28+ Instagram statistika in dejstva za leto 2020

Instagram še naprej raste kot ena izmed najbolj priljubljenih platform za socialne medije vseh starosti, lokacij in blagovnih znamk. Ima ogromno uporabniško bazo in se ponaša z višjimi stopnjami posla po objavi kot katera koli druga družbena platforma.


Spodaj je zbirka najsodobnejših podatkov o trenutnem stanju Instagrama.

Instagram ima zdaj več kot 1 milijarda aktivnih uporabnikov mesečno, tako kot so strokovnjaki ocenili, da bo do konca leta 2018. To je več kot trikrat več kot mesečno aktivnih uporabnikov Twitterja, in medtem ko zdaj sledijo WhatsApp in Facebook Messenger uporabnikom, se 1 milijarda uporabnikov ni sramovati..

Splošno je znano, da je Instagram “vizualna” platforma družbenih medijev, ker je usmerjena v fotografije in skupno rabo videa. Ustvarila sta jo Kevin Systrom in Mike Krieger, zdaj pa je v lasti Facebooka (kupili so ga za milijardo dolarjev leta 2012).

Tu sem sestavil 28 posodobljenih Instagram statistik da vam predstavim trenutni pološaj Instagram zemljišča, kaj počnejo njegovi uporabniki na njem in kako ga uporabljajo. Skočimo noter..

Instagram statistika in dejstva (2020)

 • Delite v ..
 • Deli na Facebooku
 • Tweet
 • Pripnete
 • Oddajte na Reddit
 • Delite na LinkedIn

Junija 2018 je Instagram poročil o mejniku. Instagrama je zdaj konec 1 milijarda aktivnih uporabnikov mesečno (MAU). Ta je zrasla iz 800 milijonov MAU septembra 2017 (Vir: business.instagram.com)
Po vsem svetu 500 milijonov plus Uporabniki Instagrama so aktivni vsak dan. (Vir: business.instagram.com)
Obstajajo 4,2 milijarde Instagram všečkov na dan. (Vir: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Obstajajo 400 milijonov Instagram Stories vsak dan tretjino najbolj gledanih ustvarjajo podjetja. (Vir: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Več kot 60 odstotkov uporabnikov se vsak dan prijavi v Instagram , zaradi česar je drugo najbolj angažirano družabno omrežje po Facebooku. (Vir: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Vsak dan uporabniki Instagrama naložijo povprečno 100+ milijonov fotografij. (Vir: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
instagram logotip
Do danes več kot 50 milijard fotografij so delili na Instagramu. (Vir: instagram-press.com)
Objave videoposnetkov imajo najvišjo skupno stopnjo posla. (38 odstotkov več kot slikovnih objav). (Vir: omenjanje.com/sl/reports/instagram/more-statistics)
Ko je Instagram predstavil videoposnetke, več kot V 24 urah so jih delili 5 milijonov. (Vir: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Povprečno število všečkov na objavi v Instagramu je 1,261. (Vir: omenjanje.com/sl/reports/instagram/more-statistics)
Instagram ima 58-krat več angažiranosti na sledilca kot Facebook. (Vir: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
instagram statistika 2020
Več kot 100 milijonov Instagrammers vsak dan gledajo ali delijo v živo. (Vir: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 odstotkov uporabnikov se večkrat na dan prijavijo v Instagram. (Vir: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 odstotkov od 25 do 34 let uporablja Instagram. To je največja uporabniška demografska skupina. (Vir: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram raste 5-krat hitreje kot celotna uporaba družbenih omrežij v ZDA. (Vir: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Vsak mesec jih je 16,6 milijona Google išče “Instagram”. (Vir: trend.google.com)
Fotografije štejejo 91,07 odstotka vseh objav na Instagramu. (Vir: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
Povprečni ameriški uporabnik se je porabil 29 minut na dan v aplikaciji Instagram septembra 2017 do 55 minut danes. (Vir: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
V letu 2018 ❤️ emoji je bil uporabljen 14 milijard krat v komentarjih. Najbolj uporabljeni Face Filter v Instagram Stories leta 2018 je bil Heart Eyes. (Vir: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 najbolj priljubljenih in aktivnih blagovnih znamk na Instagramu, post 1,5 krat na dan, v povprečju. (Vir: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
Ocenjeno 71 odstotkov ameriških podjetij uporablja Instagram in 80 odstotkov računov sledi podjetju na Instagramu. (Vir: business.instagram.com)
69 odstotkov uporabnikov Instagrama so mlajši od 35 let. (Vir: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
instagram dejstva
71 odstotkov Američanov, starih od 18 do 24 let, uporablja Instagram. (Vir: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 odstotkov uporabnikov Instagrama pravijo, da so kupili izdelek, ki so ga videli v aplikaciji. (Vir: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
Prihodki od mobilnega oglaševanja na Instagramu so blizu 7 milijard dolarjev v letu 2018. (Vir: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-revenue)
Instagram je zrasel 2 milijona oglaševalcev, v primerjavi z milijonom oglaševalcev marca 2017. (vir: business.instagram.com)
Instagram uporabniška baza je narasla za več kot 300 odstotkov v zadnjih nekaj letih. (Vir: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Pica je najbolj priljubljena hrana na Instagramu, za Sushi in Steak. (Vir: telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The-most-Instagrammed-foods-around-the-world)
instagram logotip
98 odstotkov modnih znamk uporabite Instagram. (Vir: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-category)

 • Delite v ..
 • Deli na Facebooku
 • Tweet
 • Pripnete
 • Oddajte na Reddit
 • Delite na LinkedIn

V prizadevanju, da bi bili na tekočem z najnovejšimi Instagram trendi, statistikami in številkami uporabnikov; smo ponovno navedli svoje številke in se prepričali, da so bile posodobljene, da odražajo dejavnost v letu 2018.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map