Instagram fortsetter å vokse som en av de mest populære sosiale medieplattformene i alle aldre, lokasjoner og merkevarer. Den har en massiv brukerbase, og den kan skryte av høyere engasjementstall per post enn noen annen sosial plattform.


Her under er en samling av de mest oppdaterte for å gi deg den nåværende tilstanden på Instagram.

Instagram har nå mer enn 1 milliard aktive brukere hver måned, akkurat som eksperter estimerte at det ville være innen utgangen av 2018. Det er mer enn tre ganger de månedlige aktive brukerne av Twitter, og mens det nå følger WhatsApp- og Facebook Messenger-brukere, er 1 milliard brukere ikke noe å skamme seg over.

Det er vanlig kunnskap at Instagram er en “visuell” plattform for sosiale medier fordi den er rettet mot bilder og deling av video. Den ble opprettet av Kevin Systrom og Mike Krieger, men eies nå av Facebook (kjøpte den for 1 milliard dollar i 2012).

Her har jeg samlet 28 oppdaterte Instagram-statistikker for å gi deg gjeldende lag på Instagram-landet, hva brukerne gjør på det og hvordan de bruker det. La oss hoppe inn..

Instagram Statistikk og fakta (2020)

 • Dele på ..
 • Del på Facebook
 • kvitring
 • Fest den
 • Send til Reddit
 • Del på LinkedIn

I juni 2018 rapporterte Instagram et landemerke. Instagram har nå over 1 milliard månedlige aktive brukere (MAU). Dette vokste fra 800 millioner MAU i september, 2017. (Kilde: business.instagram.com)
Verdensomspennende 500 millioner pluss Instagram-brukere er aktive hver eneste dag. (Kilde: business.instagram.com)
Det er 4,2 milliarder Instagram liker per dag. (Kilde: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Det er 400 millioner Instagram-historier hver dag hvor en tredjedel av de mest sett ble opprettet av bedrifter. (Kilde: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Over 60 prosent av brukerne logger seg på Instagram daglig , noe som gjør det til det nest mest engasjerte sosiale nettverket etter Facebook. (Kilde: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Hver dag laster Instagram-brukere opp et gjennomsnitt av 100+ millioner bilder. (Kilde: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
instagram logo
Til dags dato mer enn 50 milliarder bilder har blitt delt på Instagram. (Kilde: instagram-press.com)
Videoinnlegg har den høyeste totale engasjementsgraden. (38 prosent høyere enn bildeinnlegg). (Kilde: noem.com/no/reports/instagram/more-statistics)
Da Instagram introduserte videoer, var mer enn 5 millioner ble delt på 24 timer. (Kilde: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Gjennomsnittlig antall likes per Instagram-innlegg er 1261. (Kilde: noem.com/no/reports/instagram/more-statistics)
Instagram har 58 ganger mer engasjement per følger enn Facebook. (Kilde: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
instagramstatistikk 2020
Mer enn 100 millioner Instagrammere ser på eller deler på Live hver dag. (Kilde: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 prosent av brukere logger seg på Instagram flere ganger om dagen. (Kilde: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 prosent av 25-34 åringer bruker Instagram. Dette er den største brukerdemografiske gruppen. (Kilde: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram vokser 5 ganger raskere enn den generelle bruken av sosiale nettverk i USA. (Kilde: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Hver måned er det 16,6 millioner Google søker etter “Instagram”. (Kilde: trends.google.com)
Bilder teller for 91,07 prosent av alle Instagram-innlegg. (Kilde: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
Den gjennomsnittlige amerikanske brukeren har gått fra å bruke 29 minutter per dag på Instagram-appen i september 2017 til 55 minutter i dag. (Kilde: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
I 2018 ❤️ emoji var brukt 14 milliarder ganger i kommentarer. Den mest brukte Ansiktsfilter i Instagram Stories i 2018 var Heart Eyes. (Kilde: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 av de mest populære og aktive merkene på Instagram, post 1,5 ganger per dag, gjennomsnittlig. (Kilde: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
En estimert 71 prosent av amerikanske virksomheter bruker Instagram, og 80 prosent av kontoer følger en virksomhet på Instagram. (Kilde: business.instagram.com)
69 prosent av Instagram-brukere er yngre enn 35 år. (Kilde: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
instagram fakta
71 prosent av amerikanere i alderen 18 til 24 bruker Instagram. (Kilde: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 prosent av Instagram-brukere sier at de har kjøpt et produkt de så på appen. (Kilde: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
Mobil annonseinntekter på Instagram er nær 7 milliarder dollar i 2018. (Kilde: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-revenue)
Instagram har vokst til 2 millioner annonsører, opp fra 1 million annonsører tilbake i mars 2017. (Kilde: business.instagram.com)
Instagrams brukerbase har vokst med mer enn 300 prosent i løpet av de siste par årene. (Kilde: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Pizza er den mest populære Instagrammed-maten, bak Sushi og biff. (Kilde: telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The-most-Instagrammed-foods-around-the-world)
instagram logo
98 prosent av motemerker bruk Instagram. (Kilde: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-category)

 • Dele på ..
 • Del på Facebook
 • kvitring
 • Fest den
 • Send til Reddit
 • Del på LinkedIn

I et forsøk på å holde deg oppdatert med de nyeste Instagram-trender, statistikker og brukernumre; har vi gitt tallene våre en gang for å sikre at de er oppdatert for å gjenspeile aktiviteten i 2018.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me