28+ Instagram statistika i činjenice za 2020. godinu

Instagram nastavlja rasti kao jedna od najpopularnijih platformi za društvene medije u svim dobima, lokacijama i robnim markama. Ima veliku korisničku bazu i ima više stope angažmana po postu od bilo koje druge društvene platforme.


Ovdje u nastavku nalazi se zbirka najsuvremenijih podataka o vašem trenutnom stanju na Instagramu.

Instagram sada ima više od 1 milijarda aktivnih korisnika mjesečno, baš kao što su stručnjaci procijenili da bi to bilo do kraja 2018. To je više od tri puta mjesečno aktivnih korisnika Twittera, a iako to sada slijedi WhatsApp i Facebook Messenger, 1 milijarda korisnika se ne treba sramiti.

Opće je poznato da je Instagram “vizualna” platforma društvenih medija jer je usmjeren na fotografije i dijeljenje videozapisa. Stvorili su ga Kevin Systrom i Mike Krieger, ali sada je u vlasništvu Facebooka (kupio ga je za milijardu dolara 2012. godine).

Ovdje sam sastavio 28 ažuriranih podataka o Instagramu kako bi vam dao trenutni raspored Instagram stranice, što njegovi korisnici rade na njemu i kako ga koriste. Ulazimo..

Statistika i činjenice na Instagramu (2020)

 • Dijeli ..
 • Podijeli na Facebooku
 • Cvrkut
 • Prikvačiti
 • Pošaljite na Reddit
 • Podijelite na LinkedIn-u

U lipnju 2018. godine Instagram je izvijestio o značaju. Instagram je sada završio 1 milijarda aktivnih korisnika mjesečno (MAU). To je poraslo s 800 milijuna MAU u rujnu 2017. (Izvor: business.instagram.com)
širom svijeta 500 miliona plus Korisnici Instagrama aktivni su svakog dana. (Izvor: business.instagram.com)
Tamo su 4,2 milijarde Instagram lajkova dnevno. (Izvor: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Tamo su 400 milijuna Instagram priča svaki dan a trećinu najgledanijih kreiraju tvrtke. (Izvor: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Preko 60 posto korisnika svakodnevno se prijavljuje u Instagram , što ga čini drugom naj angažiranijom društvenom mrežom nakon Facebooka. (Izvor: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Svakog dana korisnici Instagrama prenose prosječno 100+ milijuna fotografija. (Izvor: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
instagram logotip
Do danas više 50 milijardi fotografija podijelili su na Instagramu. (Izvor: instagram-press.com)
Video postovi imaju najveću ukupnu stopu angažmana. (38 posto više od slikovnih postova). (Izvor: spomen.com/hr/reports/instagram/more-statistics)
Kad je Instagram predstavio videozapise, više od toga 5 milijuna ih je podijeljeno u 24 sata. (Izvor: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Prosječan broj lajkova po postu na Instagramu je 1261. (Izvor: spomen.com/hr/reports/instagram/more-statistics)
Instagram ima 58 puta više angažmana po sljedbeniku nego na Facebooku. (Izvor: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
instagram statistika 2020
Više od 100 milijuna Instagrammers svakodnevno gledaju ili dijele na Liveu. (Izvor: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 posto korisnika se prijavljuju na Instagram više puta dnevno. (Izvor: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 posto od 25-34 godina koriste Instagram. Ovo je najveća korisnička demografska skupina. (Izvor: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram raste 5 puta brže nego ukupno korištenje društvenih mreža u Sjedinjenim Državama. (Izvor: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Svaki mjesec ih ima 16,6 milijuna Google traži “Instagram”. (Izvor: trend.google.com)
Fotografije se računaju 91,07 posto svih postova na Instagramu. (Izvor: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
Prosječni američki korisnik otišao je od trošenja 29 minuta dnevno na aplikaciji Instagram u rujnu 2017. do 55 minuta danas. (Izvor: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
U 2018. godini ❤️ emoji korišten je 14 milijardi puta u komentarima. Najviše se koristi Filter za lice u Instagram Stories-u 2018. godine bio je Heart Eyes. (Izvor: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 najpopularnijih i najaktivnijih brendova na Instagramu, postite 1,5 puta dnevno, U prosjeku. (Izvor: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
Procjena 71 posto američkih tvrtki koristi Instagram i 80 posto računa prate posao na Instagramu. (Izvor: business.instagram.com)
69 posto korisnika Instagrama mlađi su od 35 godina. (Izvor: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
činjenice instagrama
71 posto Amerikanaca u dobi od 18 do 24 godine koriste Instagram. (Izvor: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 posto korisnika Instagrama kažu da su kupili proizvod koji su vidjeli u aplikaciji. (Izvor: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
Prihodi od mobilnog oglašavanja na Instagramu su blizu 7 milijardi dolara u 2018. (Izvor: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-revenue)
Instagram je prerastao 2 milijuna oglašivača, porast od 1 milijuna oglašavača u ožujku 2017. (Izvor: business.instagram.com)
Korisnička baza na Instagramu porasla je za više od 300 posto u posljednjih nekoliko godina. (Izvor: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Pizza je najpopularnija hrana na Instagramu, iza Sushi i Steak-a. (Izvor: telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The-most-Instagrammed-foods-around-the-world)
instagram logotip
98 posto modnih marki koristite Instagram. (Izvor: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-category)

 • Dijeli ..
 • Podijeli na Facebooku
 • Cvrkut
 • Prikvačiti
 • Pošaljite na Reddit
 • Podijelite na LinkedIn-u

U nastojanju da budete u tijeku s najnovijim trendovima na Instagramu, statistikama i brojevima korisnika; ponovo smo dali svoje brojeve kako bismo bili sigurni da su ažurirani kako bi odražavali aktivnosti u 2018. godini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map