28+ Instagram-statistieken en feiten voor 2020

Instagram blijft groeien als een van de meest populaire sociale mediaplatforms van alle leeftijden, locaties en merken. Het heeft een enorme gebruikersbasis en het heeft hogere betrokkenheidpercentages per post dan enig ander sociaal platform.


Hieronder is een verzameling van de meest up-to-date om je de huidige staat van Instagram te geven.

Instagram heeft er nu meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers, net zoals experts schatten dat het tegen eind 2018 zou zijn. Dat zijn meer dan driemaal de maandelijkse actieve gebruikers van Twitter en hoewel het nu WhatsApp- en Facebook Messenger-gebruikers achter zich laat, hoeven 1 miljard gebruikers zich niet te schamen.

Het is algemeen bekend dat Instagram een ​​”visueel” platform voor sociale media is, omdat het gericht is op het delen van foto’s en video’s. Het is gemaakt door Kevin Systrom en Mike Krieger, maar is nu eigendom van Facebook (kocht het in 2012 voor $ 1 miljard).

Hier heb ik samengesteld 28 actuele Instagram-statistieken om je de huidige lay-out van het Instagram-land te geven, wat zijn gebruikers ermee doen en hoe ze het gebruiken. Laten we erin springen..

Instagram statistieken en feiten (2020)

 • Delen op ..
 • Delen op Facebook
 • Tweet
 • Pin het
 • Verzenden naar Reddit
 • Deel op LinkedIn

In juni 2018 meldde Instagram een ​​mijlpaal. Instagram heeft het nu gedaan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s). Dit groeide van 800 miljoen MAU’s in september 2017. (Bron: business.instagram.com)
Wereldwijd 500 miljoen plus Instagram-gebruikers zijn elke dag actief. (Bron: business.instagram.com)
Er zijn 4,2 miljard Instagram-likes per dag. (Bron: wired.co.uk/article/instagram-doubles-to-half-billion-users)
Er zijn Dagelijks 400 miljoen Instagramverhalen met een derde van de meest bekeken bedrijven. (Bron: blog.hootsuite.com/instagram-statistics)
Meer dan 60 procent van de gebruikers logt dagelijks in op Instagram , waardoor het het op één na meest betrokken sociale netwerk is na Facebook. (Bron: brandwatch.com/blog/instagram-stats)
Elke dag uploaden Instagram-gebruikers er gemiddeld 100+ miljoen foto’s. (Bron: omnicoreagency.com/instagram-statistics)
instagram logo
Tot op heden meer dan 50 miljard foto’s zijn gedeeld op Instagram. (Bron: instagram-press.com)
Videoposts hebben de hoogste algehele betrokkenheid. (38 procent hoger dan afbeeldingsberichten). (Bron: vermeld.com/en/reports/instagram/more-statistieken)
Toen Instagram video’s introduceerde, meer dan 5 miljoen werden binnen 24 uur verdeeld. (Bron: adweek.com/socialtimes/video-on-instagram-5m-uploads)
Het gemiddelde aantal likes per Instagram-bericht is 1.261. (Bron: vermeld.com/en/reports/instagram/more-statistieken)
Instagram heeft 58 keer meer betrokkenheid per volger dan Facebook. (Bron: ecommerceceo.com/why-brands-should-embrace-instagram-instead-of-facebook)
instagram statistieken 2020
Meer dan 100 miljoen Instagrammers kijken of delen elke dag op Live. (Bron: instagram-press.com/blog/2018/05/01/new-ways-to-share-and-connect-on-instagram)
38 procent van de gebruikers logt meerdere keren per dag in op Instagram. (Bron: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
32 procent van de 25-34-jarigen gebruikt Instagram. Dit is de grootste demografische gebruikersgroep. (Bron: statista.com/statistics/398166/us-instagram-user-age-distribution)
Instagram groeit 5 keer sneller dan het algemene gebruik van sociale netwerken in de Verenigde Staten. (Bron: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Elke maand zijn er 16,6 miljoen Google zoekt naar ‘Instagram’. (Bron: trends.google.com)
Foto’s tellen mee 91,07 procent van alle Instagram-berichten. (Bron: locowise.com/blog/instagram-hits-11-month-low-growth-and-engagement-down)
De gemiddelde Amerikaanse gebruiker heeft geen uitgaven meer gedaan 29 minuten per dag op de Instagram-app in september 2017 tot 55 minuten vandaag. (Bron: techcrunch.com/2018/06/26/instagram-group-video-calling)
In 2018 is de ❤️ emoji was gebruikt 14 miljard keer in opmerkingen. Het meest gebruikt Gezichtsfilter in Instagramverhalen in 2018 was Heart Eyes. (Bron: instagram-press.com/blog/2018/12/12/instagram-year-in-review-2018)
55 van de meest populaire en actieve merken op Instagram, post 1,5 keer per dag, gemiddeld. (Bron: blog.bufferapp.com/how-often-post-social-media)
Een geschatte 71 procent van de Amerikaanse bedrijven gebruikt Instagram, en 80 procent van de accounts volgt een bedrijf op Instagram. (Bron: business.instagram.com)
69 procent van de Instagram-gebruikers is jonger dan 35 jaar. (Bron: statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users)
instagram feiten
71 procent van de Amerikanen van 18 tot 24 jaar gebruikt Instagram. (Bron: pewinternet.org/2018/03/01/social-media-use-in-2018)
72 procent van de Instagram-gebruikers zegt een product te hebben gekocht dat ze in de app hebben gezien. (Bron: businessinsider.com/instagram-rolls-out-shoppable-posts-for-more-merchants-2017-10)
De inkomsten uit mobiele advertenties op Instagram zijn dichtbij 7 miljard dollar in 2018. (Bron: statista.com/statistics/448157/instagram-worldwide-mobile-internet-advertising-revenue)
Instagram is uitgegroeid tot 2 miljoen adverteerders, gestegen van 1 miljoen adverteerders in maart 2017. (Bron: business.instagram.com)
Het gebruikersbestand van Instagram is met meer dan gegroeid 300 procent de afgelopen jaren. (Bron: mobilemonkey.com/blog/2018/01/25-amazing-instagram-statistics)
Pizza is het meest populaire Instagram-eten, achter Sushi en Steak. (Bron: telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/The-most-Instagrammed-foods-around-the-world)
instagram logo
98 procent van de modemerken gebruik Instagram. (Bron: statista.com/statistics/305292/worldwide-instagram-brand-adoption-rate-category)

 • Delen op ..
 • Delen op Facebook
 • Tweet
 • Pin het
 • Verzenden naar Reddit
 • Deel op LinkedIn

In een poging je op de hoogte te houden van de nieuwste Instagram trends, statistieken en gebruikersnummers; we hebben onze cijfers een keer gegeven om er zeker van te zijn dat ze zijn bijgewerkt om de activiteit in 2018 weer te geven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map