Топтален преглед

Toptal дава възможност на компаниите да наемат само най-добрите фрийлансъри от световната си мрежа от талант за проверка. Това Топтален преглед разгледа по-подробно какво могат да предложат, за да ви помогне да решите дали това е правилният пазар на свободна практика, който да използвате за вашия бизнес или не.


Кратка резюме на рецензията (ключови точки)

информация икона относно
Toptal позволява на най-добрите фрийлансъри да се присъединят към тяхната платформа, така че ако искате да наемете топ 3% на свободна практика в света, тогава това е мястото да ги наемат.
икона на долара цена
Цената за наемане на фрийлансър от Toptal зависи от вида на ролята, но можете да очаквате да платите между $ 60 – $ 200 + на час ().
икона за happyface Професионалисти
Toptal може да се похвали с a 95% успеваемост на пробното наемане, с $ 0 такса за набиране на персонал за първите 3% от световния талант на свободна практика. Ще получите представена на кандидатите в рамките на 24 часа след регистрацията, и 90% от клиентите наемат първия кандидат, който Toptal представя.
икона sadface Против
Ако имате нужда само от помощ при по-малък проект или сте на a малък бюджет и могат само да си позволят неопитни и евтини фрийлансъри – тогава Toptal не е пазарът на свободна практика за вас.
присъда икона присъда
Строгият скринингов процес на Toptal за талант гаранции, че ще наемете само най-добрите фрийлансъри които са проверени, надеждни и експерти в областта на дизайна, разработката, финансите и управлението на проекти и продукти.

призив за действие
Направо към: – – – – – – – –

Наемането на служители на пълен работен ден не винаги е най-доброто решение, особено когато трябва само да наемете някой, който да работи по краткосрочен проект. Фрилансерите са най-подходящи за тези видове проекти, където се нуждаете от експерт, но не искате / не трябва да ги наемате на пълен работен ден.

Въпреки че има стотици пазари на свободна практика там, повечето фрийлансъри в тези платформи не са експерти. За да намерите надежден фрийлансър, с който можете да работите по множество и сложни проекти, ще трябва да наемете няколко фрийлансъри, преди да намерите такъв, който перфектно да отговаря на вашите нужди. Дори и тогава можете да ги загубите, ако решат да повишат тарифите си, да напуснат бизнес или просто да изчезнат.

Тук влиза Toptal. Тяхната платформа ви помага наемете топ 3% фрийлансъри в света от над 100 страни, а повечето са разположени в Америка и Европа.

топтал топ три процента

Когато работите с Toptal, можете лесно да намерите експерт на свободна практика за вашия проект в първия опит, както всички фрийлансъри проверени и интервюирани преди да бъдат разрешени на платформата. И ти си в сигурни ръце защото Toptal работи с компании като Airbnb, Hewlett Packard, Zendesk, Motorola, Bridgestone, Shopify и много други.

Наемете най-добрите 3% от фрийлансърите за вашия проект – $ 0 такса за набиране и 2 седмици безпробен пробен период!

Какво е Toptal.com?

топтален преглед

Toptal е пазар на свободна практика подобно на харесванията на Upwork. Това, което отличава Toptal от другите пазари, е, че ви дава достъп до най-добрите от най-добрите фрийлансъри от целия свят. За разлика от други мрежи / пазари на свободна практика, Toptal ветеринари и интервюиращи фрийлансъри и приема само експерти, които могат да се докажат.

Toptal може да бъде вашият партньор, който ви помага да завършите всичките си проекти. Независимо дали имате нужда от някой, който да проектира потребителския интерфейс за новото ви приложение за iPhone или задния план на сложното ви приложение за уеб сървър, Toptal може да ви помогне да намерите експерт, който може да свърши работата. Тяхната мрежа включва ръководители на проекти, продуктови мениджъри, финансови експерти, дизайнери и разработчици.

талант на върхаНаемете талант от световна класа като разработчици на iOS, разработчици от предния край, UX дизайнери, UI дизайнери, финансови експерти, дигитални ръководители на проекти, продуктови мениджъри

Наемете най-добрите 3% от фрийлансърите за вашия проект – $ 0 такса за набиране и 2 седмици безпробен пробен период!

Как работи Топтал

За разлика от други пазари на свободна практика, Екипът на Toptal лично ви помага да намерите най-добрия фрийлансър за вашите бизнес нужди. Toptal позволява само най-добрите от най-добрите фрийлансъри в света да се присъединят към тяхната платформа след строг процес на интервю, който може да отнеме седмици. Качеството на таланта на свободна практика, което се предлага на тази платформа, е най-големият им отличител.

процес на наемане

Когато се регистрирате, трябва да го направите попълнете обикновено проучване, което отнема по-малко от две минути. Това помага на Toptal да разбере, че вашият проект се нуждае по-добре. След като се регистрирате, вие ще бъдете назначен експерт който ще се свърже с вас за по-добро разбират изискванията на вашия проект. Тази стъпка помага на екипа на Toptal да разбере колко голям и сложен ще бъде вашият проект.

След това екипът на Toptal ще намери фрийлансър, който отговаря на вашите изисквания. Ще получите представена на кандидатите в рамките на 24 часа след регистрацията, и 90% от компаниите наемат първия кандидат, който Toptal представя за тях.

Процесът на скрининг

Това, което отличава Toptal от другите пазари на свободна практика, е неговото строг скринингов процес който приема само 3% от всички кандидати. Причината за интензивния им скрининг и интервю е да отсеят нискокачествените фрийлансъри, които нямат достатъчно опит.

Toptal на процесът на скрининг има 5 стъпки и само опитни и експертни фрийлансъри, които са сериозни към работата си, завършват успешно успешно.

топтален скрининг процес

Най- първа стъпка на процеса е всичко тестване на комуникационни умения и личност. Кандидатът трябва да може да общува на английски изключително добре. Те също така тестват, за да проверят дали кандидатът действително е страстен и напълно ангажиран с работата, която върши.

Само 26,4% от кандидатите го преминават през тази стъпка.

Най- втора стъпка е задълбочен преглед на уменията който отсее всички висококачествени фрийлансъри, които не са изключителни в работата, която вършат. Тази стъпка тества способността и интелекта за решаване на проблеми на кандидата. От кандидата се изисква да изпълни различни задачи, за да докаже своите умения.

Само 7,4% от кандидатите преминават през тази стъпка.

Най- трета стъпка е на живо преглед къде ще бъде кандидатът екранизиран от експерт. Тази стъпка е по-скоро като интервю на човек на човек с експерт в основната област на експертиза на кандидата.

Само 3,6% от кандидатите преминават през тази стъпка.

Това четвърта стъпка възлага на кандидата с тестов проект която имитира реални сценарии и тества способността им да решават проблеми в реалния свят. Само 3,2% от кандидатите преминават през тази стъпка.

Най- последна стъпка е текущ тест за непрекъснато съвършенство. Toptal не приема леко работата с ниско качество и лоша комуникация. Тази стъпка гарантира, че в мрежата остават само най-добрите от най-добрите фрийлансъри.

Само 3,0% от кандидатите преминават през тази стъпка и им е позволено да станат на свободна практика в мрежата Toptal.

Как да се регистрирате (като клиент / работодател)

Регистрацията за Toptal като клиент / работодател е много лесна. Това включва само да се отговори на няколко въпроса, за да се даде представа на екипа на Toptal за вашите проектни изисквания.

Когато вие, ще видите формуляр за анкета:

процес на регистрация на топтал - 1

Първият въпрос, на който трябва да отговорите, е кого търсите да наемете. За този пример нека работим с дизайнерите. След като изберете типа талант, който искате да наемете, щракнете върху бутона Първи стъпки.

Сега трябва да изберете какъв тип проект се нуждаете от помощ за:

процес на регистрация на топтал - 2

В повечето случаи ще работите върху нов проект, така че нека да изберете „Нов проект“ като тип проект. Щракнете върху големия син бутон Next, в долния десен ъгъл на формуляра, за да продължите.

Сега трябва да изберете дали имате или не ясни спецификации за проекта. Това по същество казва на Toptal колко сте стигнали в процеса на идеята:

процес на регистрация на топтал - 3

Повечето от вашите проекти могат да се възползват от принос от експертен дизайнер или разработчик. Освен ако вече нямате ясни спецификации, готови за вашите проекти, изберете опцията „Имам груба представа за това какво искам да изградя“ и натиснете бутона Next.

Сега трябва да решите колко време ще ви е необходим дизайнерът:

процес на най-горната регистрация - 4

За повечето проекти това ще е само няколко седмици, така че да изберете „1 до 4 седмици“. Ако все още не сте сигурни или искате да го оставите отворен за обсъждане, изберете „Ще реша по-късно“.

Сега трябва да изберете колко дизайнери са ви необходими:

процес на регистрация на топтал - 5

За повечето проекти ще ви трябва повече от просто дизайнер или разработчик. Ще ви трябва някой от вашия екип, който да се справи с други части на проекта. Така че, нека да изберете „Многофункционален екип“.

Ако все още не сте сигурни или искате да го оставите отворен за обсъждане, изберете „Ще реша по-късно“. Щракнете Напред, за да продължите.

Сега трябва да изберете нивото на ангажираност във времето, което вашият проект изисква:

процес на най-горната регистрация - 6

За сериозни бизнес проекти това ще е на пълен работен ден или поне на непълно работно време, така че нека да изберем непълно работно време. Ако все още не сте сигурни или искате да го оставите отворен за обсъждане, изберете „Ще реша по-късно“. Щракнете Напред, за да продължите.

Сега изберете уменията, които вашият идеален кандидат ще притежава:

процес на регистрация на топтал - 7

За проект за уеб дизайн ще ви трябва уеб дизайн, отзивчив уеб дизайн и дизайн на потребителски интерфейс. Изберете подходящите умения и щракнете върху бутона Next.

Сега изберете броя на служителите, които работят във вашата компания:

процес на най-горната регистрация - 8

Нека изберете по-малко от 10 за този пример. Щракнете Напред, за да продължите.

Сега изберете кога трябва да проектирате, за да започнете да работите с вас:

процес на регистрация на топтал - 9

За повечето проекти това ще бъде най-малко 1 седмица. Ако все още не сте сигурни или искате да го оставите отворен за обсъждане, изберете „Ще реша по-късно“. Щракнете върху бутона Next, за да продължите.

Сега трябва да решите дали сте отворени за работа с отдалечен талант:

процес на регистрация на топтал - 10

За повечето видове проекти, дори и сложни, това няма значение, но ако не сте сигурни, изберете „Не съм сигурен“. Щракнете върху бутона Next, за да продължите.

Сега изберете бюджета си за тази роля:

процес на най-горната регистрация - 11

Препоръчвам да изберете “$ 51 – $ 75 / hr”, тъй като повечето фрийлансъри на платформата таксуват поне $ 60 / час. Щракнете Напред, за да продължите.

Сега попълнете своите данни за контакт, за да завършите регистрацията:

процес на регистрация на топтал - 13

Сега попълнете своите данни за контакт, така че екипът на Toptal да може да ви извика да започнете процеса:

Това е всичко. Завършихте процеса на регистрация. Сега ще получите обаждане за начален старт от Toptal, където експерт ще отговори на всичките ви въпроси и ще поиска повече подробности за вашия проект, за да може да ви настрои с най-подходящия фрийлансър за вашия проект.

Наемете най-добрите 3% от фрийлансърите за вашия проект – $ 0 такса за набиране и 2 седмици безпробен пробен период!

Цени за топтал

За да наемете първия си фрийлансър в Toptal, трябва да направите еднократно, възстановим депозит в размер на 500 долара. Ако решите да не се наемате на нито един етап от процеса, ще получите възстановяване. В противен случай 500 долара ще бъдат добавени по-късно като кредит към вашата сметка и ще бъдат използвани за изплащане на фрийлансъри, с които работите. Този депозит казва на Toptal, че сериозно се наемате на свободна практика.

За разлика от платформи като Upwork, няма да намерите евтини фрийлансъри в тази платформа. Най-добрите от най-добрите фрийлансъри идват със скъп ценоразпис. Повечето фрийлансъри в тази мрежа зареждайте поне 60 долара на час или дори повече в зависимост от уменията и нивото на опит.

Колко струва топтал?

Toptal предлага гъвкаво ценообразуване в зависимост от изискванията на клиента и тяхното географско местоположение. По-долу данните за разходите toptal.com могат да бъдат използвани като ориентир:

Разходи за разработчици:

 • На час: $ 60 – $ 95 + / час
 • Непълно работно време: $ 1000 – 1600 $ + / седмица
 • Пълно работно време: $ 2000 – 3200 $ + / седмица

Дизайнерски разходи:

 • На час: $ 60 – $ 150 + на час
 • Непълно работно време: 1200 $ – 2600 $ + на седмица
 • Пълно работно време: $ 2400 – 5200 $ + на седмица

Разходи за експерт по финанси:

 • На час: $ 60 – $ 200 + на час
 • Непълно работно време: $ 2000 – $ 3200 + на седмица
 • Пълно работно време: $ 4000 – $ 6400 + на седмица

Разходи на ръководителя на проекта:

 • На час: $ 60 – $ 150 + на час
 • Непълно работно време: 1300 – 2600 долара + на седмица
 • Пълно работно време: 2600- 5200 долара + седмично

Разходи за мениджър на продукти:

 • На час: $ 60 – $ 180 + на час
 • Непълно работно време: $ 1500 – $ 2800 + на седмица
 • Пълно работно време: $ 3000 – $ 60000 + на седмица

Помня. Ако не сте доволни от представянето в рамките на първите две седмици, Toptal ще възстановяваме ви както депозита, така и всички такси за работата на фрийлансъра.

Код на талона на топтал

Получите $ 150 карта за подарък Amazon безплатно, когато се регистрирате като работодател / клиент и започнете да използвате Toptal.

топтален код на талон

За да бъдете достоверни, трябва да използвате тази връзка за регистрация и трябва да продължите без изпитателния период без риск.

След като направихте първия си успешен наем в Toptal, изпратете ни имейл и поискайте вашата подаръчна карта в размер на 150 долара Amazon.

Плюсове и минуси на Toptal

Най- най-голяма полза за наемане на талант на свободна практика от Toptal е, че тяхното строг скрининг процес премахва всеки, който не е експерт. Когато наемете някой от Toptal, можете да бъдете сигурни, че те знаят как да решат проблема ви или да ви помогнат с вашия проект.

Но това също е един от най-големите минуси на работа с Toptal. Тъй като те предлагат достъп само до топ 3% фрийлансъри, процентите могат да бъдат доста скъпи ако тепърва започвате или сте с нисък бюджет.

Ако сте на a нисък бюджет или се нуждаете само от помощ при малък проект, тогава има много повече смисъл да отидете с пазар на свободна практика като Upwork.

Но ако отидете на пазар на свободна практика като Upwork, който позволява на всеки да се присъедини като фрийлансър, ще се сблъскате с точния проблем, който Toptal ви помага да разрешите. Наемането на перфектния фрийлансър ще отнеме някои проба и грешка.

И това в много случаи може да означава загуба на пари (и време) за да намерите най-добрия фрийлансър за вашия проект.

Друг голяма полза от работата с Toptal е, че не сте сами. За разлика от други платформи и пазари, които просто ви дават списък на фрийлансъри, Екип от експерти на Toptal работи с вас, за да намери идеалния талант на свободна практика за вашия проект въз основа на вашите изисквания.

Наемете най-добрите 3% от фрийлансърите за вашия проект – $ 0 такса за набиране и 2 седмици безпробен пробен период!

ЧЗВ

Легален ли е Toptal?

Toptal е реномиран световен пазар на таланти на свободна практика, който работи с известни марки като Airbnb, HP, Zendesk и Motorola. Основана е през 2010 г. от Taso Du Val (CEO) и Breanden Beneschott, а централата й е в Силиконовата долина.

Колко струва Toptal?

Цената за наемане на фрийлансър в Toptal зависи от вида на ролята, но очаквайте да плащате между $ 60 – $ 200 + на час за фрийлансър. Има и еднократен, възстановим депозит в размер на 500 долара. Ако решите да не се наемате на нито един етап от процеса, ще получите възстановяване. В противен случай 500 долара ще бъдат добавени по-късно като кредит към вашия акаунт.

За кого е Топтал?

Toptal е идеален за фирми, които търсят ключов партньор, който може да гарантира талант на най-добрите специалисти на свободна практика, без да се налага да наемате някого на пълен работен ден или в сграда за проекти за сложен дизайн, разработка и финансови услуги..

Toptal срещу Upwork

Има много конкуренти на Toptal там, а Upwork е основният. Основните разлики между Toptal и Upwork са процеса на скрининг и качеството на фрийлансъри. Ако искате да наемете най-добрите фрийлансъри, чийто опит е проверен в кратки срокове, тогава изберете Toptal. Ако имате време да преминете през процеса на проверка и наемане, за да намерите сами добри специалисти, след това изберете Upwork.

Какви методи за плащане приемат Toptal?

Toptal приема плащания от всички основни кредитни карти (Visa, Mastercard, Amex), банков превод и PayPal.

Какъв е пробният период на Toptal и гаранция за връщане на парите?

Toptal дава на клиентите 14 дни да изпробват фрийлансър, напълно безплатно. Едва когато сте на 100% доволни от фрийлансъра, едва тогава започва годежът с Toptal. Ако не сте на 100% доволни от фрийлансърите, с които сте се запознали, имате право да повторите пробния процес с до още 5 фрийлансъри.

Кой е собственик на интелектуалната собственост на работата, създадена от фрийлансъри?

Клиентът го прави. Единствената роля на Toptal е да свързва експерти на свободна практика с клиенти. Всички договори посочват, че цялата работа, създадена от фрийлансър от Toptal, е собственост на клиента, а не Toptal – не на фрийлансъра.

Какво е проследяващият Toptal?

Toptal tracker (TopTracker) е софтуер за проследяване на свободно време. Може да се използва за безпроблемно проследяване на напредъка и отчетите. Клиентите / служителите могат да го използват за лесно проследяване на напредъка от всяко устройство, включително настолни приложения за Windows и Mac.

Функциите на Toptal Tracker включват:

 • Временни скрийншоти.
 • Проследяване на нивото на активността – на въвеждане на клавиатура и движение на мишката.
 • Създаване на проекти и разпределение на служителите на база проект.
 • Контрол на поверителността на служителите за преглед или отхвърляне на скрийншоти.
 • Подробни отчети за производителността с експортна (csv и pdf) функционалност.
 • Ръчно и автоматично записване на времето.

Общ преглед: Обобщение

toptal.com преглед

Toptal е фантастичен пазар на таланти на свободна практика ако искате да наемете най-добрия талант на свободна практика в Интернет. Техният строг процес на скрининг за интервю позволява само 3% от кандидатите чрез и премахва всички кандидати с ниско качество.

Това повече от удвоява шансовете за намиране на перфектния талант на експерт на свободна практика за вашите проекти от първа стъпка. За разлика от други пазари на свободна практика, като Upwork, не е необходимо да зависите от пробни и грешки при използването на тяхната платформа.

Въпреки че Toptal прави намирането на страхотни фрийлансъри на разходка в парка, фрийлансърите в платформата струват много повече от пускането на евтините фрилансери. Ако тепърва започвате или сте с нисък бюджет, тогава не препоръчвам да използвате Toptal.

Наемете най-добрите 3% от фрийлансърите за вашия проект – $ 0 такса за набиране и 2 седмици безпробен пробен период!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map