22+ Statistikat e Tregtisë dhe Faktet e Blerjeve Online për vitin 2020

Viti 2020 është këtu dhe apokalipsi me pakicë është mbi ne dhe është gjithçka falë ecommerce dhe blerjeve në internet. Nuk jeni njohur me asnjë nga ato terma? Ju keni ardhur në vendin e duhur.


Ky artikull do t’ju përshkojë gjithçka që ju duhet të dini se si do të formësojnë e-commerce dhe blerjet në internet në vitin 2020. Sepse qëndrimi në azhurnim me statistikat e fundit të ecommerce dhe tendencat e blerjeve në internet është thelbësore për çdo biznes në internet këtë vit.

statistikat e e-commerce dhe faktet e blerjeve në internet 2020

apokalipsi me pakicë i referohet mbylljes së një numri të madh të tulla dhe llaç vendndodhjet, veçanërisht dyqanet me zinxhirë.

Kjo apokalips ka ndodhur që në fillim 2010s dhe ka nuk ka fund në pamje. Shkaku? rritja e e-commerce dhe blerja në internet që nuk na lejon të kemi produkte në majë të gishtave pa aq shumë sa të hapim një katalog ose të ecim para dyerve tona.

Ecommerce është akti i blerjes ose shitjes së produkteve dhe shërbimeve në internet. Po lulëzon që në fillim 1970 kur studentët në Stanford dhe MIT përdorën ARPANET për të rregulluar shitjen e kanabisit.

Sot, e-commerce dhe markat e blerjeve në internet janë emra shtëpiakë. A keni dëgjuar ndonjëherë për një faqe në internet të quajtur Amazon? Në 2015, faqja e blerjeve në internet llogaritet gjysmë të të gjithë rritjes së tregtisë elektronike. Kjo temë është porta për të ardhmen dhe njohja e statistikave të fundit të e-commerce për vitin 2020 është thelbësore për të qenë në dijeni.

Contents

1. Blerja e statistikave të sjelljes 2020

Shpërndaje në:

Burrat shpenzojnë më shumë për transaksione sesa gratë – afërsisht 68 përqind më shumë

Burimi: https://home.kpmg/bh/en/home/insights/2017/01/online-purchase-behociation.html

Sipas KPMG, burrat shpenzojnë rreth 68 përqind më shumë para për transaksionet e tyre sesa gratë. Kjo për faktin se ata kanë më shumë të ngjarë të blejnë produkte luksoze dhe elektronikë, si dhe të blejnë me shumicë se sa homologët e tyre femra. Gratë kanë më shumë të ngjarë të blejnë ushqim dhe përbërje të cilat janë artikuj me kosto më të ulët.

Burrat maksimizojnë kohën e tyre në internet dhe kështu përfundojnë duke shpenzuar më shumë para për shkak të kësaj. Nëse jeni duke kërkuar të rritni shitjet tuaja për audiencën tuaj mashkull në tregun tuaj ecommerce, provoni të ofroni pako. Burrat kanë më shumë të ngjarë të marrin kohën për të kuptuar se ata mund të blejnë një paketë më të madhe menjëherë dhe të shpenzojnë më shumë para në të njëjtën kohë – kështu që ata nuk duhet të kthehen më vonë – sesa një grua.

Konsumatorët janë krijesa të zakonit – 30 përqind preferojnë të kthehen në një faqe interneti që e kanë blerë më parë

Burimi: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Nëse keni një përvojë pozitive me një markë, hulumtimi thotë se nuk keni gjasa të largoheni nga ajo markë pas kësaj. Kjo është një nga arsyet pse postat elektronike të drejtuara tek klientët pasi të kenë blerë tashmë një faqe në internet janë kaq efektive. Ashtu si të kthehesh në të njëjtin dyqan të preferuar në një qendër tregtare, blerja në internet është shumë e ngjashme. Ti i njeh markat që i beson dhe je mirë të shkosh pas kësaj.

Mos harroni Amazon? Rreth 59 përqind e Mijëvjeçarëve thonë se ata janë drejtuar në Amazon para ndonjë faqe interneti tjetër të e-commerce

Burimi: https://whatmillennialswant.inviqa.com

Doesfarë thotë kjo për tregun e e-commerce? Ka të bëjë me komoditetin. Tregjet Amazon lehtësi para çdo gjëje tjetër. Opsioni i tyre i anijeve Kryeministri është mishërimi i komoditetit sepse e merr produktin tuaj në pragun tuaj para se një numër gjurmimi të jetë madje i disponueshëm për ju që të gjeni paketën tuaj.

Sapo të ka marrë Amazon, nuk do të kthehesh më kurrë. Plus, Amazon ofron kaq shumë sende të ndryshme që ju duhen, nuk ka asnjëherë nevojë për të parë diku tjetër.

Konsumatorët në internet janë duke u bërë më aktivë në internet – rreth 30 përqind po postojnë feedback dhe lënë vlerësime

Burimi: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Ndërsa shqyrtimet nuk janë të disponueshme në dyqane me tulla dhe llaç, ato mund të marrin ose prishin vendimin për të bërë një blerje në internet. Mbani në mend se kjo është tani një pjesë integrale e përvojës së blerjeve në internet. Tregu tani është një hapësirë ​​për blerësit për të shkëmbyer informacione bizneset dhe produktet. Mund të jetë e dobishme për konsumatorët, por me të vërtetë mund të dëmtojë shitjet nëse produkti nuk e bën atë që mendohet.

Vlerësohet se deri në vitin 2040 rreth 95 përqind e të gjitha blerjeve do të bëhen përmes e-commerce

Burimi: https://www.nasdaq.com/article/uk-online-shopping-and-ecommerce-statistics-for-2017-cm761063

Nëse do të ishit mosbesues deri në këtë pikë, ky është një sugjerim për të hipur në bord. Mund të jetë e vështirë nëse e doni përvojën e blerjes për të shkuar në një qendër me pakicë. Megjithatë, kjo nuk është vetëm mënyra e së ardhmes. Me apokalipsin me pakicë mbi ne, ne po shohim një ton të

2. Statistikat e braktisura të shportave 2020

Shpërndaje në:

Ndonjëherë është e vështirë të ndjekësh. Kostot shtesë të papritura të lidhura me blerjet në internet kanë afërsisht 60 përqind që braktisin karrocat e tyre në arkë

Burimi: https://baymard.com/lists/cart-abandonment-rate

Këto pagesa shtesë janë një nga arsyet që Amazon po vret lojën e e-commerce në vitin 2019. Blerësit pëlqejnë të shohin saktësisht se çfarë do të marrin për sa i përket kostos. Nëse një blerës po merrte një marrëveshje të jashtëzakonshme derisa të klikonte mbi ikonën e tyre, nuk është çudi që ata nuk po e ndjekin me pagesë.

Pasja e faqeve të blerjeve në internet dhe e-commerce vë në dukje blerësit në çfarëdo pagese shtesë përpara, do të çojë në një rezultat shumë më të lumtur në të dyja skajet.

Të gjithë e duan një marrëveshje – 54 përqind e blerësve kthehen prapa dhe blerjen e sendeve të braktisura në shportat e tyre, nëse çmimi bie

Burimi: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Nëse e vendosni në karrocën tuaj, ndoshta e keni dëshiruar, por ato tarifa të papritura ju trembin larg. Kjo tha, nëse çmimi i shportës tuaj bie, pse nuk do të ktheheni dhe do ta blini atë? Kjo është sjellja e mbi gjysmës së blerësve në internet atje.

Blerësit nuk janë përkushtuar – 23 përqind nuk do të përpiqen të blejnë nëse duhet të krijojnë një llogari

Burimi: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Nëse jeni blerës në internet, me siguri keni qenë atje. Kjo nuk do të jetë një dukuri e zakonshme në një faqe në internet si Amazon. Megjithatë, nëse po provoni një sit të ri, mund të shihni disa gjëra që ju pëlqejnë dhe i vendosni në shportën tuaj. Para se ta dini, po shkoni në arkë dhe faqja e internetit ju godet me “Krijoni një llogari”.

Ndërsa disa uebfaqe të e-commerce janë mësuar dhe kanë shtuar një opsion “shikoni si mysafir”, të tjerët insistojnë të bëni një llogari. Sipas N Channel, 1 në 5 blerës nuk po përpiqen ta bëjnë këtë. Ata po kërkojnë të përshpejtojnë kontrollin pa u dashur të heqin dorë nga ndonjë informacion personal. uebfaqet e e-commerce që kërkojnë më shumë shitje do të bëjnë mirë të shtojnë një mundësi që nuk kërkon krijimin e një llogarie për të blerë.

3. Statistikat e Performancës së Platformës 2020

Shpërndaje në:

Shërbimi ndaj klientit ka rëndësi. Afërsisht 80 përqind e pjesëmarrësve thanë se ata ndalojnë të japin biznesin e tyre kompanive për shkak të një përvoje të dobët të shërbimit ndaj klientit

Burimi: https://blog.hubspot.com/news-trends/customer-acquisition-study

Ju mund të keni një incident specifik në mendje me këtë infografik statistikor. A keni hasur ndonjëherë në një kompani vërtet të vështirë për të punuar me të? A keni pasur ndonjëherë një përvojë të pasaktë të shërbimit të klientit që shkatërroi një kompani për ju përgjithmonë? Ndoshta edhe ju jeni betuar se nuk do t’i jepni kurrë më biznesit tuaj në një telefonatë të zemëruar me një agjent të shërbimit të klientit?

Farëdo që të ndodhte, ishte e paharrueshme. Nëse keni viçi me një kompani, nuk po kërkoni të punoni përsëri me ta dhe kështu janë shumica e konsumatorëve. Të kesh shërbim të mirë për klientët kur nuk keni ndonjë person me klientët tuaj është po aq e rëndësishme sa një strukturë me tulla dhe llaç, por gjithnjë e më sfiduese.

Konsumatorët janë duke blerë në pajisje të shumta. Rreth 85 përqind e klientëve do të fillojnë çdo blerje të caktuar në një pajisje dhe do ta përfundojnë atë në një tjetër

Burimi: https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/how-digital-connects-shoppers-to-local-stores/

Blerjet celulare shpesh ndikohen nga postat elektronike të dërguara nga shitësi me pakicë. Si i tillë, ndërsa një konsumator mund të fillojë në telefonin ose laptopin ose iPadin e tyre, blerja përfundon në një pajisje tjetër sepse informacioni është aq i arritshëm nga të gjitha platformat.

Kujdes nga faqet e ngadalta. Nëse faqja juaj në internet zgjat më shumë se 3 sekonda, 57 përqind e konsumatorëve do të klikojnë më shumë sesa të presin

Burimi: https://www.pure360.com/warm-up-ip-address/

Me revolucionin e e-commerce vjen nevoja për të kënaqur nevojën e konsumatorëve për internet të shpejtë. Nëse faqet janë të ngadalta, shitjet do të jenë shumë. Të presësh që faqet të ngarkohen është ekuivalente me pritjen në linja në qendër, dhe blerësit e vitit 2019 nuk dëshirojnë asgjë për ta bërë atë me të.

4. Statistikat e përmbajtjes video të Ecommerce 2020

Shpërndaje në:

Trafiku organik përmirësohet deri në 157 përqind me video

Burimi: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

Uebfaqet që performojnë më së miri janë ato me video. Pavarësisht nëse videot janë përgjithësisht më të dobishme për konsumatorët ose sepse ato janë më interesante sesa leximi i materialit, në çdo mënyrë, trafiku rritet kur përfshihen video.

Kur bëni një blerje, 80 përqind e konsumatorëve i gjetën videot e dobishme

Burimi: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

A keni hasur ndonjëherë në një mësim videosh vërtet të dobishëm ose për një demonstrim produkti? Nëse e keni, ju e dini që mund të përmirësojë përvojën tuaj të blerjes dhjetëfish. Një pjesë e arsyes që disa blerës pëlqejnë të shkojnë në një vend me tulla dhe llaç kaq shumë është që u lejon atyre të kenë produktin fizik në duart e tyre.

Mund të kaloni kaq pak kohë me një artikull dhe ta dini se nuk është për ju. Ndërsa nuk e zëvendëson plotësisht përvojën, duke parë që dikush tjetër të trajtojë një produkt mund t’ju ndihmojë të vlerësoni se si ju dëshironi. Ndoshta të shohësh xhaketën e modeluar nga dikush që është me madhësi të ngjashme ose të gjitha xhepat në çantë shpine në një video është vetëm pika prerëse që ju nevojitet.

Vizualet janë një pjesë e rëndësishme e procesit të vendimmarrjes së një konsumatori. Nëntë në 10 blerës thonë se kjo është pjesa më e rëndësishme e vendimit të tyre për blerje

Burimi: https://www.jlbmedia.com/benefits-product-video-production/

A do të blini diçka që nuk e kishit parë kurrë më parë? Përgjigja ka të ngjarë, “asnjë mënyrë!” Pavarësisht nëse këto pamje janë video ose foto, dëshironi të siguroheni se e dini se çfarë po merrni përpara se ta porosisni. Kështu, videot nxisin angazhimin në faqet e internetit sepse shfaqin produkte në kohë reale. Përdoruesit mund të shohin saktësisht se si e përdorin produktin dhe si duket.

Shikimi i një video në lidhje me një produkt preferohet nga katër herë më shumë blerës sesa thjesht të lexoni për produktin

Burimi: https://animoto.com/blog/business/video-marketing-cheat-sheet-infographic/

Le ta përballojmë. Leximi për një produkt thjesht nuk është aq i lehtë sa të shikosh diçka për të. Nëse keni për të parë një video mësimore ose demo, ju e dini saktësisht se si produkti është menduar të përdoret në një mënyrë miqësore për përdoruesit. Duhet më pak kohë dhe më pak përpjekje, dhe do të jeni aq më afër blerjes së artikullit tuaj të dëshiruar në asnjë kohë.

5. Statistikat e Tregtisë në Median Sociale 2020

Shpërndaje në:

Nëse një dyqan ka një prani të mediave sociale, ato rritin shitjet e tyre mesatare për 32 përqind

Burimi: https://www.bigcommerce.com/blog/5-social-stats-for-online-storeowners/

Në përgjithësi, shumica e individëve u besojnë bizneseve që kanë gjithnjë e më shumë një prani në internet. Nëse mund të gjeni në Facebook ose Instagram të tyre, kjo rrit mundësinë që të mund të njiheni me produktet e tyre. Nëse konsumatorët mund të bashkëveprojnë me një dyqan përmes mediave të tyre sociale, ata kanë më shumë të ngjarë të ndjehen të qetë dhe të bëjnë një blerje. Kështu, rrit shitjet në internet të një dyqani me 32 përqind.

Facebook është forumi më i popullarizuar i e-commerce. Rreth 85 përqind e të gjitha blerjeve të e-commerce në një faqe të mediave sociale vijnë nga Facebook

Burimi: https://www.shopify.com/infographics/social-commerce

Ndërsa mund të mos jeni të njohur me të, tregu i e-commerce në Facebook mund të bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm në të ardhmen. Aktualisht, rreth 85 përqind e të gjitha blerjeve ecommerce në mediat sociale janë në platformën e Mark Zuckerberg.

Ndërsa Facebook aktualisht ka monopolin, suksesi i lulëzon mund të fillojë të imulohet nga disa gjigantë të tjerë të mediave sociale si Instagram ose Twitter. Vetëm koha do të tregojë se ku mund të zgjerohet e-commerce dhe të vazhdojë të jetë e suksesshme.

Nëse përmbajtja është vizive, ka 40 herë më shumë të ngjarë të ndahet në mediat sociale

Burimi: https://www.dreamgrow.com/21-social-media-marketing-statistics/

Përmbajtja vizuale është më tërheqëse për konsumatorët, dhe kështu, ata kanë shumë më shumë të ngjarë ta ndajnë atë me qarqet e tyre të brendshme. Media sociale – ashtu si tregtia elektronike dhe blerja në internet – po ndryshon mënyrën e shikimit të produkteve. Produktet tani mund t’u referohen menjëherë miqve dhe familjes nëse një konsumator është i kënaqur me të. Bërja e një produkti në treg në mediat sociale tani është po aq e rëndësishme sa të sigurosh që faqja e internetit tënde është miqësore.

6. Largimet kryesore

Shpërndaje në:

Pra, cilat janë pengesat kryesore të e-commerce 2020 dhe industrisë së blerjeve online që tregojnë këto statistika?

 • Të kuptuarit se si funksionojnë konsumatorët është e rëndësishme për rritjen e e-commerce dhe shitjet e blerjeve në internet.
 • Optimizimi i faqeve të internetit celular do të ndihmojë konsumatorët të operojnë më mirë dhe të rritin shitjet. Uebfaqet e celularëve që nuk janë optimizuar, po pengojnë klientët që ndikojnë në statistikat e performancës së platformës.
 • Ndërsa heqja dorë nga karrocat e blerjeve do të ndodhë edhe me faqet më të mira absolute, të kuptuarit, nëse kjo po ndodh vetëm sepse blerësit nuk janë kryer ose nëse faqja në vetvete është pengesë për blerësin, është tepër e rëndësishme. Nëse është e fundit, është e rëndësishme të bëni modifikime në faqen e vetë. Si mund të duket ky modifikim?
  • Njoftoni blerësit për çdo tarifë shtesë para kohe në mënyrë që të mos ketë tronditje të afisheve në karrocë.
  • Mos mandatoni krijimin e një llogarie për të blerë artikuj.
  • Dërgoni një kujtesë me email për individët që kanë braktisur karrocat. Edhe më mirë, nëse ndodh që një shitje të godasë sendet e tyre, kjo i bën ata që ka më shumë të ngjarë të blejnë.
 • Në ditën dhe moshën e mediave sociale, përmbajtja e videos mund të përmirësojë angazhimin dhe të ndihmojë konsumatorët të kuptojnë mënyrën se si produktet punojnë në një mënyrë më efektive që përmbajtja e shkruar apo edhe fotografitë.
 • Mediat sociale dhe vendet e tyre të tregtisë elektronike mund të ndihmojnë në ndërtimin e vetëdijes për markën. Përdorimi i kësaj rruge mund të ndihmojë në përmirësimin e biznesit dhe të bëhet konkurrues në këtë industri të re dhe lulëzon.

Në përgjithësi, ecommerce dhe industria e blerjeve në internet së shpejti do të bëhen një mënyrë e së ardhmes. Statistikat e disponueshme të tregtisë elektronike tregojnë se ka mënyra të ndryshme për të parë aspektet e dobishme të blerjes dhe shitjes së shërbimeve në internet.

Pavarësisht nëse shikoni sjelljen e blerësit, performancën e platformës ose statistikat e mediave sociale, aspekti më i rëndësishëm është vetëm të kuptuarit se si funksionojnë konsumatorët në mënyrë që të vazhdojnë të rriten ecommerce.

Me 95 përqind të blerjeve që shkojnë drejt tregut në internet në gati 20 vjet, ju jeni më mirë të mësoni se si të shfrytëzoni më shumë përvojën tuaj të blerjes ose shitjes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map