7 най-добри алтернативи на Trello

Trello е популярен и лесен за използване софтуер за управление на канбани и проекти. Но ако трябва да управлявате по-сложни проекти с множество заинтересовани страни, ето някои от там.


Trello има около 50 милиона регистрирани потребители, с 1,1 милиона активни ежедневни потребители. Това прави Trello един от водещите софтуер за управление на проекти там.

Най-добрите алтернативи на Trello през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло: е най-популярният софтуер за управление на проекти там, благодарение на лесните си за използване, интуитивни и мощни функции, помагащи на екипите да координират и управляват своите проекти.
 • Подгласник, Най-добър като цяло: е мощен инструмент за управление на проекти, който дава възможност на малкия и големият бизнес да планират, координират и управляват работата за сложни проекти, в които участват множество заинтересовани страни.
 • Най-добрата алтернатива на Trello за лична употреба: личен план (е 100% безплатен) abd е създаден специално за фрийлансъри, студенти, семейства и за лични проекти.

Днешните работни места са изпълнени с проекти, които трябва да бъдат своевременно и ефективно изпълнени. Управлението на проекти вече е умение, което се изисква все повече на работниците. Сложността на повечето проекти, обработвани от работниците днес, ще изискват огромни традиционни ресурси като книги, дневници, отлични листове и т.н., за ефективно управление или проследяване на.

За щастие, по-голямата част от проследяването и организацията на информацията за проектите вече може да се обработва от много софтуер на пазара. Trello е един от водещите софтуер, който предоставя инструменти за управление на проекти и Kanban.

Той предоставя инструментите за отчитане, организиране, планиране и навременно изпълнение на проектите. Използването на инструменти като Trello стана необходимо за всеки, който иска ефективно да управлява и изпълнява проекти.

Trello може да се похвали с около 50 милиона регистрирани потребители, с 1,1 милиона активни ежедневни потребители. Това поставя Trello като един от водещите софтуер за управление на проекти там. Въпреки това, Trello не е единственият софтуер за управление на проекти, който трябва да се използва. Има повече от дузина други инструменти за управление на проекти, които осигуряват същите или повече функционалности от Trello.

Ако търсите алтернативи на Trello, прочетете, за да откриете повече.

Какво е Trello?

Trello

Trello е приложение за създаване на списък в стил Kanban, което е направено от Fog Creek Software през 2011 г. и по-късно продадено на Atlassian през януари 2017 г..

Това е уеб-базирано приложение, но има и версии за Android и iOS. Trello се предлага на 21 езика, включително английски, финландски, френски, немски, полски, руски, италиански, японски и т.н..

Trello е софтуер за производителност, който позволява екипно сътрудничество по проекти, управление на проекти и управление на задачи. С Trello потребителите могат да създават задачи с няколко колони, които включват състояния на задачи като „Do To“, „В ход“ и „Done“.

Trello е идеален за лична работа и работа като управление на софтуерни проекти, училищен бюлетин, планиране на уроци, счетоводство, уеб дизайн и др..

Функции на Trello

Trello е абсолютно безплатно завинаги за лично ползване, както и да е безплатен план идва с ограничения които включват 10 MB на прикачен файл, 10 екипни дъски, 1 захранване на борда, проста автоматизация на вашите задачи, командите са ограничени до една карта, дъска и бутон. Освен това получавате едно правило на борда. Вие обаче имате неограничени лични табла, неограничени карти и неограничен списък.

Планът на бизнес класа на Trello идва 9,99 долара на месец. Абонатите на неговата бизнес класа се радват на неограничени лични табла, неограничени карти, неограничен списък, 250 MB прикачен файл, приоритетна поддръжка, наблюдатели, персонализирани фонове и стикери. Потребителите на плана за бизнес класа имат и екипни функции на неограничени екипни табла и колекции на бордове.

Захранванията идват неограничени с персонализирани полета, списъци, изглед на карта и 100+ интеграции на приложения. Автоматичният иконом също е на разположение и се предлага с над 1000 командни изпълнения на екип и над 200 на потребител. Функциите за администратор и сигурност включват двуфакторно удостоверяване, разширени разрешения за администриране, влизане в приложения за Google, покани с ограничен домейн и т.н..

Планът на Trello Enterprise струва $ 20,83 на потребител на месец за 100 потребители, като цената намалява, тъй като броят на потребителите се увеличава над 100. Предприятителният план включва всички функции на бизнес класа и с много повече. Той има разрешения за цялата организация, ограничения за прикачване и администриране на захранването.

Плюсове и минуси на Trello

Trello със сигурност има някои страхотни функции. Техният безплатен план е достатъчен за справяне с лични проекти и други проекти, които не са твърде сложни. Актуализациите на Trello са в реално време и бързи. Има табло за всеки проект и можете да видите цялата информация на една страница и е лесно да създавате проблеми и да ги присвоявате на хората.

Въпреки това, Trello може да няма всичко необходимо. Например, в Trello няма налична диаграма на Гант Освен това не можете да пишете документи или уики за дъски. И можете да пишете само прости описания. Освен това има ограничение за размера на екипа, което може да не работи за по-голяма компания. Така че, ако Trello не работи добре за вас, може да искате да обмислите друга алтернатива.

Ето седем други софтуерни инструменти, които предлагат подобни функционалности на Trello за управление на проекти и Kanban.

1. Асана

асана

Асана е чудесен вариант за поставяне и постигане на вашите цели. Можете лесно да планирате и организирате стъпките, от които екипът ви се нуждае, за да го направи до крайните срокове. В Асана имате възможност да създавате дъски с зададени задачи и подзадачи. Има много възможности за лесно сортиране на тези задачи, включително по техните индивидуални срокове. Можете лесно да премествате елементи от незавършено към завършване. И Асана позволява персонализирани полета и преименуване на опции на колони.

задачи на асана

Има времева линия, която възлага и проследява отговорността, което ви позволява да споделяте планове и бързо да актуализирате вашия екип. Можете също да качите електронни таблици в Асана, за да създадете времеви линии. Те имат персонализиран календар, който ви позволява да преглеждате и коригирате срока на действие и подзадачите на проекта. Вашият екип може да използва формуляри за заявки и да създаде персонализирана автоматизация, за да опрости работния процес и да избегне допълнителни грешки.

Асана ви дава над 100 интеграции и ви позволява да разделяте проекти в различни портфейли. Освен това можете да видите различни натоварвания за членовете на екипа, за да сте сигурни, че никой не е претоварен.

Плюсове и минуси на Асана

Уникалните плюсове на Асана са, че имат опция за изтегляне на електронни таблици и възможност за балансиране на натовареността на вашия екип. Недостатъците на Asana са, че изгледите са на отделни платформи, ако искате по-свързано усещане за вашия екип.

Защо Асана е по-добра от Трело

Асана има персонализиран календар и възможност за лесно възлагане на задачи и последващи действия по тяхното приключване. Trello има групови задачи, но няма почти толкова възможности за комуникация като екип. Софтуерът за управление на задачи / проекти на Trello е базиран на карти, Asana също прави карти, но множество допълнителни функции го правят по-универсален и мощен.

2. Monday.com

monday.com

Monday.com предлага множество опции за гледане. Те включват Kanban, времева линия, календар, карти и диаграми. Тя включва до 50 GB хранилище с над 150 различни автоматизации, за да оптимизирате работния си процес. Наред с опциите за приложения и интеграциите в имейл, Monday.com включва много мерки за сигурност и поддръжка.

Таблата за управление на тази програма ви позволяват да избирате различни типове колони с вградени форми и уникални маркери. Можете да споделяте вашите дъски или да имате настройки за частни дъски. Но една от най-интересните опции, която Monday.com предлага, е дневника на дейностите.

Понеделник плюсове и минуси

Плюсовете са, че Monday.com предлага много място за съхранение и начин за проследяване на активността и информацията на всеки член на екипа с вградени форми. Минусите са, че много от тези функции изискват най-скъпия план, така че може да се наложи да извършите повече надстройки, за да получите необходимите функции.

Защо Monday.com е по-добър от Trello

За разлика от Trello, Monday.com ви дава персонализиране на колони и изгледи за своите табла за управление. Можете да споделяте цели табла с вашия екип, а не техните архивни карти.

3. Намаляване

wrike

Wrike е отличен вариант за проекти, които включват цифрови активи. Техните допълнителни функции включват опции за проследяване и управление на вашите цифрови ресурси. Можете да ги редактирате, преглеждате и публикувате.

Самият софтуер включва една единствена платформа, за да помогне на членовете на вашия екип да останат по-свързани. Можете дори да получите представа на живо как се реализират проектите. Това може да помогне за намаляване на ненужните имейли и срещи, за да спестите време. Wrike има персонализирани изгледи на таблото и силна сигурност с криптирани опции за данни.

wrike табло

Те имат много идеи за шаблони на проекти и предлагат календар, диаграма на Гант и възможности за отчитане с анализи. Wrike може да се интегрира със стотици приложения. Но най-вълнуващото им е проследяването на времето и бюджета им. Те също така ви позволяват да контролирате версиите на документи, които споделяте.

Плюсове и минуси на Wrike

Плюсовете са, че Wrike разполага с една единствена платформа, така че членовете на екипа могат да останат по-тясно свързани и имат време и бюджет да следят за ефективност. Минусите са, че функциите за управление на цифрови активи са добавки, а не да се включват в основния ви абонамент Wrike.

Защо Wrike е по-добър от Trello

Wrike включва прегледи на живо на вашия проект, така че вашето управление на екипа да може да получава отговори и актуализации в реално време. Трело, от друга страна, разчита повече на споделяне на файлове.

4. Basecamp

базов лагер

Basecamp е свързан с проверката с вашия екип и ръководство. Тя включва списъци със задачи и графици, заедно с подпроекти, за да се поддържате по-организирани. Можете да следите всичко през сроковете на проекта, като приписвате членовете на екипа към нещата, които трябва да свършите.

За да поддържа всички свързани, Basecamp предлага дъски за съобщения и функция за групов чат. Освен това включва автоматично зададени регистрации с вашия мениджър. По този начин можете да поддържате връзка, докато все още чувствате, че имате свободата да работите и да работите. Basecamp дори има отделен изглед на изгледи на ръководството спрямо изгледите на членовете на екипа.

Този софтуер включва възможности за съхранение на файлове и предлага изглед на Hill Chart. Освен това ви позволява лесно да задавате наличните часове, така че да не се притеснявате от часовника.

Плюсове и минуси на Basecamp

Плюсовете на Basecamp са, че ръководството може по-лесно да назначи задачи и да се регистрира последователно и автоматично с членовете на екипа. Минусите на Basecamp са, че те нямат толкова много персонализирани функции, колкото някои от другите програми.

Защо Basecamp е по-добър от Trello

Basecamp включва диаграма на Хил, а не диаграма на Гант. Basecamp твърди, че изгледът с графиката на Хил всъщност е по-добър, защото представлява по-ясна картина на напредъка на вашия проект. Вместо да виждате редица останали задачи, можете да разберете къде нещата могат да бъдат затруднени.

5. ZenHub

zenhub

Ако сте фен на GitHub, значи ще обичате ZenHub. Той разполага с много GitHub сътрудничество. Можете да създадете пътни карти за вашите проекти, които по същество са срокове, които всеки от вашия екип може да вижда. В тези изгледи можете да коригирате задачите според вашите приоритети, заедно с избора на етикети и способностите за филтриране. Можете също да зададете основни етапи, за да следите напредъка на вашия проект.

ZenHub предоставя по-свързано виртуално работно пространство, където можете да зададете различни членове на екипа на вашите задачи. Тази програма е особено добра опция, ако управлявате продукти и инвентар. ZenHub ще проследява вашите проекти и ще ви помогне да внимавате за нарушенията и да уловите проблеми, преди те да се случат. Можете също така да проследите отблизо всякакви тенденции или проблеми с крачките за своите продуктови версии.

Плюсове и минуси на ZenHub

Плюсовете на ZenHub са, че ви позволяват да правите повече управление на пускането на продуктите, като ви помага да увеличите производителността си и да предотвратите грешки. Минусите на ZenHub са, че те нямат допълнителни функции за планиране като изгледи на календара или анализи на отчетите.

Защо ZenHub е по-добър от Trello

Докато Trello използва карти за проследяване на бележки и задачи, ZenHub създава пълни пътни карти, за да видите сроковете на продуктите си и да постигнете целите си.

6. MeisterTask

MeisterTask

MeisterTask е вероятно една от най-персонализираните опции, за да помогнете на вашия екип да се наслаждава на работното си време и да повиши тяхната ефективност. Тя включва персонализирани икони и фон за вашето виртуално работно пространство.

Тази програма има много опции за автоматизация и ви позволява да свързвате различни задачи, така че можете лесно да видите как те влияят една върху друга. Можете да създадете неограничен брой задачи и подзадачи, а MeisterTask ви дава възможност да проследявате времето, което прекарвате в тях. Ако имате неща, които правите отново и отново, тази програма ви позволява да създавате повтарящи се задачи с персонализирани полета. Това може да ви помогне да избегнете грешки и да накарате работата си да се движи на по-бърза страница.

MeisterTask ви предоставя страхотни възможности за споделяне между групи или в рамките на проекти. Също така ви позволява да имате множество администратори за вашия екип и групи. Друга страхотна характеристика е, че тя включва много отчети, които да анализирате и проследявате. Те включват статистически данни за вашия проект и доклади за съответствие. Можете също да експортирате данни. Една уникална особеност е, че MeisterTask има решения за интегриране с друг софтуер за управление, включително Trello.

Плюсове и минуси на MeisterTask

Плюсовете на MeisterTask са, че ви дават възможности за проследяване на времето и автоматизация за ефективност. Минусите на MeisterTask са, че много от техните функции за персонализиране са повече за външен вид, отколкото за работни решения.

Защо MeisterTask е по-добър от Trello

MeisterTask може всъщност да се интегрира с Trello, което ви позволява да изтегляте информацията си от тяхната платформа, така че да можете да използвате всички допълнителни функции на този софтуер.

7. Щракнете върху

clickup

Ключовото привличане на ClickUp е опциите за управление на вашия екип. Те предлагат няколко различни изгледа, от които да избирате, за да накарате виртуалното си работно пространство да работи за вас. Можете да видите списък, кутия, дъска, календар, файл или изглед на формуляр. Можете да изберете и изглед на Гант.

В зависимост от целите за вашия екип, можете да изберете сложността на вашия изглед, заедно с избора на филтри. Докато управлявате вашия екип, той ви позволява да преглеждате различни профили и лесно да създавате и редактирате задачи за тях. След това тези задачи се показват в таблата им за задачи, като правят бързо превключване между тях напред и назад.

ClickUp включва функция за бележник и съхранение в облак. Когато оставяте коментари за документите на екипа, всъщност можете да присвоите действия или роли във вашия коментар, а има и опция за чат на живо.

Плюсове и минуси на ClickUp

Плюсовете на ClickUp са, че можете да коригирате своите цели, включително да редактирате проекти и да превключвате между задачите. Недостатъците на ClickUp са, че може да е трудно да не се удвои в задачите, тъй като можете да ги зададете на много различни места.

Защо ClickUp е по-добър от Trello

ClickUp има повече възможности за организация от Trello, особено когато става въпрос за техните списъци и изгледи. Те имат повече персонализирани опции, заедно с по-добри функции за отчитане като електронни таблици, файлове и проследяване на времето.

Най-добрите алтернативи на Trello: Обобщение

трето алтернативи

Ако търсите прост, интуитивен, лесен за използване софтуер за управление на проекти, тогава Trello е добър избор, но ако искате по-мощна алтернатива на Trello, тогава Асана не е избор.

Докато Trello е лесен за използване и визуално привлекателен инструмент в стил Kanban и идеален за по-малки екипи, но за по-големи сложни проекти, в които участват повече заинтересовани страни, особено когато става въпрос за делегиране на задачи и управление на множество проекти, тогава Asana и нейният сложен и мощен софтуер е очевидният избор.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map