7 най-добри алтернативи на WooCommerce

Софтуер за електронна търговия като WooCommerce улеснява стартирането на онлайн магазин. Не ме разбирайте погрешно, WooCommerce е чудесен избор, защото е безплатен, с отворен код и силно разширяем, но има отлични там трябва да помислите да използвате вместо това.


Откакто Amazon започна да продава повече от просто книги, светът на електронната търговия избухна – и по-голямата част от покупките и продажбите, които се случват в света, ще се случат чрез онлайн платформи и софтуер за електронна търговия, като WooCommerce.

Най-добрите алтернативи на WooCommerce през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло: е най-добрата уеб базирана платформа за електронна търговия, която се предлага с всички основни функции, необходими за стартирането на успешен онлайн магазин.
 • Подгласник, Най-добър като цяло: е хостван софтуер за електронна търговия като Shopify. Това, което обичам в Bigcommerce, е интеграцията в WordPress, където можете да имате WordPress да бъде фронта, а Bigcommerce бекенд.
 • Най-добрата безплатна алтернатива на WooCommerce: е кошница за електронна търговия, която се интегрира с WordPress. Вечно безплатният план е чудесен за търговците, които продават ограничен брой продукти.

Софтуерът за електронна търговия позволява на всеки да създаде магазин и да започне да продава: Хиляди предприятия са започнали по този начин, а много успешни и утвърдени марки са увеличили успеваемостта си, използвайки електронната търговия наред с (или дори вместо) с тухлен и хоросан бизнес предприятия.

WooCommerce се използва от стотици хиляди продавачи ежедневно. Това е най-популярната софтуерна платформа за електронна търговия в момента. Според Builtwith.com WooCommerce овладява огромните 26% от всички онлайн магазини в целия Интернет.

статистика за използване на woocommerceИзточник: https://trends.builtwith.com/shop

Но истината за WooCommerce е, че въпреки че много хора продължават да го използват, много потребители намират липсващи функции – и откриват, че WooCommerce взима твърде голяма част от парите за това, което предлагат.

Какво е WooCommerce?

WooCommerce е търговският братовчед на WordPress.

WooCommerce е приставка за WordPress, която лесно интегрира възможностите за електронна търговия със съществуващия ви WordPress сайт, безплатна е, с отворен код и разширяема.

сайтове като woocommerce

Бизнесът е от 2011 г. и се предлага като лесен за използване плъгин за уебсайтове, който ви позволява да настроите магазин само за няколко минути. За представа колко популярна е WooCommerce, статистиката от 2020 г. казва, че цели 26% от всички сайтове за електронна търговия в Интернет са били управлявани от WooCommerce.

Плюсовете и минусите на WooCommerce

Плюсовете на WooCommerce са, че е лесно да се регистрирате, лесен е за употреба и е евтино да започнете с това – но след като сте използвали WooCommerce за няколко седмици, вероятно ще започнете да търсите алтернативи на Екосистема WooCommerce.

Плюсовете на WooCommerce включват:

 • Самата WooCommerce е безплатен плъгин (но трябва да платите за уеб хостинг услуга, обикновено също премиум тема и разширения).
 • Това е отворен код, което означава, че възможностите за персонализиране са неограничени. Не е чудно, че WooCommerce нарича себе си „най-приспособимата платформа за електронна търговия в света“.
 • За WooCommerce съществуват хиляди страхотни теми за WordPress, готови за електронна търговия и отзивчиви към мобилни устройства.
 • WooCommerce е чудесен вариант за технически квалифицирани собственици на магазини, които искат практически подход.

Минусите на WooCommerce са:

 • Липса на поддръжка на клиенти за клиенти и клиенти, които се нуждаят от незабавна или спешна помощ.
 • WooCommerce се оскъпява с платени опции, а безплатните опции се оказаха твърде ограничаващи за потребителите.
 • Системата WooCommerce е лесна за използване и настройка, но става по-трудно да се ориентирате към по-голямото ваше търговско предприятие или магазин.
 • Загрижеността за сигурността подтикна още повече потребители да преминат към други платформи.
 • Това е самостоятелно домакинство, което означава, че трябва да се грижите за „кода“, за разлика от Shopify, който се грижи за техническата поддръжка на работата на магазин за вас.
 • Разходите за доставка варират средно между $ 0 – 108 $ годишно. Разходите за шлюзови плащания средно са 2,9% + 0,30 цента на продажба плюс месечна такса от 0 до 30 долара на месец.

Най-добрите WooCommerce алтернативи?

Ако използвате WooCommerce няколко седмици или месеци (или току-що сте се регистрирали), може би вече сте установили, че повечето от посочените по-горе минуси са верни.

Добрата новина е, че има много алтернативи и сайтове за конкуренти като WooCommerce.

Shopify прави една от най-добрите алтернативи на WooCommerce, които можете да намерите. Използва се както по-лесно, така и по-евтино от много други софтуер за електронна търговия (включително самата WooCommerce).

Други алтернативи включват Wix, Bigcommerce и Ecwid.

1. Шофирайте

Shopify

Какво е Shopify?

Shopify стартира през 2004 г. Това е една от водещите платформи за електронна търговия в момента и една от първите жизнеспособни алтернативи, които потребителите обмислят, когато преминат от WooCommerce. Ако искате лекота на използване както за вас, така и за вашите клиенти, Shopify е чудесен избор.

Знаете ли, че над 1 милион предприятия в 175 страни са реализирали повече от 155 милиарда долара от продажби на Shopify

Shopify ви позволява да създадете сайт за електронна търговия, без да пишете нито един ред код. Те помагат да управлявате всичко за вас, включително обработка на плащания, генериране на фактури, управление на вашия каталог и всичко останало, което ви е необходимо, за да стартирате успешен онлайн магазин

Основни функции:

 • Приемане на 70 шлюза за плащане, включително кредитна карта и PayPal.
 • Професионална система за продажба, която функционира изцяло онлайн.
 • Автоматичен анализ на измамите.
 • Прочетете ревюто ми за Shopify за още функции.

Професионалисти:

 • Shopify е един от най-лесните начини за изграждане на онлайн магазин за вашия бизнес.
 • Shopify се грижи за резервната техническа поддръжка на работата на магазин за вас.
 • Автоматичен анализ на измамите за транзакции, които се маркират.
 • 100+ професионални теми (безплатни и платени).
 • Възможността да се изброява неограничено количество продукти и неограничена честотна лента.

Недостатъци:

 • Плановете не са безплатни, но си струва да ги платите.
 • Shopify Lite (за мобилни устройства) може да липсва в функции, за разлика от пълната версия.

Защо да използвате Shopify вместо WooCommerce?

Просто Shopify е по-евтин от WooCommerce в дългосрочен план – но това не трябва да е единствената ви причина за смяна на платформи. Shopify също е по-лесен за използване и предлага по-добра поддръжка на клиенти, която е налична, когато ви е необходима – и предлага повече решения за плащане от конкурентите си в електронната търговия, за да направи продажбата онлайн по-лесен процес.

2. Wix

Wix

Какво е Wix?

Подобно на WordPress, Wix е платформа, която е най-известна с това, че помага на хората да създават безплатни уебсайтове и блогове за своите марки и фирми. Той не ви помага само да създавате уебсайтове, но също така е и добър начин за изграждане на уебсайт за електронна търговия.

Хиляди хора избират Wix и той се превърна в една от най-силните алтернативи наред с WooCommerce и Shopify, които в момента захранват милиони уебсайтове в интернет..

Основни функции:

 • Wix има безплатен план и платени алтернативи за хора, които искат да създадат уебсайт за електронна търговия.
 • Wix Website Builder е лесен за използване, въпреки че може да стане ограничаващ за по-големи уебсайтове или по-напреднали потребители.
 • Wix ви позволява да създавате уебсайтове според шаблони, което е чудесно за потребителите, които все още намират краката си около изграждането на уебсайт.

Професионалисти:

 • Wix е много лесен за използване, ако никога преди не сте изграждали уебсайт или магазин за електронна търговия.
 • 100-те шаблона и създаване на уебсайтове за плъзгане и пускане, което се прави с начина на начинаещи.
 • Уебсайтовете на Wix са лесни за събиране, но липсва способност за кодиране за по-напреднали потребители, които вече знаят какво биха искали да създадат.
 • Купуването и продажбата чрез платформата за електронна търговия Wix е лесно.

Недостатъци:

 • Един от първите минуси на платформата Wix е фактът, че всички уебсайтове, изградени на безплатния план, очевидно са „Wix сайт“ с домейна Wix – освен ако не се плаща.
 • Плащането за Wix е евтино за първите няколко месеца, но вероятно ще се скъпи в дългосрочен план.
 • Wix не е изградена предимно с електронна търговия, е малко ограничена в това пространство.

Защо да използвате Wix вместо WooCommerce?

WooCommerce е партньорът за електронна търговия за WordPress: Ако вашият уебсайт е комбиниран с WordPress, тогава може да искате да се изправите до WooCommerce – но ако имате уебсайт за Wix, тогава можете да изберете вместо това Wix за уебсайта си за електронна търговия.

3. Голяма търговия

bigcommerce

Какво е Bigcommerce?

Bigcommerce е решение за електронна търговия, за което много от потребителите там може и да не са чували, но това не го прави липса нито в функции, нито във функционалност. Bigcommerce стои сама по себе си и е също толкова мощна като еквиваленти като Shopify – и Bigcommerce е чудесен за начинания за електронна търговия, които не искат платформата им за продажба да има много шум при нея.

Основни функции:

 • Bigcommerce се интегрира с WordPress, имат интерфейса, задвижван от WordPress и бекенда от Bigcommerce.
 • Опцията за интегриране на вашата платформа за продажба на електронна търговия с няколко различни опции на сайта, независимо дали вашият основен сайт е базиран в WordPress, Wix или друга опция там.
 • Софтуер за електронна търговия, който е мащабируем и подхожда на големи и малки предприятия.
 • Случва се Bigcom търговия да поддържа няколко възможности за плащане, при които някои опции за електронна търговия са ограничаващи (особено за международни клиенти или клиенти).

Професионалисти:

 • Bigcommerce предлага програма за обучение за всеки, който е нов в бизнеса с електронната търговия и продажбите.
 • Платформата Bigcommerce ви позволява да пускате на пазара продуктите си направо от платформата, вместо да се нуждаете от други добавки.
 • Конфигурирането и дизайна на магазина са доста лесни, дори и за начинаещи.

Недостатъци:

 • Скъпо, особено за по-големи магазини и дългосрочни потребители.
 • Критикува се, че е трудно да се използва, когато става дума за специфични функции като управление на инвентара.
 • Bigcommerce предпочита ексклузивността: Или ги използвайте, или превключвайте напълно!

Защо да използвате Bigcommerce вместо WooCommerce?

Ако използвате WooCommerce в момента, най-вероятно ще искате да преминете към Bigcommerce само защото се случва по-лесно: Докато Bigcommerce получава критики, че е трудно да се ориентирате, същото може да се каже и за WooCommerce.

Ако искате лесна за използване платформа, която не е кошмар за навигация, нито може да е най-доброто: Изберете Shopify!

4. Ecwid

ecwid

Какво е Ecwid?

Ecwid е една от по-неясните опции за електронна търговия (и може да не е толкова известна като Shopify или WooCommerce), но се превърна в опция, която може да задържи тежестта си в сравнение с останалите.

Основни функции:

 • Автоматизиран процес на продажба от начало до край с много малка нужда да се намесва извън задаването на вашите спецификации.
 • Удобство за мобилни устройства, което е много, което много платформи за електронна търговия не могат да кажат за своята платформа за продажба.
 • Лесен инвентар, без значение колко артикула продавате чрез него.
 • Можете лесно да синхронизирате и продавате в своя уебсайт, социални медии, пазари като Etsy и Amazon.

Професионалисти:

 • Техният план “Безплатни завинаги” е полезен за всеки, който би искал да започне онлайн магазин.
 • Техните инструменти за продажба са лесни за използване, но само след като получите обекта на нещата.
 • Управлението на инвентара е по-лесно чрез Ecwid, отколкото чрез сравнителни платформи за електронна търговия там, като WooCommerce.

Недостатъци:

 • Въпреки че Ecwid е силен конкурент за основните опции за продажба, той все още е получил много критики, че е по-труден за използване от платформи като Shopify.
 • Ecwid има план “Безплатно завинаги”, но това е много ограничаващо за напреднали потребители, които искат да контролират всеки аспект от процеса на продажба.
 • Регистрирането с Ecwid е евтино, но щом искате да извлечете повече от него, ще платите и повече.

Защо да използвате Ecwid вместо WooCommerce?

Ако използвате WooCommerce в момента, тогава дори безплатният план на Ecwid е по-добър вариант от платените опции за WooCommerce. По отношение на контрола и функционалността опции като Ecwid и Shopify са светове по-добри от това, с което сте свикнали, ако сте традиционен потребител на WooCommerce.

5. WP електронна търговия

WP електронна търговия

Какво е WP електронна търговия?

WP eCommerce е една от най-добрите опции за електронна търговия, с която можете да се регистрирате, ако сте нов в бизнеса (или искате да превключите опцията си за търговия от това, което имате сега). Работи добре както за напреднали потребители, така и за начинаещи, но може да струва скъпо, ако искате повече функционалност.

Основни функции:

 • WP eCommerce е лесна за използване, когато става въпрос за настройка на вашата платформа и продажба.
 • Добавените функции на WP eCommerce включват опцията за добавяне на кодове на купони и други полезни неща за вашите потребители.
 • Мобилните потребители могат да намерят своя път около платформата, без да имат броя функции, до които имат достъп, засегнати от това.

Професионалисти:

 • Едно от най-добрите неща за WP eCommerce е фактът, че е лесен за настройване и лесен за използване, независимо дали имате малък магазин или голям.
 • Добавянето на полезни функции като купони за клиенти прави WP електронната търговия страхотна.
 • Поддръжката на клиенти, която WP eCommerce предлага, е прилична, но за съжаление „прилична“ е всичко, което могат да кажат.

Недостатъци:

 • Ако мислите да преминете от WooCommerce, електронната търговия е твърде сходна, за да си заслужава.
 • WP електронната търговия е лесна за използване, но става по-трудно да се използва повече, колкото бихте искали да правите с нея: По-големите магазини означават повече усилия.
 • WP eCommerce е опция, която става скъпа, ако решите да я изравните извън техния безплатен план.
 • Дизайнът се чувства доста остарял и изглежда, че не е актуализиран от доста време.

Защо да използвате WP eCommerce вместо WooCommerce?

WP електронната търговия може да предложи по-лесна за навигиране алтернатива на WooCommerce, но реалността е, че тя все още се управлява и е собственост на WordPress. Това е нещастен факт, който означава, че сте останали със същите минуси, които сте мразели, ако сте потребител на WooCommerce!

6. Квадратната електронна търговия

Какво е квадрат?

Square е най-известен със своя POS терминал, но също така правят софтуер за електронна търговия. Square е чудесна платформа за електронна търговия за всички новодошли в онлайн пространството за продажба. Тяхната лесна за навигация платформа може да бъде интегрирана във всеки основен уебсайт само за няколко минути – и е лесно да продавате неща с помощта на основната платформа, щом започнете.

Основни функции:

 • Безплатен план, който се предлага с 500MB място за съхранение и плащания изключително извършени чрез Square.
 • Безплатни или платени планове за електронна търговия, които са подходящи за големи или малки магазини.
 • Опциите за продажба и купуване, удобни за мобилни устройства, правят това полезно.
 • Надстроените планове са достъпни за потребители, които искат да разширят обхвата си, мрежата и наличните функции.

Професионалисти:

 • Квадратът е лесен за използване, предлага се с безплатен план и е идеален за магазини за електронна търговия с нисък обем.
 • Един от основните плюсове на използването на Square е фактът, че платформата ви води през първите стъпки на настройка, където много други търговски платформи ви оставят в тъмното.
 • Много клиенти могат да бъдат добавени за клиенти, включително отстъпки, специални оферти и кодове на купони само с едно кликване.
 • Няколко варианта за плащане се поддържат чрез Square, включително PayPal.

Недостатъци:

 • Просто, Square не е най-евтиният и ви е по-добре с алтернативи като Shopify, ако сте на бюджет.
 • Понякога Квадратът може да бъде труден за навигация за новодошлите, които да използват.
 • Ограничени функции, персонализиране и опции за плащане.
 • Техническата поддръжка не винаги е толкова полезна, колкото трябва да бъде.

Защо да използвате Square вместо WooCommerce?

Ако използвате WooCommerce в момента, помислете за преминаване към Square: В сравнение с безплатните опции, все пак може да предпочетете да използвате функционалността на WooCommerce, само защото получавате повече от нея – но след като започнете да говорите за платените опции, Square става светове по-добри за парите.

7. Webflow

Електронна търговия в Webflow

Какво е Webflow?

Webflow не е съществувал толкова дълго, колкото други опции като WooCommerce и Shopify, но вече грабна доста голям дял от общия пазарен дял. С електронната търговия Webflow можете да създадете и проектирате своя онлайн магазин, да персонализирате всеки малък детайл от вашия уебсайт, пазарска количка и опит за качване.

Основни функции:

 • Визуалният създател на визуален „без кодиране“ на Webflow ви позволява да персонализирате всеки малък детайл от вашия уебсайт, пазарска количка и опит за качване.
 • Опцията за списък на неограничено количество артикули за продажба чрез инвентара.
 • Кодове на купони и специални оферти или отстъпки за клиентите, които можете да добавите само с няколко кликвания.
 • Безплатни планове или платени планове в зависимост от това, което търсите.

Професионалисти:

 • Webflow ви предоставя пълна свобода на дизайна, това е напълно адаптивни платформа за електронна търговия.
 • Платформата за продажба на Webflow е лесна за използване.
 • Интеграцията е лесна и безпроблемна, независимо дали знаете HTML или не – и дали сте свикнали да търгувате платформи за продажба или не.
 • Webflow поддържа още няколко пъти за плащане от другите форми на платформа за продажба.

Недостатъци:

 • Webflow е създаден предимно за уеб дизайнери, които стартират уебсайтове, възможностите за електронна търговия бяха добавени по-късно.
 • По-добре е сами да измислите опциите, вместо да разчитате на поддръжката на клиенти или помощната линия на Webflow, за да ви помогне.
 • Webflow има сериозна липса на функции за парите, които плащате, когато преминете към техните платени опции.
 • В момента можете да използвате само Stripe или PayPal като доставчик на плащания, а няма POS.

Защо да използвате Webflow вместо WooCommerce?

Когато сравнявате Webflow с WooCommerce, вероятно сравнявате двете като текущ потребител на WooCommerce. Проста петминутна пробна версия на софтуера за електронна търговия на Webflow, за да го тествате, трябва да е достатъчна, за да ви каже защо Webflow е по-добър и лесен за използване.

често задавани въпроси

Какви са плюсовете на WooCommerce?

WooCommerce е приставка за WordPress, която е безплатна, с отворен код и разширяема. WooCommerce може да бъде разширена и персонализирана, което означава, че кодът и съдържанието могат да бъдат променени, за да отговарят, променят и персонализират изцяло сайта ви за електронна търговия..

Какви са минусите на WooCommerce?

Ако ви е трудно да използвате WordPress, WooCommerce не е най-добрата платформа за електронна търговия за вас. Тъй като с WooCommerce управлявате бекенда и кода, което означава, че управлявате уеб хостинга, темата на WordPress и плъгините.

Кои са най-добрите алтернативи на WooCommerce?

Най-добрите алтернативи на WooCommerce са Shopify и Bigcommerce. (Shopify е най-добрият и лесен за използване инструмент за изграждане на вашия онлайн магазин с. Bigcommerce е на второ място, плюс това се интегрира с WordPress.) Най-добрите безплатни алтернативи са Ecwid и Square.

Най-добрите алтернативи на WooCommerce: Обобщение

най-добрите алтернативи за търговията

WooCommerce е фантастична платформа за електронна търговия, това е най-популярният софтуер за електронна търговия там WooCommerce дава огромни 26% от всички онлайн магазини в целия Интернет.

Но има добри алтернативи на WooCommerce. Изборът на WooCommerce срещу друг софтуер за електронна търговия наистина ще зависи от две неща; ако вече имате уебсайт, или тепърва ще стартира такъв и нататък колко продукта възнамерявате да продадете.

 • Ако все още не сте стартирали вашия онлайн магазин, тогава Shopify е вашата най-добра опция. Shopify е водещата универсална платформа за електронна търговия, базирана на всичко в едно, която се предлага с всички основни функции, необходими за стартирането на успешен онлайн магазин.
 • Ако нямате уебсайт и възнамерявате да продавате само няколко продукта онлайн, Wix е най-интелигентната опция. Wix е лесен за използване конструктор на уебсайтове за влачене и пускане, който също се предлага с големи възможности за електронна търговия.
 • Ако вече имате сайт в WordPress и искате да стартирате онлайн магазин, тогава Bigcommerce е най-добрата алтернатива на WooCommerce, тъй като тя напълно се интегрира с WordPress (т.е. можете да използвате WordPress като фронталенд, както Bigcommerce като бекенд).
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map