26+ статистика и факти за киберсигурност за 2020 г.

Преди 30 години Интернет беше нов и вълнуващ, днес Интернет може да бъде опасно място. Ето какво трябва да знаете за най-новите статистика за киберсигурност за 2020 г..


Киберпрестъпността нараства и макар това да не ви пречи да използвате онлайн ресурси, със сигурност би трябвало да ви насърчи да увеличите своята ИТ сигурност.

Статистика и информация за сигурността на киберпространството през 2020 г.

Ето една колекция от най-актуалните статистически данни за киберпрестъпността и киберсигурността за 2020 г., за да ви дадем текущото състояние на случващото се в света на киберсигурността.

Сподели на:

Contents

През 2019 г. устройствата на IoT (Интернет на нещата) ще станат основни цели за атаки на злонамерен софтуер

Източник: https://www.beyondtrust.com/blog/entry/beyondtrust-2019-security-predictions

BeyondTrust, водеща фирма за киберсигурност, прогнозира това Устройствата Internet of Things (IoT) ще станат основни цели за хакерите през 2019 г.. Защо? Тъй като IoT устройства (напр. Интелигентни телевизори, интелигентни високоговорители, свързани играчки, носими, интелигентни уреди и т.н.) не са изградени с цел киберсигурност и тези интелигентни джаджи могат да бъдат използвани.

Изпращането на електронна поща е най-разпространеният метод за разпространение на злонамерен софтуер за киберпрестъпниците

Източник: https://blog.f-secure.com/failed-delivery-spam/

Измамването на потребителите да кликват върху злонамерени връзки е най-често срещаният метод за киберпрестъпниците да разпространяват злонамерен софтуер. Изпращането на електронна поща е най-често срещаният метод за разпространение на зловреден софтуер от киберпрестъпници през 2018 г. Грубо 69 процента от спам имейлите се опитват да подмамят потребителите да посещават злонамерен URL адрес. В останалите 31 процента от спама са използвани злонамерени прикачени файлове.

Външната мрежа, която свързва интелигентните домове, прави САЩ, Великобритания и Китай по-уязвими за атака

Източник: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Умните домашни устройства стават все по-разпространени. Те са удобни и ни помагат да обхващаме ежедневието си. Не бива обаче да се пренебрегва, че престъпниците използват умни домашни устройства, за да експлоатират лица с тях. Мрежата, която свързва интелигентните домове в САЩ, Великобритания и Китай, е свързана с външна мрежа и ако вашият маршрутизатор няма подходяща сигурност, значи сте изложени на голям риск за хакер.

Приблизително 1 от 5 файла не е защитен

Източник: https://info.varonis.com/hubfs/2018%20Varonis%20Global%20Data%20Risk%20Report.pdf

При проучване на 6.2 милиарда файлове, включително такива, които съдържат здравни записи и финансова информация, за 1 от 5 бяха напълно отворени за глобален достъп. Това, което го влошава е, че компаниите също продължават това. Около 2 на 5 компании ще имат отворени над 1000 файла, които всеки може да види, включително файлове с чувствителна информация.

Киберпрестъпността бързо става по-изгодна от незаконната търговия с наркотици

Източник: https://cybersecurityventures.com/hackerpocalypse-cybercrime-report-2016/

Киберпрестъпността причинява много повече щети, отколкото всеки един човек би могъл да знае, и се превръща в едно от най-големите предизвикателства на човечеството. До 2021 г. това може да ни струва 6 трилиона долара за борба. Когато компании като Yahoo или Equifax са хакнати, това причинява размера, сложността и цената на тези престъпления да нарастват с астрономически темп.

Потребителите в САЩ отварят около 1 на 3 фишинг имейла

Източник: https://enterprise.verizon.com/resources/reports/dbir/

Докато 1 на 3 отворени фишинг имейла, по-малък процент отново кликва върху заразените връзки или прикачени файлове. Приблизително 12 процента са жертви на действителните инфекции, които са резултат от фишинг.

Загубата на информация представлява 43 процента от разходите при кибератаки

Източник: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS

Кибер атаките са скъпи и най-скъпата част от това е загубата на информация. Загубата на данни се случва по време на хакове и ако информацията принадлежи на трети страни, това може да бъде невероятно скъпо при опит за възстановяване на загубените данни.

До 2020 г. ще има 300 милиарда пароли, използвани в целия свят

Източник: https://www.scmagazine.com/home/other/research/video-300-billion-passwords-by-2020-report-predicts/

В наши дни изглежда, че има парола за почти всичко. Между хората и машините ще има приблизително 300 милиарда пароли използвани в световен мащаб до 2020 г. Паролите са ключови за гарантиране на защита на киберсигурността и смекчаване на потенциалните заплахи.

Над половината хилядолетия преживяха кибер престъпления през последната година

Източник: https://www.arabianbusiness.com/2-5m-uae-consumers-said-be-hit-by-cyber-crime-in-past-year-653743.html

Милениалите са най-засегнатата група хора от киберпрестъпността. Това е потенциално, защото те са най-технологично обоснованата група. Във всеки случай, наоколо 53 процента на хилядолетия изпита киберпрестъпност през последната година.

Личните данни могат да бъдат закупени в диапазона от 0,20 до 15,00 долара

Източник: https://www.rsa.com/content/dam/premium/en/white-paper/2018-current-state-of-cybercrime.pdf

Какъв тип тарифа бихте поставили върху личните си данни? За съжаление, другите може да не го оценят като високо. Тъй като личните данни се продават за толкова малко, ще искате да внимавате. Хората, които са на пазара за продажба, е много по-вероятно да се опитат да натрупат възможно най-много данни за продажба.

Информация за кредитна карта продава в по-висок край от други видове лични данни. Ако направете вашата информация възможно най-трудна за препродажба, това ще доведе до намаляване на нейната стойност за всеки, който се опита да направи долар или две от вашата идентичност.

Най-ниската награда за кибер престъпност отива в Холандия. Най-високото отива в Индонезия.

Източник: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Докато само 14 процента от населението в Холандия е било повлияно от киберпрестъпността, грубо 59 процента от населението в Индонезия е. Въпреки че целта трябва да е никой да не бъде засегнат от киберпрестъпността, повечето страни попадат някъде по средата. Голяма част от понижаването на този процент ще се състои в обучение на хората как да бъдат интелигентни онлайн и да не участват в рисково поведение.

Ако имат нарушение на данните, обикновено това отнема на компаниите над 6 месеца. 

Източник: https://www.zdnet.com/article/bususiness-take-over-six-months-to-detect-data-breaches/

Дори след Yahoo и Equifax компаниите не са толкова, колкото биха могли да бъдат. Фактът, че на компаниите са необходими повече от 6 месеца, за да осъзнаят, че имат нарушение на данните, означава, че сте все по-податливи на кражба на вашата информация.

Това, че сте уязвими за атаки, означава, че на кои компании се доверявате и на кого давате своята информация. Атаките се случват, но времето, което изтича, докато фирмите отнемат да забележат, води до неприемливо количество информация, придобита от киберпрестъпници.

Около 95 процента от грешки в сигурността в облака се прогнозират по вина на клиента

Източник: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

Докато големите компании са тези, които често са насочени в медиите, че допускат нарушения на сигурността, потребителите не са напълно без проблем. Изглежда, че наоколо 95 процента на грешки в облачната сигурност водят по вина на клиента.

Комплексната употреба на облака не винаги го прави удобен за употреба, но начинът, по който се използва в момента, позволява различни нарушения на данните. Придвижвайки се напред, този проблем може да бъде преодолян чрез прилагане и прилагане на политики относно облачната собственост, отговорността и приемането на риск.

Word, PowerPoint и Excel (форматите на Microsoft Office) съдържат най-разпространената група от злонамерени разширения на файлове.

Източник: https://www.cisco.com/c/dam/m/digital/elq-cmcglobal/witb/acr2018/acr2018final.pdf

Влизам грубо 38 процента, Формати на файлове на Microsoft Office. Въпреки че това може да звучи неясно, вероятно ще ви повлияе всеки ден. Тези файлови формати на Microsoft обикновено се изпращат като разширения или прикачени файлове в имейли. Тези прикачени файлове – често срещани заплахи за злонамерен софтуер – са проблематични за киберсигурността, тъй като толкова много хора ги използват.

WordPress е най-популярният софтуер за създаване на уебсайтове, който в момента захранва повече от 30% от всички уебсайтове в Интернет. Но 73,2% от всички инсталации на WordPress са отворени за уязвимости.

Коефициентът на безработица в киберсигурността се приближава до 0 процента.

Източник: https://www.gomindsight.com/blog/cybersecurity-statistics/

До 2021 г. – същата година, че киберсигурността ще ни струва 6 трилиона долара – работните места също се предвиждат да се преодолеят 3,5 милиона. Необходими са умения за киберсигурност и те са необходими сега. Колкото повече служители за киберсигурност могат да бъдат наети, толкова по-добре да се борим с предизвикателствата пред сигурността, пред които сме изправени в момента.

Тъй като киберсигурността заплашва да дерайлира бизнеса, всички се стремят да привлекат някого (дори като консултант), който да им помогне да затворят всички потенциални рискове.

Около 70 процента от организациите твърдят, че рискът им за киберсигурност се е увеличил значително през 2017 г.

Източник: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=SEL03130WWEN&

Само през последните няколко години започнахме да чуваме за нарушения на данните и големи компании са били хакнати за техните данни. Въпреки че този въпрос не съществува просто през последните няколко години, рискът със сигурност се е увеличил. Защо? Защото парите вече са огромен фактор. Хакерите могат да направят големи пари, като получат ценна информация от компаниите, откраднат данни от кредитни карти от клиенти или изнудват компании, като заплашват да нарушат тяхната бизнес дейност.

Компаниите се плашат от тази потенциална заплаха за киберсигурност, тъй като 71 процента от клиентите казват, че биха напуснали организация след нарушаване на данните.

Източник: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Може би се чудите защо една компания на стойност милиони може да се даде на хакер. Това е заради клиентите им и колко е заложено, ако напуснат Ако 7 на 10 клиенти останат „аз съм навън“, ако една компания изпитва този проблем, тогава по-добре да не изпитват този проблем.

Ако хората бяха верни на думата си, тогава компанията щеше да вдигне корем за нула време. Избягването на рисковете за киберсигурност като цяло или изплащането на хакер си заслужава на компаниите, които не искат да губят цялата си база клиенти.

Всяка година има над 130 големи мащабни нарушения на целевите данни в САЩ.

Източник: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS#block-insights-and-innovation

Докато САЩ започва да говори все повече за нарушения на данни, които се случват, броят на атаките непрекъснато се увеличава. Има 130 мащабни атаки, възникващи всяка година и броят им нараства 27 процента. Бързо преминаваме към криза на киберсигурността без подобрение.

Android платформите са силно податливи на атаки за киберсигурност

Източник: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Количеството злонамерен софтуер (злонамерен софтуер), инсталиран на Android платформи има се увеличи с 400 процента. Част от проблема е фактът, че хората са много по-спокойни, що се отнася до техните смартфони, отколкото техните компютри. Докато 72 процента от потребителите имат безплатен антивирусен софтуер само на своя преносим компютър 50 процента имат всякакъв вид защита на телефона си.

Имайте предвид, че това е опасно, тъй като мобилните устройства вече са ръчни лични асистенти. Използвани са за проследяване на всичко – от свързана с работата информация до семейството и приятелите до здравна информация до финанси. Те са приспособление с един размер за всички и ако някой телефон е жертва на киберпрестъпност, всички тези данни стават достъпни за хакера.

Китай е страната с най-много зловреден софтуер в света

Източник: https://www.pandasecurity.com/mediacenter/press-releases/all-recorded-malware-appeared-in-2015/

Ами свърши половината от китайските компютри са заразени със злонамерен софтуер. Дори с повишаване на информираността хакерите достигат своя връх. Хакерите могат да имат достъп до лична информация, пароли и да заразят други устройства в същата мрежа, след като завладеят едно устройство. Това означава, че гарантирането, че мрежите остават сигурни, е изключително важно, така че да не се разпространява толкова бързо, колкото в Китай.

Намерете се в списъка на най-търсените от ФБР, ако ви хванат хакерски действия.

Източник: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Точно така, няма благодат с това престъпление. Има Списък на най-търсените в киберата на ФБР и ако сте хванали да хакнете, тогава точно там отивате. Към 2018 г. списъкът е над 40 лица. Компютърен програмист Парк Jin Hyok е номер 1 в списъка. Той е отговорен за някои от най-скъпите компютърни нахлувания в историята.

Атаките му се опитаха да откраднат повече 1 милиард долара и тази серия от атаки засегна десетки хиляди компютри. Излишно е да казвам, че ФБР не се забърква. Тези видове престъпления са сериозни поради броя на лицата, които те засягат, както и количеството пари, което в крайна сметка струва на всички участващи.

Около 60 милиона американци са били засегнати от кражба на идентичност

Източник: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

И това е само броят на американците, които са били в миналото! Кой знае колко са тези числа в бъдеще? Всеки път, когато хората имат достъп до вашите лични данни, сте изложени на риск от кражба на самоличност. По този начин вие искате да сте сигурни, че винаги сте интелигентни с данните си и ги защитавате от потенциални хакери там. Искате да намалите всяка ситуация, която може да остави вас и вашите лични данни да бъдат изложени.

Целта номер едно за целенасочени атаки са САЩ.

Източник: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Докато Китай може да е държавата с най-много зловреден софтуер и Индонезия може да има най-висока степен на престъпност, САЩ всъщност оглавява списъка за насочени атаки. Какво представляват целенасочените атаки? Насочените атаки могат да бъдат спонсорирани от държавата или спонсорирани от частни групи, но те са по-често последните.

В момента САЩ са цел на други държави да нарушават, грабят, саботират или шпионират чрез своите кибер средства. Точно зад САЩ на места №2 и №3 са съответно Индия и Япония.

Средната цена на нарушение на данните за една компания е 3,86 милиона долара.

Източник: https://securityintelligence.com/series/ponemon-institute-cost-of-a-data-breach-2018/

Ако фирмата ви е нарушила данните си, пригответе се за почти всички 4 милиона долара за източване. Ще се наложи всяка компания в световен мащаб в тази държава да се справи с проблемите и не забравяйте, че по-голямата част от тях ще бъде насочена към загуба на информация.

Сега, ако сте компания в Съединените щати, това струва двойно повече пари 7,91 милиона долара. Като се има предвид това и фактът, че ще ви отнеме 6 месеца, за да установите нарушението, може да бъде по-безопасно да предприемете силни превантивни мерки.

Хакерска атака се случва на всеки 39 секунди

Източник: https://www.securitymagazine.com/articles/87787-hackers-attack-every-39-seconds

Просто не можеш да се измъкнеш от него. Веднъж на всяка минута хакер атакува всеки компютър с достъп до Интернет. Тези атаки се отразяват 30 процента от американците всяка година.

Изчислено е, че 2020 г. ще види 200 милиарда свързани устройства

Източник: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Свързването на устройства е удобно, но също така позволява на хакерите да имат достъп до повече и повече информация, след като са нарушили едно устройство в мрежа. Преди дълго хакерите ще имат по-лесно и по-лесно време да получат достъп до цялата ни информация с няколко щраквания на клавишите.

Компаниите са неподготвени – и едва около 38 процента от глобалните компании смятат, че биха могли да се справят с голяма кибератака, ако се случи.

Източник: https://www.cybintsolutions.com/cyber-security-facts-stats/

около 38 процента от глобалните организации казват, че биха могли да се справят с „сложна кибератака“. Къде това оставя някой друг? Това означава 62 процента не са подготвени, които са ужасни коефициенти, когато повече от половината компании са изпитали някаква атака през последната година.

Средният износ на софтуер е над 1000 долара

Източник: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Ако не сте чували за извличане на софтуер, това е вид злонамерен софтуер, който заплашва за публични лични данни или завинаги блокира достъпа, освен ако сумата не е платена. Въпреки че не е нужно да плащате откупни услуги, често се случва жертвите на този тип кибератаки да плащат, за да запазят данните си в безопасност.

В допълнение, това, което е толкова опасно за извличането на софтуер, е фактът, че интернет ни позволява да свързваме живота си по толкова много начини. Със семейството, приятелите, училището, работата и други, наличието на какъвто и да е вид блокиране на този достъп изглежда на практика несъвместимо за повечето хора. По този начин откупът е малка цена, която трябва да платите, за да имате този достъп завинаги.

Атаките с Ransomware срещу лица се случват много по-често от бизнеса

Източник: https://cybersecurityventures.com/global-ransomware-damage-costs-predicted-to-exceed-8-billion-in-2018/

През 2020 г. се смята, че бизнесът ще бъде нападнат от атаки за изнудване на всеки 14 секунди (да – 4 пъти в минута!). И все пак това е все по-рядко, отколкото хората получават тези искания. В резултат на това откупният софтуер представлява мащабна сума от глобалните разходи за щети от атаки срещу киберсигурност.

Статистика за киберсигурността: Ключови заведения

цялостен, киберсигурността е голям проблем и става само по-голяма. Тъй като опитите за фишинг, злонамерен софтуер, кражба на идентичност и огромни нарушения на данните се увеличават ежедневно, светът гледа на епидемия, която ще бъде разрешена само с действия в световен мащаб.

Разбирането на проблема и обучаването на масите за това как да се справят с мащабните несигурности в системата е първата стъпка към гарантиране, че хакерите нямат шанс да откраднат информация и вашата идентичност (у дома или на работа).

Сподели на:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map