26+ Cyber ​​Security Statistik och fakta för 2020

För 30 år sedan var Internet nytt och spännande, idag kan Internet vara en farlig plats. Här är vad du borde veta om det senaste cybersäkerhetsstatistik för 2020.


Cyberbrott ökar, och även om detta inte bör hindra dig från att använda onlineresurser, bör det säkert uppmuntra dig att öka din IT-säkerhet.

2020-säkerhetsstatistik och fakta

Här är en samling av den mest uppdaterade statistiken för internetbrott och cybersäkerhet för 2020 för att ge dig det aktuella läget för vad som händer i cybersecurity-världen..

Dela på:

Contents

Under 2019 kommer IoT (Internet of Things) enheter att bli viktiga mål för attacker mot skadlig programvara

Källa: https://www.beyondtrust.com/blog/entry/beyondtrust-2019-security-prictions

BeyondTrust, ett ledande cybersecurity-företag, förutspår det Internet of Things (IoT) -enheter kommer att bli viktiga mål för hackare under 2019. Varför? Eftersom IoT-enheter (t.ex. smarta TV-apparater, smarta högtalare, anslutna leksaker, bärbara, smarta apparater, etc.) inte är byggda med cybersäkerhet i åtanke och dessa smarta prylar kan utnyttjas.

E-post spam är den vanligaste metoden för cyberbrottslingar att sprida skadlig programvara

Källa: https://blog.f-secure.com/failed-delivery-spam/

Att lura användare att klicka på skadliga länkar är den vanligaste metoden för cyberbrottslingar att sprida skadlig programvara. E-postskräppost var den vanligaste metoden för cyberbrottslingar att sprida skadlig kod under 2018. Grovt 69 procent av skräppostmeddelanden försöker lura användare att besöka en skadlig URL. Skadliga bilagor användes i de återstående 31 procent av skräppost.

Det externa nätverket som ansluter smarta hem gör USA, Storbritannien och Kina mer sårbara för attacker

Källa: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Smarta hemanordningar blir allt vanligare. De är praktiska och hjälper oss att göra vårt dagliga liv. Det bör dock inte förbises att brottslingar använder smarta hemanordningar för att utnyttja personer med dem. Nätverket som ansluter smarta hem i USA, Storbritannien och Kina är anslutet till ett externt nätverk, och om din router inte har rätt säkerhet riskerar du en hacker.

Ungefär 1 av 5 filer är inte skyddade

Källa: https://info.varonis.com/hubfs/2018%20Varonis%20Global%20Data%20Risk%20Report.pdf

Vid kartläggning av 6,2 miljarder filer, inklusive sådana som innehöll hälsoregister och finansiell information, om 1 av 5 var helt öppen för global åtkomst. Det som gör det värre är att företag också upprätthåller detta. Cirka 2 av 5 företag kommer att ha över 1000 filer öppna för alla att se, inklusive filer med känslig information.

Cyberbrott blir snabbare lönsamma än olaglig narkotikahandel

Källa: https://cybersecurityventures.com/hackerpocalypse-cybercrime-report-2016/

Cyberbrott orsakar mycket större skador än någon person kunde veta, och det blir en av mänsklighetens största utmaningar. År 2021 kan det kosta oss 6 biljoner dollar till kamp. När företag som Yahoo eller Equifax hackas orsakar det storleken, sofistikeringen och kostnaden för dessa brott att växa i en astronomisk takt.

Användare i USA öppnar cirka 1 av 3 nätfiske-e-postmeddelanden

Källa: https://enterprise.verizon.com/resources/reports/dbir/

Medan 1 av 3 öppna phishing-e-postmeddelanden, en mindre procent klickar igen på de infekterade länkar eller bilagor. Cirka 12 procent är offer för de faktiska infektioner som följer av phishing.

Informationsförlust står för 43 procent av kostnaderna för cyberattacker

Källa: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS

Cyberattacker är dyra och den dyraste delen av detta är informationsförlust. Dataförlust inträffar under hacks och om informationen tillhör tredje part kan det vara oerhört dyrt att försöka återställa den förlorade informationen.

Fram till 2020 kommer 300 miljarder lösenord att användas över hela världen

Källa: https://www.scmagazine.com/home/other/research/video-300-billion-passwords-by-2020-report-predicts/

Idag verkar det som om det finns ett lösenord för nästan allt. Mellan både människor och maskiner kommer det att finnas ungefär 300 miljarder lösenord används över hela världen år 2020. Lösenord är nyckeln till att säkerställa skydd för cybersäkerhet och minska potentiella hot.

Över hälften av millennials upplevde cyberbrott under det senaste året

Källa: https://www.arabianbusiness.com/2-5m-uae-consumers-said-be-hit-by-cyber-crime-in-past-year-653743.html

Millennials är den mest påverkade gruppen människor av cyberbrott. Detta beror potentiellt på att de är den mest tekniskt kunniga gruppen. I alla fall runt 53 procent av millennials upplevde cyberbrott under det senaste året.

Personuppgifter kan köpas inom intervallet $ 0,20 till $ 15,00

Källa: https://www.rsa.com/content/dam/premium/en/white-paper/2018-current-state-of-cybercrime.pdf

Vilken typ av sats skulle du lägga på dina personuppgifter? Tyvärr kanske andra inte värderar det så högt. Eftersom personuppgifter säljs för så lite, kommer du att se upp. Individer som säljer marknaden är mycket mer benägna att försöka samla så mycket data att sälja som möjligt.

Kreditkortsinformation säljer i den högre änden än andra typer av personuppgifter. Att göra din information så svår att återförsälja som möjligt kommer att göra att värdet på den minskar för alla som försöker få ett pengar eller två av din identitet.

Den lägsta utmärkelsen för cyberbrottsnivå går till Nederländerna. Det högsta går till Indonesien.

Källa: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Medan bara 14 procent av befolkningen i Nederländerna påverkades grovt av cyberbrott 59 procent av befolkningen i Indonesien var. Även om målet borde vara att ingen påverkas av cyberbrott, faller de flesta länder någonstans i mitten. En stor del av att sänka denna takt kommer att bestå av att utbilda människor om hur man ska vara smart online och inte delta i riskabelt beteende.

Om de har ett dataöverträdelse tar det vanligtvis företag över 6 månader att uppmärksamma dem. 

Källa: https://www.zdnet.com/article/businesses-take-over-six-months-to-detect-data-breaches/

Även efter Yahoo och Equifax är företag inte så på det som de kunde vara. Det faktum att det tar företag över 6 månader att inse att de har ett dataintrång innebär att du är mer och mer mottaglig för att få din information stulen.

Att vara sårbar för attacker betyder att det handlar om vilka företag du litar på och vem du ger din information till. Attacker inträffar, men tiden som försvinner medan det tar företag att märka resulterar i att en oacceptabel mängd information förvärvas av cyberbrottslingar.

Cirka 95 procent av säkerhetsfel i molnet förutsägs vara kundens fel

Källa: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

Även om stora företag är de som ofta riktas i media som att släppa in säkerhetsöverträdelser, är inte konsumenterna helt av. Det verkar som om 95 procent av fel i molnsäkerhet resulterar i kundens fel.

Molnens komplexa användning gör det inte alltid användarvänligt, men det sätt som det för närvarande används möjliggör en mängd dataöverträdelser. Framöver kan denna fråga bekämpas genom att implementera och upprätthålla policyer för molnägande, ansvar och riskaccept.

Word, PowerPoint och Excel (Microsoft Office-format) utgör den vanligaste gruppen skadliga filändelser.

Källa: https://www.cisco.com/c/dam/m/digital/elq-cmcglobal/witb/acr2018/acr2018final.pdf

Kommer in på ungefär 38 procent, Microsoft Office-filformat. Även om detta kan låta vagt, påverkar det dig troligen varje dag. Dessa Microsoft-filformat skickas vanligtvis som tillägg eller bilagor i e-postmeddelanden. Dessa filbilagor – vanliga hotvektorer för skadlig programvara – är problematiska för cybersäkerhet eftersom så många individer använder dem.

WordPress är den mest populära programvaran för skapande av webbplatser som för närvarande driver mer än 30% av alla webbplatser på Internet. Men 73,2% av alla WordPress-installationer är öppna för sårbarheter.

Arbetslösheten för cybersäkerhet närmar sig 0 procent.

Källa: https://www.gomindsight.com/blog/cybersecurity-statistics/

År 2021 – samma år som cybersäkerhet kommer att kosta oss 6 biljoner dollar – förutspås också jobb att slå runt 3,5 miljoner. Cybersäkerhetsfärdigheter behövs och de behövs nu. Ju fler cybersäkerhetsarbetare som kan anställas desto bättre för att bekämpa de säkerhetsutmaningar som vi för närvarande står inför.

Eftersom cybersäkerhet hotar att spåra företag är alla ute efter att ta på sig någon (även som konsult) för att hjälpa dem att stänga av eventuella risker.

Cirka 70 procent av organisationerna säger att deras cybersäkerhetsrisk ökade markant under 2017

Källa: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=SEL03130WWEN&

Först under de senaste åren har vi börjat höra om dataöverträdelser och stora företag som hackats för deras data. Även om denna fråga inte bara har funnits under de senaste åren har risken verkligen ökat. Varför? Eftersom pengar nu är en enorm faktor. Hackare kan tjäna stora pengar genom att få värdefull information från företag, stjäla kreditkortsdata från kunder eller utpressa företag genom att hota att störa deras affärsverksamhet.

Företag är rädda för detta potentiella hot mot cybersäkerhet eftersom 71 procent av kunderna säger att de skulle lämna en organisation efter ett dataintrång.

Källa: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Du kanske undrar varför ett företag värt miljoner kan ge till en hacker. Det är på grund av deras kunder och hur mycket som står på spel om de lämnar. Om 7 av 10 kunder stannar “Jag är ute” om ett företag upplever den här frågan, så upplever de bättre inte det här problemet.

Om människor håller med om sitt ord, skulle företaget gå upp magen på nolltid. Att undvika cybersäkerhetsrisker helt eller betala av en hacker är värt det för företag som inte vill tappa hela sin kundbas.

Det finns över 130 storskaliga måldataöverträdelser i USA varje år.

Källa: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS#block-insights-and-innovation

Medan USA börjar prata mer och mer om dataintrång som inträffar ökar antalet attacker ständigt. Det finns 130 storskalig attacker som inträffar varje år och antalet växer med 27 procent. Vi går snabbt mot en cybersäkerhetskris utan förbättringar.

Android-plattformar är mycket mottagliga för cybersäkerhetsattacker

Källa: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Mängden skadlig programvara (skadlig programvara) installerad på Android-plattformar har ökade med 400 procent. En del av problemet är det faktum att individer är mycket mer avslappnade när det gäller deras smartphones än deras datorer. Medan 72 procent av användarna har gratis antivirusprogram endast på sin bärbara dator 50 procent har någon form av skydd på sin telefon.

Kom ihåg att detta är farligt eftersom mobila enheter nu är handhållna personliga assistenter. De används för att spåra allt från arbetsrelaterad information till familj och vänner till hälsoinformation till ekonomi. De är en gadget i en storlek som passar alla och om några telefoner är offer för cyberbrott blir all information tillgänglig för hackaren.

Kina är det land med mest skadlig kod i världen

Källa: https://www.pandasecurity.com/mediacenter/press-releases/all-recorded-malware-appeared-in-2015/

Bra bit över hälften av Kinas datorer är infekterade med skadlig programvara. Även med ökad medvetenhet når hackare sin topp. Hackare har tillgång till personlig information, lösenord och smittar andra enheter i samma nätverk när de har erövrat en enhet. Det betyder att det är oerhört viktigt att säkerställa att nätverken förblir säkerhet så att det inte sprids så snabbt som i Kina.

Hitta dig på FBI: s mest eftersökta lista om du har fångat hacking.

Källa: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Det stämmer, det finns ingen nåd med detta brott. Där är en FBI Cyber ​​Most Wanted List och om du har fångat hacking är det precis där du går. Från och med 2018 var listan över 40 personer. Datorprogrammerare Park Jin Hyok är nummer 1 på listan. Han ansvarar för några av de dyraste datorintrång i historien.

Hans attacker försökte stjäla mer än 1 miljard dollar och denna serie attacker påverkade tiotusentals datorer. Det är onödigt att säga att FBI inte röra sig. Dessa typer av brott är allvarliga på grund av antalet individer som de drabbar liksom hur mycket pengar de i slutändan kostar alla inblandade.

Cirka 60 miljoner amerikaner har påverkats av identitetsstöld

Källa: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Och detta är bara antalet amerikaner som har varit tidigare! Med antalet så högt, vem vet hur många som kommer att fortsätta påverkas i framtiden? Varje gång individer har tillgång till dina personuppgifter riskerar du identitetsstöld. Därför vill du se till att du alltid är smart med dina data och skyddar dem från eventuella hackare där ute. Du vill minska alla situationer som kan lämna dig och dina personuppgifter exponerade.

Det största målet för riktade attacker är USA.

Källa: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Medan Kina kanske är staten med mest skadlig programvara och Indonesien kanske har den högsta brottsfrekvensen, USA toppar faktiskt listan för riktade attacker. Vad är riktade attacker? Riktade attacker kan antingen statssponseras eller sponsras av privata grupper, men de är oftare de senare.

USA är för närvarande ett mål för andra stater att störa, råna, sabotera eller spionera på via sina cybermedel. Rätt bakom USA på platserna # 2 och # 3 är Indien respektive Japan.

Den genomsnittliga kostnaden för ett dataintrång för ett företag är 3,86 miljoner dollar.

Källa: https://securityintelligence.com/series/ponemon-institute-cost-of-a-data-breach-2018/

Om ditt företag har deras data bryts, gör dig redo att spola nästan $ 4 miljoner ner i avloppet. Det kommer att ta ett givet företag över hela världen denna mängd land för att ta itu med de problem som finns, och kom ihåg att majoriteten av detta kommer att gå till adressförlust.

Om du är ett företag i USA kostar det dubbelt så mycket pengar 7,91 miljoner dollar. Med tanke på detta och det faktum att det tar 6 månader att identifiera överträdelsen, kan det vara säkrare att införa starka förebyggande åtgärder.

En hackerattack inträffar var 39: e sekund

Källa: https://www.securitymagazine.com/articles/87787-hackers-attack-every-39-seconds

Du kan bara inte komma ifrån det. En gång varje minut attackerar en hackare en viss dator med Internet-åtkomst. Dessa attacker påverkar 30 procent av amerikanerna varje år.

Det beräknas att 2020 kommer att se 200 miljarder anslutna enheter

Källa: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Att ansluta enheter är bekvämt, men det gör det också möjligt för hackare att få mer och mer information när de har brutit mot en enhet i ett nätverk. Inte länge kommer hackare att ha en enklare och enklare tid att få tillgång till all vår information med några få knappklick.

Företag är oförberedda – och endast cirka 38 procent av de globala företagen tror att de kan hantera en stor cyberattack om det skulle hända.

Källa: https://www.cybintsolutions.com/cyber-security-facts-stats/

Runt 38 procent av globala organisationer säger att de skulle kunna hantera en “sofistikerad cyberattack.” Var lämnar det någon annan? Det betyder 62 procent är inte förberedda, vilket är fruktansvärda odds när mer än hälften av företagen har upplevt någon slags attack under det senaste året.

Den genomsnittliga ransomware är över $ 1 000

Källa: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Om du inte har hört talas om ransomware är det en typ av skadlig programvara som hotar för offentlig personuppgifter eller för alltid blockerar åtkomst om inte beloppet betalas. Även om du inte behöver betala ransomware är det vanligt att offer för denna typ av cyberattack kommer att betala för att hålla sina data säkra.

Det som är så farligt med ransomware är dessutom det faktum att internet tillåter oss att ansluta våra liv på så många sätt. Med familj, vänner, skola, arbete och mer, verkar det att ha någon form av block på denna tillgång praktiskt taget ofattbar för de flesta individer. Således är en lösgöring ett litet pris att betala för att ha denna tillgång för alltid.

Ransomware-attacker på individer förekommer mycket oftare än företag

Källa: https://cybersecurityventures.com/global-ransomware-damage-costs-predicted-to-exceed-8-billion-in-2018/

2020 beräknas det att företag kommer att plågas av ransomware attacker var 14: e sekund (ja – fyra gånger per minut!). Ändå är det fortfarande mindre ofta än individer får dessa förfrågningar. Som ett resultat står ransomware för en massa av de globala skadekostnaderna för cybersäkerhetsattacker.

Cyber ​​Security Statistics: Key Takeaways

Övergripande, cybersäkerhet är en stor fråga och den blir bara större. När phishing-försök, skadlig programvara, identitetsstöld och enorma dataintrång ökar dagligen tittar världen på en epidemi som bara kommer att lösas med globala åtgärder.

Att förstå frågan och utbilda massorna om hur man ska hantera storskaliga osäkerheter i systemet är det första steget för att säkerställa att hackare inte har en chans att stjäla information och din identitet (hemma eller på jobbet).

Dela på:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map