28+ Statistikat & Faktet në Instagram për vitin 2020

Instagram vazhdon të rritet si një nga platformat më të njohura të mediave sociale në të gjitha moshat, vendet dhe markat. Ajo ka një bazë masive të përdoruesve dhe krenohet me nivele më të larta të angazhimit për çdo post se çdo platformë tjetër sociale.


Këtu më poshtë është një koleksion nga më të azhurnuarit për t’ju dhënë gjendjen aktuale të Instagramit.

Instagram tani ka më shumë sesa 1 miliard përdorues aktivë mujorë, ashtu si ekspertët vlerësuan se do të vinte deri në fund të vitit 2018. Kjo është më shumë se tre herë përdoruesit mujorë aktivë të Twitter dhe ndërsa tani po ndjek përdoruesit e WhatsApp dhe Facebook Messenger, 1 miliardë përdorues nuk është asgjë për të cilin turpërohet.

Knowledgeshtë njohuri e zakonshme që Instagram është një platformë “vizive” e mediave sociale sepse është e orientuar drejt fotografive dhe ndarjes së videos. Ajo u krijua nga Kevin Systrom dhe Mike Krieger por tani është në pronësi të Facebook (e bleu atë për 1 miliard dollarë në 2012).

Këtu kam përpiluar 28 statistika të azhurnuara në Instagram për t’ju dhënë shtrirjen aktuale të tokës në Instagram, çfarë po bëjnë përdoruesit e saj në të dhe si po e përdorin atë. Le të hidhemi brenda..

Statistikat dhe Faktet në Instagram (2020)

 • Shpërndaje në ..
 • Shpërndaje në Facebook
 • cicërimë
 • Pin atë
 • Dorëzoni në Reddit
 • Ndani në LinkedIn

Në qershor 2018, Instagram raportoi një pikë referimi. Instagram tani ka mbaruar 1 miliardë përdorues aktivë mujorë (MAU). Kjo u rrit nga 800 milion MAU në shtator të vitit 2017. (Burimi: business.instagram.com)
Botëror 500 milion plus Përdoruesit e Instagramit janë aktivë çdo ditë. (Burimi: business.instagram.com)
Atje jane 4.2 miliardë pëlqime në Instagram në ditë. (Burimi: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Atje jane 400 milion histori në Instagram çdo ditë me një të tretën e më të shikuarve që janë krijuar nga bizneset. (Burimi: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Mbi 60 përqind e përdoruesve hyjnë çdo ditë në Instagram , duke e bërë atë rrjetin e dytë më të angazhuar social pas Facebook. (Burimi: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Usersdo ditë përdoruesit e Instagramit ngarkojnë mesatarisht 100+ milion foto. (Burimi: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
logoja e instagramit
Deri më sot se sa 50 miliardë foto janë ndarë në Instagram. (Burimi: instagram-press.com)
Postimet në video kanë nivelin më të lartë të angazhimit. (38 përqind më e lartë se postimet e figurave). (Burimi: përmend.com/sq/reports/instagram/more-statistics)
Kur Instagram prezantoi video, më shumë se 5 milion u ndanë në 24 orë. (Burimi: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Numri mesatar i pëlqimeve për postimet në Instagram është 1261. (Burimi: përmend.com/sq/reports/instagram/more-statistics)
Instagram ka 58 herë më shumë angazhim për ndjekës sesa Facebook. (Burimi: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
statistikat e instagramit 2020
Me shume se 100 milion Instagrammers shikojnë ose ndajnë në Live çdo ditë. (Burimi: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 përqind e përdoruesve hyjnë në Instagram shumë herë në ditë. (Burimi: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 përqind e të moshuarve 25-34 vjeç përdorin Instagram-in. Ky është grupi më i madh demografik i përdoruesve. (Burimi: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram po rritet 5 herë më shpejt sesa përdorimi i përgjithshëm i rrjetit social në Shtetet e Bashkuara. (Burimi: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Do muaj ka 16.6 milion Google kërkon për “Instagram”. (Burimi: trends.google.com)
Fotografitë llogariten për 91.07 përqind nga të gjitha postimet në Instagram. (Burimi: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
Përdoruesi mesatar i Sh.B.A ka shkuar nga shpenzimet 29 minuta në ditë në aplikacionin Instagram në Shtator 2017 në 55 minuta sot. (Burimi: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
Në 2018 ❤️ emoji u përdor 14 miliardë herë në komente. Më e përdorur Filtri i fytyrës në Instagram Stories në 2018 ishte zemra sytë. (Burimi: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 nga markat më të njohura dhe aktive në Instagram, postoni 1,5 herë në ditë, mesatarisht. (Burimi: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
Një vlerësuar 71 përqind e bizneseve amerikane përdorin Instagram-in, dhe 80 përqind llogarish ndjekin një biznes në Instagram. (Burimi: business.instagram.com)
69 përqind e përdoruesve të Instagram janë më të rinj se 35 vjeç. (Burimi: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
fakte në instagram
71 përqind e amerikanëve të moshës 18 deri 24 vjeç përdorin Instagram-in. (Burimi: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 përqind të përdoruesve të Instagram thonë se kanë blerë një produkt që panë në aplikacion. (Burimi: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
Të ardhurat nga reklamat në celular në Instagram janë afër 7 miliardë dollarë në vitin 2018. (Burimi: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-re ardhur)
Instagram është rritur në 2 milion reklamues, nga 1 milion reklamues përsëri në Mars 2017. (Burimi: business.instagram.com)
Baza e përdoruesit në Instagram është rritur me më shumë se 300 përqind gjatë dy viteve të kaluara. (Burimi: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Pica është ushqimi më i njohur në Instagram, prapa Sushi dhe Biftekut. (Burimi: telegrafi.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The- Most-Instagrammed-foods-around-the-world)
logoja e instagramit
98 përqind e markave të modës përdorni Instagramin. (Burimi: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-kategori)

 • Shpërndaje në ..
 • Shpërndaje në Facebook
 • cicërimë
 • Pin atë
 • Dorëzoni në Reddit
 • Ndani në LinkedIn

Në përpjekje për t’ju informuar me tendencat, statistikat dhe numrat e përdoruesve më të rinj në Instagram; ne u kemi dhënë përsëri numrat tanë për t’u siguruar që ato janë azhurnuar për të pasqyruar aktivitetin në 2018.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map