28+ Instagram Statistik och fakta för 2020

Instagram fortsätter att växa som en av de mest populära plattformarna för sociala medier i alla åldrar, platser och varumärken. Den har en massiv användarbas och har högre engagemang per post efter någon annan social plattform.


Här nedan är en samling av de mest uppdaterade för att ge dig det aktuella läget på Instagram.

Instagram har nu mer än 1 miljard aktiva användare varje månad, precis som experter uppskattade att det skulle vara i slutet av 2018. Det är mer än tre gånger de aktiva månatliga användarna av Twitter och medan det nu släpper WhatsApp- och Facebook Messenger-användare är 1 miljard användare inte att skämmas över.

Det är allmänt känt att Instagram är en “visuell” plattform för sociala medier eftersom den är inriktad på foton och videodelning. Det skapades av Kevin Systrom och Mike Krieger men ägs nu av Facebook (köpte det för en miljard dollar 2012).

Här har jag sammanställt 28 uppdaterade Instagram-statistik för att ge dig den aktuella layouten på Instagram-marken, vad användarna gör på det och hur de använder det. Låt oss hoppa in..

Instagramstatistik och fakta (2020)

 • Dela på ..
 • Dela på Facebook
 • Tweet
 • Fäst den
 • Skicka till Reddit
 • Dela på LinkedIn

I juni 2018 rapporterade Instagram ett landmärke. Instagram har nu över 1 miljard aktiva användare per månad (MAU). Detta växte från 800 miljoner MAU i september 2017. (Källa: business.instagram.com)
Över hela världen 500 miljoner plus Instagram-användare är aktiva varje dag. (Källa: business.instagram.com)
Det finns 4,2 miljarder Instagram gillar per dag. (Källa: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Det finns 400 miljoner Instagram-berättelser varje dag varav en tredjedel av de mest visade skapas av företag. (Källa: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Över 60 procent av användarna loggar in på Instagram dagligen , vilket gör det till det näst mest engagerade sociala nätverket efter Facebook. (Källa: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Varje dag Instagram-användare laddar upp ett genomsnitt av 100+ miljoner foton. (Källa: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
instagram logotyp
Hittills mer än 50 miljarder foton har delats på Instagram. (Källa: instagram-press.com)
Videoposter har den högsta totala engagemangsgraden. (38 procent högre än bildposter). (Källa: noem.se/reports/instagram/more-statistics)
När Instagram introducerade videor, mer än 5 miljoner delades på 24 timmar. (Källa: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Det genomsnittliga antalet likes per Instagram-inlägg är 1261. (Källa: noem.se/reports/instagram/more-statistics)
Instagram har 58 gånger mer engagemang per följare än Facebook. (Källa: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
instagramstatistik 2020
Mer än 100 miljoner Instagrammare tittar på eller delar på Live varje dag. (Källa: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 procent av användare loggar in på Instagram flera gånger om dagen. (Källa: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 procent av 25-34-åringar använder Instagram. Detta är den största användardemografiska gruppen. (Källa: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram växer 5 gånger snabbare än övergripande användning av sociala nätverk i USA. (Källa: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Varje månad finns det 16,6 miljoner Google söker efter “Instagram”. (Källa: trends.google.com)
Foton räknas för 91,07 procent av alla Instagram-inlägg. (Källa: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
Den genomsnittliga amerikanska användaren har gått från att spendera 29 minuter per dag på Instagram-appen i september 2017 till 55 minuter idag. (Källa: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
År 2018 ❤️ emoji var använd 14 miljarder gånger i kommentarer. Den mest använda Ansiktsfilter på Instagram Stories 2018 var Heart Eyes. (Källa: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 av de mest populära och aktiva varumärkena på Instagram, post 1,5 gånger per dag, i genomsnitt. (Källa: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
En uppskattad 71 procent av amerikanska företag använder Instagram och 80 procent av konton följer ett företag på Instagram. (Källa: business.instagram.com)
69 procent av Instagram-användare är yngre än 35 år. (Källa: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
instagram fakta
71 procent av amerikaner mellan 18 och 24 år använder Instagram. (Källa: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 procent av Instagram-användare säger att de har köpt en produkt de såg på appen. (Källa: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
Mobil reklamintäkter på Instagram är nära 7 miljarder dollar 2018. (Källa: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-revenue)
Instagram har vuxit till 2 miljoner annonsörer, upp från 1 miljon annonsörer tillbaka i mars 2017. (Källa: business.instagram.com)
Instagrams användarbas har vuxit med mer än 300 procent under de senaste åren. (Källa: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Pizza är den mest populära Instagrammed-maten, bakom Sushi och biff. (Källa: telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The-most-Instagrammed-foods-around-the-world)
instagram logotyp
98 procent av modemerken använd Instagram. (Källa: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-category)

 • Dela på ..
 • Dela på Facebook
 • Tweet
 • Fäst den
 • Skicka till Reddit
 • Dela på LinkedIn

I ett försök att hålla dig uppdaterad med de senaste Instagram-trenderna, statistiken och användarnumren; vi har gett våra nummer en gång för att se till att de har uppdaterats för att spegla aktiviteten under 2018.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map