi susun atur yang berbeza untuk dipilih. Yang harus anda lakukan ialah memilih dua tab yang ingin anda pisahkan dan klik ikon peluasan untuk memilih susun atur pemisah tetingkap.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Sorotan Auto

pelanjutan krom sorotan automatik

Sorotan Auto membantu anda membaca kandungan dalam talian dengan lebih cepat menjelang menonjolkan bahagian halaman yang paling penting secara automatik. Ia sangat tepat dengan sorotan sepanjang masa. Ini dapat membantu anda mengurangkan masa membaca anda menjadi separuh.

Daripada membaca keseluruhan artikel, anda boleh mengklik ikon Sorotan Automatik di bar menu setelah memasang pelanjutan dan ia akan sorot petikan dalam kandungan yang paling penting. Sambungan menyoroti petikan dengan latar kuning. Anda boleh mengedit skema warna teks yang disorot dari halaman pilihan peluasan.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Sambungan Kami

sambungan krom kami

Kami adalah sambungan percuma yang membolehkan anda edit dan beri keterangan dokumen PDF di penyemak imbas anda. Ia membolehkan anda menambahkan teks ke dokumen atau menariknya. Ia berfungsi di luar talian dan dilengkapi dengan puluhan ciri secara percuma.

Anda boleh mengedit dokumen dari Google Drive, atau Google Classroom. Kami dibuat untuk digunakan secara kolaboratif antara pelajar dan guru. Ini membantu anda bekerjasama dengan guru dan pelajar lain dengan mudah.

Sama ada anda mahu memberi catatan pada nota anda agar lebih mudah dibaca atau ingin membuat ulasan guru anda mengenai tugasan, Kami dapat menolong anda. Ia menawarkan aliran kerja yang lancar untuk kedua-duanya menyusun dokumen PDF dan bekerjasama mengatasi mereka.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

Nimbus

sambungan krom nimbus

Nimbus menolong anda tangkap tangkapan skrin dan rakam rakaman penyemak imbas anda. Ia membolehkan anda menangkap tangkapan skrin halaman penuh dan hanya menangkap kawasan yang dipilih halaman. Ini juga membolehkan anda memberi penjelasan dan mengedit tangkapan skrin anda tepat di penyemak imbas anda. Anda juga boleh menambahkan penjenamaan tanda air ke semua tangkapan skrin anda dengan hanya beberapa klik.

Ia dapat membantu anda edit tangkapan skrin anda tanpa meninggalkan penyemak imbas anda. Ia membolehkan anda tambahkan tanda air, teks, dan gambar di atas tangkapan skrin anda. Anda juga boleh mengaburkan sebahagian gambar dengan hanya beberapa klik. Nimbus dapat membantu anda menangkap maklumat penting seperti yang dipaparkan di halaman.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

LastPass

sambungan krom lastpass

LastPass adalah salah satu daripada pengurus kata laluan terbaik yang menyimpan kata laluan anda dengan selamat di awan dan memberi anda akses selamat ke setiap laman web yang anda log masuk dari setiap komputer dan peranti mudah alih.

LastPass ingat semua kata laluan anda untuk anda, jadi anda tidak perlu memilih kata laluan yang lemah atau mudah diingat. Ia lebih daripada sekadar pengurus kata laluan. Ia tidak hanya menyimpan kata laluan, tetapi juga maklumat penting lain seperti butiran kad kredit anda, butiran akaun bank anda.

LastPass hadir dengan pelan percuma atau anda boleh menaik taraf ke rancangan premium bermula dengan hanya $ 3 sebulan.

Pautan: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Di sini anda boleh melihat lebih banyak aplikasi yang ditujukan kepada pelajar dan guru, termasuk permainan pendidikan, aplikasi pembelajaran bahasa asing, kalkulator, dan memuat lebih banyak lagi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map