Как да създадете уебсайт без разходи?

Така че вие ​​сте решили, че трябва да създадете уебсайт, но вероятно малка част от вас все още питат: „Наистина ли имам нужда от уебсайт?“ или може би смятате, че изграждането на уебсайт ще бъде твърде технично, отнема време и скъпо. Ето моя списък с това, което ви позволява да създавате уебсайт безплатно.


Наистина не е необходимо да се тревожите за това как да стартирате и пуснете първия си уебсайт в Интернет. Особено, когато можете да създадете уебсайт безплатно.

Най-добрите създатели на уебсайтове, които да създадат уебсайт безплатно през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло:. Най-лесният инструмент за създаване на зашеметяващ сайт възможно най-бързо и сайт, който се зарежда бързо и оптимизира за търсачките, но в безплатни планове се показват реклами.
 • Подгласник:. Създайте зашеметяващ и професионален сайт, който не изисква умения за дизайн или кодиране, но той не идва с функция за плъзгане и пускане.
 • Най-ценно:. Основни дизайни и ограничени опции, но това е 100% безплатно и идеално за малки фирми, които не се нуждаят от много съдържание на сайта си.
 • Най-добрата платена опция: Squarespace. Безспорният най-добър и лесен за използване визуален конструктор на уебсайтове за влачене и пускане. Въпреки това Squrespace не предлага никакви безплатни планове.

Но как да направите професионален уебсайт, без да плащате и стотинка? Чрез използване на безплатен инструмент за създаване на уебсайтове. Разбира се.

Днешните инструменти за създаване на уебсайтове са много лесен за използване и не е нужно да знаете кодиране на HTML. Те са изключително лесни за използване влачите и пускате функционалност a WYSIWYG редактиране на текст (като Microsoft Word).

И така, как да създадете уебсайт безплатно?

 • Първо, изберете безплатен конструктор на уебсайтове.
 • Второ, свържете име на домейн или използвайте безплатно име на домейн.
 • Трето, настройте и персонализирайте уебсайта си.

Когато вашият безплатен уебсайт е готов – тогава продължете да публикувате вашия сайт!

Какво ще научите в тази публикация:

 • Как да създадете безплатно уебсайт с помощта на създателя на уебсайт.
 • Разберете кой е най-добрият безплатен строител на уебсайтове?
 • Списък на безплатни строители на уебсайтове; функции, плюсове и минуси.
 • Безплатни ли са строителите на уебсайтове наистина безплатно?
 • Защо трябва да имате уебсайт.

Сега нека да разгледаме най-добрите създатели на уебсайтове, които ви позволяват да създавате уебсайт безплатно.

как да създадете уебсайт безплатно

Contents

Най-добрите създатели на уебсайтове, които ви позволяват да създавате безплатно уебсайт

1. Wix

Wix

 • уебсайт: www.wix.com
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 5 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Wix е лесно един от най-добре известни от всички безплатни уебсайтове за влачене и пускане на уебсайтове и това вероятно е защото те използват някои големи холивудски филмови звезди, за да ви кажат колко са добри.

В момента Wix разполага с около 110 милиона уебсайтове и онлайн магазини, така че самият той да ви каже нещо. Регистрирането в Wix е лесно и трябва да сте готови за около 2 минути.

След като се регистрирате, ще ви бъдат представени няколко специфични за индустрията шаблони, от които можете да избирате и това вероятно е една от най-големите им предимства, професионалният вид на шаблоните. Независимо дали сте фотограф или хлебар, ще има какво да удовлетвори всички.

В този момент е важно да споменем, че безплатните шаблони може да не ви впечатлят много и точно тук може да се наложи да обмислите платен ъпгрейд. Друго, което Wix прави добре е, че всичките им сайтове са напълно отзивчиви.

Това означава, че уебсайтът автоматично ще се адаптира към всяко устройство, на което се гледа, така че може да бъде мобилен телефон или таблет. Това е много силна характеристика, тъй като е изискване на Google и броят на мобилните потребители се увеличава бързо от година на година.

Платените опции започват от малко над 10 долара и може да стигне до около $ 25 на месец. Платените планове включват, свързване на персонализиран домейн, премахване на реклами, увеличаване на съхранението, VIP поддръжка и провеждане на имейл кампании.

Какви са плюсовете и минусите на използването на Wix?

Плюсове на Wix

Лесна употреба
Професионални шаблони
Напълно отзивчив
Най-големият уебсайт строител на пазара
Безплатно предоставя напълно работещ уебсайт
Огромен пазар на приложения за wix
Добра сигурност

Wix минуси

Рекламите може да са натрапчиви
Безплатните шаблони изглеждат малко датирани
Основният план не премахва рекламите
Данните не могат да бъдат експортирани
Не можете да стартирате онлайн магазин на безплатен план

резюме

Създателят на уебсайтове на Wix се предлага с функции, които ще ви помогнат да създадете уебсайт
Безплатната версия на Wix ви позволява да създадете добре изглеждащ уебсайт на поддомейн с марка Wix
Само от 5 долара на месец можете да се отървете от рекламите и да получите потребителско име на домейн

Безплатно

2. Weebly

Weebly

 • уебсайт: www.weebly.com
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 8 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Weebly съществува от много дълго време и е изключително популярен вариант, ако искате само безплатно, без намерение да използвате каквито и да било надстройки. В момента Weebly е хостинг на около 40 милиона уебсайтове.

Когато за първи път започнете с Weebly, веднага забелязвате колко лесно е всичко. Плъзгането и пускането в много интуитивен и лесен за употреба. Безплатният създател на уебсайтове на Weebly е чудесен вариант за абсолютни начинаещи. Колоните могат да бъдат преместени и оразмерени заедно с повечето други елементи.

Друго страхотно нещо, което наистина харесвам в Weebly е, че когато редактирате един елемент, останалите ще избледнеят, това е наистина спретнато и чудесен начин да ограничите разсейванията.

Ценовият план е много прост и с основната опция от $ 8 рекламите ще бъдат премахнати. На моя тест с Weebly, създадох уебсайт със 100 страници, който се справи много добре. Използването на Wix не бих бил толкова уверен в изграждането на по-големи сайтове. Ако вие или някой от вашия екип има опит и знае код, Weebly лесно ви позволява да редактирате кодирането. Това е страхотна новина за напреднали потребители.

Има и приложение, в което дори можете да интегрирате срещи във вашия уебсайт. Точно като Wix, Weebly предлага много широк спектър от професионални теми и смятам, че това е много завършен пакет с добра стойност на парите, ако изберете надстройките.

Както бе споменато по-горе основният план започва от $ 8, професионалист на $ 12 и бизнес на $ 25. За безплатния план ще бъдете в поддомейна Weebly и ще имате малка реклама в долния колонтитул на вашия сайт.

Какви са плюсовете и минусите на използването на Weebly?

Плюсови плюсове

Ненатрапчиви реклами
Опростено ценообразуване
Много приятелски за начинаещи
Професионални теми
HTML кодирането може да се използва
Напълно отзивчив
Добра платформа за електронна търговия

Weebly Cons

Не мога напълно да персонализирате цветовете на темите
Преместването на вашия сайт може да бъде трудно
Няма сайт за архивиране
Не можете да стартирате онлайн магазин на безплатен план

резюме

Weebly е един от най-лесните за използване строители на уебсайтове
Можете да запазите безплатния си акаунт, колкото искате

Това е 100% безплатно

3. Сайт123

Site123

 • уебсайт: www.site123.com
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 9.80 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Не

Site123 е насочен към тези, които искат да стартират и стартират бързо и е чудесен за собствениците на фирми, които искат да създадат сайтове за електронна търговия, блогове и целеви страници.

Това, което прави Site123 различен, е това напълно премахва сградата с влачене и пускане които повечето други създатели на уебсайтове използват. За някои това ще бъде или фантастично, или стъпка назад.

За да започнете можете да изберете тема и няколко различни възможности за дизайн. Въпреки че темите не са най-вълнуващите, вие получавате много повече опции за персонализиране от другите строители на уебсайтове. След това можете да качите съдържание и сайтът ще бъде генериран за вас. Както при всички създатели на уебсайтове, безплатната опция е ограничена, особено около електронната търговия.

Премиум планът започва от $ 9.80 на месец и се предлага с безплатен домейн за 1 година (или можете да използвате собствения си домейн) и премахва марката SITE123. Какви са плюсовете и минусите на използването на Site123?

Site123 плюсове

Многоезични сайтове
Професионално изглеждащи сайтове за електронна търговия
SEO приятелски сайтове
Пълна поддръжка на уебсайт
Лесен за използване

Site123 минуси

Без влачене и пускане
Объркваща структура на цените
Няма достъп до кода на сайта
Не можете да публикувате онлайн магазин на безплатен план

резюме

Начинаещ приятелски създател на уебсайтове
Без плъзгане и пускане, вместо това има всички елементи на уебсайта предварително направени
Безплатният акаунт на Site123 е доста ограничен

Това е 100% безплатно

4. Удивително

поразително

 • уебсайт: www.strikingly.com
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 8 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

За разлика от Wix и Weebly, шансовете са, че никога не сте чували поразително. Поразително е основната продажна точка смели, красиви модерни сайтове с една страница. Това е така, защото основната продажна точка и характеристика на Strikingly са уебсайтовете с една страница.

Уебсайтът с една страница е сайт, където потребителят ще премине през различни секции, докато кацне на началната страница, вид дизайн, който става много популярен в наши дни.

Тъй като основната функция са сайтове с една страница, поразително може да премахне много от инструментите и бутоните, които другите строители на уебсайтове изискват. Това, разбира се, го прави много удобен за използване.

Има някои добри опции за шаблони, въпреки че не са напълно наравно с Wix или Weebly. Това, което прави добре, за да компенсира това, ви представя шаблони, които са напълно добри да излезете направо от портата. Няма кой знае какъв хитрец, който трябва да се направи.

За да изградите вашия сайт, просто ще преместите необходимите секции отляво надясно. Можете също да добавяте приложения, въпреки че отново предлагането не е на същото ниво като другите строители на уебсайтове.

Едно нещо, което трябва да се отбележи по отношение на Strikingly, е, че безплатната опция е ограничена в това, което можете да направите. Казвайки това, ъпгрейди от $ 8 до $ 16 осигуряват сериозна стойност на парите. Потребителите също могат да отидат професионално за година безплатно, просто като свържат профил в LinkedIn и синхронизират някои контакти. Това ще ви спести 16 долара.

Какви са плюсовете и минусите на използването на Strikingly?

Поразително плюсове

Професионално изглеждащи сайтове извън кутията
Теми, оптимизирани за мобилни устройства
Голяма стойност за парите
Изисква се нулев код или дизайнерски умения
Щедра програма за награди

Поразително минуси

Безплатната опция е малко ограничена
Малък брой теми, които можете да използвате
Безплатните планове не ви позволяват да направите онлайн магазин

резюме

Един от най-добрите строители на уебсайтове с една страница
Идеалният избор, ако искате да стартирате онлайн портфолио, визитка или сайт за магазин с един продукт
Можете да запазите безплатния план завинаги

100% безплатно

5. Ucraft

Ucraft

 • уебсайт: www.ucraft.com
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 6 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Най- Ucraft създател на уебсайт е на базата на блокове. Подреждате блокове един върху друг и в края на краищата ще имате пълен уебсайт.

Въпреки че има само 35 блока, което не е много, за да изпъкне вашия уебсайт, те са напълно адаптивни. Всеки блок съдържа елементи, които можете да добавите или премахнете, и тук можете да получите творчество. Можете дори да създадете свои собствени блокове от нулата.

Що се отнася до електронната търговия, това е една от най-силните характеристики на Ucraft, тъй като има собствен двигател за електронна търговия. Въпреки че, ако търсите да станете и да стартирате в възможно най-бързото време, Ucraft може да не е за вас.

Премиерните планове за Ucraft започват точно $ 6 на месец премахва водния знак Ucraft. Какви са плюсовете и минусите на използването на Ucraft?

Ucraft плюсове

Високо адаптивен конструктор на уебсайтове
Силни функции за електронна търговия
Отлична поддръжка на клиенти чрез чат на живо

Ucraft минуси

Няма архивиране на сайтове
Не можете да отмените редакциите си
Безплатният план не ви позволява да създадете онлайн магазин
Не е подходящ за по-големи и сложни сайтове

резюме

Лесен и прост интерфейс
Добре проектирани и добре изградени шаблони
Вградена платформа за електронна търговия, за да започне да продава онлайн

Създайте уебсайт с Ucraft
Безплатно

6. Ландър

Lander

 • уебсайт: www.landerapp.com
 • Безплатен план: Да (но само за 14 дни)
 • Платен план: Да от $ 16 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Lander е пълнофункционален конструктор на целеви страници. Ако не сте запознати с концепцията за целевите страници или не сте сигурни дали имате нужда от тях, те са много прости сайтове с една страница, предназначени да улавят потенциални клиенти или да убедят посетител да предприеме действия.

Целевите страници по своята същност ще имат много по-малко съдържание от обикновения уебсайт, като някои от тях показват само едно призоваване към действие.

Ландър прави изграждането на целевите страници невероятно просто с безпроблемен интерфейс. Можете да интегрирате шлюзове за плащане и да извършите A / B сплит тестване, което е съществена характеристика за всеки създател на целеви страници. Предлагат се също аналитичност и пълно проследяване.

Една страхотна функция е динамичният текст. Това позволява заявката за търсене на потребителя да се вмъква автоматично в целевата страница като част от кампания за плащане на кликване.

Въпреки че има 14-дневна безплатна пробна версия, Lander може да стане много скъп, тъй като плановете се основават на броя посетители, които вашата целева страница получава. Lander е основният план започва от $ 16 на месец. Какви са плюсовете и минусите на използването на Lander?

Професионалисти на Lander

Сплит тестване
Високи конвертиращи шаблони
Лесен за използване
Вградена система за отчитане
Мобилни отзивчиви шаблони
Интеграция на фен страница във Facebook

Lander Cons

Безплатната опция е само за 14 дни
Скъпи планове
Безплатният план не ви позволява да създадете онлайн магазин

резюме

100+ готови шаблона за целеви страници
Лесният за използване визуален редактор го прави супер лесен за проектиране на целева страница
Вградени възможности за разделно тестване и система за отчитане

Опитай безплатно

7. Джимдо

Jimdo

 • уебсайт: www.jimdo.com
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 6 на месец
 • Готовата електронна търговия: Да (само при платен план)
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Jimdo е насочена главно към тези, които главно искат да изграждат магазини за електронна търговия и основната им идея е лекотата на използване на всяка стъпка от пътя. В момента има около 20 милиона сайтове на Jimdo, като около 200 000 от тях са онлайн магазини.

С Джидо можеш да бъдеш създаване и пускане и продажба на продукти в рамките на минути. Там, където нещата могат да се подобрят, са шаблоните. Въпреки че има много от тях, е необходима още малко гъвкавост с тях.

Цената е приблизително подходяща за създателя на уебсайт за електронна търговия, въпреки че бих казал, че ако няма да използвате функциите за електронна търговия, би се препоръчал друг конструктор на уебсайтове с по-евтини планове. Плановете за ценообразуване започват от безплатно, на $ 6 до $ 17. Какви са плюсовете и минусите на използването на Jimdo?

Джимдо професионалисти

Най-бърз начин за създаване и функциониране на магазин за електронна търговия
Много достъпни цени
Достъп до кода
Силни SEO елементи

Jimdo Cons

Шаблоните се чувстват малко датирани
Платежната система може да не е най-добрата за американските продавачи
Безплатният план не ви позволява да създадете онлайн магазин

резюме

Обещава, че уебсайтът ви ще бъде стартиран и работи за 3 минути
Персонализирайте своя дизайн и редактирайте уебсайта си по всяко време, без кодиране

Безплатно

8. Carrd

Carrd

 • уебсайт: www.carrd.co
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 19 на година
 • Готовата електронна търговия: Не
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Carrd е сравнително нов създател на уебсайтове, който току-що стартира през 2016 г. Той също е друг създател на една страница, подобно на Ucraft и ако искате най-простият лесен създател на уебсайтове, Най-вероятно Кард е този.

Като цяло има 54 шаблона, 14 от които са само за професионални потребители. Шаблоните не са групирани по отрасли, а по тип, както в портфолиото, целевата страница и профила. Като цяло шаблоните изглеждат много лъскави и вдъхновяващи.

Слагате уебсайта си заедно с елементи и всичко се чувства много естествено. Някои от елементите включват таймери, формуляри и галерии.
Както обикновено, безплатната опция ще ви ограничи до поддомейн, но там, където Carrd наистина се откроява е платените ъпгрейди, можете да отидете професионално само за $ 19 на година.

Carrd Pro е само $ 19 / година и ви позволява да използвате персонализиран домейн и премахва брандиране. Какви са плюсовете и минусите на използването на Carrd?

Кард професионалисти

Много лесен за използване и лесен за използване
Изключително евтини ъпгрейди
Професионално изглеждащи сайтове
54 отзивчиви шаблона за избор

Кард Конс

Ново на пазара
Само поддръжка по имейл
Ограничено до сайтове с една страница
Не можете да създадете онлайн магазин

резюме

Създайте безплатни, напълно отзивчиви сайтове с една страница за почти всичко
100% безплатно, а професионалният план е само 19 долара годишно

Точно сега

9. сайтове Zoho

Зоо сайтове

 • уебсайт: www.zoho.com/sites
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Да от $ 5 на месец
 • Готовата електронна търговия: Не
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Да, има малко готино име, но какво е като създател на уебсайт? цялостен Zoho е много компетентен строител на уебсайтове. Започването е доста бързо и започвате с обичайното влачене и пускане на елементи.

Макар да използвате плъзгане и пускане заедно с персонализирането на сайта, цялото изживяване не се чувстваше толкова излъскано, колкото другите строители на уебсайтове.
Има голям избор от теми, за които да избирате, като някои от тях изглеждат много професионално, докато други изглеждат като от 80-те. Въпреки че предлагат 97 шаблона, не всички от тях са отзивчиви.

Тъй като Zoho е доста голяма софтуерна корпорация, предлагаща SaaS и CRM, някои от функциите на сайта като създателя на формуляри са изключителни. Цените за ZoHo започват от безплатно, до 5, 10 и 15 долара месечно. Месечният план предоставя плана за електронна търговия, но той е много ограничен, тъй като можете да предлагате само 25 продукта за продажба.

Какви са плюсовете и минусите на използването на Zoho сайтове?

Професионални сайтове на Zoho

Впечатляващ набор от функции
HTML и CSS достъп
Вградени SEO инструменти и статистика на трафика

Zoho сайтове минуси

Не всички теми са напълно мобилни
Някои теми се чувстват остарели
Редакторът може да се почувства малко неудобно
Не можете да създадете онлайн магазин

резюме

Основен безплатен инструмент за изграждане на уебсайт с безплатен хостинг, който върши работата
Разменете между шаблони по всяко време, без да губите съдържанието си

Научете повече

10. Google My Business

Google My Business - безплатен създател на уебсайтове

 • уебсайт: www.google.com/business/how-it-works/website/
 • Безплатен план: Да
 • Платен план: Не
 • Готовата електронна търговия: Не
 • Мобилен приятелски дизайн: Да
 • Влачите и пускате: Да

Как мога да направя собствен уебсайт в Google безплатно? Google My Business е отговорът.

Google My Business е безплатен уебсайт строител ви позволява да създадете прост уебсайт за няколко минути. Създателят на уебсайтове на Google е напълно безплатен, а сайтът, който изграждате, е лесно да се направи и редактира както от вашия настолен компютър, така и от мобилен телефон.

Не е необходимо да имате физическа витрина, за да изградите вашия сайт с Google My Business, ако имате бизнес в сферата на услугите или домашен бизнес със или без адрес, можете да изброите своите данни, за да се показват в Google.

Какви са плюсовете и минусите на използването на конструктора на уебсайтове на Google My Business, за да се създаде безплатно уебсайт в Google?

Плюсове на Google My Business

Безплатен хостинг и можете да свържете собственото си име на домейн
Без реклами или брандиране
Отзивчиви шаблони
AdWords Express е готов да стимулира трафик

Google My Business Cons

Ограничени опции, не са идеални за по-големи или по-сложни сайтове
Основни шаблони и дизайни
Не можете да стартирате онлайн магазин

резюме

Перфектен за малки фирми, които не се нуждаят от много съдържание на уебсайта си
Без реклами или търговски марки и можете да използвате собственото си име на домейн
100% безплатен създател на уебсайтове от Google My Business

Напълно безплатно!

11. SiteW

SiteW Builder на уебсайтове

SiteW е създател на уебсайт, за който вероятно не сте чували. Това не означава, че трябва да го игнорирате. Въпреки че е сравнително непознат в САЩ, той е изключително популярен в Европа, тъй като повече от един милион уебсайтове използват SiteW.

Това е супер лесен за използване и мощен влачене и пускане строител с оптимизирани за мобилни шаблони, изградени на HTML5. SiteW предлага отлични многоезични функции, тъй като се предлага с езикови опции (и поддръжка) за френски, немски, испански и английски.

Премиум плановете варират от $ 9.33 до $ 26.66 на месец, и надстройката ще премахне рекламите от SiteW, ще ви даде повече място за съхранение и неограничен брой страници, SEO и анализи и можете да използвате потребителско име на домейн. Какви са плюсовете и минусите на използването на SiteW?

Плюсове на SiteW

Безплатно използване на строител на уебсайтове
Многоезични (френски, испански, немски) опции
Много удобен за създаване на уебсайт конструктор

Противопоказания на SiteW

Безплатният план е най-подходящ за създаване на по-малки и статични уебсайтове
Мощни функции, като блогове и електронна търговия, идват само с първокласни планове

резюме

Лесен за използване строител на уебсайтове, който улеснява създаването на изумителен уебсайт
Регистрирайте се лесно и ще ви отнеме само минути, за да научите как да използвате SiteW

Да, това е безплатно

Тези строители на уебсайтове наистина ли са безплатни?

Относно една от основните точки на публикацията в блога. Мога ли наистина да създам уебсайт безплатно? Е да. Работи така. Технически да, можете да създадете уебсайт безплатно, но ще има ограничения в него.

Някои от ограниченията на уебсайта, с които можете да се сблъскате, ако изберете само безплатната опция, на вашия сайт ще има реклами или брандиране. За да изглежда уебсайтът ви по-професионален, обикновено ще трябва да плащате за някои надстройки, за да премахнете реклами или брандиране.

реклами с wix и брандиранеПример за реклами и брандиране в Wix

Също така, за безплатната опция обикновено ще трябва да използвате поддомен, за разлика от потребителско име на домейн. Например в Weebly домейнът на вашия безплатен уебсайт ще бъде нещо weebly.com/MikesGarage вместо да използвате собствения си домейн като MikesGarage.com. С други думи, ще трябва да получите премиум план, за да можете да използвате собственото си име на домейн.

 • Вашето име на домейн на безплатен план: https://mikesgarage.jimdo.com или https://www.jimdo.com/mikesgarage
 • Вашето име на домейн в първокласен план: https://www.mikesgarage.com

Освен това, обикновено ще бъдете ограничени по отношение на брой страници които можете да добавите към вашия сайт, както и всички опции за създаване на електронна търговия, ще бъдат основни.

Накратко, „получавате това, за което плащате“ важи тук и ако сте сериозно настроени към вашия сайт и бизнес, някои от премиум ъпгрейдите може да струват допълнителните разходи. Не са много бизнесите, които могат да бъдат създадени само за няколко долара на месец.

От друга страна, използването на безплатен конструктор на уебсайтове е чудесен начин да тествате шофирането на строител на уебсайтове и да усетите как всичко работи, преди да вземете решение за този, който е подходящ за вас.

Причини да има уебсайт

Има толкова много причини да създадете уебсайт, независимо дали това е за лична употреба или за вашия малък бизнес. Нека разгледаме някои от тези причини малко по-подробно;

1. Надеждност

Това е може би най-голямата причина да стартирате нов уебсайт. Независимо от вашите реални пълномощия, хората ще ви видят като експерт, след като имате полиран уебсайт, който да ви представлява.

Когато имах първия си онлайн бизнес, винаги бих питал клиентите защо ме избраха. Отговорът винаги беше един и същ, „защото имахте уебсайт“.

2. Представете вашите таланти (или услуги)

Независимо дали имате малък или голям бизнес или дори ако сте група за един човек, уебсайт ви дава витрина. Потенциалните клиенти или работодатели могат веднага да видят какво имате да предложите.

Някои от най-великите бизнесмени на нашето време всички имаха уебсайтове, Джеф Безос от Амазонка и Шон Паркър от Spotify.

3. Ниска бариера за влизане

Можете буквално да създадете бизнес в спалнята си и да привлечете клиенти за минути, дори при малък бюджет. Това е равнопоставеност за всички, независимо от стойността или образованието ви в социалните медии.

Помнете, че Марк Зукърбърг стартира Facebook, джунглата на социалните медии, в стаята си в общежитието.

Само в случай, че имате нужда от по-убедителни, нека разгледаме някои факти от интернет (от тази публикация). В Северна Америка през 2018 г. 88,1% от хората са използвали интернет, следван от 80,23% в Европа. Знаете ли, че Google обработва над 40 000 заявки за търсене всяка секунда? Това е много хора, които потенциално търсят вашия уебсайт.

Какво е Builder на уебсайтове и защо да използвате такъв?

Създател на уебсайт е може би най-лесният и бърз начин да свалите уебсайт от земята за няколко минути. Казано по-просто, това е част от софтуера, който ви позволява да създадете уебсайт или блог без никакво кодиране. Тъй като няма кодиране, просто ще използвате елементи за плъзгане и пускане, заедно с някои шаблони.

Друга безплатна (ish) алтернатива за изграждането на уебсайт е да се използва WordPress. Това е много гъвкава система за управление на съдържанието (CMS), но има по-стръмна крива на обучение в сравнение с създателите на уебсайтове.

уебсайт строител срещу wordpressОсновните плюсове & минуси на използване на строител на уебсайтове спрямо WordPress

Докато самият WordPress е с отворен код и безплатен, заедно с хиляди приставки и теми, WordPress изисква да получите уеб хостинг, който не е безплатен.

Създателите на уебсайтове обикновено се предлагат в два варианта – онлайн и офлайн. Въпреки че просто ще се съсредоточим върху онзи тип, който е онлайн, мисля, че е важно да споменем другия.

1. Офлайн строител на уебсайтове

„Офлайн“ създатели на уебсайтове идват под формата на софтуер. Rapidweaver за Mac е вид създател на офлайн уебсайтове. Обикновено изтеглете софтуера на вашия компютър и започнете работа на вашия уебсайт.

Едно от предимствата на офлайн софтуера е, че можете да работите на сайта си навсякъде, тъй като не е необходима интернет връзка.

Най-големият недостатък е, че ще трябва да качите целия сайт на хостинг, което може да бъде технически предизвикателство. Използвах офлайн конструктор на уебсайтове на Serif, който вече е преустановен и мисля, че процесът на качване е достатъчно причина да не използвам създател на офлайн уебсайтове.

2. Онлайн строител на уебсайтове

С ан онлайн строител на уебсайтове (тези, които разгледах тук по-горе), безплатният създател на уебсайтове, с който отивате, ще хоства всичко онлайн в облака. Ако трябва да работите с различен компютър, просто трябва да влезете с данните на акаунта си и е добре да отидете.

Ще получите всичко необходимо и няма нужда да качвате нищо навсякъде или да настройвате хостинг, това е най-лесното цялостно решение. Единственото, от което наистина се нуждаете, е уеб браузър като Google Chrome, интернет връзка и малко въображение и свободно време, за да стартирате безплатния си уебсайт или онлайн магазин.

често задавани въпроси

Как да създадете уебсайт безплатно?

Регистрирайте се с безплатен конструктор на уебсайтове, персонализирайте шаблона, създайте страниците си, публикуйте уебсайта си и отидете на живо.

Дали строителите на уебсайтове като Wix, Weebly, Site123 и т.н. наистина са безплатни?

Да, те наистина са безплатно, но трябва да се регистрирате за платен план, за да отключите всички функции и да можете да премахнете брандиране и реклами.

Мога ли да използвам собствения си домейн с безплатен конструктор на уебсайтове?

В безплатен план обикновено трябва да използвате поддомейн, трябва да се регистрирате за платен план, за да използвате потребителско име на домейн

заключение

Добра работа, вие го направихте чрез това ръководство за това как да създадете безплатен уебсайт през 2020 г..

В момента стесних най-добрите безплатни строители на уебсайтове за създаване на 100% безплатно. Както ще видите, има много какво да избирате, обаче, от който и да решите, ще се стигне до това, което е по-важно за вас.

Искате ли пълен магазин за електронна търговия или е ваш приоритет да имате уебсайт, който работи и работи за минути, за да покаже потенциален клиент? Може би цената е основен двигател или просто се нуждаете от обикновен сайт с една страница, който предоставя професионален образ. Така или иначе, сигурен съм, че има един отгоре, който е точно за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map