26+ kiberbiztonsági statisztika és tények 2020-ra

30 évvel ezelőtt az internet új és izgalmas volt, ma az Internet veszélyes hely lehet. Itt van, amit tudnia kell a legfrissebbről kiberbiztonsági statisztikák 2020-ra.


A számítógépes bűnözés egyre növekszik, és bár ez nem akadályozhatja meg az online erőforrások felhasználását, minden bizonnyal ösztönöznie kell az informatikai biztonság fokozására..

A 2020-as biztonsági adatbiztonsági statisztikák és tények

Itt található a legfrissebb kiberbűnözési és kiberbiztonsági statisztikák gyűjteménye 2020-ra, hogy bemutassam a kiberbiztonsági világban zajló események jelenlegi állását..

Oszd meg:

Contents

2019-ben az internet (tárgyak internete) eszközei válnak a rosszindulatú programok támadásainak fő célpontjává

Forrás: https://www.beyondtrust.com/blog/entry/beyondtrust-2019-security-predictions

A BeyondTrust, a vezető kiberbiztonsági cég, ezt megjósolja A tárgyak internete (IoT) eszközök a hackerek fő célpontjává válnak 2019-ben. Miért? Mivel a tárgyak internete eszközök (például intelligens TV-k, intelligens hangszórók, csatlakoztatott játékok, hordozható eszközök, intelligens készülékek stb.) Nem a kiberbiztonság szem előtt tartásával készülnek, és ezeket az intelligens eszközöket ki lehet használni.

Az elektronikus levélszemét a leggyakoribb módszer a számítógépes bűnözők számára a rosszindulatú programok terjesztésére

Forrás: https://blog.f-secure.com/failed-delivery-spam/

A számítógépes bűnözők számára a leggyakoribb módszer a rosszindulatú hivatkozásokra való kattintás becsapása. Az e-mail levélszemét volt a leggyakoribb módszer a számítógépes bűnözők számára a rosszindulatú programok terjesztésére 2018-ban. Nagyjából A spam e-mailek 69% -a megpróbálja becsapni a felhasználókat egy rosszindulatú URL-cím meglátogatására. Rosszindulatú mellékleteket használtunk a spam maradék 31% -ában.

Az intelligens otthonokat összekötő külső hálózat az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Kínát érzékenyebbé teszi a támadásokkal szemben

Forrás: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Az intelligens otthoni eszközök egyre inkább elterjedtek. Kényelmesek és segítenek bennünket a mindennapi életünkben. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a bűnözők intelligens otthoni eszközöket használnak az egyének velük való kizsákmányolására. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kínában az intelligens otthonakat összekötő hálózat külső hálózathoz van csatlakoztatva, és ha az útválasztó nem rendelkezik megfelelő biztonsággal, akkor a hackert nagymértékben veszélyezteti..

Az öt fájlból csaknem 1 nem védett

Forrás: https://info.varonis.com/hubfs/2018%20Varonis%20Global%20Data%20Risk%20Report.pdf

6,2 milliárd fájl felmérésekor, ideértve az egészségügyi nyilvántartásokat és pénzügyi információkat tartalmazó fájlokat is Az ötödik teljesen nyitott volt a globális hozzáférés érdekében. Sőt, még rosszabbá teszi, hogy a vállalatok ezt is állandósítják. Körülbelül 5-ből 5-nél több mint 1000 fájl nyitva áll bárki számára, beleértve az érzékeny információkat tartalmazó fájlokat is.

A számítógépes bűnözés gyorsan jövedelmezőbbé válik, mint az illegális kábítószer-kereskedelem

Forrás: https://cybersecurityventures.com/hackerpocalypse-cybercrime-report-2016/

A számítógépes bűnözés sokkal több kárt okoz, mint bárki tudhatta volna, és ez az emberiség egyik legnagyobb kihívásává válik. 2021-re költségbe kerülhet nekünk 6 billió dollár harcolni. Ha a Yahoo vagy az Equifax-hez hasonló cégeket támadják meg, az e bűncselekmények méretének, kifinomultságának és költségeinek csillagászati ​​sebességgel növekszik..

Az Egyesült Államok felhasználói mintegy három-három adathalász e-mailt nyitnak meg

Forrás: https://enterprise.verizon.com/resources/reports/dbir/

Míg 1/3 nyílt adathalász e-mail, egy kisebb százalék újból kattint a fertőzött linkekre vagy mellékleteire. Nagyjából 12 százalékuk van az adathalászatból származó tényleges fertőzések áldozatainak.

Az információvesztés a számítógépes támadások költségeinek 43% -át teszi ki

Forrás: https://www.accenture.com/us-hu/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS

A számítógépes támadások drágák, ennek legdrágább része az információvesztés. Az adatvesztés a hackelés során következik be, és ha az információ harmadik felek tulajdonában van, akkor hihetetlenül drága lehet az elveszített adatok helyreállítása..

2020-ra 300 milliárd jelszó lesz felhasználva az egész világon

Forrás: https://www.scmagazine.com/home/other/research/video-300-billion-passwords-by-2020-report-predicts/

Manapság úgy tűnik, hogy szinte mindennek van jelszava. Az emberek és a gépek között nagyjából lesz 300 milliárd jelszó A jelszavak kulcsszerepet játszanak a kiberbiztonság védelmében és a potenciális veszélyek enyhítésében.

Az évezredek több mint fele számítógépes bűnözést tapasztalt az elmúlt évben

Forrás: https://www.arabianbusiness.com/2-5m-uae-consumers-said-be-hit-by-cyber-crime-in-past-year-653743.html

Az évezredek az internetes bűnözés által leginkább érintett csoport. Ez valószínűleg azért van, mert ők a technológiailag legtakarékosabb csoportok. Mindenesetre, körül 53 százalék évezredek óta tapasztal kiberbűnözést az elmúlt évben.

A személyes adatok 0,20–15,00 USD tartományban vásárolhatók meg

Forrás: https://www.rsa.com/content/dam/premium/en/white-paper/2018-current-state-of-cybercrime.pdf

Milyen tarifát alkalmazna a személyes adataira? Sajnos mások nem értékelik azt magasra. Mivel a személyes adatok oly keveset értékesítenek, óvakodni kell. Azok az egyének, akik az értékesítési piacon vannak, sokkal nagyobb valószínűséggel próbálnak minél több adatot felhalmozni az eladáshoz.

Hitelkártya-információk magasabb kategóriában értékesít, mint más típusú személyes adatok. Az információk lehető legnehezebb viszonteladása megkönnyíti azok értékét azok számára, akik megpróbálnak megtéríteni személyazonosságukat..

A legalacsonyabb számítástechnikai bűnözés Hollandiában részesül. A legmagasabb Indonéziába megy.

Forrás: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Míg csak 14 százalék A holland népesség nagy részét durván a számítógépes bűnözés sújtotta 59 százalék az Indonézia lakosságának volt. Annak a célnak kell lennie, hogy senki ne érintse meg a számítógépes bűnözést, a legtöbb ország valahol a közepén esik. Az arány csökkentésének nagy része az emberek oktatása az online okoskodásról és a kockázatos magatartásba való bekapcsolódásból áll.

Ha adatmegsértés tapasztalható, általában a vállalkozások 6 hónapnál hosszabb időt vesznek észre. 

Forrás: https://www.zdnet.com/article/businesses-take-over-six-months-to-detect-data-breaches/

A vállalatok még a Yahoo és az Equifax után sem állnak olyan formában, mint amilyenek lennének. Az a tény, hogy 6 hónapnál hosszabb ideig vesz igénybe a vállalkozásokat annak észlelése, hogy adatmegsértéssel rendelkeznek, azt jelenti, hogy egyre inkább hajlandó adatait ellopni..

A támadásokkal szembeni kiszolgáltatottság azt jelenti, hogy melyik vállalatokba bíznak, és kinek adják meg az információkat. Támadások történnek, de az az idő, amely elmúlik, míg a vállalatok észreveszik, elfogadhatatlanul sok információt nyer a számítógépes bűnözők..

A felhő biztonsági hibáinak körülbelül 95% -a várhatóan az ügyfél hibája

Forrás: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

Míg a nagyvállalatok azok, akiket a média gyakran arra irányít, hogy engedjék meg a biztonsági szabályok megsértését, a fogyasztók nem teljesen fejtik ki magukat. Úgy tűnik, hogy körül 95 százalék A felhőbiztonsági hibák az ügyfél hibájához vezetnek.

A felhő bonyolult felhasználása nem mindig teszi felhasználóbarátvá, de a jelenlegi használatának módja lehetővé teszi a különféle adatsértéseket. A továbblépéssel ezt a kérdést le lehet küzdeni a felhő tulajdonjogát, a felelősségvállalást és a kockázatvállalást érintő irányelvek végrehajtásával és érvényesítésével.

A Word, PowerPoint és Excel (a Microsoft Office formátumok) a rosszindulatú fájlkiterjesztések legelterjedtebb csoportját tartalmazzák.

Forrás: https://www.cisco.com/c/dam/m/digital/elq-cmcglobal/witb/acr2018/acr2018final.pdf

Nagyjából jön 38 százalék, Microsoft Office fájlformátumok. Noha ez bizonytalannak tűnhet, valószínűleg minden nap hatással lesz rád. Ezeket a Microsoft fájlformátumokat általában kiterjesztésként vagy mellékletként küldik el az e-mailekben. Ezek a fájlmellékletek – a rosszindulatú programok általános fenyegető vektorjai – a kiberbiztonság szempontjából problematikusak, mivel oly sok ember használja őket.

A WordPress a legnépszerűbb webhely-készítő szoftver, amely jelenleg az internetes webhelyek több mint 30% -át táplálja. De a WordPress összes telepítésének 73,2% -a nyitott a biztonsági résekre.

A kiberbiztonsági munkanélküliségi ráta 0 százalékra közeledik.

Forrás: https://www.gomindsight.com/blog/cybersecurity-statistics/

2021-re – azaz abban az évben, amikor a kiberbiztonság 6 billió dollárt fog nekünk kerülni – a munkahelyek várhatóan szintén körülkerülnek 3,5 millió. Kiberbiztonsági készségekre van szükség, és most is szükségük van rájuk. Minél több kiberbiztonsági dolgozót lehet alkalmazni, annál jobb a jelenlegi biztonsági kihívások leküzdésére.

Mivel a kiberbiztonság azzal fenyeget, hogy kisiklik a vállalkozásokat, mindenki arra törekszik, hogy hívjon valakit (akár tanácsadóként is), hogy segítsen nekik a lehetséges kockázatok kiküszöbölésében..

A szervezetek kb. 70% -a szerint kiberbiztonsági kockázata jelentősen megnőtt 2017-ben

Forrás: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=SEL03130WWEN&

Csak az elmúlt években kezdtünk hallani az adatsértésekről és a nagyvállalatoknak az adataik megtámadásáról. Noha ez a kérdés nemcsak létezett az elmúlt néhány évben, a kockázat minden bizonnyal megnőtt. Miért? Mivel a pénz most egy hatalmas tényező. A hackerek nagy dollárokat kereshetnek, ha értékes információkat szereznek a vállalatoktól, hitelkártya-adatokat lopnak el az ügyfelektől vagy zsarolnak a vállalatokat azáltal, hogy megzavarják üzleti tevékenységüket.

A társaságok félnek e potenciális kiberbiztonsági fenyegetéstől, mivel az ügyfelek 71 százaléka azt állítja, hogy az adatok megsértése után elhagynák a szervezetet.

Forrás: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Kíváncsi lehet, hogy egy milliókat érő cég miért adhat fel egy hackert. Ennek oka az ügyfelek, és mennyi a kockán, ha távoznak. Ha 10-ből 7 ügyfél továbbra is „nem vagyok”, ha egy vállalat tapasztalja ezt a problémát, akkor jobb, ha nem tapasztalják meg ezt a problémát.

Ha az emberek igazak lennének a szavukra, akkor a társaság hamarosan hazatér. A kiberbiztonsági kockázatok teljes elkerülése vagy a hackerek kifizetése megéri a cégeket, akik nem akarják elveszíteni teljes ügyfélkörüket.

Évente több mint 130 nagyszabású, célzott adatsértés van az Egyesült Államokban.

Forrás: https://www.accenture.com/us-hu/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS#block-insights-and-innovation

Miközben az Egyesült Államok egyre inkább beszél a bekövetkező adatsértésekről, a támadások száma folyamatosan növekszik. Vannak 130 nagyméretű támadások évente fordulnak elő, és a számuk egyre növekszik 27 százalék. Gyorsan haladunk a kiberbiztonsági válság felé, javulás nélkül.

Az Android platformok nagyon érzékenyek a kiberbiztonsági támadásokra

Forrás: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Az Android platformokra telepített malware (rosszindulatú szoftverek) mennyisége meghaladja a 400 százalékkal nőtt. A probléma részét képezi az a tény, hogy az egyének sokkal nyugodtabbak az okostelefonokról, mint a számítógépükről. Míg 72 százalék a felhasználók ingyenes antivírus szoftverrel rendelkeznek, csak laptopjukon 50 százalék bármilyen védelmet élvezhetnek a telefonjukon.

Ne feledje, ez veszélyes, mivel a mobil eszközök ma kézi személyes asszisztensek. Mindennel követik a munkával kapcsolatos információkat a családdal és a barátokkal, az egészségügyi információkkal egészen a pénzügyekig. Egy méretre alkalmas eszköz, és ha valamelyik telefon a számítógépes bűnözés áldozata, akkor az összes adat hozzáférhetővé válik a hackerek számára.

Kína az az ország, ahol a legtöbb rosszindulatú program van a világon

Forrás: https://www.pandasecurity.com/mediacenter/press-releases/all-recorded-malware-appeared-in-2015/

Jól vége Kína számítógépeinek fele fertőzött rosszindulatú szoftverekkel. A hackerek a tudatosság növekedésével is elérik csúcspontjukat. A hackerek hozzáférhetnek személyes adatokhoz, jelszavakhoz, és megfertőzhetik ugyanazon a hálózaton lévő más eszközöket, miután egy eszközt meghódítottak. Ez azt jelenti, hogy a hálózatok biztonságának megőrzése hihetetlenül fontos, hogy ne terjedjenek el olyan gyorsan, mint Kínában.

Találkozzon az FBI legkeresettebb listáján, ha csapdába esik.

Forrás: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Így van, ebben a bűnben nincs kegyelem. Van egy Az FBI legkeresettebb listája és ha elragadtak a hackeléssel, akkor pontosan ez az, ahova megy. 2018-ig a listán több mint 40 személy volt. Szamítógép programozó A Park Jin Hyok az első számú a listán. Ő felelős a történelem néhány legdrágább számítógépes behatolásáért.

Támadásainál többet próbáltak ellopni 1 milliárd dollár és a támadások ezre tízezre számítógépet érintettek. Mondanom sem kell, hogy az FBI nem zavarja. Az ilyen típusú bűncselekmények súlyosak az általuk érintett személyek száma, valamint a pénz összege miatt, amely végül mindenki számára költségeket okoz.

Körülbelül 60 millió amerikait érintettek személyazonossági lopások

Forrás: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

És csak ez az amerikaiak száma, akik a múltban voltak! Ha ilyen magas a szám, ki tudja, hogy hányat érint ez a jövőben is? Minden alkalommal, amikor az egyének hozzáférnek személyes adataihoz, fennáll a személyazonosság-lopás veszélye. Ezért azt szeretné biztosítani, hogy mindig ügyesen kezelje adatait, és megóvja azokat a lehetséges hackerektől. Csökkenteni szeretne minden olyan helyzetet, amely miatt téged és személyes adatait kitett lehet.

A célzott támadások első számú célja az Egyesült Államok.

Forrás: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Míg Kína lehet az az állam, ahol a legtöbb malware és Lehet, hogy Indonéziában a legmagasabb a bűnözés, az Egyesült Államok valóban a legfontosabb a célzott támadások listáján. Mik a célzott támadások? A célzott támadásokat akár állami, akár magáncsoportok szponzorálhatják, de ezek gyakrabban utóbbiak.

Az USA jelenleg más államok célpontja, hogy internetes eszközeikkel zavarják, rabolják el, szabotálják vagy kémkedjenek. Közvetlenül az Egyesült Államok mögött a 2. és 3. ponton India és Japán található.

Az adatvédelem megsértésének átlagos költsége egy vállalat számára 3,86 millió dollár.

Forrás: https://securityintelligence.com/series/ponemon-institute-cost-of-a-data-breach-2018/

Ha vállalkozása adatait megsértették, készülj fel majdnem az öblítésre 4 millió dollár a lefolyóba. Bármely világméretű vállalkozásnak el kell vetnie ezt az országmennyiséget az érintett problémák megoldására, és ne feledje: ennek nagy része az információvesztés kezelésére fordul..

Ha Ön az Egyesült Államokban vállalkozás, ez kétszer annyi pénzt fizet, mint 7,91 millió dollár. Tekintettel erre és arra a tényre, hogy 6 hónap telik el a jogsértés azonosításában, biztonságosabb lehet erős megelőző intézkedéseket hozni..

A hackerek támadása 39 másodpercenként fordul elő

Forrás: https://www.securitymagazine.com/articles/87787-hackers-attack-every-39-seconds

Csak nem tudsz megszabadulni tőle. A hackerek percenként egyszer támadnak meg minden internetes hozzáféréssel rendelkező számítógépet. Ezek a támadások hatással vannak Az amerikaiak 30 százaléka évente.

A becslések szerint 2020-ra 200 milliárd csatlakoztatott eszköz lesz

Forrás: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Az eszközök csatlakoztatása kényelmes, de lehetővé teszi a hackerek számára, hogy egyre több információhoz férjenek hozzá, miután megsértették az egyik eszközt a hálózaton belül. A hackerek sokkal könnyebben és könnyebben hozzáférhetnek minden információhoz, néhány gombnyomással.

A vállalatok felkészületlenek – és a globális vállalatoknak csak körülbelül 38% -a gondolja, hogy képesek lennének megbirkózni egy nagy kiber-támadással, ha ez megtörténik.

Forrás: https://www.cybintsolutions.com/cyber-security-facts-stats/

Körül 38 százalék A globális szervezetek száma azt mondja, hogy képesek lennének kezelni egy “kifinomult számítógépes támadást”. Hol hagyja mást? Azt jelenti 62 százalék nincs felkészülve, szörnyű esélyek, amikor a vállalatok több mint fele tapasztalt valamilyen támadást az elmúlt évben.

Az átlagos ransomware több mint 1000 dollár

Forrás: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Ha még nem hallottál a váltságdíjas szoftverekről, akkor ez egy olyan rosszindulatú szoftver, amely fenyegeti a nyilvános személyes adatokat vagy örökre blokkolja a hozzáférést, ha az összeget nem fizetik meg. Noha nem kell fizetnie váltságdíjas szoftvert, általános, hogy az ilyen típusú számítógépes támadás áldozatai fizetnek az adatok biztonságának megőrzése érdekében..

Ráadásul az, ami annyira veszélyes a ransomware miatt, hogy az internet lehetővé teszi számunkra, hogy oly sokféle módon összekapcsoljuk életünket. A családdal, a barátokkal, az iskolával, a munkával és egyebekkel a hozzáférés bármilyen blokkolása a legtöbb ember számára gyakorlatilag elképzelhetetlennek tűnik. Így a váltságdíj alacsony összeg, amelyet meg kell fizetni annak érdekében, hogy örökre megkapjuk ezt a hozzáférést.

A Ransomware támadása sokkal gyakoribb, mint a vállalkozás

Forrás: https://cybersecurityventures.com/global-ransomware-damage-costs-predicted-to-exceed-8-billion-in-2018/

2020-ban a becslések szerint a vállalkozásokat szenvedni fogja ransomware támadások minden 14 másodpercenként (igen – percenként négyszer!). Ennek ellenére még mindig ritkábban, mint amikor az egyének megkapják ezeket a kéréseket. Ennek eredményeként a ransomware a kiberbiztonsági támadások globális kárköltségeinek tömeges részét teszi ki.

Kiberbiztonsági statisztikák: Kulcsfontosságú elvihetők

Átfogó, a kiberbiztonság nagy kérdés, és ez csak egyre nagyobb. Mivel az adathalász kísérletek, a rosszindulatú programok, a személyazonosság-lopások és a hatalmas adatsértések naponta növekednek, a világ egy olyan járványra keresi a választ, amelyet csak világméretű fellépéssel lehet megoldani..

Az első lépés annak biztosítása, hogy a hackereknek esélyük sincs az információk és az Ön személyazonosságának ellopására (otthon vagy a munkahelyen), és a tömegek oktatása és a tömegek oktatása a rendszerben alkalmazott nagymértékű bizonytalanságok kezeléséről..

Oszd meg:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map