8 най-добри Dropbox алтернативи

По-голямата част от нашата съвременна работа се извършва и се съхранява онлайн. Облачни доставчици за съхранение като Dropbox улеснява не само архивирането на нашите работни и лични файлове, но също така ни улеснява сътрудничеството с други хора. Не ме разбирайте погрешно, Dropbox е добър, наистина добър, но има и по-добри там.


С повече от 500 милиона потребители по целия свят Dropbox е, без съмнение, един от най-популярните доставчици на съхранение в облак. Но има конкурентни сайтове като Dropbox, които осигуряват по-добра сигурност, функции и на по-достъпна цена.

Най-добрите Dropbox алтернативи през 2020 година:

 • Най-добър като цяло:. Това е любимият ми доставчик на облачно хранилище, защото Sync.com е лесен за използване, предлага се с голяма сигурност и разполага с всички на достъпна цена.
 • Подгласник, Най-добър като цяло:. Поддръжката е pCloud благодарение на евтината си цена, функциите за сигурност като криптиране от страна на клиента и обичам еднократните разходи за цял абонамент.
 • Най-добрата безплатна алтернатива на Dropbox: е най-добрият вариант за безплатни и съотношение цена / качество, обичам интеграцията с Google Документи, Таблици и приложения на трети страни, но сигурността и синхронизирането могат да бъдат по-добри.

Независимо дали трябва да си сътрудничите с редактора си върху книгата, която пишете, или се нуждаете от някой, който бързо да изпрати документ за преглед на шефа си, тези инструменти ви позволяват да го направите само с няколко кликвания.

Дори и да вършите по-голямата част от работата си офлайн, все пак трябва да архивирате работата си в уебсайт за услуга за съхранение в облак като Dropbox, за да предотвратите загубата на важни данни.

Какво е Dropbox?

най-добрите алтернативи на дропбокса

Dropbox стартира като платформа, за да позволи на потребителите да архивирайте своите файлове онлайн и достъп до тях от всичките им устройства. Но сега стана много повече от това. Тя ви позволява да работят съвместно с други и се уверете работата ви е винаги достъпна за вас, независимо къде отивате или какво устройство използвате.

Услугите им се използват от екипи, фрийлансъри и потребители по целия свят и се доверяват на много големи марки. Услугата им е достъпна във всички платформи, включително десктоп и мобилни, което ви позволява да имате достъп до вашите файлове от всяко място на всяко устройство.

Функции и планове на Dropbox

Dropbox предлага различни планове за различни случаи на използване. Някои предлагат повече функции от други. Ако сте някой, който просто се нуждае от място за архивиране на вашите файлове, те предлагат безплатен план, който позволява до 2 GB в хранилище и се синхронизира на до 3 устройства.

планове за Dropbox

Ако сте професионалист, ще искате да отидете с техния план Plus, който предлага до 2TB (терабайта) за съхранение, синхронизиране на неограничени устройства, 30-дневно възстановяване на файлове и много други само за 10 долара на месец. Те също така предлагат планове за екипи, които предлагат много допълнителни функции като еднократно влизане, инструменти за администриране и поддръжка за чат на живо.

Dropbox предлага и инструменти като Dropbox хартия, за да ви помогне лесно да си сътрудничите с други хора онлайн по документи.

Плюсовете и минусите на Dropbox

Най- най-добрата част за използването на Dropbox е простотата това е присъщо на всички техни услуги и инструменти. За разлика от повечето други доставчици на облачно съхранение на пазара, Dropbox вярва в запазване на нещата и правене на всичко лесно достъпно. Дори и да не сте добре с компютрите, можете лесно да научите въжетата за няколко секунди. Да, това е толкова лесно.

Dropbox предлага приложение за почти всички устройства, включително Android, Windows, Mac и iOS, което улеснява достъпа и синхронизирането на файлове между всичките ви устройства.

Въпреки че Dropbox предлага много функции, услугата му не е подходяща за всички случаи на употреба. Например, Dropbox предлага само 2 GB хранилище на безплатния им план докато някои от другите услуги в нашия списък предлагат 15GB безплатно. Освен това, въпреки че предлагат лесно сътрудничество с Dropbox Paper, те нямат толкова много инструменти и опции, колкото другите в този списък за сътрудничество с други.

Независимо дали искате повече свободно пространство или искате по-добър работен процес, предназначен за сътрудничество, ето някои от най-добрите алтернативи за Dropbox, които трябва да опитате:

Най-добрите алтернативи на Dropbox

1. Sync.com

sync.com

 • По-евтина алтернатива и повече функции от Dropbox
 • Безплатен план и премиум планове от $ 49 на година
 • Уебсайт: https://www.sync.com/

Sync.com е съвместна услуга за съхранение в облак, базирана в Канада, която има за цел да направи по-евтино хората да съхраняват своите файлове в облака. Безплатният му план предлага 5 GB безплатно хранилище и основни възможности за сътрудничество.

То предлага безплатни приложения за Windows, Mac, iOS и Android, така че можете да синхронизирате и да имате достъп до вашите файлове на всичките си устройства. Мобилните им приложения идват с дистанционно блокиране на устройството функция, която можете да използвате, за да заключите устройството си от всяко друго устройство, което е влезло в акаунта ви в Sync.com. Това увеличава сигурността и поверителността на вашето устройство.

Функции на Sync.com:

 • По-евтини от Dropbox.
 • Предлага 5GB безплатно хранилище на безплатния им план.
 • Резервно копие и синхронизиране в реално време за всички ваши устройства.
 • Приложения за Windows, Mac, iOS и Android.
 • Дистанционно блокиране на устройството за повишаване на сигурността.

Sync.com планове:
Техен безплатен план предлага 5GB безплатно хранилище но ограничава обема на прехвърляне на данни. Платените им планове започват от $ 49 на година и предлагат 500 GB в съхранение и неограничен трансфер на данни сред други функции за сигурност и поверителност.

Защо Sync.com е добра алтернатива на Dropbox:
Sync.com е много по-евтин вариант и е най-добрата алтернатива за Dropbox бизнес. Дори при безплатния си план те предлагат 5 GB безплатно хранилище за разлика от Dropbox, който предлага само 2 GB.

2. pCloud

pcloud

 • Най-евтината алтернатива на Dropbox
 • Безплатен план и премиум планове от $ 3,99 на месец
 • Уебсайт: https://www.pcloud.com/

pCloud е един от най-евтините опции за съхранение в облак на пазара. Той предлага 10GB хранилище безплатно, когато се регистрирате. Не само това, като правите няколко прости неща като инсталиране на приложението на телефона си и препращане на приятел, но и можете да добавите още 5 GB към вашата надбавка за съхранение.

Характеристики на pCloud:

 • Приложения за Windows, Mac, Linux, iOS, Android и Adobe Lightroom.
 • pCloud се предлага с десетки функции, за да улесни сътрудничеството.
 • Предлага дисково пространство от 10 GB безплатно.
 • Много по-евтино от повечето услуги за съхранение в облак.

pCloud планове:
Най- безплатен план предлага 10GB пространство за съхранение. Премиум плановете им започват от $ 3,99 на месец. Той предлага 500 GB място за съхранение и позволява 500GB лента за пренос на данни за споделяне. За разлика от повечето други услуги за съхранение в облак, pCloud също предлага a план за живота само за $ 175. Това е еднократна цена и получавате 500GB за целия си живот.

Защо pCloud е добра алтернатива на Dropbox:
pCloud.com е една от най-добрите опции, ако търсите облачна услуга, за да архивирате всичките си файлове. Той е много по-евтин и по-сигурен от Dropbox и лесен за използване.

3. Google Drive

google drive

 • Най-добрата безплатна алтернатива на Dropbox
 • Безплатен план и премиум планове от 1,99 долара на месец
 • Уебсайт: https://www.google.com/drive/

Google Drive е безплатна услуга за съхранение в облак, която е част от пакета от приложения на Google. Той се предлага с 15 GB свободно пространство за съхранение и ви позволява да архивирате всички свои изображения с по-ниско качество безплатно, без да ги броите срещу безплатните 15GB. Google Drive е един от най-добрите опции за повечето потребители, които просто искат да архивират личните си файлове.

Функции на Google Drive:

 • Десетки инструменти и функции за сътрудничество.
 • Предлага 15GB безплатно хранилище.
 • Архивирайте безплатно вашите изображения.
 • Приложения за всички ваши устройства, включително Android, iOS, Mac и други.

Планове за Google Диск:
Безплатният план, който започвате, предлага 15 GB безплатно хранилище. Нещо повече, те не отчитат изображения в паметта ви, ако архивирате нискокачествена версия. Премиум планът започва от $ 1,99 на месец и предлага 100GB на съхранение.

Защо Google Drive е добра алтернатива на Dropbox:
Google Drive е добра алтернатива, която предлага превъзходни инструменти за сътрудничество и предлага безплатен достъп до пакета от офис приложения като Google Документи, Таблици и т.н..

4. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

 • Страхотна безплатна алтернатива на Dropbox и безплатен Microsoft Office
 • Безплатен план и премиум планове от $ 69,99 на година
 • Уебсайт: https://onedrive.live.com/

OneDrive е услуга за съхранение в облак, предлагана от Microsoft. Безплатният му план идва с 5GB пространство за съхранение. Най-добрата част за OneDrive е, че ако използвате Microsoft Office, можете да получите 1TB място за съхранение и a безплатен абонамент за Microsoft Office само за 69,99 долара годишно.

Функции на OneDrive:

 • Предлага 5 GB безплатно хранилище.
 • Вземете безплатен абонамент за Microsoft Office за премиум плановете.
 • Приложения за всички ваши устройства.

OneDrive планове:
Премия OneDrive плановете започват от $ 1,99 на месец. Той предлага 100 GB място за съхранение. Професионалните им планове предлагат безплатен абонамент за Microsoft Office.

Защо OneDrive е добра алтернатива на Dropbox:
OneDrive предлага 5 GB безплатно хранилище за разлика от само 2 GB свободно пространство за съхранение на Dropbox. Плюс плановете за премии идват с безплатен абонамент за Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook и т.н.)

5. Tresorit

tresorit

 • Най-добрата алтернатива за сигурност и поверителност на Dropbox
 • Безплатен план и премиум планове от $ 10,42 на месец
 • Уебсайт: https://tresorit.com/

Tresorit пускат на пазара услугата си като “Ултра-защитен” място за съхраняване на вашите файлове онлайн. Техните целеви клиенти са бизнеса и екипите за сътрудничество. Услугата им се използва от SAP, Canon, Emirates, и някои други големи марки по света.

Характеристики на Tresorit:

 • Като швейцарска компания услугата предлага Swiss Privacy.
 • Приложения за Linux, Microsoft, Mac, iOS и Android.
 • GDPR съвместим.
 • Една от най-сигурните услуги за съхранение в облак.

Планове за Tresorit:
Безплатният план ви позволява да споделяте големи файлове до 5GB с други хора. Техните премиум планове започват от 10,42 долара на месец и предлагат 200GB съхранение.

Защо Tresorit е добра алтернатива на Dropbox Business:
Tresorit не е най-добрият вариант за хората. Ако просто искате да запазите няколко файла или да архивирате семейните си снимки, Dropbox може да е по-добра опция. Но ако искате най-доброто, което можете да получите в сигурността и уединението, Tresorit е най-добрият вариант.

6. Кутия

box.com

 • Най-добрият доставчик на облачно хранилище за сътрудничество и екипи
 • Безплатен план и премиум планове от $ 10 на месец
 • Уебсайт: https://www.box.com/

Кутия е услуга за съхранение в облак, предназначена за фирми и екипи за сътрудничество. Той предлага десетки инструменти и функции за подобрете работния си процес и лесно си сътрудничете с другите от вашия екип. Той е направен за сътрудничество.

Характеристики на кутията:

 • Предлага 10GB хранилище на безплатен план.
 • Приложения за всички ваши устройства.
 • Интеграции на Microsoft Office 365.
 • Инструменти за управление на потребителите.

Кутия планове:
Най- безплатен план предлага 10GB място за съхранение. Box предлага само един премиум план за физически лица, който предлага 100 GB памет за 10 долара на месец. Техният стартов бизнес план изисква минимум 3 потребители.

Защо Box е добра алтернатива на Dropbox:
Box.com е един от най-добрите възможности за съхранение в облак за бизнеса и екипите за сътрудничество. Те предлагат много повече функции за сътрудничество и сигурност от Dropbox.

7. SpiderOak

SpiderOak

 • Щедър 21-дневен безплатен пробен период, но безплатен план
 • Премиум планове от 6 долара на месец
 • Уебсайт: https://spideroak.com/

SpiderOak е пакет от приложения за съхранение в облак за бизнеса. Въпреки че тяхната услуга е направена за бизнес, те предлагат услуга за архивиране в облачно съхранение, наречена SpiderOak One. Най-добрата част за SpiderOak е, че техните приложения са изградена с поверителност и сигурност се има предвид.

Характеристики на SpiderOak:

 • Изграден с предвид на личния живот.
 • Приложения за Linux, Mac, Windows, Android и iOS.
 • Десетки инструменти за сътрудничество.
 • 21-дневен безплатен пробен период.

SpiderOak планове:
За разлика от други услуги в този списък, SpiderOak не предлага безплатен план. Но те предлагат 21-дневен безплатен пробен период. Техният стартов план предлага 150 GB място за съхранение за $ 6 на месец.

Защо SpiderOak е добра алтернатива на Dropbox:
SpiderOak.com предлага много усъвършенствани функции и предимства за сигурността, които Dropbox липсва.

8. Потърсете

Аз карам

 • Най-добрият доставчик на съхранение в облак за начинаещи
 • Безплатен план и премиум планове от $ 59.12 годишно
 • Уебсайт: https://www.idrive.com/

Аз карам предлага десетки решения за съхранение в облак, за да се погрижат за нужди на предприятия, дистрибутори, професионалисти и фирми. Свободният им план идва със 5 GB безплатно пространство за съхранение.

Функции на IDrive:

 • Приложения за iOS, Mac, Android и Windows.
 • Инструменти и функции за съвместна работа.
 • Архивирайте или изтеглете всичките си данни във физическа форма веднъж годишно безплатно.
 • Десетки функции за поверителност и сигурност.

Планирайте IDrive:
Безплатният план предлага 5GB безплатно пространство за съхранение. Техните премиум планове започват от $ 59.12 годишно за първата година. То предлага 2TB място за съхранение и струва почти половината от това, което прави Dropbox.

Защо IDrive е добра алтернатива на Dropbox:
Безплатните планове на IDrive.com предлагат 5 GB място за съхранение, а премиум планът им предлага 2TB място за съхранение само за 59,12 долара за първата година.

често задавани въпроси

Какви са плюсовете на Dropbox?

Лесна употреба и възможност за достъп до файлове по всяко време и навсякъде. Интегрира се с Microsoft Office Online. Бързо и интелигентно синхронизиране на файлове. Функция история, позволяваща достъп до предишни версии на файлове.

Какви са минусите на Dropbox?

Pro версията е скъпа. Може да е по-фокусирано върху поверителността. Безплатната версия е ограничена (само 2 GB хранилище). Без качване на папки и без сътрудничество.

Кои са най-добрите Dropbox алтернативи?

Най-добре платените алтернативи на Dropbox са Sync.com и pCloud.com. Най-добрата безплатна алтернатива е Google Drive.

Алтернативи на Dropbox: Обобщение

Ако просто търсите малко свободно място за архивиране на личните си файлове, препоръчвам ви Google Drive. Предлага се с 15 GB безплатно хранилище и ви позволява безплатно да архивирате версии на вашите снимки с по-ниско качество, без това да отчита квотата ви за съхранение.

За фирми и работни файлове и ако искате сътрудничество за целия ви екип, тогава препоръчвам да отидете с Sync.com, тъй като тяхната услуга е изградена за съвместна работа в екип. Това е най-добрата алтернатива на Dropbox Business.

Ако имате най-добрата сигурност, която предлага пазара, тогава продължете Tresorit. Това е швейцарска компания и предлага поверителност на Швейцария, с която страната е известна.

Всички тези конкуренти на Dropbox идват с приложения за почти всички устройства и платформи, включително Windows, Mac, iOS и Android, така че можете лесно да синхронизирате и да имате достъп до вашите файлове от всяко място на всяко устройство, което притежавате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map