22+ E-handelsstatistik och fakta om online-shopping för 2020

2020 är här och detaljhandelsapokalypsen är på oss och det är allt tack vare e-handel och online-shopping. Inte bekant med någon av dessa villkor? Du har kommit till rätt ställe.


Den här artikeln kommer att leda dig genom allt du behöver veta om hur e-handel och onlineshopping kommer att formas 2020. För att hålla dig uppdaterad med den senaste e-handelstatistiken och trender för online-shopping är avgörande för varje online-företag i år.

e-handelsstatistik och fakta om online-shopping 2020

De detaljhandel apokalyps avser stängning av ett stort antal tegel och murbruk platser, särskilt kedjebutiker.

Denna apokalyps har inträffat sedan tidigt 2010-talet och det finns inget slut i sikte. Orsaken? De tillväxt av e-handel och online shopping att ingen gör att vi kan ha produkter till hands utan att vi öppnar en katalog eller går ut genom ytterdörrarna.

E-handel är handlingen att köpa eller sälja produkter och tjänster online. Det har blivit blomstrande sedan tidigt 1970 när studenter på Stanford och MIT använde ARPANET för att ordna försäljning av cannabis.

Idag är varumärken för e-handel och onlineshopping hushållens namn. Har du någonsin hört talas om en webbplats som heter Amazon? I 2015, den online shopping webbplats som står för halv av all e-handelstillväxt. Detta ämne är porten till framtiden och att känna till den senaste statistiken för e-handel för 2020 är avgörande för att vara känd.

Contents

1. Statistik om köpbeteende 2020

Dela på:

Män spenderar mer per transaktion än kvinnor – ungefär 68 procent mer

Källa: https://home.kpmg/bh/en/home/insights/2017/01/online-purchase- Behavior.html

Enligt KPMG spenderar män cirka 68 procent mer pengar på sina transaktioner än kvinnor gör. Detta beror på det faktum att de är mer benägna att köpa lyxprodukter och elektronik samt köpa i bulk än sina kvinnliga motsvarigheter. Kvinnor är mer benägna att köpa mat och smink, vilket är lägre kostnadsartiklar.

Män maximerar sin tid online och spenderar därmed mer pengar på grund av den. Om du letar efter din försäljning till din manliga publik på din e-handelsmarknad kan du försöka erbjuda paket. Män är mer benägna att ta sig tid att räkna ut att de kan köpa ett större paket på en gång och spendera mer pengar på en gång – så att de inte behöver komma tillbaka senare – än en kvinna.

Konsumenter är varelser av vanor – 30 procent vill hellre återvända till en webbplats de har köpt från tidigare

Källa: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Om du har en positiv upplevelse med ett varumärke, säger forskningen att du troligtvis kommer bort från det märket efter det. Detta är ett av orsakerna till att e-postmeddelanden som riktas till kunder efter att de redan har köpt från en webbplats en gång är så effektiva. Precis som att gå tillbaka till din favoritbutik i ett köpcentrum är online-shopping mycket lik. Du känner till varumärken du litar på och du är bra att gå efter det.

Kommer du ihåg Amazon? Cirka 59 procent av Millennials säger att de är på väg till Amazon före någon annan e-handelswebbplats

Källa: https://whatmillennialswant.inviqa.com

Vad säger detta om e-handelsmarknaden? Det handlar om bekvämlighet. Amazon marknadsför bekvämlighet före något annat. Deras främsta fraktalternativ är en känsla av bekvämlighet eftersom den får din produkt till din tröskel innan ett spårningsnummer är tillgängligt för dig att hitta ditt paket.

När Amazon har fått dig kommer du aldrig tillbaka. Dessutom erbjuder Amazon så många olika objekt du behöver, det finns verkligen aldrig behov att leta någon annanstans.

Onlinekonsumenter blir mer aktiva på nätet – cirka 30 procent skickar feedback och lämnar recensioner

Källa: https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/01/the-truth-about-online-consumers.pdf

Även om recensioner inte finns tillgängliga i tegel- och murbrukaffärer, kan de fatta eller bryta beslutet att göra ett köp online. Kom ihåg att det nu är en integrerad del av online-shoppingupplevelsen. Marknadsplatsen är nu ett utrymme för köpare att utbyta informationsföretag och produkter. Det kan vara till hjälp för konsumenterna men kan verkligen skada försäljningen om produkten inte gör vad den ska.

Det uppskattas att cirka 95 procent av alla inköp sker 2080 via e-handel

Källa: https://www.nasdaq.com/article/uk-online-shopping-and-ecommerce-statistics-for-2017-cm761063

Om du var en vantro fram till denna punkt, är detta en ledtråd att komma ombord. Det kan vara tufft om du älskar köpupplevelsen att gå till ett köpcentrum. Ändå är det bara inte framtidens väg. Med detaljhandelsapokalypsen på oss tittar vi på massor av

2. Övergiven kundvagnsstatistik 2020

Dela på:

Ibland är det svårt att följa igenom. De oväntade extrakostnaderna i samband med online-shopping har ungefär 60 procent som lämnar sina vagnar i kassan

Källa: https://baymard.com/lists/cart-abandonment-rate

Dessa extra avgifter är en av anledningarna till att Amazon dödar e-handelsspelet 2019. Köpare vill se exakt vad de kommer att få i fråga om kostnader. Om en shoppare fick en otrolig affär tills de klickade på sin vagnsikon är det inte konstigt att de inte följer med betalning.

Om du har online-shopping och e-handelswebbplatser som säger köpare till extra avgifter på förhand kommer det att leda till ett mycket lyckligare resultat i båda ändarna.

Alla älskar en affär – 54 procent av shopparna går tillbaka och köper de övergivna artiklarna i korgarna om priset sjunker

Källa: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Om du lägger den i din kundvagn ville du förmodligen ha den, men de oväntade avgifterna skrämde dig bort. Som sagt, om ditt korgpris sjunker, varför skulle du inte gå tillbaka och köpa det? Det är beteendet hos över hälften av online-shoppare där ute.

Köpare är icke-åtagande – 23 procent försöker inte köpa om de måste skapa ett konto

Källa: https://www.nchannel.com/blog/retail-data-ecommerce-statistics/

Om du är en online-shoppare har du förmodligen varit där. Detta kommer inte att vara en vanlig händelse på en webbplats som Amazon. Ändå, om du testar en ny webbplats, kan du se några saker du gillar och lägga den i din korg. Innan du vet om det är du på väg till kassan och webbplatsen träffar dig, “Skapa ett konto.”

Medan vissa e-handelswebbplatser har blivit kloka och lagt till ett alternativ “kolla in som gäst”, andra insisterar på att du gör ett konto. Enligt N Channel försöker 1 av 5 handlare att göra det. De ser snabbt genom att kolla in utan att behöva ge upp någon personlig information. e-handelswebbplatser som letar efter mer försäljning gör det bra att lägga till ett alternativ som inte kräver att ett konto skapas för att köpa.

3. Platformsstatistik 2020

Dela på:

Kundtjänst är viktig. Ungefär 80 procent av deltagarna sa att de slutar ge sina affärer till företag på grund av en dålig kundtjänstupplevelse

Källa: https://blog.hubspot.com/news-trends/customer-acquisition-study

Du kanske redan har en specifik händelse i åtanke med denna statistiska infographic. Har du någonsin stött på ett riktigt tufft företag att arbeta med? Har du någonsin haft bara en avgränsad kundtjänstupplevelse som förstörde ett företag för dig för alltid? Du kanske till och med svor att du aldrig skulle ge dem ditt företag igen i ett arg telefonsamtal med en kundtjänst?

Vad som än hände, det var minnesvärt. Om du har nötkött med ett företag ser du inte att arbeta med dem igen och det är så de flesta konsumenterna är. Att ha bra kundservice när du inte har någon ansikte med dina kunder är lika viktigt som en tegel- och murbrukstjänst men allt mer utmanande.

Konsumenter köper på flera enheter. Cirka 85 procent av kunderna kommer att starta ett givet köp på en enhet och slutföra det på en annan

Källa: https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/how-digital-connects-shoppers-to-local-stores/

Mobilköp påverkas ofta av e-postmeddelanden som skickas från återförsäljaren. Som en sådan, medan en konsument kan börja på sin telefon eller bärbara dator eller iPad, genomförs köpet på en annan enhet eftersom informationen är så tillgänglig från alla plattformar.

Akta dig för långsamma platser. Om det tar mer än 3 sekunder att ladda din webbplats kommer 57 procent av konsumenterna att klicka på istället för att vänta

Källa: https://www.pure360.com/warm-up-ip-address/

Med e-handelsrevolutionen kommer behovet att tillfredsställa konsumenternas behov av snabbt internet. Om webbplatserna går långsamt blir försäljningen också. Att vänta på att sidorna laddas motsvarar väntan i raderna i köpcentret, och köpare från 2019 vill ingenting göra det med det.

4. Statistik över e-handel med videoinnehåll 2020

Dela på:

Organisk trafik förbättras med upp till 157 procent med videor

Källa: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

De webbplatser som fungerar bäst är de med videor. Oavsett om det beror på att videor i allmänhet är mer användbara för konsumenterna eller för att de är mer intressanta än läsmaterial, i vilket fall som helst, trafiken ökar när videor är involverade.

Vid köp tyckte 80 procent av konsumenterna att videor var till hjälp

Källa: https://www.hubspot.com/marketing-statistics

Har du någonsin stött på en riktigt användbar videohandledning eller en produktdemo? Om du har det, vet du att det kan förbättra din shoppingupplevelse tiofaldigt. En del av anledningen till att vissa köpare älskar att gå till en tegel- och murbrukplats så mycket är att det gör att de kan ha den fysiska produkten i sina händer.

Du kan spendera så lite tid med ett föremål och vet att det inte är för dig. Det ersätter inte upplevelsen helt, men att se någon annan hantera en produkt kan hjälpa dig att utvärdera hur du vill ha den. Kanske att se jackan som modelleras på någon som har liknande storlek eller alla fickor i ryggsäcken i en video är bara den tipppunkt du behöver.

Visualer är en viktig del av konsumentens beslutsprocess. Nio av tio köpare säger att det är den viktigaste delen av deras köpbeslut

Källa: https://www.jlbmedia.com/benefits-product-video-production/

Skulle du köpa något du aldrig ens sett förut? Svaret är troligt, “inget sätt!” Oavsett om dessa bilder är videor eller bilder, vill du se till att du vet vad du får innan du beställer det. Således stimulerar videor engagemang på webbplatser eftersom de visar upp produkter i realtid. Användare kan se exakt hur de skulle använda produkten och hur den ser ut.

Att se en video om en produkt föredras av fyra gånger så många kunder än att bara läsa om produkten

Källa: https://animoto.com/blog/business/video-marketing-cheat-sheet-infographic/

Låt möta det. Att läsa om en produkt är inte lika enkelt som att titta på något om den. Om du får titta på en tutorial eller en demovideo vet du exakt hur produkten är avsedd att användas på ett användarvänligt sätt. Det tar mindre tid och mindre ansträngning, och du kommer att vara så mycket närmare att köpa önskad artikel på nolltid.

5. Statistik för e-handel för sociala medier 2020

Dela på:

Om en butik har närvaro på sociala medier ökar de sin genomsnittliga försäljning med 32 procent

Källa: https://www.bigcommerce.com/blog/5-social-stats-for-online-storeowners/

I allmänhet litar de flesta individer på företag som har mer och mer en online-närvaro. Om du kan hitta deras Facebook eller Instagram ökar det möjligheten att du kan lära känna deras produkter. Om konsumenterna kan interagera med en butik via sina sociala medier är det mer troligt att de känner sig bekväma med och köpa. Således ökar det en butiks onlineförsäljning med 32 procent.

Facebook är det mest populära e-handelsforumet. Cirka 85 procent av alla inköp av e-handel på en social media-webbplats kommer från Facebook

Källa: https://www.shopify.com/infographics/social-commerce

Även om du kanske inte är bekant med det, kan Facebook: s e-handelsmarknad bli mer och mer relevant i framtiden. För närvarande finns cirka 85 procent av alla inköp av e-handel på sociala medier på Mark Zuckerbergs plattform.

Medan Facebook för närvarande har monopolet, kan den blomstrande framgången börja emuleras av några andra sociala mediagiganter som Instagram eller Twitter. Endast tiden kommer att visa var e-handel kan expandera till och fortsätta att vara framgångsrik.

Om innehållet är visuellt är det 40 gånger så troligt att det delas på sociala medier

Källa: https://www.dreamgrow.com/21-social-media-marketing-statistics/

Visuellt innehåll är mer tilltalande för konsumenterna, och därför är de mycket mer benägna att dela det med sina inre kretsar. Sociala medier – precis som e-handel och onlineshopping – förändrar sättet på vilka produkter som visas. Produkter kan nu omedelbart hänvisas till vänner och familj om en konsument är nöjd med det. Att göra en produkt säljbar på sociala medier är nu lika viktigt som att se till att din webbplats är användarvänlig.

6. Key Takeaways

Dela på:

Så, vad är de viktigaste takeaways i 2020-e-handeln och online shoppingindustrin som denna statistik indikerar?

 • Att förstå hur konsumenter fungerar är viktigt för att öka e-handeln och försäljningen online.
 • Optimering av mobila webbplatser hjälper konsumenterna att fungera bättre och öka försäljningen. Mobilwebbplatser som inte är optimerade hindrar kunder som påverkar plattformsresultatstatistik.
 • Även om kundvagnens övergivande kommer att ske även med de absolut bästa webbplatserna, är det oerhört viktigt att förstå, om det händer bara för att köpare inte är engagerade eller för att webbplatsen i sig hindrar köparen. Om det är det senare är det viktigt att göra ändringar på själva webbplatsen. Hur kan denna modifiering se ut?
  • Meddela köpare om ytterligare avgifter i förväg så att det inte finns någon klistermärkechock i vagnen.
  • Behöver inte skapa ett konto för att köpa objekt.
  • Skicka en e-postpåminnelse till personer som har övergivit vagnar. Ännu bättre, om en försäljning råkar träffa sina vagnar, gör det dem så mycket mer benägna att köpa.
 • Under sociala mediers dag och ålder kan videoinnehåll förbättra engagemanget och hjälpa konsumenterna att förstå hur produkter fungerar på ett mer effektivt sätt som skriftligt innehåll eller till och med fotografier.
 • Sociala medier och deras marknadsplatser för e-handel kan bidra till att skapa varumärkesmedvetenhet. Att använda denna väg kan bidra till att förbättra affärer och bli konkurrenskraftig i denna nya och blomstrande industri.

Sammantaget kommer e-handeln och online-shoppingindustrin snart att bli ett framtidssätt. Den tillgängliga statistiken över e-handel visar att det finns olika sätt att se de fördelaktiga aspekterna av att köpa och sälja tjänster online.

Oavsett om du tittar på köpers beteende, plattformsprestanda eller statistik över sociala medier, är den viktigaste aspekten bara förståelse för hur konsumenter fungerar för att fortsätta växa e-handel.

Med 95 procent av inköpsriktningen mot online-marknaden på nästan 20 år är du bättre på att lära dig hur du får ut så mycket som möjligt av din köp- eller säljupplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map