26+ Statistici și fapte privind securitatea cibernetică pentru 2020

Acum 30 de ani Internetul era nou și interesant, astăzi Internetul poate fi un loc periculos. Iată ce ar trebui să știți despre cele mai recente statistici privind securitatea cibernetică pentru 2020.


Cybercrime este în creștere și, deși acest lucru nu ar trebui să te împiedice să folosești resurse online, cu siguranță ar trebui să te încurajeze să îți intensifici securitatea IT.

Statistici și date privind securitatea în domeniul internet

Iată o colecție a celor mai actualizate statistici de informare cibernetică și securitate cibernetică pentru 2020, pentru a vă oferi starea actuală a ceea ce se întâmplă în lumea cibersecurității.

Distribuie pe:

Contents

În 2019, dispozitivele IoT (Internet of Things) vor deveni ținte majore pentru atacurile malware

Sursa: https://www.beyondtrust.com/blog/entry/beyondtrust-2019-security-predictions

BeyondTrust, o firmă lider în domeniul cibersecurității, prevede asta Dispozitivele Internet of Things (IoT) vor deveni ținte majore pentru hackeri în 2019. De ce? Deoarece dispozitivele IoT (de ex. Televizoare inteligente, boxe inteligente, jucării conectate, articole de purtat, aparate inteligente etc.) nu sunt construite având în vedere cibersecuritatea și aceste gadgeturi inteligente pot fi exploatate.

Spamul prin e-mail este cea mai frecventă metodă pentru infractorii cibernetici de a răspândi malware

Sursa: https://blog.f-secure.com/failed-delivery-spam/

Încercarea utilizatorilor de a face clic pe link-uri dăunătoare este cea mai frecventă metodă pentru cibernetici pentru a răspândi malware. Spamul prin e-mail a fost cea mai frecventă metodă pentru cibernetici pentru a răspândi malware în 2018 69 la sută din e-mailurile spam încearcă să-i păcălească pe utilizatori să viziteze o adresă URL dăunătoare. Atașamentele rău intenționate au fost utilizate în restul de 31 la sută din spam.

Rețeaua externă care conectează casele inteligente face ca SUA, U.K. și China să fie mai vulnerabile la atac

Sursa: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

Dispozitivele inteligente pentru acasă devin din ce în ce mai răspândite. Sunt convenabile și ne ajută să ne descurcăm în viața noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că infractorii folosesc dispozitive inteligente pentru a exploata persoane fizice cu ei. Rețeaua care conectează casele inteligente din S.U.A., S.U.A. și China sunt conectate la o rețea externă, iar dacă routerul dvs. nu are securitatea corespunzătoare, atunci vă prezentați un risc major pentru un hacker.

Aproape 1 din 5 fișiere nu sunt protejate

Sursa: https://info.varonis.com/hubfs/2018%20Varonis%20Global%20Data%20Risk%20Report.pdf

La verificarea a 6,2 miliarde de dosare, inclusiv a celor care conțineau documente de sănătate și informații financiare, despre 1 din 5 erau complet deschise pentru acces global. Ceea ce înrăutățește este faptul că și companiile perpetuează acest lucru. Aproximativ 2 din 5 companii vor avea peste 1000 de fișiere deschise pentru toată lumea, inclusiv fișiere cu informații sensibile.

Criminalitatea cibernetică devine rapid mai profitabilă decât comerțul ilegal de droguri

Sursa: https://cybersecurityventures.com/hackerpocalypse-cybercrime-report-2016/

Infracțiunile informatice cauzează daune mult mai multe decât ar putea ști orice persoană și devine una dintre cele mai mari provocări ale umanității. Până în 2021, ne-ar putea costa 6 trilioane de dolari a combate. Atunci când companii ca Yahoo sau Equifax sunt hacked, aceasta crește dimensiunea, sofisticarea și costul acestor infracțiuni la un ritm astronomic.

Utilizatorii din Statele Unite deschid aproximativ 1 din 3 e-mailuri de tip phishing

Sursa: https://enterprise.verizon.com/resources/reports/dbir/

In timp ce 1 din 3 e-mailuri de tip phishing, un procent mai mic face din nou clic pe linkurile sau atașamentele infectate. Aproximativ 12% sunt victime ale infecțiilor reale rezultate din phishing.

Pierderea de informații reprezintă 43% din costurile atacurilor cibernetice

Sursa: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS

Atacurile cibernetice sunt scumpe, iar cea mai scumpă parte din aceasta este pierderea de informații. Pierderea de date are loc în timpul hack-urilor și dacă informațiile aparțin terților, atunci poate fi incredibil de scump să încerce să restaureze datele pierdute.

Până în 2020, vor fi utilizate 300 de miliarde de parole utilizate în întreaga lume

Sursa: https://www.scmagazine.com/home/other/research/video-300-billion-passwords-by-2020-report-predicts/

În aceste zile, se pare că există o parolă pentru aproape tot. Între oameni și mașini, vor fi aproximativ 300 de miliarde de parole utilizate la nivel mondial până în 2020. Parolele sunt esențiale pentru asigurarea protecției cibersecurității și atenuarea potențialelor amenințări.

Peste jumătate de milenii au suferit infracțiuni informatice în ultimul an

Sursa: https://www.arabianbusiness.com/2-5m-uae-consumers-said-be-hit-by-cyber-crime-in-past-year-653743.html

Milenarele sunt grupul de oameni cel mai afectat de infracțiuni informatice. Acest lucru este posibil pentru că sunt cel mai experimentat grup tehnologic. În orice caz, în jur 53 la sută de milenii au experimentat infracțiuni informatice în ultimul an.

Datele cu caracter personal pot fi achiziționate în intervalul 0,20 USD – 15,00 USD

Sursa: https://www.rsa.com/content/dam/premium/en/white-paper/2018-current-state-of-cybercrime.pdf

Ce tip de tarif ai pune pe datele tale personale? Din păcate, alții ar putea să nu îl aprecieze la fel de mare. Deoarece datele cu caracter personal se vând atât de puțin, veți dori să vă atenți. Persoanele care se află pe piața de vânzare sunt mult mai susceptibile să încerce să acumuleze cât mai multe date pentru a vinde.

Informații despre cardul de credit vinde la un nivel mai înalt decât alte tipuri de date cu caracter personal. Dacă faceți informația dvs. cât mai dificil de revândut, va face ca valoarea acesteia să scadă pentru oricine încearcă să scoată din bucăți o identitate.

Cea mai mică rată a criminalității cibernetice este acordată Țărilor de Jos. Cea mai mare merge în Indonezia.

Sursa: https://www.vpngeeks.com/21-terrifying-cyber-crime-statistics-in-2018/

În timp ce numai 14 la sută populația din Olanda a fost afectată de infracțiuni informatice, aproximativ 59 la sută a populației din Indonezia a fost. Deși obiectivul ar trebui să fie să nu fie nimeni afectat de infracțiuni informatice, majoritatea țărilor se află undeva la mijloc. O mare parte din scăderea acestei rate va consta în educarea oamenilor cu privire la modul de a fi inteligent online și să nu se angajeze într-un comportament riscant.

Dacă au o încălcare a datelor, în general, companiile au nevoie de peste 6 luni să sesizeze. 

Sursa: https://www.zdnet.com/article/businesses-take-over-six-months-to-detect-data-breaches/

Chiar și după Yahoo și Equifax, companiile nu sunt la fel de mult cum ar putea fi. Faptul că este nevoie de companii peste 6 luni pentru a realiza că au o încălcare a datelor înseamnă că sunteți tot mai susceptibili să vă furați informațiile..

A fi vulnerabil la atacuri înseamnă că este o problemă în care companiile în care ai încredere și în care le dai informațiile. Atacurile se întâmplă, dar timpul care scade în timp ce este nevoie de companii să sesizeze rezultă într-o cantitate inacceptabilă de informații achiziționate de cibernetici.

Aproximativ 95 la sută din defecțiunile de securitate în cloud sunt preconizate a fi vina clientului

Sursa: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

În timp ce companiile mari sunt cele care sunt adesea vizate în mass-media pentru a lăsa încălcări de securitate, consumatorii nu sunt în totalitate. Se pare că în jur 95 la sută defecțiuni de securitate în cloud rezultă din vina clientului.

Utilizarea complexă a norului nu îl face întotdeauna ușor de utilizat, dar modul în care este utilizat în prezent permite o varietate de încălcări ale datelor. Mai departe, această problemă poate fi combătută prin implementarea și aplicarea politicilor de proprietate în cloud, responsabilitate și acceptare a riscurilor.

Word, PowerPoint și Excel (formatele Microsoft Office) cuprind cel mai răspândit grup de extensii de fișiere dăunătoare.

Sursa: https://www.cisco.com/c/dam/m/digital/elq-cmcglobal/witb/acr2018/acr2018final.pdf

Intrând aproximativ 38 la sută, Formate de fișiere Microsoft Office. În timp ce acest lucru poate părea vag, este probabil să vă afecteze în fiecare zi. Aceste formate de fișiere Microsoft sunt de obicei trimise ca extensii sau atașamente în e-mailuri. Aceste fișiere atașate – vectori de amenințare comuni pentru malware – sunt problematici pentru securitatea cibernetică, deoarece multe persoane le folosesc.

WordPress este cel mai popular software de creare a site-urilor, care alimentează în prezent peste 30% din toate site-urile de pe Internet. Dar 73,2% din toate instalațiile WordPress sunt deschise vulnerabilităților.

Rata șomajului în domeniul securității cibernetice se apropie de 0%.

Sursa: https://www.gomindsight.com/blog/cybersecurity-statistics/

Până în 2021 – același an în care securitatea cibernetică ne va costa 6 trilioane de dolari – se preconizează că locurile de muncă vor ajunge și în jur 3,5 milioane. Sunt necesare abilități de securitate cibernetică și sunt necesare acum. Cu cât mai mulți lucrători de securitate cibernetică care pot fi angajați cu atât mai bine pentru a combate provocările de securitate cu care ne confruntăm în prezent.

Deoarece securitatea cibernetică amenință să derajeze întreprinderile, toată lumea caută să aducă pe cineva (chiar și în calitate de consultant) care să îi ajute să închidă eventualele riscuri.

Aproximativ 70 la sută dintre organizații spun că riscul de securitate cibernetică a crescut semnificativ în 2017

Sursa: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=SEL03130WWEN&

Abia în ultimii ani am început să auzim despre încălcarea datelor și marile companii care au fost hackate pentru datele lor. Deși această problemă nu a existat doar în ultimii doi ani, cu siguranță riscul a crescut. De ce? Pentru că acum banii sunt un factor uriaș. Hackerii pot câștiga bani mari obținând informații valoroase de la companii, furând date despre cardurile de credit de la clienți sau întreprinderile de șantaj, amenințând cu perturbarea activităților lor de afaceri.

Companiile sunt speriați de această potențială amenințare cibernetică, deoarece 71 la sută dintre clienți spun că ar părăsi o organizație după o încălcare a datelor.

Sursa: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

V-ar putea să vă întrebați de ce o companie în valoare de milioane ar putea da un hacker. Se datorează clienților lor și cât de mult este în joc dacă pleacă. Dacă 7 din 10 clienți rămân „sunt afară” dacă o companie întâmpină această problemă, atunci ar fi mai bine să nu aibă această problemă.

Dacă oamenii s-ar ține de adevărat pe cuvântul lor, atunci compania s-ar clătina în cel mai scurt timp. Evitarea riscurilor de securitate cibernetică totală sau plata unui hacker merită companiilor care nu doresc să își piardă întreaga bază de clienți.

În SUA există peste 130 de încălcări de date țintă la scară largă în fiecare an.

Sursa: https://www.accenture.com/us-en/event-cybertech-europe-2017?src=SOMS#block-insights-and-innovation

În timp ce Statele Unite încep să vorbească din ce în ce mai mult despre încălcările de date care apar, numărul atacurilor este în continuă creștere. Sunt 130 pe scară largă atacuri care apar în fiecare an, iar numărul crește cu 27 la sută. Ne îndreptăm rapid către o criză de securitate cibernetică fără îmbunătățiri.

Platformele Android sunt foarte sensibile la atacuri de securitate cibernetică

Sursa: https://www.agcs.allianz.com/insights/expert-risk-articles/risk-future-cyber/

Cantitatea de malware (software rău intenționat) instalat pe platformele Android are a crescut cu 400 la sută. O parte a problemei este faptul că indivizii sunt mult mai relaxați atunci când vine vorba de smartphone-uri decât computerele lor. In timp ce 72 la sută utilizatorii au software gratuit antivirus doar pe computerul lor laptop 50 la sută au orice fel de protecție pe telefonul lor.

Rețineți că acest lucru este periculos, deoarece dispozitivele mobile sunt acum asistenți personali. Ei sunt obișnuiți să urmărească totul, de la informații legate de locul de muncă, la familie și prieteni, până la informații despre sănătate până la finanțe. Sunt un gadget de o singură dimensiune și se potrivesc oricăror telefoane, atunci toate aceste date devin accesibile hackerului.

China este țara cu cele mai multe programe malware din lume

Sursa: https://www.pandasecurity.com/mediacenter/press-releases/all-recorded-malware-appeared-in-2015/

Mult peste jumătate din calculatoarele Chinei sunt infectate cu software rău intenționat. Chiar și odată cu creșterea gradului de conștientizare, hackerii ajung la apogeul lor. Hackerii pot accesa informații personale, parole și pot infecta alte dispozitive din aceeași rețea odată ce au cucerit un dispozitiv. Aceasta înseamnă că asigurarea securității rețelelor este incredibil de importantă, astfel încât să nu se răspândească la fel de rapid ca în China.

Găsește-te pe lista cu cei mai căutați de FBI dacă ești prins de hacking.

Sursa: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Așa este, nu există niciun har cu această crimă. Există o Lista celor mai căutate Cyber ​​FBI și dacă ați prins hacking-ul, acesta este exact acolo unde mergeți. Începând cu 2018, lista era peste 40 de persoane. Programator Park Jin Hyok este numărul 1 pe listă. El este responsabil pentru unele dintre cele mai scumpe intruziuni de computer din istorie.

Atacurile sale au încercat să fure mai mult decât 1 miliard de dolari iar această serie de atacuri au afectat zeci de mii de calculatoare. Inutil să spun, FBI-ul nu încurcă. Aceste tipuri de infracțiuni sunt grave din cauza numărului de persoane pe care le afectează, precum și a sumei de bani pe care ajung să o coste pe toți cei implicați.

Aproximativ 60 de milioane de americani au fost afectați de furtul de identitate

Sursa: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

Și acesta este doar numărul americanilor care au fost în trecut! Cu cifre atât de mari, cine știe câte vor continua să fie afectate în viitor? De fiecare dată când persoanele fizice au acces la datele dvs. personale, aveți riscul de furt de identitate. Astfel, doriți să vă asigurați că sunteți întotdeauna inteligent cu datele dvs. și protejându-le de eventualii hackeri de acolo. Doriți să reduceți orice situație care vă poate lăsa expuși datele dvs. personale.

Numărul unu vizat pentru atacurile vizate este Statele Unite.

Sursa: https://us.norton.com/internetsecurity-emerging-threats-10-facts-about-todays-cybersecurity-landscape-that-you-should-know.html

În timp ce China ar putea fi statul cu cele mai multe programe malware și Indonezia ar putea avea cea mai mare rată a criminalității, Statele Unite devin de fapt lista atacurilor vizate. Ce sunt atacurile vizate? Atacurile vizate pot fi sponsorizate de către stat sau sponsorizate de grupuri private, dar acestea sunt mai des acestea din urmă.

Statele Unite sunt în prezent o țintă pentru alte state să perturbe, să jefuiască, să saboteze sau să spioneze prin mijloacele cibernetice. Chiar în spatele Statelor Unite ale Americii, la locurile 2 și 3, se află India, respectiv Japonia.

Costul mediu al unei încălcări de date pentru o companie este de 3,86 milioane dolari.

Sursa: https://securityintelligence.com/series/ponemon-institute-cost-of-a-data-breach-2018/

Dacă compania dvs. a încălcat datele, pregătiți-vă să clătiți aproape 4 milioane de dolari în scurgere. Va fi nevoie de orice companie dată la nivel mondial această cantitate de țară pentru a soluționa problemele disponibile și nu uitați, cea mai mare parte a acestora va aborda pierderea de informații..

Acum, dacă sunteți o companie din Statele Unite, costă dublul sumei de bani la 7,91 milioane dolari. Având în vedere acest lucru și faptul că vă vor lua 6 luni pentru a identifica încălcarea, ar putea fi mai sigur să instituiți măsuri preventive puternice.

Un atac de hacker are loc la fiecare 39 de secunde

Sursa: https://www.securitymagazine.com/articles/87787-hackers-attack-every-39-seconds

Doar nu poți să te îndepărtezi. O dată la fiecare minut, un hacker atacă orice computer dat cu acces la Internet. Aceste atacuri au impact 30 la sută dintre americani în fiecare an.

Se estimează că în 2020 se vor vedea 200 de miliarde de dispozitive conectate

Sursa: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Conectarea dispozitivelor este convenabilă, dar permite și hackerilor să acceseze din ce în ce mai multe informații după ce au încălcat un dispozitiv în cadrul unei rețele. Până mult timp, hackerii vor avea un timp mai ușor și mai ușor obținând acces la toate informațiile noastre cu câteva clicuri ale tastelor.

Companiile nu sunt pregătite – și doar aproximativ 38% dintre companiile globale cred că ar putea face față unui atac cibernetic mare în cazul în care se va întâmpla.

Sursa: https://www.cybintsolutions.com/cyber-security-facts-stats/

În jurul 38 la sută organizațiile globale spun că ar putea face față unui „atac cibernetic sofisticat”. Unde lasă pe altcineva? Asta inseamna 62 la sută nu sunt pregătite, care sunt cote teribile când mai mult de jumătate dintre companii au experimentat un fel de atac în ultimul an.

Media ransomware-ului este de peste 1.000 USD

Sursa: https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Dacă nu ați auzit de ransomware, este un tip de software rău intenționat care amenință cu date cu caracter personal public sau care blochează pentru totdeauna accesul, decât dacă se plătește suma. Deși nu trebuie să plătiți ransomware, este comun ca victimele acestui tip de atac cibernetic să plătească pentru a păstra datele lor în siguranță.

În plus, ceea ce este atât de periculos în privința ransomware-ului este faptul că internetul ne permite să ne conectăm viața în atâtea moduri. Cu familia, prietenii, școala, locul de muncă și multe altele, faptul că aveți orice fel de bloc în acest acces pare practic insondabil pentru majoritatea indivizilor. Astfel, o răscumpărare este un preț mic de plătit pentru a avea acest acces pentru totdeauna.

Atacurile Ransomware asupra indivizilor apar mult mai des decât întreprinderile

Sursa: https://cybersecurityventures.com/global-ransomware-damage-costs-predicted-to-exceed-8-billion-in-2018/

În 2020, se estimează că întreprinderile vor fi afectate ransomware atacă la fiecare 14 secunde (da – de 4 ori pe minut!). Cu toate acestea, acest lucru este încă mai rar decât persoanele care primesc aceste solicitări. Drept urmare, ransomware-ul reprezintă o sumă în masă a costurilor globale de daune ale atacurilor de cibersecuritate.

Statistici privind securitatea cibernetică: transporturi cheie

Per total, securitatea cibernetică este o problemă importantă și devine doar mai mare. Pe măsură ce încercările de phishing, malware, furtul de identitate și încălcările uriașe de date cresc zilnic, lumea se uită la o epidemie care va fi rezolvată doar cu acțiune la nivel mondial..

Înțelegerea problemei și educarea maselor cu privire la modul de abordare a nesiguranțelor la scară largă din sistem este primul pas pentru a vă asigura că hackerii nu au nicio șansă să fure informații și identitatea dvs. (acasă sau la serviciu).

Distribuie pe:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map