Përkundër asaj që njerëzit mendojnë, Cicëroj vazhdon të ruajë statusin e saj si një platformë e njohur e mediave sociale.


Këtu është një përmbledhje e detajuar nga më të azhurnuarit për vitin 2020.

Cicëroj është thënë se ka arritur të përdoret deri tani, të vdes madje – por ka ende jetë në këtë zog të vjetër.

Sepse statistikat si 336 milion përdoruesit aktivë mujorë (MAU), 500 milion cicërimat postohen çdo ditë të vetme dhe 23 përqind e popullsisë së internetit janë në Twitter thonë ndryshe.

Të gjithë e dinë tani se Twitter u krijua në Mars 2006 nga Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone dhe Noah Glass si një platformë e mediave sociale që u lejonte përdoruesve të dërgonin mesazhe të shkurtra 140 karaktere të quajtura tweet.

Këtu kam përpiluar 40 statistika të azhurnuara në Twitter për t’ju dhënë gjendjen aktuale të Twitterit në vitin 2020, çfarë po bëjnë përdoruesit e saj në të dhe si po përdorin platformën.

Statistikat e Twitter & Faktet (2020)

 • Shpërndaje në ..
 • Shpërndaje në Facebook
 • cicërimë
 • Pin atë
 • Dorëzoni në Reddit
 • Ndani në LinkedIn

Ka gjithsej 1.3 miliardë Llogaritë në Twitter, por vetëm 328 milion janë aktivë (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business) Përdoruesi mesatar i Twitter ka 707 ndjekës (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business) Por 391 milion Llogaritë në Twitter nuk kanë asnjë ndjekës (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business)

Përdoruesit e përditshëm të Monetizueshëm të Twitter (mDAU) në të gjithë botën ishte 152 milion në TM4 2019, kundrejt 126 milion në TM4, 2018, me 21% rritje të nxitur kryesisht nga përmirësimet e produktit.

mdau eksitues

Të ardhurat e Twitter për 1.4 miliardë dollarë Q4 2019, me 11% krahasuar me TM4 2019. (Burimi: https://investor.twitterinc.com/home/default.aspx)

Atje jane 500 milion Tweetet që dërgohen çdo ditë. Kjo është 6,000 Tweets çdo sekondë (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business)statistikat eksituese 2020 Nga Tweet i parë tek miliarderi, u desh 3 vjet, 2 muaj dhe 1 ditë (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business) 65.8 përqind e kompanive amerikane me 100+ të punësuar përdorin Twitter për marketing (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business) 77 përqind e përdoruesve të Twitter ndjehen më pozitivë për një markë kur Tweet-i i është përgjigjur (Burimi: blog.statusbrew.com/social-media-statistics-2018-for-business) Vlerësimet e Twitter 48 milion e përdoruesve të tij aktivë janë në të vërtetë bots (Burimi: cnbc.com/2017/03/10/nearly-48-million-twitter-accounts-could-be-bots-says-study.html) Lotë gëzimi është emoji më i ngarkuar me Tweet, me 14.5 miliardë Tweets (Burimi: emojitracker.com) Sipas eMarketer gati 66 përqind nga bizneset që kanë 100 ose më shumë punonjës kanë një llogari në Twitter. (Burimi: zephoria.com/twitter-statistics-top-ten)

Grupi pop pop Koreane BTS kishte Tweet më i pëlqyeri në 2019-ën. Grupi K-pop kryesoi gjithashtu listat për shumicën e tweet-ve për muzikantë dhe të famshëm. Kjo tweek përfundoi 1 milion pëlqime.

Duh�� pic.twitter.com/3lGmo7GpF6

– 방탄 소년단 (@BTS_twt) 9 qershor 2019

Tweet më i famshëm i të gjitha kohërave është nga @BarackObama, e tij “Askush nuk është i lindur duke e urryer një person tjetër për shkak të ngjyrës ..” tweet në 2017 ka marrë 4.3 milion pëlqime deri tani.

"Askush nuk ka lindur që urren një person tjetër për shkak të ngjyrës së lëkurës së tij, prejardhjes së tij ose fesë së tij …" pic.twitter.com/InZ58zkoAm

– Barack Obama (@BarackObama) 13 gusht 2017

Twitter ka 330 milion përdoruesit mujorë aktivë (MAU). Përdoruesit aktivë të përditshëm të Q4 2019 (DAU) ishin 152 milionn. (Burimi: https://investor.twitterinc.com/home/default.aspx) Me më shumë se 40 gjuhë të përkrahur, mbase nuk është për t’u habitur që vetëm 50 milion prej këtyre 330 milion MAU janë të vendosura në Shtetet e Bashkuara, ndërsa 290 milion (një dajak 88 përqind) janë ndërkombëtare. Twitter mbështet ata përdorues ndërkombëtarë me më shumë se 35 zyra në të gjithë botën. (Burimi: statista.com/statistics/242606/number-of-active-twitter-users-in-selected-countries/) Të gjitha ato që thanë, nuk e shpërfillin ndikimin e Twitter në Shtetet e Bashkuara. 24 përqind të të rriturve amerikanë përdorin rrjetin e mediave sociale. (Burimi: pewinternet.org/fact-sheet/social-media) 40 përqind e amerikanëve të moshës 18 deri në 29 vjeç përdorin Twitter, më shumë se çdo grup moshë tjetër. Përdorimi bie me rritjen e moshës, me 27 përqind të atyre të moshës 30 deri 49 vjeç që përdorin shërbimin, 19 përqind të moshave 50- deri 64 vjeç, dhe vetëm 8 përqind të atyre të moshës 65 vjeç e lart. (Burimi: pewinternet.org/fact-sheet/social-media) Vetë Twitter thotë se 80 përqind e përdoruesve të saj janë “mijëvjeçarë të pasur”. (Burimi: business.twitter.com/sq/video-on-twitter.html) 32 përqind e amerikanëve me një diplomë kolegji përdorin Twitter, krahasuar me 25 përqind të atyre me disa arsim kolegj dhe 18 përqind të atyre me një diplomë të shkollës së mesme ose më pak. Në mesin e atyre që përdorin Twitter për të marrë lajmet e tyre, 45 përqind kanë një diplomë kolegji. (Burimi: pewinternet.org/fact-sheet/social-media) 77 përqind e amerikanëve që fitojnë 75,000 dollarë ose më shumë përdorin Twitter, krahasuar me 74 përqind të atyre që fitojnë midis 50,000 dhe 74,999 $, 74 përqind e atyre që fitojnë midis 30,000 dhe 49,999 $, dhe 63 përqind e atyre që fitojnë më pak se 30,000 dollarë në vit (Burimi: pewinternet .org / fakt fletë / social-media)Cicëroj Përqindja e burrave amerikanë që përdorin Twitter është 24 përqind; Për gratë amerikane është 25 përqind. (Burimi: pewinternet.org/fact-sheet/social-media) Pak më shumë amerikanë urbanë përdorni Twitter sesa homologët e tyre rurale dhe periferikë. 29 përqind e banorëve të qytetit amerikanë përdorin Twitter në krahasim me 23 përqind të suburbanitëve dhe 17 përqind të amerikanëve rurale (Burimi: blog.hootsuite.com/twitter-statistics) 58 përqind e përdoruesve të anketuar në Twitter kishin instaluar një aplikacion muajin e kaluar (Burimi: marketing.twitter.com/na/en/solutions/drive-performance/mobile-app-growth.html) 80 përqind e përdoruesve të Twitter qasen në rrjetin në një pajisje celulare dhe 93 përqind e shikimeve të videos në Twitter ndodhin në celular (Burimi: developers.google.com/web/showcase/2017/twitter) Twitter shërben më shumë sesa 2 miliardë pyetjet e kërkimit çdo ditë, sipas postimeve të fundit të punës për zhvilluesit (Burimi: blog.hootsuite.com/twitter-statistics) 46 përqind e përdoruesve të Twitter përdorin çdo ditë aplikacionin, me 25 përqind të tjerë që përdorin rrjetin çdo javë, për një total prej 71 përqind të përdoruesve që hyjnë në faqe të paktën javore (Burimi: pewinternet.org/fact-sheet/social-media) Në 7 nëntor 2013, Twitter çmoi IPO e tyre në 26 dollarë për aksion, i cili më pas vlerësoi kompaninë në 14.2 miliardë dollarë. (Burimi: marketwatch.com/investing/stock/twtr)

ndjekësit më të eksituar 2020

Statistika e mësipërme në Twitter paraqet një renditje të llogarive më të njohura në Twitter që nga janari i vitit 2020, të renditura me numrin më të madh të ndjekësve. Gjatë këtij muaji, ish-presidenti amerikan Barack ObamaLlogaria e @ s @barackobama kishte 113 milion ndjekës. Garuesi ishte llogari i këngëtarit Justing Bieber @justinbieber me 109 milion ndjekës.

Gazetarët përbëjnë 24.6 përqind e llogarive të verifikuara në Twitter (Burimi: brandwatch.com/blog/44-twitter-stats) 83 përqind e udhëheqësve të botës janë në Twitter (Burimi: brandwatch.com/blog/44-twitter-stats) Donald J. Trump, i njohur gjithashtu si @realDonaldTrump ka 52 milion ndjekës në Twitter renditet 18 për numrin e ndjekësve në mesin e të gjithë përdoruesve të Twitter (Burimi: twittercounter.com/realDonaldTrump) 79 përqind llogaritë mbahen jashtë Shteteve të Bashkuara (Burimi: brandwatch.com/blog/44-twitter-stats) Vlerësimet në Twitter 23 milion e përdoruesve të saj aktivë janë në të vërtetë bots (Burimi: brandwatch.com/blog/44-twitter-stats) 80 përqind e përdoruesve aktivë që qasen në sit përmes celularit (Burimi: brandwatch.com/blog/44-twitter-stats) 350,000 cicërimet dërgohen çdo minutë (Burimi: internetlivestats.com/twitter-statistics)statistikat eksituese Ka rreth 200 miliardë cicërimë në vit (Burimi: internetlivestats.com/twitter-statistics) Teknologjia e Twitter mund të trajtojë 18 kuintilionë ndjekës (Burimi: jeffbullas.com/23-epic-twitter-facts-and-statistics-that-may-surprise-you) Twitter ka 310 milion përdoruesit aktivë mujorë, pothuajse të njëjtë me popullsinë e Sh.B.A.-së (Burimi: factslides.com/s-Twitter) CIA lexon 5 milion cicërimat në ditë (Burimi: factslides.com/s-Twitter)

 • Shpërndaje në ..
 • Shpërndaje në Facebook
 • cicërimë
 • Pin atë
 • Dorëzoni në Reddit
 • Ndani në LinkedIn

Në një përpjekje për t’ju mbajtur të informuar me statistikat më të reja, ne u kemi dhënë përsëri numrat tanë për t’u siguruar që ato janë azhurnuar për të pasqyruar aktivitetin në vitin 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me