7 най-добри алтернативи pCloud

pCloud е сигурна и лесна за използване услуга за съхранение в облак, която ви предоставя 10 GB безплатно хранилище и предлага достъпни планове за живот до 2TB. Не ме разбирайте погрешно, че е страхотна услуга, но там има добри.


pCloud е една от най-популярните опции за съхранение в облак на пазара. Той предлага 10 GB хранилище безплатно, когато се регистрирате, и куп други страхотни функции.

Най-добрите алтернативи на pCloud през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло: е отличен доставчик на съхранение в облак и е подобен на pCloud, но когато става въпрос за сигурност, Sync.com е по-добър, защото криптирането с нулево знание идва безплатно, с pCloud трябва да доплатите за него.
 • Подгласник, Най-добър като цяло: е чудесен избор за бизнеса и екипите за сътрудничество, тъй като предлага много повече функции за сътрудничество и сигурност от pCloud.
 • Най-добрата безплатна алтернатива на pCloud: е най-добрият безплатен вариант, а интегрирането му с Google Документи, Таблици и приложения на трети страни прави това чудесен вариант за личния потребител.

Облачността е широко понятие, което обикновено се отнася до достъпа и използването на отдалечени компютърни услуги през Интернет. Тя включва взаимодействие с физически компютърен хардуер на отдалечени места чрез специализиран софтуер по интернет.

Когато качите файл в услуга за съхранение в облак като pCloud или Sync.com, файлът се съхранява на физическо място в център за данни някъде по света. Местоположението на центъра за данни е без значение, тъй като всички центрове за данни са свързани с интернет и могат да бъдат достъпни от всяка точка на света.

Използването на облачни услуги ни освобождава от използването на традиционното ни лично съхранение като твърди дискове, при което информацията ни може да бъде загубена поради кражба, унищожаване или неизправност на твърдия диск.

Какво е pCloud?

pCloud е облачен доставчик на услуги за съхранение, който ви позволява да съхранявате цифровите си данни в облака.

pcloud

pCloud предоставя лично пространство за съхранение, където могат да се съхраняват всички ваши файлове и папки. До техните услуги можете да получите достъп чрез техния софтуер под формата на десктоп и мобилни приложения. pCloud е достъпен за iOS, Android, Windows, MacOSX и Linux. Пространството за съхранение е достъпно на всички устройства, което означава, че ако кача файл с моя компютър, файлът ще бъде достъпен на моя телефон или таблет.

pCloud също осигурява сигурност на файловете, които се качват. Те гарантират, че файловете са безопасни от хакери и други киберпрестъпници. С последната си функция за защита, наречена pCloud Crypto, файловете са кодирани на вашия компютър дори преди да бъдат качени. Шифроването се извършва с помощта на частен ключ, който се генерира и познава само от вашия компютър. Това означава, че дори pCloud не знае какъв тип файл качвате. Шифроването е от край до край.

Функции на pCloud

pCloud предоставя на потребителите възможността да съхраняват своите файлове в облака, с увереността, че файловете ще останат непокътнати и сигурни.

Достъп до тези файлове можете да намерите от всяка точка на света, като просто влезете в pCloud акаунта. Незабавната синхронизация гарантира, че файловете, качени на един компютър, са незабавно достъпни за всички други компютри за употреба.

pcloud интерфейс

pCloud позволява споделяне на файлове и сътрудничество. Споделянето на файлове може да се извърши по три начина, първо чрез създаване на връзка и споделяне на всеки, който може да използва връзката за изтегляне на файловете. Друг начин за споделяне на файлове е като каните други потребители на pCloud в папка. Контролът на споделената папка е изключително в ръцете на поканителя. Поканителят може да предостави достъп за редактиране, за да позволи сътрудничеството върху документ.

плюсове и минуси на pCloud

Най-голямото предимство на използването на pCloud е това, което получавате 10 GB безплатно пространство за съхранение за регистрация. Можете също да увеличите свободното си пространство за съхранение, като инсталирате мобилното приложение и се позовавате на приятели и семейство. Той е един от най-евтините доставчици на съхранение в облак. негов премиум плановете започват от $ 3,99 на месец с 500GB.

pCloud предлага планове за достъп до целия живот на $ 175. Той също така предлага интеграция с Facebook, Instagram, OneDrive и други, така че файловете, качени там, могат да бъдат незабавно архивирани в pCloud. pCloud също предлага военно криптиране за сигурност. pCloud също има лесен и интуитивен за използване интерфейс.

Минусите на pCloud включват липса на функции за онлайн редактиране като Google Docs. Също така Crypto, функция за криптиране от край до край, е достъпна само като платена добавка. Неговите постоянни актуализации могат да станат непосилни и да отнемат данни за потребителите. Големите алтернативи за pCloud са разгледани по-долу.

1. Sync.com

sync.com

Sync.com е доставчик на услуга за съхранение в облак, който улеснява съхраняването, споделянето и достъпа до вашите файлове отвсякъде. Неговата основна функция за защита е криптирането от край до край, което гарантира, че качените файлове са 100% безопасни.

Споделянето на файлове е лесно с sync.com. Потребителите могат да споделят файлове от всякакъв размер и формат, дори ако приемниците нямат Sync акаунт. Потребителите могат да споделят папки и да използват други функции като защита на паролата, известия, дати на изтичане и разрешения, за да запазят контрола върху споделените папки. Редактирането на файлове се записва и можете да изберете да възстановите по-ранна версия на документ. Изтритите файлове също могат да бъдат възстановени с едно натискане на бутон.

Безплатният план на Sync предлага 5 GB безплатно хранилище, въпреки че количеството на трансфера на данни е ограничено. Платените планове също не са скъпи, като се започне от 49 долара годишно, с 500 GB памет. Премиум плановете предлагат неограничен трансфер на данни и съхранение от 2TB, което трябва да е достатъчно за лична употреба. Приоритетна поддръжка по имейл е достъпна с дневници за дейности за плановете.

Приложенията за синхронизация са достъпни за Windows, Android, iOS и Mac платформи. Синхронизирането е достъпно за всяка платформа, която използвате. Sync има незабавна синхронизация на файлове, така че можете да имате своите файлове където и да сте. Мобилните приложения на Sync имат функция за отдалечено заключване, която позволява на потребителите да заключат устройството си от всяко друго устройство, което е влезло в акаунта си за синхронизиране.

Плюсове и минуси на Sync.com

Плюсовете на използването на Sync е, че тя има система за криптиране от край до край, която гарантира, че данните на потребителите се пазят поверителни и защитени по всяко време. Sync също така запазва предишните версии на документите, което улеснява потребителите при възстановяване на предишна версия или изтрити файлове.

Недостатъците на използването на Sync са, че тя е по-скъпа от pCloud. Освен това човек получава 10GB безплатно хранилище в pCloud, докато Sync предлага само 5GB.

Защо синхронизирането е по-добро от pCloud

Основното предимство на Sync над pCloud е, че Sync има стандартно криптиране от край до край за всички потребители. Синхронизирането също има функция за дистанционно блокиране, за да защити акаунта ви, ако подозирате за някаква необичайна дейност на вашите устройства, в които сте влезли. И двете функции правят Sync чудесна алтернатива за pCloud.

2. Dropbox

Dropbox

Dropbox е също доставчик на услуги за съхранение в облак, който разшири услугите си, за да включва сътрудничество и постоянен достъп до съхранявани материали навсякъде по света. Това е първото умно работно пространство в света. Dropbox ви позволява да се съсредоточите върху важните неща.

Dropbox е създаден, за да накара потребителите да останат организирани. Промените, направени от едно устройство, ще се синхронизират на всички устройства, елиминирайки необходимостта да носите устройства или файлове наоколо.

Dropbox предлага хартиени документи Dropbox, които позволяват на потребителите да създават и редактират документи – Microsoft Office и други формати направо в своя Dropbox акаунт. Това намалява времето, което би могло да бъде изразходвано за търсене или превключване между приложения по време на работа. Тази функция позволява и голямо сътрудничество, което означава, че две или повече лица могат да редактират документ заедно.

Dropbox анализира активността на потребителите, за да създаде вашето интелигентно изживяване на работния плот, като предлага съдържание за вас и ви помага да сте организирани през цялото време. Интелигентното предложение ви позволява също да върнете обратно към файлове, които вероятно ще ви трябват, като ги държите всички готови за вас.

Безплатният план на Dropbox предлага 2 GB безплатно хранилище и може да се синхронизира само на три устройства. Професионалните му планове започват от 10 долара на месец с 2TB място за съхранение.

Плюсове и минуси на Dropbox

Основното предимство на използването на Dropbox е, че има функция за създаване и редактиране на документи, което позволява безпроблемна колаборация на документи. Календарът на Dropbox също така интелигентно предлага съдържание на срещи с шаблони за записване на бележки, което прави процеса на хостинг на среща лесно.

Недостатъците на използването на Dropbox е, че не е толкова евтин, колкото pCloud. Освен това е по-малко сигурен от pCloud. Той предлага само 2 GB безплатно хранилище.

Защо Dropbox е по-добър от pCloud

Dropbox е чудесна алтернатива на pCloud, защото позволява на потребителите да създават и редактират документи едновременно. Освен това, въпреки многото си функции, Dropbox остава много лесен за използване, което е чудесно за учащите, които ще предпочетат нещо лесно за учене.

3. Box.com

box.com

Box.com е услуга за управление на облачно съдържание и споделяне на файлове за бизнеса. Box предлага едно място за защита, управление и споделяне на съдържание. Той има защита от край до край, с 2FA и водна маркировка за предотвратяване на изтичане на данни.

Box също поддържа сътрудничество. С Box можете да създадете централно работно пространство, където се съхраняват файлове и екипите могат лесно да редактират, коментират, споделят файлове, както и да задават задачи.

Работният процес на Box дава възможност на потребителите да автоматизират повтарящи се задачи за минути. Това освобождава потребителя да отдели повече време за най-важните. Box също осигурява широк спектър от интеграции в повече от 1400 приложения.

Безплатният му план идва с 10GB безплатно съхранение, докато премиум планът предлага 100GB за 10 долара на месец.

Плюсове и минуси на Box.com

Най-големият професионалист на използването на Box е широката му гама от интеграции. Това означава, че какъвто и да е източникът на вашия документ, можете безпроблемно да го интегрирате в Box. Основен недостатък на използването на Box е, че той е скъп, тъй като е проектиран за бизнеса.

Защо Box.com е по-добре pCloud

Box.com е чудесна алтернатива на pCloud, тъй като предлага широка гама от интеграции, които човек не може да намери в pCloud. Ако ще работите с широк спектър от документи, тогава Box е къде да отидете.

4. Google Drive

google drive

Google Drive е услуга за съхранение в облак, предоставяна от Google. Всеки с Gmail акаунт автоматично притежава Google Drive, с 15 GB пространство за съхранение. Освен това Google ще съхранява вашите снимки безплатно за вас, въпреки че качеството няма да е най-доброто.

Google Drive предлага и онлайн редактиране на документи чрез Google Документи за живо сътрудничество. Той също така предлага интеграция с Microsoft Office за безпроблемно свързване на документи в Office и google.

Премиум планът на Google започва от 1,95 долара на месец със 100 GB място за съхранение.

Плюсовете и минусите на Google Drive

Най-големият професионалист при използването на Google Drive е, че получавате безплатни 15 GB безплатно хранилище. Google Drive позволява и офлайн достъп. Освен това използването на Google Drive ви предоставя превъзходни инструменти за споделяне и сътрудничество.

Основните минуси при използването на Google Drive са ограниченията му за размер на файла. Вградените изображения в други документи не трябва да надвишават 2MB, а знаците в текстов документ са ограничени до 1,024,000.

Защо Google Drive е по-добър от pCloud

Google Drive е чудесна алтернатива за pCloud, тъй като осигурява по-голямо сътрудничество чрез Google Docs от pCloud. Google Drive също е по-евтин от pCloud.

5. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

OneDrive е собственост и се управлява от Microsoft. Облачните му услуги са страхотни, а безплатният им акаунт идва с 5 GB безплатно хранилище. Плановете на OneDrive Premium също ви дават безплатен абонамент за офиса на Microsoft.

OneDrive предлага и голяма интеграция в различни приложения. Приложенията му са достъпни и във всички платформи, Android, iOS и Mac. Техните премиум планове започват от 1,99 долара на месец със 100 GB безплатно съхранение.

Плюсовете и минусите на OneDrive

Основен професионалист на OneDrive е, че е евтин. Също така, премиум плановете ви дават безплатен абонамент за офис на Microsoft. Недостатъкът на използването на OneDrive е, че той не предлага криптиране от край до край.

Защо OneDrive е по-добър от pCloud

OneDrive е по-добър от pCloud, защото е по-евтин. Той също така предлага безпроблемна интеграция с MS Office.

6. Мега

мега

Облачните услуги на Mega предлагат криптиране от край до край, използвайки AES 128 за всички файлове. Те осигуряват облачно съхранение, организация на съдържанието, сътрудничество и споделяне. Приложенията им са достъпни на Android, iOS, Windows и Linux платформи. Безплатните акаунти на Мега се предлагат с 15 GB безплатно хранилище, но с ограничена квота за трансфер на месец.

Мега плюсове и минуси

Mega осигурява криптиране от край до край за прехвърляне на файлове. Основен недостатък е, че има ограничение за трансфери на месец.

Защо Мега е по-добра от pCloud

Mega е чудесна алтернатива на pCloud, защото предлага криптиране от край до край, докато криптото на pCloud е достъпно само като платена добавка.

7. iDrive

Аз карам

Облачните услуги на iDrive са фокусирани върху предприятия, професионалисти и фирми. Техният безплатен план идва с 5GB безплатно хранилище, докато платените планове започват от $ 59.12 годишно с 2TB памет. Те предлагат инструменти за сътрудничество и опции за възстановяване на вашите файлове. Приложенията им са достъпни на всички платформи.

плюсове и минуси на iDrive

iDrive е евтин, като се има предвид голямото пространство за съхранение от 2TB за $ 59.12 годишно. Основният недостатък на iDrive е, че те нямат неограничено място за съхранение.

Защо iDrive е по-добър от pCloud

iDrive е чудесна алтернатива на pCloud, защото е по-евтин, като се има предвид голямото съхранение на 2TB пространство, достъпно за $ 50.12.

често задавани въпроси

Какво е pCloud?

pCloud е сигурен и лесен за използване доставчик на услуги за съхранение в облак, който ви предоставя 10 GB безплатно облачно съхранение и предлага достъпни планове за живот до 2TB.

Какви са плюсовете и минусите на pCloud?

pCloud предлага лесен за използване интерфейс, денонощна поддръжка, достъпни планове за достъп до целия живот и щедро количество 10GB безплатно пространство за съхранение. Основният пропуск на pCloud е, че криптирането от край до край идва само като платена добавка.

Кои са най-добрите pCloud алтернативи?

Най-добре платените алтернативи на pCloud са Sync.com и Box.com. Най-добрата безплатна алтернатива е Google Drive.

Най-добрите алтернативи pCloud – Обобщение

най-добрите алтернативи на pcloud

pCloud.com предлага страхотни облачни услуги за съхранение, обаче, други доставчици на съхранение в облак се конкурират с тях. Ако търсите свободно и просто място за съхранение, тогава продължете Google Drive, с безплатното им съхранение от 15 GB.

Ако сте нов и искате нещо много просто за използване, продължете Dropbox със своите опростени потребителски интерфейси. За сигурно крайно криптирано облачно хранилище за работа и бизнес, горещо препоръчвам Sync.com за неговите широки функции и простота.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map