26+ Statistikat dhe faktet e sigurisë në internet për vitin 2020

30 vjet më parë Interneti ishte i ri dhe emocionues, sot Interneti mund të jetë një vend i rrezikshëm. Ja çfarë duhet të dini për më të fundit statistikat e sigurisë kibernetike për vitin 2020.


Krimi në internet është në rritje, dhe ndërsa kjo nuk duhet t’ju ndalojë të përdorni burimet në internet, sigurisht që duhet t’ju inkurajojë të rritni sigurinë tuaj në IT.

2020 Statistikat dhe faktet e sigurisë

Këtu është një koleksion i statistikave më të azhurnuara të krimit në internet dhe sigurimit në internet për vitin 2020 për t’ju dhënë gjendjen aktuale të asaj që po ndodh në botën e sigurisë në internet..

Shpërndaje në:

Contents

Në vitin 2019 pajisjet IoT (Internet of Things) do të bëhen shënjestra kryesore për sulmet e malware

Burimi: https://www.beyondtrust.com/blog/entry/beyondtrust-2019-securance-prediction

BeyondTrust, një firmë udhëheqëse e sigurisë në internet, e parashikon atë Pajisjet e Internet of Things (IoT) do të bëhen shënjestra kryesore për hakerat në vitin 2019. Pse? Sepse pajisjet IoT (p.sh. TV të zgjuar, folësit inteligjentë, lodrat e lidhura, pajisjet e veshjes, pajisjet inteligjente, etj) nuk janë të ndërtuara me siguri në internet dhe këto vegla të zgjuara mund të shfrytëzohen.

Spam-i i postës elektronike është metoda më e zakonshme për kriminelët në internet për të përhapur malware

Burimi: https://blog.f-secure.com/failed-delivery-spam/

Mashtrimi i përdoruesve për të klikuar në lidhje me qëllim të keq është metoda më e zakonshme që kriminelët në internet përhapjen e malware. Spam-i i postës elektronike ishte metoda më e zakonshme për kriminelët në internet për të përhapur malware në vitin 2018. Përafërsisht 69 përqind e postave elektronike të spamit përpiqen të mashtrojnë përdoruesit për të vizituar një URL me qëllim të keq. Bashkëlidhjet me qëllim të keq u përdorën në pjesën e mbetur 31 përqind të spamit.

Rrjeti i jashtëm që lidh shtëpitë e zgjuara i bën SH.B.A., U.K. dhe Kina më të prekshme nga sulmet

Burimi: https://www.vpngeeks.com/21-terrifikues-cyber-crime-statistics-in-2018/

Pajisjet shtëpiake të zgjuara po bëhen gjithnjë e më të përhapura. Ata janë të përshtatshëm dhe na ndihmojnë të shkojmë në jetën tonë të përditshme. Sidoqoftë, nuk duhet të anashkalohet se kriminelët po përdorin pajisje shtëpiake të mençur për të shfrytëzuar individët me ta. Rrjeti që lidh shtëpitë e zgjuara në Sh.B.A, K.B dhe Kinë janë të lidhur me një rrjet të jashtëm, dhe nëse ruteri juaj nuk ka sigurinë e duhur, atëherë ju jeni kryesisht të rrezikuar për një haker.

Afërsisht 1 nga 5 skedarë nuk mbrohet

Burimi: https://info.varonis.com/hubfs/2018%20Varonis%20Global%20Data%20Risk%20Report.pdf

Kur anketoni 6.2 miliardë dosje, përfshirë ato që përmbajnë shënime shëndetësore dhe informacion financiar, rreth 1 në 5 ishin plotësisht të hapur për qasje globale. Ajo që e bën më keq është se kompanitë po e përjetësojnë këtë. Rreth 2 në 5 kompani do të kenë mbi 1000 skedarë të hapur për këdo që t’i shohë, përfshirë skedarët me informacion të ndjeshëm.

Krimi në internet po bëhet shpejt më i dobishëm se tregtia e paligjshme e drogës

Burimi: https://cybersecuranceventures.com/hackerpocalypse-cybercrime-report-2016/

Krimi kibernetik shkakton dëme më shumë sesa mund të dijë çdo person, dhe po bëhet një nga sfidat më të mëdha të njerëzimit. Deri në vitin 2021, mund të na kushtojë 6 trilion dollarë për të luftuar. Kur ndërmarrjet si Yahoo ose Equifax janë hakuar, ajo bën që madhësia, sofistikimi dhe kostoja e këtyre krimeve të rriten me një normë astronomike.

Përdoruesit në Sh.B.A hapen rreth 1 në 3 postë elektronike të phishing

Burimi: https://enterprise.verizon.com/res Source/reports/dbir/

Derisa 1 në 3 postë elektronike të hapura për phishing, një përqindje më e vogël përsëri klikon në lidhjet ose bashkëngjitjet e infektuara. Afërsisht 12 përqind janë viktima të infeksioneve faktike që vijnë nga phishing.

Humbja e informacionit zë 43 përqind të kostove në sulmet kibernetike

Burimi: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS

Sulmet në internet janë të shtrenjta dhe pjesa më e shtrenjtë e kësaj është humbja e informacionit. Humbja e të dhënave ndodh gjatë hacks dhe nëse informacioni i përket palëve të treta, atëherë mund të jetë tepër i kushtueshëm duke u përpjekur të rivendosni ato të dhëna të humbura.

Deri në vitin 2020, do të ketë 300 miliardë fjalëkalime të përdorura në të gjithë botën

Burimi: https://www.scmagazine.com/home/other/research/video-300-billion-passwords-by-2020-report-predict/

Këto ditë, duket se ka një fjalëkalim për pothuajse gjithçka. Midis njerëzve dhe makinave, do të ketë afërsisht 300 miliardë fjalëkalime të përdorura në të gjithë botën deri në vitin 2020. Fjalëkalimet janë thelbësore për të siguruar mbrojtjen e sigurisë në internet dhe për të lehtësuar kërcënimet e mundshme.

Mbi gjysma e mijëvjecarëve përjetuan krim në internet në vitin e fundit

Burimi: https://www.arabianbusiness.com/2-5m-uae-consumers-said-be-hit-by-cyber-crime-in-past-year-653743.html

Mijëvjeçarët janë grupi më i ndikuar i njerëzve nga krimi në internet. Kjo është potencialisht sepse ato janë grupi më i zgjuar teknologjikisht. Në çdo rast, rreth 53 përqind të mijëvjecarëve me përvojë krimin në internet në vitin e fundit.

Të dhënat personale mund të blihen brenda intervalit prej 0.20 deri në 15,00 $

Burimi: https://www.rsa.com/content/dam/premium/en/white-paper/2018-current-state-of-cybercrime.pdf

Typefarë lloji të normës do të vendosni në të dhënat tuaja personale? Fatkeqësisht, të tjerët nuk mund ta vlerësojnë atë aq lart. Meqenëse të dhënat personale shesin për kaq pak, do të dëshironi të keni kujdes. Individët që janë në tregun e shitjes kanë më shumë të ngjarë të përpiqen të grumbullojnë sa më shumë të dhëna për të shitur sa të jetë e mundur.

Informacioni i kartës së kreditit shet në fund më të lartë se llojet e tjera të të dhënave personale. Bërja e informacionit tuaj sa më e vështirë për tu rishitur sa është e mundur, do ta bëjë që vlera e tij të ulet për këdo që përpiqet të bëjë një palë apo dy nga identiteti juaj.

Awardmimi më i ulët për nivelin e krimit kibernetik shkon në Hollandë. Më e larta shkon në Indonezi.

Burimi: https://www.vpngeeks.com/21-terrifikues-cyber-crime-statistics-in-2018/

Ndërsa vetëm 14 përqind e popullsisë në Hollandë u ndikua nga krimi në internet, afërsisht 59 përqind e popullsisë në Indonezi ishte. Megjithëse qëllimi duhet të jetë që askush të mos ndikohet nga krimi në internet, shumica e vendeve bien diku në mes. Një pjesë e madhe e uljes së kësaj shkalle do të konsistojë në edukimin e njerëzve se si të jenë të zgjuar në internet dhe të mos përfshihen në sjellje të rrezikshme.

Nëse ata kanë një shkelje të të dhënave, zakonisht kërkon që ndërmarrjet mbi 6 muaj ta vërejnë. 

Burimi: https://www.zdnet.com/article/businesses-take-over-six-months-to-detect-data-breaches/

Edhe pas Yahoo dhe Equifax, kompanitë nuk janë aq sa mund të jenë. Fakti që ju duhen kompanive mbi 6 muaj për të kuptuar se ata kanë një shkelje të të dhënave do të thotë që ju jeni gjithnjë e më të ndjeshëm për të vjedhur informacionin tuaj.

Të qenit i prekshëm nga sulmet do të thotë se është çështje se cilës ndërmarrje i besoni dhe kujt i jepni informacionin tuaj. Sulmet ndodhin, por koha që mbaron ndërsa kërkon që kompanitë të vërejnë rezultate në një sasi të papranueshme të informacionit që merren nga kriminelët kibernetikë.

Rreth 95 përqind e dështimeve të sigurisë në cloud parashikohet të jenë faji i klientit

Burimi: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

Ndërsa kompanitë e mëdha janë ato që shpesh janë në shënjestër në media se lejojnë shkelje të sigurisë, konsumatorët nuk janë plotësisht jashtë. Duket se përreth 95 përqind e dështimeve të sigurisë së cloud rezultojnë në faj të klientit.

Përdorimi kompleks i cloud nuk e bën gjithmonë atë miqësor, por mënyra se si përdoret aktualisht, lejon një shumëllojshmëri të shkeljeve të të dhënave. Duke ecur përpara, kjo çështje mund të luftohet duke zbatuar dhe zbatuar politika mbi pronësinë e cloud, përgjegjësinë dhe pranimin e rrezikut.

Word, PowerPoint dhe Excel (formatet e Microsoft Office) përbëjnë grupin më të përhapur të skedarëve me qëllim të keq.

Burimi: https://www.cisco.com/c/dam/m/digital/elq-cmcglobal/witb/acr2018/acr2018final.pdf

Hyrja përafërsisht 38 përqind, Format e skedarëve të Microsoft Office. Ndërsa kjo mund të duket e paqartë, ka të ngjarë të ndikojë tek ju çdo ditë. Këto formate të skedarëve të Microsoft zakonisht dërgohen si shtesa ose bashkëngjitje në email. Këto skedarë fotografi ve vektorë të kërcënimit të zakonshëm për malware — janë problematike për sigurinë në internet pasi aq shumë individë i përdorin ato.

WordPress është programi më i popullarizuar i krijimit të faqes në internet që aktualisht fuqizon më shumë se 30% të të gjitha faqeve të internetit në Internet. Por 73.2% e të gjitha instalimeve të WordPress janë të hapura ndaj cenueshmërisë.

Shkalla e papunësisë në sigurinë kibernetike po afron 0 përqind.

Burimi: https://www.gomindsight.com/blog/cybersecurance-statistics/

Deri në vitin 2021 – në të njëjtin vit që siguria kibernetike do të na kushtojë 6 trilion dollarë — punët gjithashtu parashikohen të goditen 3.5 milion. Aftësitë e sigurisë kibernetike janë të nevojshme, dhe ato janë të nevojshme tani. Sa më shumë punonjës të sigurisë kibernetike që mund të punësohen, aq më mirë për të luftuar sfidat e sigurisë me të cilat po përballemi aktualisht.

Ndërsa siguria kibernetike kërcënon të pengojë bizneset, të gjithë kërkojnë të sjellin dikë (madje si konsulent) për t’i ndihmuar ata të mbyllin çdo rreziqe të mundshme.

Rreth 70 përqind e organizatave thonë se rreziku i tyre i sigurisë kibernetike u rrit ndjeshëm në vitin 2017

Burimi: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=SEL03130WWEN&

Vetëm në vitet e fundit kemi filluar të dëgjojmë për shkelje të të dhënave dhe ndërmarrje të mëdha që janë hakuar për të dhënat e tyre. Ndërsa kjo çështje nuk ka ekzistuar vetëm në dy vitet e kaluara, rreziku sigurisht është rritur. Pse? Sepse paratë tani janë një faktor i madh. Hakerët mund të bëjnë para të mëdha duke marrë informacion të vlefshëm nga kompanitë, duke vjedhur të dhënat e kartave të kreditit nga klientët ose duke shantazhuar kompanitë duke kërcënuar se do të prishin aktivitetet e tyre të biznesit.

Kompanitë kanë frikë nga ky kërcënim i mundshëm për sigurinë kibernetike sepse 71 përqind e klientëve thonë se ata do të largoheshin nga një organizatë pas një shkelje të dhënash.

Burimi: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Ju mund të pyesni veten pse një kompani me vlerë miliona mund të japë në një haker. Kjo është për shkak të klientëve të tyre dhe sa është në rrezik nëse ata largohen. Nëse 7 në 10 klientë qëndrojnë “Unë nuk jam” nëse një kompani e përjeton këtë çështje, atëherë ata nuk e përjetojnë më mirë këtë çështje.

Nëse njerëzit do të qëndronin të vërtetë në fjalën e tyre, atëherë kompania do të shkonte në bark pa kohë. Shmangia e rreziqeve të sigurisë në internet plotësisht ose pagimi i një hakeri ia vlen për kompanitë që nuk duan të humbasin tërë bazën e tyre të klientëve.

Ka mbi 130 shkelje të të dhënave në shkallë të gjerë, në Shtetet e Bashkuara çdo vit.

Burimi: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS#block-insights-and-innovation

Ndërsa SH.B.A. ka filluar të flasë gjithnjë e më shumë për shkeljet e të dhënave që ndodhin, numri i sulmeve po rritet vazhdimisht. Atje jane 130 në shkallë të gjerë sulmet që ndodhin çdo vit dhe numri po rritet 27 përqind. Ne po shkojmë shpejt drejt një krize të sigurisë në internet pa asnjë përmirësim.

Platformat Android janë shumë të ndjeshme ndaj sulmeve të sigurisë kibernetike

Burimi: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Sasia e malware (softuer me qëllim të keq) i instaluar në platformat Android ka u rrit me 400 përqind. Pjesë e problemit është fakti që individët janë shumë më të qetë kur bëhet fjalë për telefonat inteligjentë sesa kompjuterët e tyre. Derisa 72 përqind e përdoruesve kanë vetëm softuer antivirus vetëm në kompjuterin e tyre laptop 50 përqind kanë çfarëdo lloj mbrojtjeje në telefonin e tyre.

Mbani në mend, kjo është e rrezikshme sepse pajisjet mobile tani janë asistentë personalë duar. Ata janë përdorur për të ndjekur gjithçka, nga informacione të lidhura me punën, për familjen dhe miqtë, deri në informacionin shëndetësor, deri tek financat. Ata janë një vegël me të gjitha madhësitë dhe nëse ndonjë telefon është viktimë e krimit në internet, atëherë të gjitha ato të dhëna bëhen të arritshme për hakerin.

Kina është vendi me më shumë malware në botë

Burimi: https://www.pandasecurance.com/mediacenter/press-releases/all-recorded-malware-appeared-in-2015/

Mbi fund gjysma e kompjuterave të Kinës janë të infektuar me programe dashakeqe. Edhe me rritjen e vetëdijes, hakerat po arrijnë kulmin e tyre. Hakerët janë në gjendje të përdorin informacionin personal, fjalëkalimet dhe infektojnë pajisje të tjera në të njëjtin rrjet, pasi të pushtojnë një pajisje. Kjo do të thotë që sigurimi që rrjetet të mbesin siguri është tepër e rëndësishme në mënyrë që të mos përhapet aq shpejt sa ka në Kinë.

Gjeni veten në listën më të kërkuar të FBI-së, nëse jeni kapur duke bërë hack.

Burimi: https://us.norton.com/internetsecurance-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurance-landscape-that-you-should- იც.html

Thatshtë e drejtë, nuk ka mëshirë për këtë krim. Shtë një Lista e kërkuarve në internet të FBI-së dhe nëse jeni kapur duke bërë hack, atëherë këtu jeni saktësisht. Që nga viti 2018, në listë ishin mbi 40 individë. Programues kompjuteri Park Jin Hyok është numri 1 në listë. Ai është përgjegjës për disa nga ndërhyrjet më të shtrenjta të kompjuterit në histori.

Sulmet e tij u përpoqën të vidhnin më shumë sesa 1 miliard dollarë dhe kjo seri sulmesh ndikoi në dhjetëra mijëra kompjuterë. Eshtë e panevojshme të thuhet, FBI nuk po ngatërron. Këto lloje të krimeve janë serioze për shkak të numrit të individëve që ata prekin, si dhe sasisë së parave që ata përfundojnë kushtojnë të gjithëve të përfshirë.

Rreth 60 milion amerikanë janë ndikuar nga vjedhjet e identitetit

Burimi: https://us.norton.com/internetsecurance-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurance-landscape-that-you-should- იც.html

Dhe ky është vetëm numri i amerikanëve që kanë qenë në të kaluarën! Me numra kaq të lartë, kush e di se sa do të vazhdojnë të ndikohen në të ardhmen? Sa herë që individët kanë akses në të dhënat tuaja personale, rrezikoni të vidhni identitetin. Kështu, ju dëshironi të siguroheni që jeni gjithmonë të zgjuar me të dhënat tuaja dhe duke e mbrojtur atë nga çdo hakerë të mundshëm atje. Ju dëshironi të zvogëloni çdo situatë që mund t’ju lënë të ekspozuar ju dhe të dhënat tuaja personale.

Objektivi numër një për sulmet në shënjestër janë Shtetet e Bashkuara.

Burimi: https://us.norton.com/internetsecurance-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurance-landscape-that-you-should- იც.html

Ndërsa Kina mund të jetë shteti me më shumë malware dhe Indonezia mund të ketë nivelin më të lartë të krimit, Shtetet e Bashkuara në të vërtetë kryesojnë listën për sulme të synuara. Cilat janë sulmet e synuara? Sulmet e synuara mund të sponsorizohen nga shteti ose të sponsorizohen nga grupe private, por ato janë më shpesh këto të fundit.

Shtetet e Bashkuara janë aktualisht një objektiv për shtetet e tjera që të prishin, vjedhin, sabotojnë ose spiunojnë me mjetet e tyre në internet. Menjëherë pas Sh.B.A në pikat # 2 dhe # 3 janë përkatësisht India dhe Japonia.

Kostoja mesatare e një shkelje të dhënash për një kompani është 3.86 milion dollarë.

Burimi: https://securityintelligence.com/series/ponemon-institute-cost-of-a-data-breach-2018/

Nëse kompania juaj ka shkelur të dhënat e tyre, përgatituni të skuqeni gati 4 milion dollarë poshtë ikjes. Do të marrë ndonjë kompani të caktuar në të gjithë botën këtë sasi të vendit për të adresuar çështjet në fjalë, dhe mbani mend, shumica e kësaj do të adresojë humbjen e informacionit.

Tani, nëse ju jeni një kompani në Shtetet e Bashkuara, kushton dyfishi i shumës së parave në 7.91 milion dollarë. Duke pasur parasysh këtë, dhe faktin që do t’ju duhen 6 muaj për të identifikuar shkeljen, mund të jetë më e sigurt të vendosni masa të forta parandaluese.

Një sulm i hakerave ndodh çdo 39 sekonda

Burimi: https://www.securitymagazine.com/articles/87787-hackers-attack-every-39-seconds

Thjesht nuk mund të largohesh prej saj. Një herë në çdo minutë, një haker sulmon çdo kompjuter të dhënë me qasje në Internet. Këto sulme ndikojnë 30 përqind e amerikanëve çdo vit.

Vlerësohet se në vitin 2020 do të shohim 200 miliardë pajisje të lidhura

Burimi: https://www.symantec.com/securance-center/threat-report

Pajisjet lidhëse janë të përshtatshme, por gjithashtu lejon që hakerat të kenë më shumë informacione pasi të kenë shkelur një pajisje brenda një rrjeti. Para shumë kohësh, hakerat do të kenë një kohë më të lehtë dhe më të lehtë për të fituar qasje në të gjitha informacionet tona me disa klikime të çelësave.

Kompanitë nuk janë të përgatitur – dhe vetëm rreth 38 përqind e ndërmarrjeve globale mendojnë se mund të trajtojnë një sulm të madh në internet nëse kjo ndodh.

Burimi: https://www.cybintsolutions.com/cyber-securance-facts-stats/

rreth 38 përqind të organizatave globale thonë se ata mund të trajtojnë një “sulm të sofistikuar kibernetik”. Ku e lë këtë tjetër? Kjo do të thotë 62 përqind nuk janë të përgatitur, të cilat janë shanse të tmerrshme kur më shumë se gjysma e kompanive kanë provuar një lloj sulmi në vitin e fundit.

Ransomware mesatare është mbi 1.000 $

Burimi: https://www.symantec.com/securance-center/threat-report

Nëse nuk keni dëgjuar për ransomware, është një lloj programi me qëllim të keq që kërcënon të dhënat personale publike ose bllokon përgjithmonë qasjen nëse nuk paguhet shuma. Ndërsa nuk keni nevojë të paguani ransomware, është e zakonshme që viktimat e këtij lloji të sulmit kibernetik do të paguajnë për të mbajtur të dhënat e tyre të sigurta.

Për më tepër, ajo që është kaq e rrezikshme në lidhje me ransomware është fakti që interneti na lejon të lidhim jetën tonë në kaq shumë mënyra. Me familjen, miqtë, shkollën, punën dhe më shumë, të kesh ndonjë lloj blloku në këtë akses duket praktikisht i padurueshëm për shumicën e individëve. Kështu, një shpërblesë është një çmim i vogël për të paguar që të ketë këtë qasje përgjithmonë.

Sulmet e ransomware ndaj individëve ndodhin shumë më shpesh sesa bizneset

Burimi: https://cybersecuranceventures.com/global-ransomware-damage-costs-predected-to-exuccess-8-billion-in-2018/

Në vitin 2020, vlerësohet se bizneset do të dëmtohen sulme ransomware çdo 14 sekonda (po – 4 herë në minutë!). Megjithatë, kjo është akoma më rrallë se sa individët i pranojnë këto kërkesa. Si rezultat, ransomware llogarit një sasi masive të kostove globale të dëmtimit të sulmeve të sigurisë në internet.

Statistikat e Sigurisë Kibernetike: Marrëveshjet kryesore

i përgjithshëm, siguria në internet është një çështje e madhe dhe vetëm po bëhet më e madhe. Ndërsa përpjekjet për phishing, malware, vjedhjet e identitetit dhe shkeljet e mëdha të të dhënave rriten çdo ditë, bota po shikon një epidemi që do të zgjidhet vetëm me veprim në mbarë botën.

Kuptimi i problemit dhe edukimi i masave se si të adresohen pasiguritë në shkallë të gjerë në sistem është hapi i parë për të siguruar që hakerat të mos kenë një shans për të vjedhur informacion dhe identitetin tuaj (në shtëpi ose në punë).

Shpërndaje në:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map