Facebook vazhdon të mbajë fort titullin e saj si platforma më e njohur e mediave sociale atje. Në përpjekje për t’ju mbajtur të azhurnuar me statistikat më të reja, unë ua kam dhënë një herë numrat tanë për t’u siguruar që ato janë azhurnuar për të pasqyruar aktivitetin në vitin 2018.


Këtu më poshtë është një koleksion nga më të azhurnuarit për t’ju dhënë gjendjen aktuale të Facebook tani.

Facebook mbretëron suprem në social dhe është pa dyshim platforma më e njohur e mediave sociale atje.

Knowledgeshtë njohuri e zakonshme që Mark Zuckerberg filloi Facebook (fillimisht i quajtur “Thefacebook”) në vitin 2004. Sot Facebook është mbreti / mbretëresha e peizazhit të mediave sociale me një audiencë që është edhe masive (afër 1.5 miliardë përdoruesit aktivë të përditshëm) si dhe besnikë (koha mesatare e kaluar në të për çdo përdorues në ditë është 35 minuta).

Këtu kam përpiluar 20 statistika të azhurnuara në Facebook për t’ju dhënë gjendjen aktuale të Facebook, atë që përdoruesit e saj po bëjnë në të dhe si po e përdorin atë. Le të hidhemi brenda..

Statistikat dhe Faktet në Facebook (2020)

 • Shpërndaje në ..
 • Shpërndaje në Facebook
 • cicërimë
 • Pin atë
 • Dorëzoni në Reddit
 • Ndani në LinkedIn

Në nivel global ka 2.5 miliardë përdorues aktivë mujorë (MAU) në Facebook që nga 31 dhjetori 2019, kjo është një rritje prej 8 përqind nga viti në vit. (Burimi: investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2020/Facebook-Reports-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2019-Results/default.aspx)
Në të gjithë botën ka 1.66 miliardë përdorues aktivë të përditshëm (DAU) në Facebook që nga 31 dhjetori 2019, kjo është një rritje prej 9 përqind nga viti në vit. (Burimi: investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2020/Facebook-Reports-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2019-Results/default.aspx)
Në vitin 2019 solli në Facebook 21.08 miliard dollarë të ardhura, një rritje prej 25% nga viti në vit, me 2.56 dollarë të ardhura për aksion. (Burimi: investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2020/Facebook-Reports-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2019-Results/default.aspx)
logon e facebook-ut
Ndër të gjithë përdoruesit e Facebook-ut 88% e përdorin atë përmes celularit pajisje. Në SH.B.A. ky numër arrin 68 përqind. (Burimi: businessofapps.com/data/facebook-statistics/)
Sot ka afërsisht 2.53 miliardë smartphone në përdorim në botë dhe jashtë këtij numri një tronditëse 85 përqind e pronarëve të smartphoneve përdorin aplikacionin Facebook. (Burimi: businessofapps.com/data/facebook-statistics/)
Që nga maji 2018, numri i përgjithshëm i Faqet e Biznesit në Facebook janë 80 milion. (Burimi: expandedramblings.com/index.php/facebook-page-statistics/)
Të dhënat që nga janari 2018 sugjerojnë se ekziston një 600 për qind rritje në bashkëveprimet në Facebook kur një video e postuar. (Burimi: expandedramblings.com/index.php/facebook-page-statistics/)
Facebook po punëson stafin me ritmin rekord. Numri i kokës ishte 44.942 që nga 31 Dhjetori 2019, që është një rritje prej 26% nga viti në vit. (Burimi: investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2020/Facebook-Reports-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2019-Results/default.aspx)
Facebook pranoi të fshihej 1.3 miliardë llogari të rreme në Facebook, e cila është shumë larg nga llogaritë e tyre të pranuara të 83 mashtrimeve në tremujorin e fundit të 2017 (të cilat përfshijnë llogari të kopjuara, llogari të ngritura për gjëra të tjera nga njerëzit, ose llogari të bëra për shpërndarjen e spam). ((Burimi: wordstream.com/blog/ws/2017/11/07/facebook-statistics, https://www.recode.net/2018/5/15/17349790/facebook-mark-zuckerberg-fake-accounts- përmbajtja-politikë-update)
Cdo minute 400 përdorues të rinj regjistrohu për tu anëtarësuar në Facebook. (Burimi: wordstream.com/blog/ws/2017/11/07/
facebook-statistics)
Çdo ditë 35 milion njerëz aktualizojnë statuset e tyre në Facebook. (Burimi: wordstream.com/blog/ws/2017/11/07/
facebook-statistics)
Më shumë gra sesa burra përdorin Facebook. 74 përqind e grave krahasuan me 62 përqind të burrave përdorni Facebook. (Burimi: blog.hootsuite.com/facebook-demographics)
faqja kryesore e facebook-ut
Në Facebook arrihet mesatarisht 8 herë në ditë, e ndjekur nga Instagram 6, Twitter 5 dhe Facebook Messenger 3 herë. (Burimi: smartinsights.com/social-media-marketing/social-network-landscape-chartoftheday/)
44 përqind e konsumatorëve pranojnë se sjellja e tyre e blerjeve është e ndikuar nga Facebook. (Burimi: whizsky.com/2018/02/top-facebook-stats-every-marketer-must-ledge-2018/)
rreth 25 përqind e përdoruesve të Facebook janë ndërmjet 25 deri 34 vjeç vitet e moshës, kjo është grupmosha që përdor më shumë Facebook-un. (Burimi: statista.com/statistics/187041/us-user-age-distribution-on-facebook)
Mark Zuckerberg
Përdoruesit e Facebook gjenerojnë 4 milion pëlqime çdo minutë. (Burimi: whizsky.com/2018/02/top-facebook-stats-every-marketer-must-ledge-2018/)
Hive është depoja e të dhënave në Facebook dhe ajo ruan 300 petabytes të të dhënave dhe merr rreth 600 terabajt të të dhënave çdo ditë. (Burimi: brandwatch.com/blog/47-facebook-statistics/)
Me shume se 350 miliardë foto janë ngarkuar në Facebook. (Burimi: businessinsider.com/facebook-350-million-photos-each-day-2013-9?IR=T)
26 përqind e përdoruesve të Facebook të cilët klikuan në reklama të raportuara duke bërë një blerje. (Burimi: dsim.in/blog/2018/01/25/70-super-usukur-facebook-stats-far-year/)
95.8 përqind e tregtarëve të mediave sociale janë duke përdorur platformën e reklamave në Facebook. (Burimi: blog.hootsuite.com/social-media-statistics-for-social-media-managers/#facebook)
65 përqind e të rriturve midis 50 dhe 64 vjeç vitet e përdorimit të Facebook. (Burimi: spredfast.com/social-marketing-blog/6-facebook-stats-drive-your-2018-marketing-strategy)
Angazhimi në Facebook është 18 përqind më i lartë të enjteve dhe të premteve. (Burimi: zephoria.com/top-15-valuable-facebook-statistics/)

 • Shpërndaje në ..
 • Shpërndaje në Facebook
 • cicërimë
 • Pin atë
 • Dorëzoni në Reddit
 • Ndani në LinkedIn

Facebook publikoi rezultatet e tyre për tremujorin e dytë të 2018 më 25 korrik 2018. Për të mësuar më shumë rreth statistikave të përdoruesve të Facebook-ut do të doni të përdorni këto informacione nga vetë Facebook (https://investor.fb.com/investor-events/event -hollësitë / 2018 / Facebook-Q2-2018-Fitimet / default).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me