28+ Instagram Статистика и факти за 2020 г.

Instagram продължава да се разраства като една от най-популярните платформи за социални медии във всички възрасти, места и марки. Той има масивна потребителска база и може да се похвали с по-високи проценти на ангажираност след публикуване от всяка друга социална платформа.


Тук по-долу е представена колекция от най-актуалните, за да ви даде текущото състояние на Instagram.

В Instagram сега има повече от 1 милиард месечно активни потребители, точно както експертите прецениха, че това ще стане до края на 2018 г. Това е повече от три пъти месечните активни потребители на Twitter и макар че сега тегля потребителите на WhatsApp и Facebook Messenger, 1 милиард потребители няма от какво да се срамуват..

Общоизвестно е, че Instagram е „визуална“ платформа за социални медии, тъй като е насочена към снимки и видео споделяне. Той е създаден от Kevin Systrom и Mike Krieger, но сега е собственост на Facebook (закупено го за 1 милиард долара през 2012 г.).

Тук съм съставил 28 актуални статистики в Instagram за да ви даде актуалното разположение на Instagram земя, какво правят потребителите на него и как го използват. Нека скочим..

Статистика и факти в Instagram (2020)

 • Сподели на ..
 • Споделям във Фейсбук
 • чуруликане
 • Закрепете го
 • Изпратете на Reddit
 • Споделете в LinkedIn

През юни 2018 г. Instagram отчете забележителност. Instagram вече е свършил 1 милиард активни потребители месечно (MAUs). Това нарасна от 800 милиона MAU през септември 2017 г. (Източник: business.instagram.com)
В световен мащаб 500 милиона плюс Потребителите на Instagram са активни всеки ден. (Източник: business.instagram.com)
Има 4.2 милиарда Instagram харесва на ден. (Източник: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Има 400 милиона Instagram Stories всеки ден като една трета от най-гледаните се създават от бизнеса. (Източник: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Над 60 процента от потребителите влизат в Instagram ежедневно , което го прави втората най-ангажирана социална мрежа след Facebook. (Източник: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Всеки ден потребителите на Instagram качват средно 100+ милиона снимки. (Източник: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
instagram лого
Към днешна дата повече от 50 милиарда снимки са били споделени в Instagram. (Източник: instagram-press.com)
Видео публикациите имат най-високата обща степен на ангажираност. (38 процента по-високи от изображенията). (Източник: згадване.com/bg/reports/instagram/more-statistics)
Когато Instagram представи видеоклипове, повече от 5 милиона бяха споделени за 24 часа. (Източник: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Средният брой харесвания за публикация в Instagram е 1261. (Източник: згадване.com/bg/reports/instagram/more-statistics)
Instagram има 58 пъти повече ангажираност на последовател от Facebook. (Източник: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
instagram статистика 2020
Повече от 100 милиона Instagrammers гледат или споделят на живо всеки ден. (Източник: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 процента от потребителите влизат в Instagram няколко пъти на ден. (Източник: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 процента от 25-34 годишните използват Instagram. Това е най-голямата потребителска демографска група. (Източник: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram расте 5 пъти по-бързо от общото използване на социалните мрежи в Съединените щати. (Източник: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Всеки месец има 16,6 милиона Google търси „Instagram“. (Източник: trend.google.com)
Снимките се броят 91,07 процента от всички публикации в Instagram. (Източник: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
Средният потребител в САЩ е прекарал разходите си 29 минути на ден на приложението Instagram през септември 2017 г. до 55 минути днес. (Източник: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
През 2018 г. ❤️ емоджи беше използван 14 милиарда пъти в коментари. Най-използваните Филтър за лице в Instagram Stories през 2018 г. беше Heart Eyes. (Източник: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 от най-популярните и активни марки в Instagram, публикувайте 1,5 пъти на ден, средно. (Източник: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
Приблизителна оценка 71 процента на американските фирми използват Instagram и 80 процента от акаунти следват бизнес в Instagram. (Източник: business.instagram.com)
69 процента от потребителите на Instagram са по-млади от 35 години. (Източник: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
факти в instagram
71 процента от американците на възраст от 18 до 24 години използват Instagram. (Източник: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 процента от потребителите на Instagram казват, че са закупили продукт, който са видели в приложението. (Източник: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
Приходите от мобилна реклама от Instagram са близо до 7 милиарда долара през 2018 г. (Източник: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-revenue)
Instagram е нараснал до 2 милиона рекламодатели, повече от 1 милион рекламодатели през март 2017 г. (Източник: business.instagram.com)
Потребителската база на Instagram нарасна с повече от 300 процента през последните няколко години. (Източник: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Пицата е най-популярната храна в Instagram, зад суши и пържола. (Източник: telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The-most-Instagrammed-foods-around-the-world)
instagram лого
98 процента от модните марки използвайте Instagram. (Източник: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-category)

 • Сподели на ..
 • Споделям във Фейсбук
 • чуруликане
 • Закрепете го
 • Изпратете на Reddit
 • Споделете в LinkedIn

В опит да ви информирате за най-новите тенденции, статистики и потребителски номера в Instagram; отново сме си дали номерата, за да се уверим, че са актуализирани, за да отразяват активността през 2018 г..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map