30 jaar geleden was internet nieuw en opwindend, tegenwoordig kan internet een gevaarlijke plaats zijn. Dit is wat u moet weten over het laatste nieuws cyberbeveiligingsstatistieken voor 2020.


Cybercriminaliteit neemt toe en hoewel dit u er niet van weerhoudt om online bronnen te gebruiken, zou het u zeker moeten aanmoedigen om uw IT-beveiliging te verbeteren.

Cyberbeveiligingsstatistieken en -feiten

Hier is een verzameling van de meest actuele statistieken over cybercriminaliteit en cyberbeveiliging voor 2020 om u de huidige stand van zaken te geven in de wereld van cyberbeveiliging.

Delen op:

Contents

In 2019 worden IoT-apparaten (Internet of Things) belangrijke doelen voor malware-aanvallen

Bron: https://www.beyondtrust.com/blog/entry/beyondtrust-2019-security-predictions

BeyondTrust, een toonaangevend cyberbeveiligingsbedrijf, voorspelt dat Internet of Things (IoT) -apparaten worden in 2019 belangrijke doelwitten voor hackers. Waarom? Omdat IoT-apparaten (bijvoorbeeld smart-tv’s, slimme luidsprekers, verbonden speelgoed, wearables, slimme apparaten, enz.) Niet zijn gebouwd met het oog op cyberbeveiliging en deze slimme gadgets kunnen worden uitgebuit.

E-mailspam is de meest gebruikelijke methode voor cybercriminelen om malware te verspreiden

Bron: https://blog.f-secure.com/failed-delivery-spam/

Gebruikers ertoe verleiden om op kwaadaardige links te klikken, is de meest gebruikelijke methode voor cybercriminelen om malware te verspreiden. E-mailspam was in 2018 de meest gebruikelijke methode voor cybercriminelen om malware te verspreiden 69 procent van de spam-e-mails probeert gebruikers ertoe te verleiden een kwaadaardige URL te bezoeken. Bij de resterende 31 procent van de spam werden schadelijke bijlagen gebruikt.

Het externe netwerk dat slimme huizen verbindt, maakt de VS, het VK en China kwetsbaarder voor aanvallen

Bron: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Smart home-apparaten komen steeds vaker voor. Ze zijn handig en helpen ons ons dagelijkse leven te leiden. Het mag echter niet over het hoofd worden gezien dat criminelen slimme apparaten voor thuisgebruik gebruiken om individuen met hen uit te buiten. Het netwerk dat slimme huizen in de Verenigde Staten, het VK en China met elkaar verbindt, is verbonden met een extern netwerk en als uw router niet de juiste beveiliging heeft, loopt u een groot risico voor een hacker.

Ongeveer 1 op de 5 bestanden is niet beveiligd

Bron: https://info.varonis.com/hubfs/2018%20Varonis%20Global%20Data%20Risk%20Report.pdf

Bij het onderzoeken van 6,2 miljard bestanden, waaronder bestanden met medische dossiers en financiële informatie, over 1 op de 5 was helemaal open voor wereldwijde toegang. Wat het nog erger maakt, is dat bedrijven dit ook blijven doen. Ongeveer 2 op de 5 bedrijven zullen meer dan 1000 bestanden open hebben staan ​​voor iedereen, inclusief bestanden met gevoelige informatie.

Cybercriminaliteit wordt snel winstgevender dan de illegale drugshandel

Bron: https://cybersecurityventures.com/hackerpocalypse-cybercrime-report-2016/

Cybercriminaliteit veroorzaakt veel meer schade dan iemand zou kunnen weten, en het wordt een van de grootste uitdagingen voor de mensheid. Tegen 2021 kan het ons kosten $ 6 biljoen vechten. Wanneer bedrijven zoals Yahoo of Equifax worden gehackt, zorgt dit ervoor dat de omvang, verfijning en kosten van deze misdaden astronomisch toenemen.

Gebruikers in de Verenigde Staten openen ongeveer 1 op de 3 phishing-e-mails

Bron: https://enterprise.verizon.com/resources/reports/dbir/

Terwijl 1 op de 3 open phishing-e-mails, een kleiner percentage klikt opnieuw op de geïnfecteerde links of bijlagen. Ongeveer 12 procent is slachtoffer van de daadwerkelijke infecties die het gevolg zijn van phishing.

Informatieverlies is goed voor 43 procent van de kosten bij cyberaanvallen

Bron: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS

Cyberaanvallen zijn duur en het duurste deel hiervan is informatieverlies. Gegevensverlies treedt op tijdens hacks en als de informatie van derden is, kan het ongelooflijk duur zijn om die verloren gegevens te herstellen.

Tegen 2020 zullen er wereldwijd 300 miljard wachtwoorden worden gebruikt

Bron: https://www.scmagazine.com/home/other/research/video-300-billion-passwords-by-2020-report-predicts/

Tegenwoordig lijkt het alsof er voor bijna alles een wachtwoord is. Tussen mens en machine zal het grofweg zijn 300 miljard wachtwoorden tegen 2020 wereldwijd gebruikt. Wachtwoorden zijn essentieel om de bescherming van cyberbeveiliging te waarborgen en potentiële bedreigingen te beperken.

Meer dan de helft van de millennials heeft het afgelopen jaar te maken gehad met cybercriminaliteit

Bron: https://www.arabianbusiness.com/2-5m-uae-consumers-said-be-hit-by-cyber-crime-in-past-year-653743.html

Millennials zijn de meest getroffen groep mensen door cybercriminaliteit. Dit komt mogelijk omdat ze de meest technologisch onderlegde groep zijn. In ieder geval rond 53 procent van de millennials heeft het afgelopen jaar te maken gehad met cybercriminaliteit.

Persoonlijke gegevens kunnen worden gekocht binnen het bereik van $ 0,20 tot $ 15,00

Bron: https://www.rsa.com/content/dam/premium/en/white-paper/2018-current-state-of-cybercrime.pdf

Welk soort tarief zou u op uw persoonlijke gegevens zetten? Helaas waarderen anderen het misschien niet zo hoog. Aangezien persoonlijke gegevens zo weinig verkopen, moet u oppassen. Individuen die zich op de verkoopmarkt bevinden, zullen veel vaker proberen zoveel mogelijk gegevens te verzamelen om te verkopen.

Creditcard gegevens verkoopt aan de hogere kant dan andere soorten persoonlijke gegevens. Door uw informatie zo moeilijk mogelijk door te verkopen, neemt de waarde ervan af voor iedereen die probeert een cent of twee te verdienen aan uw identiteit.

De laagste prijs voor cybercriminaliteit gaat naar Nederland. Het hoogste gaat naar Indonesië.

Bron: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Terwijl alleen 14 procent van de Nederlandse bevolking werd ruwweg getroffen door cybercriminaliteit 59 procent van de bevolking in Indonesië was. Hoewel het doel zou moeten zijn om niemand door cybercriminaliteit te laten beïnvloeden, vallen de meeste landen ergens in het midden. Een groot deel van het verlagen van dit percentage zal erin bestaan ​​mensen voor te lichten over hoe ze slim online kunnen zijn en zich niet in te laten met risicovol gedrag.

Als ze een datalek hebben, duurt het doorgaans meer dan 6 maanden voordat bedrijven dit opmerken. 

Bron: https://www.zdnet.com/article/businesses-take-over-six-months-to-detect-data-breaches/

Zelfs na Yahoo en Equifax staan ​​bedrijven er niet zo goed bij als ze zouden kunnen zijn. Het feit dat bedrijven meer dan 6 maanden nodig hebben om te beseffen dat ze een datalek hebben, betekent dat u steeds vatbaarder wordt voor het stelen van uw informatie.

Als u kwetsbaar bent voor aanvallen, is het een kwestie van op welke bedrijven u uw vertrouwen stelt en aan wie u uw informatie verstrekt. Aanvallen gebeuren wel, maar de tijd die verstrijkt terwijl bedrijven erover nadenken, resulteert in een onaanvaardbare hoeveelheid informatie die wordt verkregen door cybercriminelen.

Naar verwachting is ongeveer 95 procent van de fouten in de cloudbeveiliging de schuld van de klant

Bron: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

Hoewel grote bedrijven vaak het doelwit zijn in de media omdat ze inbreuken op de beveiliging binnenlaten, zijn consumenten niet helemaal van de haak. Het lijkt erop dat het rond is 95 procent van fouten in de cloudbeveiliging zijn te wijten aan de klant.

Het complexe gebruik van de cloud maakt hem niet altijd gebruiksvriendelijk, maar de manier waarop hij momenteel wordt gebruikt, zorgt voor een verscheidenheid aan datalekken. In de toekomst kan dit probleem worden bestreden door beleid inzake cloud-eigendom, verantwoordelijkheid en risicoacceptatie te implementeren en af ​​te dwingen.

Word, PowerPoint en Excel (de Microsoft Office-indelingen) vormen de meest voorkomende groep schadelijke bestandsextensies.

Bron: https://www.cisco.com/c/dam/m/digital/elq-cmcglobal/witb/acr2018/acr2018final.pdf

Ongeveer binnenkomen 38 procent, Bestandsindelingen van Microsoft Office. Hoewel dit misschien vaag klinkt, heeft het waarschijnlijk elke dag invloed op u. Deze Microsoft-bestandsindelingen worden gewoonlijk verzonden als extensies of bijlagen in e-mails. Deze bestandsbijlagen – veelvoorkomende bedreigingsvectoren voor malware – zijn problematisch voor cyberveiligheid, aangezien zoveel individuen ze gebruiken.

WordPress is de meest populaire software voor het maken van websites die momenteel meer dan 30% van alle websites op internet aandrijft. Maar 73,2% van alle WordPress-installaties staan ​​open voor kwetsbaarheden.

Het werkloosheidscijfer voor cyberveiligheid nadert 0 procent.

Bron: https://www.gomindsight.com/blog/cybersecurity-statistics/

Tegen 2021 – hetzelfde jaar dat cybersecurity ons $ 6 biljoen kost – wordt ook voorspeld dat banen zullen schrappen 3,5 miljoen. Cyberveiligheidsvaardigheden zijn nodig, en nu ook. Hoe meer cybersecuritywerkers er kunnen worden ingezet, hoe beter de beveiligingsuitdagingen waarmee we momenteel worden geconfronteerd, kunnen worden aangepakt.

Aangezien cyberbeveiliging bedrijven dreigt te doen ontsporen, is iedereen op zoek naar iemand (zelfs als consultant) om hen te helpen potentiële risico’s af te sluiten.

Ongeveer 70 procent van de organisaties zegt dat hun cyberveiligheidsrisico in 2017 aanzienlijk is toegenomen

Bron: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=SEL03130WWEN&

Pas de laatste paar jaar zijn we begonnen te horen datalekken en dat grote bedrijven worden gehackt voor hun gegevens. Hoewel dit probleem de afgelopen jaren niet alleen heeft bestaan, is het risico zeker toegenomen. Waarom? Omdat geld nu een enorme factor is. Hackers kunnen veel geld verdienen door waardevolle informatie van bedrijven te verkrijgen, creditcardgegevens van klanten te stelen of bedrijven te chanteren door te dreigen hun bedrijfsactiviteiten te verstoren.

Bedrijven zijn bang voor deze potentiële cyberbeveiliging, omdat 71 procent van de klanten zegt dat ze een organisatie zouden verlaten na een datalek.

Bron: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom een ​​bedrijf dat miljoenen waard is een hacker kan overgeven. Het komt door hun klanten en hoeveel er op het spel staat als ze vertrekken. Als 7 op de 10 klanten blijven ‘Ik ben weg’ als een bedrijf dit probleem ondervindt, kunnen ze dit probleem beter niet ervaren.

Als mensen hun woord zouden houden, zou het bedrijf binnen de kortste keren op hol slaan. Het vermijden van cyberbeveiligingsrisico’s of het afbetalen van een hacker is de moeite waard voor bedrijven die niet hun hele klantenbestand willen verliezen.

Er zijn elk jaar meer dan 130 grootschalige, doelgerichte datalekken in de Verenigde Staten.

Bron: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS#block-insights-and-innovation

Terwijl de VS meer en meer beginnen te praten over datalekken die zich voordoen, neemt het aantal aanvallen voortdurend toe. Er zijn 130 grootschalig aanvallen die elk jaar plaatsvinden en het aantal groeit met 27 procent. We zijn snel op weg naar een cyberveiligheidscrisis zonder verbetering.

Android-platforms zijn zeer vatbaar voor cyberbeveiligingsaanvallen

Bron: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

De hoeveelheid malware (schadelijke software) die op Android-platforms is geïnstalleerd, heeft gestegen met 400 procent. Een deel van het probleem is het feit dat individuen veel meer ontspannen zijn als het gaat om hun smartphones dan hun computers. Terwijl 72 procent van de gebruikers heeft alleen gratis antivirussoftware op hun laptopcomputer 50 procent hebben elke vorm van bescherming op hun telefoon.

Houd er rekening mee dat dit gevaarlijk is omdat mobiele apparaten nu draagbare persoonlijke assistenten zijn. Ze worden gebruikt om alles bij te houden, van werkgerelateerde informatie tot familie en vrienden en gezondheidsinformatie tot financiën. Ze zijn een universele gadget en als telefoons het slachtoffer zijn van cybercriminaliteit, worden al die gegevens toegankelijk voor de hacker.

China is het land met de meeste malware ter wereld

Bron: https://www.pandasecurity.com/mediacenter/press-releases/all-recorded-malware-appeared-in-2015/

Ruim de helft van de Chinese computers is besmet met schadelijke software. Zelfs met een toenemend bewustzijn bereiken hackers hun hoogtepunt. Hackers hebben toegang tot persoonlijke informatie en wachtwoorden en kunnen andere apparaten op hetzelfde netwerk infecteren zodra ze één apparaat hebben veroverd. Dit betekent dat het ongelooflijk belangrijk is ervoor te zorgen dat netwerken veilig blijven, zodat het zich niet zo snel verspreidt als in China.

Vind jezelf op de lijst met meest gezochte FBI als je wordt betrapt op hacken.

Bron: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Dat klopt, er is geen genade met deze misdaad. Er is een FBI Cyber ​​Most Wanted-lijst en als je betrapt wordt op hacken, dan is dit precies waar je naartoe gaat. Vanaf 2018 was de lijst meer dan 40 personen. Computer programmeur Park Jin Hyok staat nummer 1 op de lijst. Hij is verantwoordelijk voor enkele van de duurste computerinbraken in de geschiedenis.

Zijn aanvallen probeerden meer te stelen dan $ 1 miljard en deze reeks aanvallen had gevolgen voor tienduizenden computers. Onnodig te zeggen dat de FBI niet aan het rommelen is. Dit soort misdaden zijn ernstig vanwege het aantal individuen dat ze treffen en het bedrag dat ze uiteindelijk alle betrokkenen kosten.

Ongeveer 60 miljoen Amerikanen zijn getroffen door identiteitsdiefstal

Bron: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

En dit is slechts het aantal Amerikanen dat in het verleden is geweest! Wie weet hoeveel dit aantal in de toekomst nog zal worden beïnvloed met zulke hoge cijfers? Elke keer dat individuen toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens, loopt u het risico op identiteitsdiefstal. U wilt er dus zeker van zijn dat u altijd slim omgaat met uw gegevens en deze beschermt tegen mogelijke hackers. U wilt elke situatie verminderen die u en uw persoonlijke gegevens mogelijk blootstelt.

Het belangrijkste doelwit voor gerichte aanvallen zijn de Verenigde Staten.

Bron: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

China is misschien wel de staat met de meeste malware en Indonesië heeft mogelijk het hoogste misdaadcijfer, de Verenigde Staten staan ​​zelfs bovenaan de lijst voor gerichte aanvallen. Wat zijn gerichte aanvallen? Gerichte aanvallen kunnen door de staat worden gesponsord of worden gesponsord door privégroepen, maar dit zijn vaker de laatste.

De Verenigde Staten zijn momenteel een doelwit voor andere staten om via hun cybermiddelen te verstoren, te beroven, te saboteren of te bespioneren. Direct achter de Verenigde Staten op de plaatsen 2 en 3 bevinden zich respectievelijk India en Japan.

De gemiddelde kosten van een datalek voor een bedrijf bedragen $ 3,86 miljoen.

Bron: https://securityintelligence.com/series/ponemon-institute-cost-of-a-data-breach-2018/

Als uw bedrijf inbreuk maakt op hun gegevens, bereid u dan voor om bijna te spoelen $ 4 miljoen in de put. Elk bedrijf over de hele wereld zal dit land nodig hebben om de problemen op te lossen, en onthoud dat het merendeel hiervan het verlies van informatie zal aanpakken.

Als u nu een bedrijf in de Verenigde Staten bent, kost het het dubbele van het geld bij $ 7,91 miljoen. Gezien dit en het feit dat het 6 maanden duurt om de inbreuk te identificeren, is het misschien veiliger om sterke preventieve maatregelen te nemen.

Elke 39 seconden vindt een hackeraanval plaats

Bron: https://www.securitymagazine.com/articles/87787-hackers-attack-every-39-seconds

Je kunt er gewoon niet aan ontsnappen. Elke minuut valt een hacker elke computer met internettoegang aan. Deze aanvallen zijn van invloed 30 procent van de Amerikanen elk jaar.

Naar schatting zullen er in 2020 200 miljard verbonden apparaten zijn

Bron: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Apparaten verbinden is handig, maar het geeft hackers ook toegang tot meer en meer informatie zodra ze een apparaat binnen een netwerk hebben geschonden. Het duurt niet lang voordat hackers met een paar klikken op de knop gemakkelijker en gemakkelijker toegang krijgen tot al onze informatie.

Bedrijven zijn onvoorbereid – en slechts ongeveer 38 procent van de wereldwijde bedrijven denkt dat ze een grote cyberaanval aankunnen als dat zou gebeuren.

Bron: https://www.cybintsolutions.com/cyber-security-facts-stats/

In de omgeving van 38 procent van de wereldwijde organisaties zegt dat ze een ‘geavanceerde cyberaanval’ aankunnen. Waar laat dat iemand anders achter? Dat betekent 62 procent is niet voorbereid, dat zijn verschrikkelijke kansen wanneer meer dan de helft van de bedrijven het afgelopen jaar een soort aanval heeft meegemaakt.

De gemiddelde ransomware is meer dan $ 1.000

Bron: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Als je nog nooit van ransomware hebt gehoord, is het een soort kwaadaardige software die openbare persoonsgegevens bedreigt of de toegang voor altijd blokkeert, tenzij het bedrag wordt betaald. Hoewel u geen ransomware hoeft te betalen, is het gebruikelijk dat slachtoffers van dit type cyberaanval betalen om hun gegevens veilig te houden.

Wat bovendien zo gevaarlijk is aan ransomware, is dat we met internet op zoveel manieren verbinding kunnen maken met ons leven. Met familie, vrienden, school, werk en meer lijkt het blokkeren van deze toegang voor de meeste individuen vrijwel onpeilbaar. Losgeld is dus een kleine prijs die moet worden betaald om deze toegang voor altijd te hebben.

Ransomware-aanvallen op individuen komen veel vaker voor dan bij bedrijven

Bron: https://cybersecurityventures.com/global-ransomware-damage-costs-predicted-to-exceed-8-billion-in-2018/

In 2020 wordt geschat dat bedrijven worden geplaagd door ransomware valt elke 14 seconden aan (ja – 4 keer per minuut!). Maar dat is nog steeds minder vaak dan individuen deze verzoeken ontvangen. Als gevolg hiervan is ransomware verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde schadekosten van cyberbeveiligingsaanvallen.

Cyber ​​Security Statistics: Key Takeaways

Over het algemeen, cyberveiligheid is een groot probleem en wordt alleen maar groter. Naarmate phishing-pogingen, malware, identiteitsdiefstal en enorme datalekken dagelijks toenemen, kijkt de wereld naar een epidemie die alleen kan worden opgelost met wereldwijde actie.

Het probleem begrijpen en de massa voorlichten over het aanpakken van grootschalige onzekerheden in het systeem is de eerste stap om ervoor te zorgen dat hackers geen kans krijgen om informatie en uw identiteit te stelen (thuis of op het werk).

Delen op:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me