22+ Statistika e-trgovine in dejstva o spletnem nakupovanju za leto 2020

2020 je tu in apokalipsa na drobno je na nas, in vse je to zahvaljujoč e-trgovini in spletnemu nakupovanju. Niste seznanjeni s katerim koli od teh pogojev? Prišli ste na pravo mesto.


Ta članek vas bo seznanil z vsem, kar morate vedeti, kako se bosta oblikovala e-trgovina in spletno nakupovanje v letu 2020. Ker je spremljanje najnovejših statističnih podatkov o elektronskem poslovanju in trendov spletnih nakupov ključnega pomena za vsako letošnje spletno poslovanje.

statistika e-trgovine in dejstva o spletnem nakupovanju 2020

The maloprodajna apokalipsa se nanaša na zaprtje velikega števila opeka in malta lokacije, zlasti trgovske verige.

Ta apokalipsa se pojavlja že od zgodnjega 2010s in obstaja konca ni na vidiku. Vzrok? The rast e-trgovine in spletnega nakupovanja da nam noben ne omogoča, da imamo izdelke na dosegu roke, ne da bi odprli katalog ali stopili na naša vrata.

Elektronsko poslovanje je nakup ali prodaja izdelkov in storitev na spletu. Cveti že od zgodnjega 1970. leta ko so študenti na Stanfordu in MIT uporabljali ARPANET, da je organiziral prodajo konoplje.

Danes sta e-trgovina in spletne nakupovalne blagovne znamke imeni gospodinjstev. Ste že slišali za spletno stran z imenom Amazon? V 2015, spletno nakupovalno spletno mesto pol vse rasti e-trgovine. Ta tema je prehod v prihodnost in poznavanje najnovejših statističnih podatkov o e-trgovini za leto 2020 je ključnega pomena za to, da veste.

Contents

1. Nakup statistike vedenja 2020

Delite v:

Moški porabijo več na transakcijo kot ženske – približno 68 odstotkov več

Vir: https://home.kpmg/bh/sl/home/insights/2017/01/online-purchase-behavior.html

Po poročanju KPMG moški za svoje transakcije porabijo približno 68 odstotkov več denarja kot ženske. To je posledica dejstva, da so bolj verjetno, da bodo kupili luksuzne izdelke in elektroniko ter kupili v razsutem stanju kot njihove ženske. Ženske pogosteje kupujejo hrano in ličila, ki so nižji stroški.

Moški maksimirajo svoj čas na spletu in tako na koncu porabijo več denarja. Če želite na trgu e-trgovine povečati prodajo moškemu občinstvu, poskusite ponuditi pakete. Moški si lažje vzamejo čas, da ugotovijo, da lahko naenkrat kupijo večji paket in porabijo več denarja – zato se jim ne bo treba vrniti pozneje – kot ženska.

Potrošniki so navada – 30 odstotkov bi se raje vrnilo na spletno mesto, ki so ga kupili od prej

Vir: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Če imate pozitivno izkušnjo z blagovno znamko, raziskava pravi, da se verjetno ne boste odpravili od nje. To je eden od razlogov, zakaj so e-poštna sporočila, usmerjena k strankam, ko so enkrat že kupljena na spletnem mestu, tako učinkovita. Tako kot se vrnete v isto priljubljeno trgovino v nakupovalnem središču, je tudi spletno nakupovanje zelo podobno. Poznate blagovne znamke, ki jim zaupate, in jih je dobro nadaljevati.

Se spomniš Amazona? Približno 59 odstotkov tisočletnikov pravi, da so se odpravili na Amazon pred katero koli drugo spletno mesto za e-trgovino

Vir: https://whatmillennialswant.inviqa.com

Kaj to pove o trgu e-trgovine? Vse je v praktičnosti. Amazon trži udobje pred čim drugim. Njihova glavna možnost pošiljanja je udobje, saj vaš izdelek dobi na pragu, še preden bo na voljo sledilna številka za iskanje vašega paketa.

Ko te Amazon osvoji, se več ne vrneš. Poleg tega Amazon ponuja toliko različnih stvari, ki jih potrebujete, da resnično nikoli ni treba iskati nikjer drugje.

Spletni potrošniki postajajo bolj aktivni v spletu – približno 30 odstotkov objavlja povratne informacije in pusti ocene

Vir: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Medtem ko ocene niso na voljo v trgovinah z opekami in maltami, se lahko odločijo za nakup preko spleta ali prekinejo. Upoštevajte, da je to zdaj sestavni del spletne izkušnje nakupovanja. Tržnica je zdaj prostor, v katerem lahko kupci izmenjujejo informacijska podjetja in izdelke. Potrošnikom je lahko v pomoč, vendar lahko resnično škodi prodaji, če izdelek ne naredi, kar bi moral.

Ocenjujejo, da bo do leta 2040 približno 95 odstotkov vseh nakupov prek e-trgovine

Vir: https://www.nasdaq.com/article/uk-online-shopping-and-ecommerce-statistics-for-2017-cm761063

Če ste bili neverni do tega trenutka, je to iztočnica za vstop. Težko je, če imate radi nakupno izkušnjo nakupa v trgovskem centru. Vendar to ni pot prihodnosti. Z apokalipso na drobno nas gleda na tono

2. Statistika opuščenih košaric 2020

Delite v:

Včasih je težko slediti. Nepričakovani dodatni stroški, povezani s spletnim nakupovanjem, so približno 60 odstotkov zapuščali vozičke ob nakupu

Vir: https://baymard.com/lists/cart-abandonment-rate

Te dodatne pristojbine so eden od razlogov, da Amazon ubija igro e-trgovine v letu 2019. Kupci radi natančno vidijo, kaj bodo dobili glede stroškov. Če je kupec dosegel neverjetno ponudbo, dokler niso kliknili ikone košarice, ni čudno, da ne spremljajo plačila.

Če spletna spletna mesta za spletno nakupovanje in e-trgovino nagovarjajo kupce do morebitnih dodatnih stroškov, bo prišlo do veliko srečnejših rezultatov na obeh koncih.

Vsi imajo radi posel – 54 odstotkov kupcev se vrne in kupi tiste zapuščene predmete v svojih košarah, če cena pade

Vir: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Če bi ga dali v voziček, ste si ga verjetno želeli, vendar so vas tisti nepričakovani honorarji prestrašili. Če je cena vaše košarice padla, zakaj ne bi šli nazaj in je kupili? Takšno vedenje je več kot polovica spletnih nakupovalcev.

Kupci ne prevzamejo nobenih obveznosti – 23 odstotkov jih ne bo poskusilo kupiti, če bodo morali ustvariti račun

Vir: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Če ste spletni kupec, ste verjetno bili tam. To ne bo navaden pojav na spletnem mestu, kot je Amazon. Če pa preizkušate novo spletno mesto, boste morda videli nekaj stvari, ki so vam všeč, in jih dali v svojo košarico. Preden to veste, se odpravite do blagajne in spletno mesto vas zadene z »Ustvari račun«.

Medtem ko so nekatere spletne strani za e-trgovino postale pametne in dodale možnost »odjava kot gost«, drugi vztrajajo, da se prijavite. Kot poroča N Channel, vsak peti kupec tega ne poskuša. Iščejo hitro preverjanje, ne da bi se morali odpovedati osebnim podatkom. Spletna mesta za e-trgovino, ki iščejo več prodaje, bodo dobro dodala možnost, za katero ni treba ustvariti računa za nakup.

3. Statistika uspešnosti platforme 2020

Delite v:

Storitve za stranke so pomembne. Približno 80 odstotkov udeležencev je izjavilo, da prenehajo s poslovanjem podjetij zaradi slabe izkušnje s servisiranjem strank

Vir: https://blog.hubspot.com/news-trends/customer-acquisition-study

S to statistično infografiko morda že imate določen incident. Ste že kdaj naleteli na resnično težko podjetje, s katerim bi sodelovali? Ste že kdaj imeli samo navadno izkušnjo s strankami, ki vam je za vedno pokvarila podjetje? Morda ste celo prisegli, da jim ne boste nikoli več poslali svojega podjetja v jezinem telefonskem klicu s prodajalcem za pomoč strankam?

Karkoli se je zgodilo, je bilo nepozabno. Če imate goveje meso s podjetjem, ne želite več delati z njimi in tako je večina potrošnikov. Zagotoviti dobro službo strankam, ko nimate nobenega časa s strankami, je prav tako pomembno kot postavitev opeke in malte, a vse bolj zahteven.

Potrošniki kupujejo na več napravah. Približno 85 odstotkov kupcev bo kateri koli nakup začelo v eni napravi in ​​ga končalo v drugi

Vir: https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/how-digital-connects-shoppers-to-local-stores/

Na nakupe mobilnih naprav pogosto vplivajo e-poštna sporočila, poslana od prodajalca. Medtem ko lahko potrošnik začne svoj telefon ali prenosnik ali iPad, je nakup zaključen v drugi napravi, ker so informacije tako dostopne z vseh platform.

Pazite na počasna mesta. Če se bo vaše spletno mesto naložilo več kot 3 sekunde, bo 57 odstotkov potrošnikov izklopilo, namesto da bi čakalo

Vir: https://www.pure360.com/warm-up-ip-address/

Z revolucijo v e-trgovini prihaja do potrebe po zadovoljevanju potreb potrošnikov po hitrem internetu. Če so spletna mesta počasna, bo tudi prodaja preveč. Čakanje na nalaganje strani je enakovredno čakanju v linijah v nakupovalnem središču, kupci 2019 pa si ne želijo ničesar storiti.

4. Statistika e-trgovine z video vsebino 2020

Delite v:

Organski promet se z videoposnetki izboljša za do 157 odstotkov

Vir: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

Spletna mesta, ki delujejo najbolje, so tista z videoposnetki. Ne glede na to, ali so videoposnetki na splošno bolj koristni za potrošnike ali ker so bolj zanimivi od branja gradiva, promet se povečuje, kadar gre za videoposnetke.

80% potrošnikov je pri nakupu videlo, da so videoposnetki koristni

Vir: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

Ste že kdaj naleteli na resnično koristno video vadnico ali predstavitev izdelka? Če imate, veste, da vam lahko nakupovalno izkušnjo izboljša desetkrat. Del vzroka, da nekateri kupci tako radi hodijo na mesto opeke in malte, je ta, da jim omogoča, da imajo fizični izdelek v svojih rokah.

S tem izdelkom lahko preživite tako malo časa in veste, da ni za vas. Čeprav je izkušnja v celoti ne nadomešča, vam lahko videz, da nekdo ravna z izdelkom, oceni, kako vam je všeč. Morda je videnje jakne po vzoru nekoga, ki je podobne velikosti, ali vseh žepov v nahrbtniku v videoposnetku samo prelomna točka, ki jo potrebujete.

Vizualni materiali so pomemben del potrošnikovega odločanja. Devet od desetih kupcev pravi, da je to najpomembnejši del njihove odločitve o nakupu

Vir: https://www.jlbmedia.com/benefits-product-video-production/

Bi kupili nekaj, česar še nikoli niste videli? Odgovor je najverjetneje: “nikakor!” Ne glede na to, ali gre za videoposnetke ali slike, se želite pred naročilom prepričati, kaj veste. Tako videoposnetki spodbudijo sodelovanje na spletnih mestih, saj v realnem času prikazujejo izdelke. Uporabniki lahko natančno vidijo, kako uporabljajo izdelek in kako izgleda.

Ogled videoposnetka o izdelku ima prednost štirikrat več kupcev kot samo branje o izdelku

Vir: https://animoto.com/blog/business/video-marketing-cheat-sheet-infographic/

Soočimo se s tem. Branje o izdelku preprosto ni tako enostavno kot gledanje nečesa o njem. Če si želite ogledati vadbeni ali demo video, točno veste, kako naj bi izdelek uporabljali na uporabniku prijazen način. Vzamete manj časa in manj truda in tako boste v bistvu bližje nakupu želenega izdelka.

5. Statistika e-trgovine na socialnih medijih 2020

Delite v:

Če ima trgovina prisotnost v družabnih medijih, povečajo povprečno prodajo za 32 odstotkov

Vir: https://www.bigcommerce.com/blog/5-social-stats-for-online-storeowners/

Na splošno večina posameznikov zaupa podjetjem, ki imajo vedno več spletne prisotnosti. Če najdete njihov Facebook ali Instagram, to poveča možnost, da lahko spoznate njihove izdelke. Če lahko potrošniki komunicirajo s trgovino prek svojih družabnih medijev, se pogosteje počutijo in opravijo nakup. Tako povečuje spletno prodajo v trgovini za 32 odstotkov.

Facebook je najbolj priljubljen forum za e-trgovino. Približno 85 odstotkov vseh nakupov v e-trgovini na družabnih spletnih straneh prihaja iz Facebooka

Vir: https://www.shopify.com/infographics/social-commerce

Čeprav ga morda ne poznate, bo lahko Facebook v prihodnosti postajal vse pomembnejši. Trenutno je približno 85 odstotkov vseh nakupov v e-trgovini na družbenih medijih na platformi Marka Zuckerberga.

Medtem ko ima Facebook trenutno monopol, bo uspešen napredek morda začel posnemati nekateri drugi velikani družbenih medijev, kot sta Instagram ali Twitter. Le čas bo pokazal, kam se lahko e-trgovina širi in bo še naprej uspešen.

Če je vsebina vizualna, je 40-krat večja možnost, da jo bodo delili v družabnih medijih

Vir: https://www.dreamgrow.com/21-social-media-marketing-statistics/

Vizualna vsebina je za potrošnike bolj privlačna, zato je veliko večja verjetnost, da jo bodo delili s svojimi notranjimi krogi. Socialni mediji – tako kot e-trgovina in spletno nakupovanje – spreminjajo način gledanja izdelkov. Izdelke lahko zdaj takoj napotite k prijateljem in družini, če je en potrošnik z njim zadovoljen. Trženje izdelka na družbenih medijih je zdaj prav tako pomembno kot zagotavljanje, da je vaše spletno mesto uporabniku prijazno.

6. Ključni odvzemi

Delite v:

Torej, kaj so ključni ukrepi industrije e-trgovine in spletnih nakupov 2020, ki jih kažejo te statistike?

 • Razumevanje delovanja potrošnikov je pomembno za povečanje e-trgovine in prodaje na spletu.
 • Optimizacija mobilnih spletnih mest bo potrošnikom pomagala pri boljšem poslovanju in povečanju prodaje. Spletna mesta mobilnih telefonov, ki niso optimizirana, ovirajo stranke, ki vplivajo na statistiko uspešnosti platforme.
 • Medtem ko se bo opuščanje nakupovalnih vozičkov zgodilo tudi pri najboljših najboljših spletnih mestih, je neverjetno pomembno razumevanje, če se dogaja samo zato, ker kupci niso zavezujoči ali ker spletno mesto ovira kupca. Če je slednje, je pomembno, da sami spremenite spletno mesto. Kako bi lahko izgledala ta sprememba?
  • Pred časom obvestite kupce o kakršnih koli dodatnih provizijah, tako da v vozičku ne bo šok nalepk.
  • Ne pooblaščajte ustvarjanja računa za nakup predmetov.
  • Posameznikom, ki so opustili vozičke, pošljite opomnik po e-pošti. Še bolje je, če prodajo zadenejo njihovi izdelki v vozičkih, zaradi njih je veliko večja verjetnost, da bodo kupili.
 • V dnevu in starosti socialnih medijev lahko video vsebine izboljšajo sodelovanje in potrošnikom pomagajo razumeti način, kako izdelki delujejo na bolj učinkovit način, kot so napisane vsebine ali celo fotografije.
 • Socialni mediji in njihovi trgi e-trgovine lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti blagovne znamke. Uporaba te poti lahko pomaga izboljšati poslovanje in postati konkurenčna v tej novi in ​​cvetoči panogi.

Na splošno bo industrija e-trgovine in spletnih nakupov kmalu postala prihodnost. Razpoložljiva statistika e-trgovine kaže, da obstajajo različni načini za ogled koristnih vidikov nakupa in prodaje storitev na spletu.

Ne glede na to, ali gledate na vedenje kupcev, uspešnost platforme ali statistiko socialnih medijev, je najpomembnejši vidik ravno razumevanje delovanja potrošnikov, da bi še naprej razvijali e-trgovino..

Če se 95 odstotkov nakupov usmeri na spletno tržnico v skoraj 20 letih, se bolje naučite, kako kar najbolje izkoristiti svojo nakupno ali prodajno izkušnjo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map