100+ Statistikat dhe faktet në internet për vitin 2020

Viti 2020 është këtu dhe pronarët e faqeve të internetit të të gjitha llojeve – blogerët, tregtarët, kompanitë dhe pronarët e e-commerce – janë duke u përgatitur për një vit krejt të ri me shpresën për ta bërë atë më të suksesshëm akoma. Ky artikull është një përmbledhje e statistikave të Internetit për vitin 2020.


Më duket e dobishme të ndajmë ato që janë në dukje statistikat dhe faktet më të rëndësishme për botën në internet me këdo që dëshiron të dijë.

Ky postim u botua fillimisht në 2018 dhe është azhurnuar për të përfshirë statistikat e fundit të Internetit për vitin 2020.

Shikoni se si u shndërrua 2019 në të gjithë internetin dhe disa nga ato që mund të prisni të shihni këtë vit. Dhe sigurohuni që të kontrolloheni pasi shpaloset viti i ri!

Interneti është gjithnjë në ndryshim. Kjo do të thotë që lloji i përmbajtjes që ju krijoni, strategjitë tuaja të marketingut, mënyra se si njerëzit ndërveprojnë me pajisjet e tyre mobile, mënyrën sesi konsumatorët bëjnë blerje në internet dhe mënyrat në të cilat njerëzit kërkojnë informacion, janë gjithashtu në gjendje të vazhdueshme të ndryshimit.

2020 Statistikat e Internetit & fakte

Shpërndaje në:

Që nga 5 janari i vitit 2020, ka pasur 4,437,215,927 (4+ miliardë) përdorues të internetit që përfshin globin. Kjo është krahasuar me 3.42 miliardë përdorues të regjistruar në fund të vitit 2016. Azia vazhdon trendin e përdorimit të më shumë përdoruesve të internetit në botë, megjithëse përqindja ka ra nga 49.7% në 49.0%. Vrapuesit përfshijnë Evropën (16.8%), Afrikën (11%) dhe Amerikën Latine / Karaibe (10.4%).

Përdoruesit e Internetit në të gjithë botën 2014-2020

statistikat e internetitPaneli i drejtpërdrejtë: https://datastudio.google.com/embed/reporting/1sImC_rjeWqNXdgQt5MtmrQMbH44qFjtA/page/1fzh Interesshtë interesante se Amerika e Veriut përbën vetëm 8.2% e të gjithë përdoruesve të internetit në të gjithë botën.statistikat dhe faktet në internet 2019 Në Azi, Kina mbretëron suprem kur bëhet fjalë të ketë përdoruesit më aktivë të internetit. me 818.934,000 përdorues, vendet e ardhshme më të afërta përfshijnë Shtetet e Bashkuara me 320.059.368, Rusia me 109.552.842 dhe Amerika Latine / Karaibe me 18.526.199 përdorues. Ka 326.474.013 persona në Shtetet e Bashkuara, dhe gati dyfish se përdorimi i internetit në Kinë, e cila ka një popullsi prej 1,415,045,928. Amerika e Veriut ka shkallën më të lartë të depërtimit me 88.1% e njerëzve të saj që përdorin internetin. Kjo pasohet nga Evropa (85.2%), Australia / Oqeania (68.9%) dhe Amerika Latine / Karaibe (67.2%). Sa faqe në internet ka në vitin 2020? Që nga janari i vitit 2020 kishte mbaruar 1.74 miliardë faqe në internet në internet. info.cern.ch ishte faqja e parë në internet në internet, botuar në 6 gusht 1991. Bota mesatarisht ka një normë të depërtimit të internetit në 55.1% (krahasuar me 35% në 2013). Suruditërisht, Ishujt Falkland dhe Islanda kanë normat më të larta të depërtimit në të gjithë botën 99.3% nga 99.0% respektivisht, megjithëse popullsitë e tyre të vogla 2,919 dhe 337,780 i bëjnë normat e larta të depërtimit më të lehta për t’u arritur. Google tani përpunon 7 miliardë pyetje kërkimi në ditë në të gjithë botën (megjithëse disa thonë se mund të jetë aq i lartë sa 10 miliardë në ditë). 15% e këtyre pyetjeve nuk janë kërkuar kurrë në Google më parë. 56% e të gjithë trafikut të internetit është nga një burim i automatizuar, siç janë mjetet e hakimit, scraper dhe spammers, impersonators dhe bots. Google Chrome mbretëron suprem në mesin e përdoruesve me Mbizotërim 61.77%. Shfletuesit e tjerë të njohur të Internetit renditen si më poshtë – Safari (15.09%), Firefox (4.92%), Opera (3.15%) dhe Internet Explorer (2.81%) Përafërsisht 40% e popullsisë së botës kishte një lidhje interneti në 2018. Në 1995, ishte më pak se 1%. Më shumë njerëz kanë akses në internet në një pajisje celulare sesa ata në një kompjuter desktop. Në vitin 2018, përdorimi i internetit celular ishte 48.2%. Sa emra domenesh ka? Në Q3 2019 kishte Regjistruar 359.8 milion emër domain në të gjitha fushat e nivelit të lartë (TLD). .COM është domeni i nivelit të lartë (TLD) me regjistrimet më të mëdha në Q3 2019, Regjistrimet 144M .COM të ndjekura nga .TK (Turqi) 25.1M dhe .CN (Kinë) në regjistrimet 23M.sa emra domain ka atySipas Verisign, që nga 30 shtatori 2019, tre fushat më të mëdha të nivelit të lartë ishin .com, .tk dhe .cn: 51.8% e të gjithë trafikut në internet vjen nga bots. vetëm 48.2% e trafikut të internetit vjen nga njerëzitpërdorimi i internetit 2019Përdoruesit në mbarë botën dhe depërtimi i Internetit, 2016-2021

2020 Statistikat e Reklamimit Online & fakte

Shpërndaje në:

Media dixhitale pritet të gjenerojë 51%, ose më shumë 240 miliardë dollarë, nga të gjitha paratë e reklamave të shpenzuara globalisht në vitin 2019. Reklamat e kërkimit janë lloji më i popullarizuar i reklamës dixhitale tani, me tregtarët që rritin shpenzimet në 2018 me 12% për të arritur 113 miliard dollarë të shpenzuar. 63% e të gjitha reklamave të kërkimit do të jetë i bazuar në celular në vitin 2019, duke arritur në 28.25 miliardë dollarë të shpenzuar. Reklama video video po ndryshojnë Për shembull, Snapchat pritet të lëshojë një veçori ku përdoruesit mund të rrëshqasin majtas për miqtë’ snaps dhe e drejtë për përmbajtjen editoriale, në mënyrë që tregtarët të përfshihen dhe të ofrojnë reklama.statistikat dhe faktet e reklamimit në internet 2019 Për më tepër, Facebook sapo njoftoi se do të testojnë një veçori që reklamon para të gjitha videove amtare, gjë që ndihmon tregtarët të zgjerojnë mundësitë e tyre në faqen më të njohur të mediave sociale deri më sot. Reklamat në TV pritet të sjellin një Rritje 2.5% në të ardhura këtë vit të ardhshëm, pavarësisht rënies së kaluar – duke arritur në rreth 183 miliardë dollarë. Të ardhurat nga reklama në Facebook pritet të hidhen 32.1%, ndërsa reklamuesit pritet të shpenzojnë 14.8% më shumë me reklama në Google.

2020 Statistikat dhe Faktet e Blogimit

Shpërndaje në:

Sa postime në blog publikohen në ditë në vitin 2020? Me shume se 5,760,000 postime në blog publikohen në internet çdo ditë të vetme. Ka mbaruar 600 milion bloge në botë në vitin 2020. Në SH.B.A., në vitin 2020, ka 1.7 milion pronarë të blogjeve që krijojnë postime të gjata në blog 9x më shumë drejtime sesa postimet me forma të shkurtra. Strategjitë më të njohura të marketingut të përmbajtjes përfshijnë – Blogim (65%), Media Sociale (65%), dhe Studime të Rasteve (64%). Shtimi i kësaj, 78% e blerësve të B2B përdorin studime rasti kur hulumtoni blerje, të ndjekura nga gazeta të bardha, uebfaqe, libra elektronikë dhe raporte të analizave të palëve të treta.statistikat dhe faktet e blogjeve 2019 Blogimi vazhdon të jetë strategjia numër një e marketingut për kompanitë (sipas 45% e tregtarëve të anketuar). 6.7 milion njerëz publikojnë postime në një faqe në internet të blogeve rregullisht, me 12 milion postime bloge në mediat e tyre sociale. 81% e konsumatorëve në internet besojnë në informacionet që gjenden në blog. Në fakt, 61% e konsumatorëve amerikanë në internet kanë bërë një blerje bazuar në rekomandimet nga një blog. 75% e njerëzve nuk lëvizin kurrë në faqen e parë në rezultatet e kërkimit dhe 80% e njerëzve injorojnë reklamat në Google, megjithë kërcimet e reklamave në Google pritet të shohin këtë vit të ardhshëm. Ka mbaruar 5 miliardë kërkime në Google çdo ditë. 15% e kërkimeve janë të reja, nuk janë kërkuar kurrë më parë. Numri mesatar i fjalëve të përmbajtjes së rangut të lartë në Google është midis 1,140 dhe 1,285 fjalë.

2020 Statistikat e Emrit të Domainit & fakte

Shpërndaje në:

Në Q3 2019 ishin regjistruar 20 milion emra të rinj domain, që është një 4% rritje nga tremujori i mëparshëm. TLD-të .com dhe .net kishin një total të kombinuar 157.4 milion regjistrime të emrave të domain kete vit. Një rritje e 200,000 regjistrime të emrave të nivelit të lartë të kodit të vendit, ose një rritje prej 0,1%, këtë vit të kaluar. Renditja më e lartë ishin .cn – Kina, .tk – Tokelau, .de – Gjermani, Britani e Madhe, dhe .ru – Federata e Rusisë. Në total, ka afërsisht 333.8 milion regjistrime të emrave të domain në të gjithë botën, dhe ai numër është tani duke u rritur në mënyrë të qëndrueshme me rreth 1.0% çdo vit.regjistrime të emrave të nivelit të lartë 2019Ka 1.508 shtesa të emrit të domain (TLD). 3 kryesueset janë .com, .tk dhe .net Pesë shtesat më të preferuara të emrave të domain janë aktualisht: .com (133.9 milion), .cn (21.4 milion), .tk (19.9 milion), .de (16.3 milion) , dhe .net (14.4 milion). Cars.com është emri më i lartë i shitjeve të regjistruara ndonjëherë. Shkoi për një dajak 872 milion dollarë. Yahoo.com, Google.com, Facebook.com, Youtube.com dhe Live.com rregullojnë botën e domenit. Faqet e Niche kanë mbi 1000 shtesa të emrave të domain për të zgjedhur falë faqes mbi ngopjen. GoDaddy është regjistruesi më i madh i emrave të domain, që nga dhjetori i vitit 2018 49.98% e të gjithë emrave të domain ishin regjistruar me ta.

2020 Statistikat e Web Hosting & fakte

Shpërndaje në:

Që nga 1 janari i vitit 2020, ka pasur 1,744,517,326 faqe në internet, lart nga 906,616,188 në janar 2016. Uebfaqja e parë në botë u botua në 6 gusht 1991 nga fizikani britanik Tim Berners-Lee. Sistemet më të njohura të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) përfshijnë – WordPress, Joomla dhe Drupal, me dominimin e WordPress, duke patur një pjesë të tregut prej 60%. 35% e të gjitha faqeve në internet mundësohen nga WordPress, sistemi i menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur. 51.3% e të gjitha faqeve në internet mos përdorni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes. 50% e faqeve të internetit sot janë pritur në njërën prej tyre Apache ose nginx, të dy të lirë për të përdorur serverë me burim të hapur. Sitet më të spikatura që përdorin WordPress janë New York Times, Forbes dhe Blog në Facebook.statistikat dhe faktet e mbajtjes në internet 2019 2020 pret që pritja e WordPress në WP Engine, Hosting InMotion, Cloudways WordPress hosting, hosting Kinsta, hosting FastComet, mbajtja në internet e Hostinger, pritja Bluehost dhe faqja e internetit e SiteGround të jenë ofruesit më të mirë të pritjes në treg. Gjysmë miliardë dollarë humbet çdo vit për shkak të faqeve të ngadalta të internetit, me normat e konvertimit që bien 7% si rezultat. Kjo mund të parandalohet duke përdorur ofrues të besueshëm të mbajtjes në internet. 40% e konsumatorëve do të lënë një faqe që zgjat më shumë sesa tre sekonda për të ngarkuar. Dhe 79% e blerësve që janë të pakënaqur me punën e faqes thonë se kanë më pak të ngjarë të blejnë përsëri nga e njëjta faqe. Squarespace, Wix dhe Weebly janë krijuesit më të njohur të faqeve të internetit për të krijuar një sit. Megjithatë sipas faqeve të buildwith.com krijuar nga një ndërtues faqesh në internet vetëm e përbëjnë 5.6% e faqeve të para 1 milion në internet.

2020 Ecommerce & Statistikat e konvertimit & fakte

Shpërndaje në:

Një vonesë 1 sekondë në shpejtësinë e ngarkimit të faqeve mund t’ju kushtojë 7% e konvertimeve tuaja në e-commerce. Faqet në faqen e parë të rezultateve të kërkimit në Google kanë një shpejtësi mesatare të ngarkesës së faqes më pak se 2000 milisekonda. Sipas Pingdom, faqja e internetit më e shpejtë deri më tani është bhphotovideo.com, e ndjekur nga hm.com dhe bestbuy.com, të gjitha kanë shpejtësi të ngarkimit të faqeve nën 0.5 sekondë. Shitjet e e-commerce arritën në 2.29 trilion dollarë në 2017 dhe pritet të arrijnë Shitje me vlerë 3,45 trilion dollarë në vitin 2019. Shitjet globale me pakicë në internet po rriten dhe vlerësohet të arrijnë 8.8% të shpenzimeve totale për pakicë në vitin 2018. Mbretëria e Bashkuar ka shitjet më të larta të regjistruara në ecommerce, e ndjekur nga Kina, Norvegjia, Finlanda dhe Koreja e Jugut. 47.3% të popullsisë botërore pritet të blejë në internet në vitin 2018. Blerjet ushqimore online do të arrijnë 100 miliardë dollarë deri në vitin 2025, duke kapur 20% të tregut të përgjithshëm të sendeve ushqimore. Pavarësisht rritjes së përdorimit celular, shitjet e desktopit vazhdoni të mbretëroni suprem. Një në katër persona do të vazhdojë të bëjë blerje në internet të paktën një herë në javë, dhe akoma vetëm 28% e bizneseve të vogla amerikane po shesin produktet e tyre në internet.statistikat dhe faktet e ecommerce 2019 71% e blerësve besoni se ata do të marrin një marrëveshje më të mirë në internet sesa në dyqane. 28% e blerësve në internet do të braktisin karrocën e tyre nëse kostot e transportit janë shumë të larta. Deri në vitin 2019, vlerësohet se do të ketë 224 milion blerës dixhital vetëm në Shtetet e Bashkuara. Përdorimi i videove të produkteve mund të rrisë blerjet e produkteve nga një mbresëlënëse 144%. 47% nga të gjitha porositë në internet përfshijnë transportin falas. Blerësit në internet do të shpenzojnë 30% më shumë për porosinë kur është përfshirë transporti falas. Ndërsa shumica e pronarëve të smartphone dhe tabletëve (68%) kanë tentuar të bëjnë një blerje në pajisjen e tyre, dy të tretat (66%) nuk arritën të përfundojnë një transaksion për shkak të pengesave të hasura gjatë arkëtimit. Llogaritë e braktisjes së shportës për 18 miliard dollarë humbje në shitje cdo vit. Shkalla e braktisjes për karrocat e blerjeve celular është 97% krahasuar me 70-75% për karrocat e desktopit. arsyet kryesore të braktisjes së qerreve përfshijnë – kostot e transportit shumë të larta, jo të gatshme për blerje, duke mos u kualifikuar për transport falas, kostot e transportit treguar shumë vonë në procesin e blerjes, dhe faqet e internetit që ngarkohen shumë ngadalë. Blerësi mesatar i B2B është nën mosha 35 vjeç. 71% e të gjithë blerësve filloni me kërkime të përgjithshme pa kufizime. Opsionet e arkëtimit celular janë rritur që nga ajo kohë 84% e njerëzve kanë të paktën një shqetësim për shkeljet e të dhënave dhe blerjet në internet. Vitin e kaluar 174 milion amerikanë i cili shënoi mes të Premten e Zi dhe të hënën Cyber ​​shpenzoi mesatarisht 335 dollarë për person. Estimatedshtë vlerësuar se 1.92 miliardë njerëz pritet të blejnë diçka në internet në vitin 2019. Amazon është përgjegjës për më shumë se 49% të të gjitha shitjeve në internet dhe rreth 5% të të gjitha shitjeve me pakicë në Shtetet e Bashkuara. 80% e të rriturve të Amerikës së Veriut përdorin bllokimin e reklamave. Nëse asgjë nuk është bërë për të adresuar bllokimin e reklamave, vlerësohet se deri në vitin 2020 do të kushtojë bizneset 75 miliardë dollarë në vit. Në vitin 2019 pritet që videot të llogariten 80% e të gjithë trafikut në internet.

2020 Statistikat e Internetit celular & fakte

Shpërndaje në:

Google përbën një tronditës 32.4% e totalit të shpenzimeve për reklama në celular, me Facebook një sekondë të ngushtë me 24.6%. për 53% e postave elektronike hapen në pajisjet mobile, me një 25% më shumë gjasa të hapen me një linjë lëndësh të personalizuar. 91% e njerëzve në Emiratet e Bashkuara Arabe hyrë në internet në telefonin e tyre, i ndjekur nga Singapori me 88% dhe Arabia Saudite me 86%. Shtetet e Bashkuara kanë vetëm 57% të njerëzve që hyjnë në internet përmes një pajisjeje celulare.statistikat dhe faktet në internet celular 2019 Që nga Marsi 2017, 80% e faqeve të internetit më të mira Alexa ishin miqësore me celularin. 70% e përdoruesve celular raportoni reklama jo të pëlqyeshme, pavarësisht përdorimit të tyre të vazhdueshëm nga bizneset. 80% nga të gjithë përdoruesit e internetit posedojnë një telefon celular. Njerëzit shpenzojnë 89% e kohës së tyre të mediave mobile në aplikacione dhe 11% të tjerë të shpenzuar në faqet e internetit. Tabletat kanë nivelin më të lartë të shtesave në shporta në faqet e e-commerce në 8.58%. Në vitin 2019, të rriturit amerikanë pritet të shpenzojnë mesatarisht 3 orë e 35 minuta në pajisjet mobile. Trafiku celular ka kapërcyer desktopin, 48.2% e të gjithë trafikut në internet vjen nga pajisjet mobile dhe tabletë. Në vitin 2019, ecommerce lëvizja pritet të gjenerojë 2.32 trilion dollarë në shitje.

2020 Statistikat e mediave sociale & fakte

Shpërndaje në:

Në vitin 2019, vlerësohet se do të ketë rreth 2.77 miliardë përdorues të mediave sociale në mbarë globin, nga 2.46 miliardë në vitin 2017. 81% e tregtarëve zbuloi që trafiku i rritur ka ndodhur me aq pak sa 6 orë në javë të investuara në marketing në mediat sociale. Infographics pëlqehen dhe shpërndahen në mediat sociale 3X më shumë se çdo lloj përmbajtje tjetër. Hapësira mesatare e vëmendjes në vitin 2000 ishte 12 sekonda, këtë vit hapësira mesatare e vëmendjes është vetëm 8 sekonda. Kjo është më pak se hapësira e vëmendjes 9 sekondë e peshkut tuaj mesatar.statistikat dhe faktet e mediave sociale 2019 Auditorët B2B kryesisht preferojnë LinkedIn (82%), Twitter (66%), YouTube (64%), Facebook (41%) dhe SlideShare (38%) si platformat e tyre të preferuara të mediave sociale. 71% e konsumatorëve të cilët kanë pasur një përvojë të mirë të shërbimit të mediave sociale me një markë ka të ngjarë ta rekomandojnë atë të tjerët. Facebook tregon statistikat më të fuqishme të mediave sociale në ecommerce, duke dërguar një masë 60% e të gjitha referimeve të e-commerce për vitin e kaluar. Markat kryesore në Instagram po shohin një Shkalla e angazhimit për ndjekës prej 4.21%, që është 58 herë më i lartë se në Facebook dhe 120 herë më i lartë se në Twitter. Facebook aktualisht ka 2.27 miliardë përdorues. Twitter ka 336 milion përdorues aktivë mujorë. Instagram ka 1 miliard përdorues. LinkedIn ka 500 milion përdorues. Njerëzit kalojnë mesatarisht 2 orë e 15 minuta në ditë në rrjetet e mediave sociale. Facebook Messenger dhe WhatsApp janë shërbimet më të larta të mesazheve, me mbi 50% e përdoruesve të internetit duke përdorur njërën ose tjetrën. Përdorimi i Snapchat është më i larti në mesin e Gjenerali Z popullsia (38% e përdorin rregullisht). mbi 400 milion njerëz përdorin Stories në Instagram çdo muaj. Mbi 2 miliardë mesazhe shkëmbehen midis markave dhe përdoruesve çdo muaj, me 45.8% të njerëzve duke thënë se ata më mirë do të kontaktojnë një biznes përmes mesazheve sesa email. mbi 90% e tregtarëve të cilët përdorin një strategji të marketingut me ndikim në mediat sociale besojnë se është e suksesshme.

2020 Statistikat e sigurisë në internet & fakte

Shpërndaje në:

73% e sulmeve në internet kryhen për arsye ekonomike Kostoja e dëmeve të krimit në internet do të kushtojë 6 trilion dollarë në vit deri në vitin 2021, deri nga 3 trilion dollarë vetëm një vit më parë Kostoja e ransomware parashikohet të tejkalojë 5 miliardë dollarë në 2017-ën. Nga 325 milion dollarë në 2015, që është një rritje prej 15X në vetëm dy vjet 4,000 sulme ransomware zhvillohet çdo ditëstatistikat dhe faktet e sigurisë së internetit 2019 Sulmet Ransomware kanë ra rreth 30% këtë vit me infeksione të cryptominers në rritje në 44.5% Sasia mesatare e kërkuar pas një sulmi shpërblyese është $ 1077 Në nivel global, krimi në internet është krimi i dytë më i raportuar për sigurinë kibernetike 1 në çdo 131 email përmbajnë një malware 93% e shkeljeve të të dhënave ndodhin brenda disa minutash, dhe 83% nuk ​​zbulohen për javë të tëra Shkelja më e madhe e të dhënave ndonjëherë ka ndodhur në 2013 kur 3 miliardë përdorues të Yahoo numrat e telefonit, datat e lindjes dhe pyetjet e sigurisë, u hakuan Fjalëkalimet e dobëta ose të vjedhura është taktika më e zakonshme midis kriminelëve në internet. 81% e sulmeve në internet bazohen në fjalëkalime të dobëta ose të vjedhura

mbi 40% e sulmeve të krimit kibernetik synojnë bizneset e vogla

Unë kam punuar pa u lodhur për të krijuar këtë listë gjithëpërfshirëse të tendencave të Internetit, që do të thotë t’ju ndihmoj të ju udhëheq gjatë vitit 2020, në mënyrë që të mund të tërhiqni, konvertoni dhe mbani klientët dhe ndjekësit besnikë si kurrë më parë.

Referenconi statistikat dhe faktet në internet si të dëshironi, dhe ndjehuni të lirë t’i ndani ato në rrjetet sociale. Ju gjithashtu mund ta shkarkoni këtë faqe si një imazh këtu.

Burimet dhe statistikat e përdorura në këtë postim

 • http://www.internetworldstats.com/stats.htm
 • https://www.statista.com/statistics/273018/number-of-internet-users-worldwide/
 • https://www.census.gov/popclock/
 • http://www.internetworldstats.com/top25.htm
 • https://www.statista.com/statistics/269329/penetration-rate-of-the-internet-by-region/
 • https://www.cnbc.com/2017/12/04/global-advertising-spend-2020-online-and-offline-ad-spend-to-be-equal.html
 • https://www.brightedge.com/resources/research-reports/mobile-first-57-traffic-now-mobile
 • http://www.adweek.com/digital/u-s-digital-advertising-will-make-83-billion-this-year-says-emarketer/
 • https://www.snapapp.com/blog/54-content-marketing-stats-guide-your-2018-strategy
 • https://writtent.com/blog/top-blogging-statistics-45-reasons-to-blog/
 • http://www.iptwins.com/posts/view/1307/domain-name-statistics-for-the-second-quarter-of-2017
 • https://blog.verisign.com/domain-names/verisign-q3-2019-domain-name-industry-brief-internet-grows-to-359-8-million-domain-name-registrations-in-the- tretë çerek-of-2019
 • https://www.godaddy.com/garage/the-top-20-most-expensive-domain-names/
 • https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/39899/000003989915000006/gci-20141228x10k.htm
 • http://tekeye.uk/computing/how-many-websites-are-there
 • https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2424725,00.asp
 • https://websitehostinginsider.com/web-hosting-industry-stats/
 • https://www.tibus.com/blog/web-hosting-facts-and-statistics-that-show-the-importance-of-choosing-the-right-web-host/
 • https://backlinko.com/search-engine-ranking
 • http://royal.pingdom.com/2016/06/08/web-performance-top-50-e-commerce-sites/
 • https://marketingland.com/e-commerce-sales-reach-105-7-billion-q1-2017-214974
 • https://www.statista.com/statistics/379046/worldwide-retail-e-commerce-sales/
 • https://www.invespcro.com/blog/global-online-retail-spending-statistics-and-trends/
 • https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-resources/experience-design/mobile-page-speed-load-time/
 • https://founderu.selz.com/40-online-shopping-ecommerce-statistics-know/
 • http://10ecommercetrends.com/
 • https://10under100.com/
 • https://www.impactbnd.com/blog/mobile-marketing-statistics
 • https://boldcontentvideo.com/2017/12/06/social-media-statistics-for-2018/
 • https://www.statista.com/chart/9086/daily-active-users-instagram-stories-snapchat/
 • http://www.verizonenterprise.com/verizon-insights-lab/dbir/2017/
 • https://www.csoonline.com/article/3110467/security/cybercrime-damages-expected-to-cost-the-world-6-trillion-by-2021.html
 • http://cybersecurityventures.com/ransomware-damage-report-2017-5-billion/
 • https://www.symantec.com/security-center/threat-report
 • https://launchablog.com
 • http://www.pwc.com/gx/en/services/advisory/forensics/economic-crime-survey/cybercrime.html
 • http://www.verizonenterprise.com/resources/reports/rp_dbir-2016-executive-summary_xg_en.pdf
 • https://www.businessinsider.com.au/yahoo-email-account-hacked-three-billion-what-need-to-do-2017-10
 • https://www.pandasecurity.com/mediacenter/adaptive-defense/most-common-tactics-among-cybercriminals/
 • https://smallbiztrends.com/2017/01/cyber-security-statistics-small-business.html
 • https://www.aumcore.com/blog/2017/10/06/mobile-marketing-statistics-for-2018/
 • https://blog.barkly.com/ransomware-statistics-2018
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map