22+ статистика за електронната търговия и факти за онлайн пазаруване за 2020 г.

2020 е тук и апокалипсисът на дребно е върху нас и всичко е благодарение на електронната търговия и онлайн пазаруването. Не сте запознати с нито един от тези термини? Вие сте дошли на правилното място.


Тази статия ще ви преведе през всичко, което трябва да знаете за това как ще се оформя електронната търговия и онлайн пазаруването през 2020 г. Тъй като да сте в крак с най-новите статистически данни за електронната търговия и тенденциите в онлайн пазаруването е от съществено значение за всеки онлайн бизнес през тази година.

статистика за електронната търговия и факти за онлайн пазаруване 2020

Най- апокалипсис на дребно се отнася до затварянето на голям брой тухли и хоросан места, по-специално вериги магазини.

Този апокалипсис се среща от самото начало 2010s и има няма край пред очите. Причината? Най- растеж на електронната търговия и онлайн пазаруването че никой не ни позволява да имаме продукти под ръка, без да отваряме каталог или да излизаме от входните си врати.

Електронната търговия е актът за покупка или продажба на продукти и услуги онлайн. Бумът е от началото 1970 когато студенти от Stanford и MIT използваха ARPANET, за да уредят продажбата на канабис.

Днес марките за електронна търговия и онлайн пазаруване са имена на домакинства. Чували ли сте някога за уебсайт, наречен Amazon? в 2015, сайтът за онлайн пазаруване се отчита наполовина от целия растеж на електронната търговия. Тази тема е вратата към бъдещето и познаването на най-новите статистически данни за електронната търговия за 2020 г. е от решаващо значение да се знае.

Contents

1. Купуване на статистически данни за поведението 2020

Сподели на:

Мъжете харчат повече за транзакция от жените – приблизително 68 процента повече

Източник: https://home.kpmg/bh/en/home/insights/2017/01/online-purchase-behavior.html

Според KPMG, мъжете харчат около 68 процента повече пари за транзакциите си, отколкото жените. Това се дължи на факта, че те са по-склонни да купуват луксозни продукти и електроника, както и да купуват на едро, отколкото техните колеги. По-вероятно е жените да купуват храна и грим, които са по-ниски разходи.

Мъжете максимизират времето си онлайн и по този начин в крайна сметка харчат повече пари заради това. Ако търсите да увеличите продажбите си пред мъжката аудитория на пазара за електронна търговия, опитайте да предложите пакети. Мъжете са по-склонни да отделят време, за да разберат, че могат да си купят по-голям пакет наведнъж и да харчат повече пари наведнъж – така че не трябва да се връщат по-късно – от жена.

Потребителите са създания на навик – 30 процента биха предпочели да се върнат към уебсайт, който са закупили от преди

Източник: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Ако имате положителен опит с дадена марка, проучването казва, че е малко вероятно да се отклоните от тази марка след това. Това е една от причините имейлите, насочени към клиентите, след като веднъж вече са закупени от уебсайт, да са толкова ефективни. Точно като връщането в същия ваш любим магазин в търговски център, онлайн пазаруването е много подобно. Знаете марките, на които имате доверие, и е добре да продължите след това.

Спомняте ли си Амазонка? Около 59 процента от хилядолетните казват, че са се насочили към Amazon преди всеки друг уебсайт за електронна търговия

Източник: https://whatmillennialswant.inviqa.com

Какво говори това за пазара на електронна търговия? Всичко е за удобството. Amazon предлага удобство преди всичко друго. Тяхната опция за първокласна доставка е най-доброто удобство, тъй като продуктът ви идва на прага ви, преди дори да е наличен проследяващ номер, за да намерите вашия пакет.

След като Amazon ви хване, вие никога няма да се върнете. Плюс това Amazon предлага толкова много различни неща, от които се нуждаете, че наистина никога не е необходимо да търсите никъде другаде.

Онлайн потребителите стават все по-активни онлайн – около 30 процента публикуват отзиви и оставят отзиви

Източник: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Въпреки че отзивите не са налични в магазините за тухли и хоросани, те могат да вземат или да прекъснат решението да направят онлайн покупка. Имайте предвид, че това вече е неразделна част от практическото пазаруване. Пазарът вече е място за купувачите да обменят информация на бизнеса и продуктите. Може да бъде полезно за потребителите, но наистина може да навреди на продажбите, ако продуктът не направи това, което трябва.

Изчислено е, че до 2040 г. около 95 процента от всички покупки ще бъдат чрез електронна търговия

Източник: https://www.nasdaq.com/article/uk-online-shopping-and-ecommerce-statistics-for-2017-cm761063

Ако до този момент сте били неверник, това е една щека, за да се качите на борда. Може да е трудно, ако обичате опит за купуване на ходене в търговски център. Но това не е пътят на бъдещето. С апокалипсиса на дребно върху нас, ние гледаме на много

2. Статистика за изоставени колички 2020

Сподели на:

Понякога е трудно да се следват. Неочакваните допълнителни разходи, свързани с онлайн пазаруването, са приблизително 60 процента, които изоставят количките си на касата

Източник: https://baymard.com/lists/cart-abandonment-rate

Тези допълнителни такси са една от причините Amazon да убие играта за електронна търговия през 2019 г. Купувачите обичат да виждат какво точно ще получат по отношение на разходите. Ако купувачът получи невероятна сделка, докато не кликне върху иконата на количката им, не е чудно, че не следват с плащането.

Наличието на уебсайтове за онлайн пазаруване и електронна търговия възнамерява купувачите да получават допълнителни такси предварително, ще доведе до много по-щастлив резултат от двата края.

Всички обичат сделка – 54 процента от купувачите се връщат обратно и купуват тези изоставени вещи в кошниците си, ако цената падне

Източник: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Ако го сложите в количката си, вероятно сте го искали, но тези неочаквани такси ви изплашиха. Това каза, ако цената на кошницата ви спадне, защо не бихте се върнали и закупили? Това е поведението на над половината онлайн купувачи.

Купувачите са без ангажименти – 23 процента няма да се опитат да закупят, ако трябва да създадат акаунт

Източник: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Ако сте онлайн купувач, вероятно сте били там. Това няма да е често срещано явление в уебсайт като Amazon. И все пак, ако изпробвате нов сайт, може да видите няколко неща, които харесвате и да го поставите в кошницата си. Преди да го знаете, се насочвате към касата и уебсайтът ви удря с „Създайте акаунт“.

Докато някои уебсайтове за електронна търговия се разбраха и добавиха опция „проверете като гост“, други настояват да направите акаунт. Според N Channel, 1 на 5 купувачи не се опитват да направят това. Те търсят да ускорят проверката си, без да се налага да се отказват от каквато и да е лична информация. уебсайтовете за електронна търговия, които търсят повече продажби, ще направят добре, за да добавят опция, която не изисква създаването на акаунт за закупуване.

3. Статистика на ефективността на платформата 2020

Сподели на:

Обслужването на клиенти има значение. Приблизително 80 процента от участниците казват, че спират да дават бизнеса си на компаниите поради лошото обслужване на клиентите

Източник: https://blog.hubspot.com/news-trends/customer-acquisition-study

Възможно е вече да имате предвид конкретен инцидент с тази статистическа инфографика. Случвало ли ви се е да срещнете наистина трудна компания, с която да работите? Случвало ли ви се е да имате просто едно нелепо преживяване на обслужването на клиентите, което съсипе компания за вас завинаги? Може би дори се заклехте, че никога повече няма да им предоставите бизнеса си в гневно телефонно обаждане с агент за обслужване на клиенти?

Каквото и да се случи, беше запомнящо се. Ако имате говеждо месо с компания, не искате да работите отново с тях и това е най-много потребители. Да имаш добро обслужване на клиентите, когато нямаш време за гледане с клиентите си, е също толкова важно, колкото за изграждане на тухли и хоросан, но все по-голямо предизвикателство.

Потребителите купуват на множество устройства. Около 85 процента от клиентите ще започнат дадена покупка на едно устройство и ще я завършат на друго

Източник: https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/how-digital-connects-shoppers-to-local-stores/

Мобилните покупки често се влияят от имейли, изпратени от търговеца на дребно. Като такъв, докато потребителят може да започне на своя телефон или лаптоп или iPad, покупката се извършва на друго устройство, тъй като информацията е толкова достъпна от всички платформи.

Пазете се от бавни сайтове. Ако вашият уебсайт се зареди повече от 3 секунди, 57 процента от потребителите ще кликнат, вместо да чакат

Източник: https://www.pure360.com/warm-up-ip-address/

С революцията в електронната търговия идва и необходимостта да се задоволят потребностите на потребителите от бърз интернет. Ако сайтовете са бавни, продажбите ще са прекалено. Чакането на страниците да се заредят е еквивалентно на чакането в редове в търговския център, а купувачите на 2019 г. не искат нищо да го направят.

4. Статистика за видеосъдържанието за електронна търговия 2020

Сподели на:

Органичният трафик се подобрява с до 157 процента с видеоклипове

Източник: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

Уебсайтовете, които се представят най-добре, са тези с видеоклипове. Независимо дали това е, защото видеоклиповете като цяло са по-полезни за потребителите или защото са по-интересни от четенето на материали, така или иначе, трафикът се увеличава, когато са включени видеоклипове.

При покупка 80 процента от потребителите намериха видеоклиповете за полезни

Източник: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

Случвало ли ви се е да се натъкнете на наистина полезен видео урок или демонстрация на продукт? Ако имате, знаете, че това може да подобри вашето пазаруване десет пъти. Част от причината, поради която някои купувачи обичат да ходят на място за тухли и хоросан, е, че им позволява да имат физическия продукт в ръцете си.

Можете да прекарате толкова малко време с предмет и да знаете, че не е за вас. Въпреки че не замества напълно изживяването, виждането, че някой друг борави с продукт, може да ви помогне да оцените как ви харесва. Може би виждането на якето по модел на някой с подобен размер или всички джобове в раницата във видеоклип е само най-важната точка, от която се нуждаете.

Визуалните изображения са важна част от процеса на вземане на решения на потребителите. Девет от 10 купувачи казват, че това е най-важната част от решението им за покупка

Източник: https://www.jlbmedia.com/benefits-product-video-production/

Бихте ли си купили нещо, което никога досега не сте виждали? Отговорът е вероятен: „няма начин!“ Независимо дали тези визуализации са видеоклипове или снимки, искате да сте сигурни, че знаете какво получавате, преди да го поръчате. Така видеоклиповете стимулират ангажираността на уебсайтовете, защото те показват продукти в реално време. Потребителите могат да видят как точно използват продукта и как изглежда той.

Гледането на видеоклип за даден продукт е предпочитано от четири пъти повече купувачи, отколкото просто четене за продукта

Източник: https://animoto.com/blog/business/video-marketing-cheat-sheet-infographic/

Нека си го кажем. Да четеш за продукт просто не е толкова лесно, колкото да гледаш нещо за него. Ако получите да гледате урок или демонстрационен видеоклип, знаете точно как продуктът е предназначен да се използва по удобен за потребителите начин. Това отнема по-малко време и по-малко усилия и вие ще бъдете толкова по-близо до закупуването на желания от вас продукт за нула време.

5. Статистика за електронната търговия на социални медии 2020

Сподели на:

Ако магазинът има присъствие в социални медии, те увеличават средните си продажби с 32 процента

Източник: https://www.bigcommerce.com/blog/5-social-stats-for-online-storeowners/

Като цяло повечето хора се доверяват на фирми, които имат все повече и повече присъствие в интернет. Ако можете да намерите техния Facebook или Instagram, това увеличава възможността да можете да се запознаете с техните продукти. Ако потребителите могат да взаимодействат с магазин чрез своите социални медии, е по-вероятно да се чувстват удобно и да правят покупка. Така той увеличава онлайн продажбите на магазин с 32 процента.

Facebook е най-популярният форум за електронна търговия. Около 85 процента от всички покупки на електронна търговия в социални медийни сайтове идват от Facebook

Източник: https://www.shopify.com/infographics/social-commerce

Въпреки че може да не сте запознати с това, пазарът на електронна търговия на Facebook може да стане все по-актуален в бъдеще. В момента около 85 процента от всички покупки на електронна търговия в социалните медии са на платформата на Марк Зукърбърг.

Въпреки че Facebook в момента има монопол, той може да започне да се подражава на други гиганти в социалните медии като Instagram или Twitter. Само времето ще покаже къде електронната търговия може да се разшири и да продължи да бъде успешна.

Ако съдържанието е визуално, има 40 пъти по-голяма вероятност да бъде споделено в социалните медии

Източник: https://www.dreamgrow.com/21-social-media-marketing-statistics/

Визуалното съдържание е по-привлекателно за потребителите и по този начин е много по-вероятно да го споделят с вътрешните си кръгове. Социалните медии – подобно на електронната търговия и онлайн пазаруването – променят начина, по който се гледат продуктите. Сега продуктите могат да бъдат насочени незабавно към приятели и семейство, ако един потребител е доволен от него. Правенето на продукт, продаваем в социалните медии, сега е също толкова важно, колкото и гарантирането, че уебсайтът ви е удобен за потребителя.

6. Ключови заведения

Сподели на:

И така, кои са ключовите постъпления на индустрията за електронна търговия и пазаруване през 2020 г., които посочват тези статистически данни?

 • Разбирането на начина на работа на потребителите е важно за увеличаване на електронната търговия и онлайн продажбите.
 • Оптимизирането на мобилни уебсайтове ще помогне на потребителите да работят по-добре и да увеличат продажбите. Мобилните уебсайтове, които не са оптимизирани, пречат на клиентите да повлияят върху статистическите данни за работата на платформата.
 • Докато изоставянето на пазарската количка ще се случи дори при абсолютните най-добри сайтове, разбирането, ако се случва само защото купувачите са без ангажименти или защото самият сайт е пречка за купувача, е изключително важен. Ако това е последното, важно е да направите промени в самия сайт. Как може да изглежда тази модификация?
  • Уведомете купувачите за всякакви допълнителни такси предварително, така че да няма шок от стикер в количката.
  • Не възлагайте създаване на акаунт за закупуване на артикули.
  • Изпратете напомняне по имейл на лица, които са изоставили количките. Още по-добре, ако се случи продажба, за да удари артикулите им в количката, това ги прави много по-склонни да купуват.
 • През деня и възрастта на социалните медии видеосъдържанието може да подобри ангажираността и да помогне на потребителите да разберат начина, по който продуктите работят по по-ефективен начин, като писменото съдържание или дори снимките.
 • Социалните медии и техните пазари за електронна търговия могат да помогнат за изграждане на информираност за марката. Използването на този път може да помогне за подобряване на бизнеса и да стане конкурентоспособен в тази нова и процъфтяваща индустрия.

Като цяло индустрията за електронна търговия и онлайн пазаруване скоро ще се превърне в път за бъдещето. Наличните статистически данни за електронната търговия показват, че има различни начини за преглед на полезните аспекти на купуването и продажбата на услуги онлайн.

Независимо дали разглеждате поведението на купувача, ефективността на платформата или статистическите данни за социалните медии, най-важният аспект е просто разбирането на начина, по който потребителите работят, за да продължат да растат електронната търговия.

Когато 95 процента от покупките се насочват към онлайн пазара за близо 20 години, по-добре ще научите как да извлечете максимума от опита си за покупка или продажба.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map